روانشناسی رنگ آبی



رنگ آبی, رنگ ابی, روانشناسی رنگ آبی

روانشناسی رنگ آبی

 

روانشناسی و خصوصیات رنگ آبی

رنگ آبی یکی از رنگ های اصلی و جزو رنگ های سرد دسته بندی می شود. آبی رنگ مورد علاقه بیشتر افراد است، رنگی که برای وصف دریا و آسمان استفاده می شود ولی خیلی کمتر در بین میوه ها و سبزیجات دیده می شود.

معنی رنگ آبی

آبی دوست داشتنی ترین رنگ جهان است. آبی یک رنگ آرام و صمیمانه است که نشان‌دهنده هوش و مسئولیت‌پذیری بالاست. رنگ آبی بیشتر با خاکستری استفاده می‌شود. در شرکت‌ها یا موسسات مالی که احتیاج به جلب اعتماد مشتری است، حتما رنگ آبی وجود دارد و شاید جالب باشد که بدانید در بیشتر شبکه‌های اجتماعی از رنگ آبی استفاده می‌شود چون که در استرس و نگرانی حفظ حریم شخصی، رنگ آبی می‌تواند اعتماد مخاطبان را جلب کند.

 

رنگ آبی, رنگ ابی,رنگ آبی نشانه چیست

خصوصیات رنگ آبی

 

رنگ آبی نماد و نشانه چیست؟

آبی یک رنگ مردانه به حساب می آید؛ با توجه به مطالعات انجام شده، رنگ آبی در بین مردان بسیار محبوب می باشد. آبی به عنوان یک رنگ آرامش بخش شناخته شده و بیشتر به عنوان نماد تقوا، صداقت، اعتماد، وفاداری، حکمت، اعتماد به نفس، هوش، ایمان، حقیقت و بهشت در نظر گرفته می شود.

 

رنگ آبی روشن نشانه سلامتی، شفا، آرامش، درک و نرمی و ملایمت است. رنگ آبی تیره نماد دانش، قدرت، یکپارچگی و جدیت است. رنگ آبی فیروزه ای نشانه جوانی و آرامش است.

 

(مطلب پیشنهادی: رنگ چیست و چگونه ساخته می شود؟)

 

رنگ آبی, رنگ ابی,رنگ آبی از نظر روانشناسی

رنگ آبی از نظر روانشناسی

 

نماد های اصلی رنگ آبی

ارتباطات

آبی نشانه ارتباط به صورت یک طرفه و بیان خصوصیت های خود است.

 

آرامش

رنگ آبی به خصوص طیف های روشن تر، باعث آرامش درونی می شود.

 

صداقت

آبی رنگ حقیقت و صداقت است.

 

قدرت

آبی تیره نماد قدرت و صلابت است.

 

دین

آبی، رنگ پرستش و مطالعات دینی است.

 

عقل و خرد

رنگ آبی، عقل و خرد را بالا می برد.

 

خصوصیات رنگ آبی

رنگ آبی ثابت، آرام، خنک، خونسرد، ساکت، قابل اعتماد به عنوان نمادی از ثبات در زندگی ما جا دارد، چون رنگ آبی به شدت با آب و آسمان در ارتباط است ! چون اقیانوس هیچ وقت ناپدید نمی شود و آسمان هیچ گاه فرو نمی افتد، آبی به عنوان رنگی قابل اعتماد، مورد اطمینان و متعهد شناخته می شود. این رنگ را می توان رنگ نظم و ترتیب دانست.

 

برای آشتی دادن، استفاده از رنگ آبی خیلی تاثیر گذار است، چون آرام، منظم و تسکین دهنده است. این رنگ از اطمینان و اعتقاد الهام می گیرد، به همین علت از آن برای طراحی وب سایت، شناسایی ID محصولات و یا شرکت هایی که پیام مهمی دارند، استفاده می کنند.

 

حتما تا به حال چندین بانک و موسسه مالی را دیدید که از آبی برای رنگ سازمانی استفاده کرده اند. شواهدی وجود دارد که هنگامی که به رنگ آبی نگاه می کنیم، مغز سیگنال های شیمیایی ارسال می کند که آرامش بخش هستند.

 

از این رو امروزه خیلی از بیمارستان ها از این رنگ برای قسمت جراحی و لباس های دکتر ها و پرستارها استفاده می کنند. همینطور رنگ آبی برای درمان تب مفید است. در زمان های قدیم بیماران تب دار را با پارچه های آبی می پوشاندند.

 

شما می توانید زمانی که در قسمتی از بدن حس درد کردید، با تصور آن عضو به رنگ آبی درد را کمتر کنید.

 

آبی رنگی بسیار مناسبی برای محیط هایی است که نیازمند تمرکز هستند. قرار گرفتن در بین اشیای آبی هم  میل به فکر کردن را بالا می برد. اغلب برای دکور دفاتر از رنگ آبی استفاده می شود، چون اشخاص در این اتاق ها کارایی و تمرکز بیشتری دارند.

 

رنگ آبی, رنگ ابی, رنگ آبی نماد چیست

رنگ آبی نماد چیست

 

روانشناسی رنگ آبی

رنگ آبی در لباس می‌تواند به‌معنای آرامش یا جدیت باشد. از یک طرف، آبی سبب نشاط می‌شود و می‌تواند لبخند به لب‌هایتان بیاورد. از طرف دیگر می‌تواند نشان‌دهنده چیزی سنتی و کاملا جدی باشد. پس طیف گسترده‌ای از معانی گوناگون را برای لباس‌های آبی‌رنگ داریم. آبی روشن، آبی تیره، تناژ آبی (آبی خنثی) و آبی خالص، هر یک می‌توانند نشان دهنده احساسات و معانی گوناگونی باشند.

 

یکی از بهترین جنبه‌های رنگ آبی این است که بعد از سیاه، سفید و خاکستری راحت‌ترین انتخاب برای رنگ لباس است. به همین علت است که آبی یکی از دوست داشتنی ترین رنگ‌ها برای زنان و مردان در سنین گوناگون است. در صورتیکه از جمعی از افراد (به ویژه بزرگ‌سال) بپرسید که رنگ موردعلاقه آنها برای لباس چیست، بیشترین جوابی که خواهید شنید آبی است.

 

روانشناسان می‌گویند افرادی که بیشتر از هر رنگ دیگری، لباس‌های رنگ آبی را انتخاب می‌کنند پدرومادری بی نظیر یا کارمندی نمونه خواهند شد. آرامش و صمیمیت از متداولترین ویژگی های این افراد است.

 

آبی بهترین رنگ برای یونیفرم‌های کاری و کت‌شلوارهای تجاری است. زمان شرکت در یک مصاحبه کاری، لباسی به رنگ آبی بپوشید تا صداقت و وفاداری شما به شغل جدید و نیز آرامش و اعتمادبه‌نفس‌تان را نشان دهد.

 

گردآوری: بخش روانشناسی بیتوته

 



مطالب بیشتر برای زندگی بهتر

کالا ها و خدمات منتخب

      ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

      ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------