علت خود ارضایی چیست و چگونه درمان میشود؟



خود ارضایی چیست, علت خود ارضايي چيست, دليل خودارضايي چيست

خود ارضایی چیست

 

خود ارضایی چیست و علل آن کدام است؟

یکی از انحرافات جنسی شایع در بین افراد خود ارضایی است که برای برطرف کردن نیازهای جنسی به وسیله خود شخص و به‌ طور غیرطبیعی انجام می‌ گیرد. این کار در ادیان الهی گناهی بزرگ است و از نظر روانشناسی و پزشکی هم عوارض خیلی زیادی دارد. 

اغلب هنگامی که صحبت از خودارضایی می‌شود، فکر اشخاص به سوی جوانان مجرد و بیشتر پسران می‌رود. ولی باید بدانید که متاسفانه انجام این عمل در بین مردان و زنان متاهل و دختران هم شایع است. انجام خودارضایی به وسیله هر شخصی می‌تواند علل گوناگونی داشته باشد. ولی نتایج آن در افراد متفاوت یکسان بوده و سبب پیدایش مشکلات گوناگونی می‌شود. عوارض خودارضایی فقط مشکلات جسمی ندارد و می‌تواند به روح و روان شخص هم صدمه وارد کند. 

 

ارضا شدن به طور غیر عادی به وسیله تحریک مجازی به وسیله عکس فیلم و یا شخصیت و انجام رابطه خیالی در ذهن را خودارضایی می نامند. یکی از آشکارترین مشکلات جوانان به دلیل نیاز میل جنسی و عدم دسترسی به جنس مخالف برای ارضای این غریزه، پدیده خودارضایی میباشد. خودارضایی عملی است که در همه جوامع بشری رایج می باشد.

 

خودارضایی عادتی است که به سرعت به وجود می آید و می تواند اثر نامطلوبی بر مردان و زنان همه سنین داشته باشد. طبق بررسی های انجام شده خودارضایی اثرات منفی جسمی و روانی متعددی بر شخص می گذارد. خودارضایی سبب به وجود آمدن احساس پشیمانی و تنبیه نفس می شود و همه کسانی که خودارضایی می کنند همیشه دچار کشمکش های روحی و اضطرابی بسیار هستند.

 

خود ارضایی چیست, علت خود ارضايي چيست,علت خود ارضايي چيست

علت خود ارضايي چيست

 

دلایل خودارضایی:

از دلایل خودارضایی می توان به موارد زیر اشاره کرد :

 

- بیکاری

- تنهایی

- دوستی با جنس مخالف

- لباس نامناسب

- دوستان منحرف

- عوامل تحریک کننده جنسی

- استرس و اضطراب

 

دلایل خودارضایی در سنین گوناگون: بزرگسالان:

اغلب خودارضایی عادتی است که از دوره نوجوانی باقی مانده و در بزرگسالی باقی می‌ماند. چنانچه شخص دلایل به وجود آمدن این رفتار را برطرف کرده باشد و یا به شکل اعتیادگونه‌ای با خودارضایی درگیر نبوده باشد می‌تواند بعد از برقراری رابطه جنسی سالم با جنس مخالف از این رفتار دست بکشد. دلایل گفته شده در این قسمت می‌تواند قبل از این و از دوره نوجوانی هم وجود داشته باشند.

 

نبود شریک جنسی:

نبود شریک جنسی مناسب زمینه‌ای است تا شخص میل جنسی خود را توسط خودارضایی ارضا کند. چنانچه این فقط علت خودارضایی شخص باشد و این رفتار با اشکال اعتیادی و وسواسی خود را نشان ندهد، می‌توان آن را نوعی رفتار سالم به حساب آورد که به تعادل شخص کمک کند.

 

رابطه جنسی بدون لذت:

در بعضی موارد بزرگسالان متاهل خودارضایی را در کنار رابطه جنسی ادامه می‌دهند و یا حتی آن را به رابطه با همسر ترجیح می‌دهند. این وضعیت می‌تواند به علت وجود اختلالی جنسی در شخص و یا عدم رابطه جنسی رضایت‌بخش باشد. در این ووضعیت تلاش کنید تا در مورد رابطه جنسی خود با همسرتان حرف بزنید و چنانچه این گفت و گو موفقیت‌آمیز نبود از مشاوره جنسی کمک بگیرید.

 

امکان داشتن وسواس:

در بعضی اشخاص خودارضایی جنبه وسواسی به خود می‌گیرد و دیگر شخص از آن حس لذت نمی‌کند. شخص وسواسی برای رفتار خود حس اجبار می‌کند و با وجود تمایل به قطع این رفتار باز نیز توانایی آن را ندارد.

 

داشتن اعتیاد دلیل خودارضایی:

اعتیاد جنسی مثل اعتیاد به پورنوگرافی و یا رابطه جنسی اینترنتی اغلب خود را با خودارضایی نشان می‌دهند. اعتیاد به خودارضایی به تنهایی و با خیال‌پردازی جنسی اغلب دیده نمی‌شود. دقت کنید که آیا خصوصیات یک اعتیاد جنسی مثل اعتیاد به پورنوگرافی در شما وجود دارد. چنانچه این طور باشد ترک خودارضایی برای شما اولویت دارد و باید به دنبال درمان آن باشید. چرا که در این وضعیت زمینه دیگر اختلالات جنسی آماده تر خواهد بود. 

 

خود ارضایی چیست, علت خود ارضايي چيست,دلایل خود ارضایی

دلایل خود ارضایی

 

عوارض خودارضایی:

از دست دادن زیبایی به مرور:

زیبایی همیشه چیزی بوده که همه دنبال آن هستند ، و مطمئنا کسی نیست که به فکر زیبایی نباشد و زیبا بودن و جذاب بودن را دوست نداشته باشد، اما خودارضایی عملی است که بعد از مدتی روی چهره و به خصوص چشمها تاثیر میگذارد. چشمهای کسی که خودارضایی میکند دیگر هیچ براقی و جذابیتی ندارد! حالت افسرده و افتاده میگیرد.رنگ پوست به تدریج کدر میشود، جوش های زیادی روی بدن و از جمله صورت را میگیرد(این عارضه مشترک است در دخترها و پسرها )

 

هیکل و اندامی نامتناسب و بد:

این نیز یک کار مشترک در دخترها و پسرهاست، پس از اعتیاد پیدا کردن به خودارضایی فرد گرفتار به تدریج یک اندام زشت و نامتناسب پیدا میکند، کوچک شدن نامتناسب رانها و باسن لاغری نامتناسب که میشود گفت بستگی به ژنتیک و تعداد دفعات خودارضایی دارد. لاغر شدن بد فرم و نامتناسب به طور مثال شکم بزرگ اما همه بدن لاغر باشد یا ........

 

درد در کشاله ی ران:

داشتن درد شدید در کشاله ی ران و تخمدانها یکی از عوارضی است که میان دخترها و پسرها مشترک است و تا چند روز پس از خودارضایی ادامه دارد .

 

ریزش موها:

ریزش موها یکی از رایج ترین عوارض خودارضایی در مردان و زنان است. ریزش موها در اثر خودارضایی اغلب از نواحی کناری سر شروع شده و بعد به دیگر قسمت ها گسترش پیدا می کند. دلیل این کار عدم تعادل هورمونی ناشی از خودارضایی است. با انجام خودارضایی مقدار هورمون‌های جنسی در بدن خیلی زیاد شده و تعادل هورمونی در بدن او به هم می‌ریزد.

 

این مسئله سبب ریزش موها می‌شود. به جز خارج شدن منی از بدن مردان سبب خارج شدن مواد مغذی از بدن می‌شود. انجام مکرر خودارضایی سبب می‌شود که بدن فرصت کافی برای جبران این مواد از دست رفته را نداشته باشد و در نتیجه مواد معدنی به دیگر بخشهای بدن از جمله موها نرسد.

 

صدمات روحی و اجتماعی:

شخصی که خودارضایی میکند دائما عذاب وجدان دارد از گناهی که کرده!این اشخاص، کسانی بي اراده، تنبل، كمرو، تندخو، خودخواه، بدبين، عبوس هستند و قدرت سازش با مردم را ندارند.

 

زود انزالی:

پسرها و مردانی که خودارضایی میکنند در آینده هنگامی که میخواهند روابط سالم داشته باشند با همسرشان دچار زود انزالی شدید میشوند که این خصوصیت بد برای همه ی مردهاست .

 

قوس كمر:

پسرهایی که خودارضایی میکنند به شکل بد و ناهنجاری کمرشان گود میشود به شکلی که در آینده دچارکمر دردهای شدیدی میشوند.

 

خود ارضایی چیست, علت خود ارضايي چيست,خود ارضایی

عوارض خود ارضایی چیست

 

تنگی نفس:

این عارضه در پسرهایی است که به طور خوابیده خودارضایی انجام میدهند و حتی با مراجعه به دکتر نیز این مشکل معلوم نمیشود.

 

دفع بی اختیار منی

پسرهایی که به این عمل بد اعتیاد دارند در خواب ،بیداری دچار دفع شدن بی اختیار منی ازآلت میشوند.

 

بی اختیاری در ادرار:

پسرهایی که ایستاده خودارضایی میکنند دچار بی اختیاری در ادرار و انزال میشوند!

 

ضعف در قوای جسمانی:

ضعف و تحلیلِ قواىِ جسمانى‏ کاهش انرژى جسمانى بدن از مضرات مهم و جبران‏ ناپذیر خودارضایى است. حس خستگى عارضه طبیعى انزال است، چنانچه خودارضایى در شبانه روز به دفعات تکرار شود. این حس خستگى در ساعات گوناگون همراه انسان است. در نتیجه کم کم ضعف و بى حالى در فرد ثابت شده و یک طبیعت ثانوى براى او به وجود می آید. کاهش و تخلیه مکرر قواى جسمانى به ضعف عمومى و دائمى بدن و بالاخره به پیرى زودرس مى ‏انجامد. همین طور افت فشار شدید.

 

درد در استخوانها و کمر:

زمان اورگاسم در خودارضایی کلسیم بسیار زیادی از بدن خارج میشود به علت همین کسانی که خودارضایی میکنند همیشه در کمر و استخونهایشان حس ضعف و درد میکنند، فردی که  اعتیاد شدید دارد امکان دارد دچار فلج عمومی بدن بشود.

 

ضعف در چشمها و بینایی:

خود ارضایی کم کم در نور چشم و قدرت بینایى تاثیر مى ‏گذارد و آن را کاهش مى ‏دهد. درجات و شدت ضعف چشم بستگى به درجات و شدت خودارضایى دارد و این به اندازه ای است که بعضی اوقات باعث نابینایى مى‏ شود.

 

مریض شدن پی در پی:

فرد خودارضا بدن خیلی ضعیفی دارد و آمادگی هرنوع بیماری را دارد. زیرا جسمى که با خود ارضایى ضعیف شده است نمى‏ تواند در برابر میکروبها و ویروسها از خود دفاع کند.

 

اضظراب و استرس شدید:

اضطراب دلهره و دلواپسى از خصوصیاتی است که شخص خودارضا را رها نمى ‏کند، او مرتب با خود درگیر است و نمى ‏تواند با خود کنار آید. افکار آشفته، وسواس فکرى، بى ثباتى، درهم ریختگى فکرى دامن گیر اوست: «نکند کسى بفهمد»، «کى و چگونه این کار را تکرار کنم»، «کى مى شود نجات پیدا کنم» و.. لحظه‏اى آرام و قرار ندارد، سرزنش و تحقیر خود به علت ارتکاب گناه، شخصیت او را در هم مى‏ کوبد.

 

بعضی اوقات تأخیر در ترک و این که پس از ترک چه مى‏ شود، امان او را مى‏ گیرد. … آیا با ترکِ خودارضایى باز هم علائم آن باقى مى‏ ماند. آیا بعد از ترک مى‏ توانم ازدواج کنم و صاحب فرزند شوم؟ آیا بخشوده خواهم شد؟

 

کم شدن حافظه:

ضعف حافظه، حواس پرتى و ناتوانى در تمرکز فکرى‏ همان گونه که دیدیم، یکى از پى آمدهاى خودارضایى، ضعف و تحلیل قواى جسمانى است و این به نوبه خود ناشى از اختلال در عملکرد سیستم مغز و اعصاب است. اختلال در این سیستم موجب مى‏شود که بخش حافظه کارایى لازم را نداشته باشد. علاوه بر این، شخصِ مبتلا به خودارضایى به خاطر تمرکز در این عمل و توجه نسبتاً مداوم به موضوعات جنسى، حواس پرت و ناتوان در تمرکز فکرى است که این خود عامل دیگرى براى کاهش مستمر حافظه است.

 

ضعیف شدن اعصاب:

پرخاش‏گرى و بداخلاقى‏ فرد خودارضا نسبت به کوچک‏ترین محرک محیطى حساس است، حوصله گفت و گو با دیگران را ندارد، زود رنج است و زود از کوره در مى‏ رود، به نور زیاد، صدا، رفت و آمد و… حساسیت فوق العاده دارد. اعصاب ضعیف میشود،سریع عصبانی میشود. سر همه داد میکشد! بدن تیک میگیرد! صدمات مراکز عصبى و غدد در مغز در اثر خودارضایى و تحریک زیاد، هیپوتالاموس صدمه مى ‏بیند.

 

مغز و مراکز حساس دیگر مکرراً دچار کاهش نسبى جریان خود مى‏ شوندند و از این راه صدمات جبران‏ ناپذیر و بر آنها وارد مى‏ شود. تخلیه‏ هاى مکرر عصبى، موجب ضعف اعصاب مى‏شود. خودارضایى‏ هاى مکرر، مرکز عصبى را دچار حساسیت و ضعف و خستگى و اختلال مى ‏سازد. به گفته یکى از دانشمندان، خود ارضایى باعث ضعف قواى شهوانى و بى رمق و بى جان شدن آنها مى ‏شود. به طور کلى اختلال قواى بینایى، شنوایى (مانند صداى زنگ در گوش و وز وز کردن) و… از ضعف و اختلال اعصاب است.

 

خود ارضایی چیست, علت خود ارضايي چيست,دلیل خود ارضايي

درمان خود ارضایی چیست

 

درمان خود ارضایی در کودکان:

امکان دارد زمان عبور از اتاق کودک خود، صداهایی بشوید که به نظر می‌رسد بی‌جا هستند. یا شاید به اتاق پسر یا دخترتان وارد شوید و او را در حال خودارضایی ببینید. در این وضعیت چه کار باید کرد؟ نکته قابل توجه این است که نادیده گرفتن خود ارضایی در کودکان سبب از بین رفتن این وضعیت نمی‌شود.

 

خبر خوب این است که این نوع رفتار نشان نمی‌دهد که مشکلی در فرزند شما وجود دارد. دکتر مایکل سیتسما به عنوان یکی از معروف‌ترین روانشناسان در این زمینه می‌گوید: «خودارضایی در واقع رفتار هنجاری است. خداوند قسمت‌هایی از بدن را طوری طراحی کرده است که زمان لمس آن‌ها احساس خوبی داشته باشیم. در حقیقت این رفتار طبیعی با بدن امکان دارد قسمتی از روند بزرگ شدن کودک باشد و والدین تنها باید به فرزندان خود در تشخیص مرزهای سالم کمک کنند.»

 

از شیوه های اثر گذار برای درمان خود ارضایی در کودکان می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

هیچ وقت فرزند خود را هنگام خود ارضایی سرزنش نکنید و تنها به او یادآوری کنید که چون یک رفتار خصوصی است، باید در یک مکان خصوصی (مثل اتاق خواب یا حمام) انجام شود. آنگاه به تدریج برای کنترل این رفتار به کمک یک درمانگر اقدام کنید. کودک شما نباید آنقدر مشغول این کار شود که تعامل او با دوستانش تحت تاثیر قرار بگیرد.

 

از آنجایی که در دختران لمس همیشگی اندام تناسلی می‌تواند به دهانه ادرار آسیب برساند و باعث عفونت ادراری شود، بهتر است این موضوع را به کودک خود گوشزد کنید.

 

ذهن کودک خود را به فعالیت‌های دیگری مشغول و تلاش کنید سطح اعتماد به نفس او را بالا ببرید. لذت بردن کودک از این فعالیت‌ها می‌تواند مانع از تمایل دوباره او به خود ارضایی شود. اصولا کودکانی که از جنبه‌های گوناگون زندگی خود (خانه، دوستان، مدرسه، فعالیت‌ها) احساس خوبی دارند، کمتر به سراغ تحریک دستگاه تناسلی می‌روند.

 

هیچ وقت رفتار خشن یا همراه با عصبانیت با کودک نداشته باشید. نگویید چنانچه این کار را ادامه دهی روی دستت زگیل می زند یا امکان دارد کور شوی. این‌ها عزت نفس کودک را مخدوش می‌کنند و حتی امکان دارد سبب شکل‌گیری نگرش‌های جنسی ناسالم شوند.

از پزشک کودک بخواهید تا این مسئله را به عنوان قسمتی از معاینه بررسی کند. مطمئنا توصیه‌های یک پزشک یا روانشناس اثر بیشتری روی کودک شما خواهد گذاشت.

 

فراموش نکنید که شرایط روانی خانه و مقدار محبت‌های شما اثر بسیاری در تکرار یا عدم تکرار این رفتار دارد.

 

گردآوری: بخش روانشناسی بیتوته

 

کالا ها و خدمات منتخب

      ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

      ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------