امسال، اقتصادی تر فکر کنید



ثبات مالی

برای دستیابی به ثبات مالی در زندگی خود تلاش کنید

 

این موضوع بسیار مهمی است که برای دستیابی به ثبات مالی در زندگی خود تلاش کنید. قطعا کسی که قصد دستیابی به این هدف را دارد به دنبال ایجاد عادت های خوب در خود است و از قرارگیری در هر شرایط بد مالی که رهایی از آن دشوار است اجتناب می کند. شما چه دانشجو یا یک مدیر موفق باشید، اصلاح عادت های مالی برای تان یک امر ضروری و حیاتی است.


این اصلاح عادات به شما کمک خواهد کرد که به امور مالی خود سر و سامان دهید و مانع از این می شود که در آینده بدهی های سختی بالا بیاورید. اهداف مالی بزرگی برای خود در نظر نگیرید بلکه مراحل پیش روی خود را برنامه ریزی کرده و هر کدام را در زمان مناسبش انجام دهید. البته برای رسیدن به ثبات مالی، رعایت نکات زیر می توانند بسیار کمک کننده باشند.

از امروز شروع به پس انداز کنید
هرگز نباید برای پس انداز کردن منتظر فردا یا سال بعد باشید. اگر هنوز شروع نکردید، پس از همین امروز شروع به پس انداز کنید.

بایدها و نبایدهای ثبات مالی برای خانواده ها
برای داشتن پس انداز مناسب، لازم است حساب پس اندازی داشته باشید که به صورت ماهانه مبلغی پول در آن می گذارید. بسیار مهم است که حداقل 6 تا 8 ماه از هزینه های زندگی خود را پس انداز کنید که در صورت از دست دادن کار بتوانید از آن استفاده کنید. این موضوعی نیست که بخواهید از آن چشم پوشی کنید زیرا از دست دادن شغل اتفاقی است که ممکن است هر زمان و برای هر کسی اتفاق بیفتد.

پس انداز همچنین می تواند برای آینده شما نیز مفید باشد زیرا لازم است برای دوران بازنشستگی و تمام چیزهایی که می خواهید روزی آنها را بخرید پس اندازی داشته باشید.

اگر قصد خرید خانه دارید، پس باید از همین الان برای پیش قسط خرید خانه شروع به پس انداز کنید. اینکه بخواهید فقط از چند ماه پیش از خرید خانه شروع به9 پس انداز کنید، کمک چندانی به شما نمی کند، مخصوصا اگر فقط می توانید مبلغ ناچیزی به عنوان پس انداز کنار بگذارید. پس چه بهتر است که برنامه ریزی بلندمدتی داشته باشید زیرا در بلندمدت می توانید پول بیشتری پس انداز کنید.

اگر نمی توانید ماهیانه مبلغ چشمگیری را پس انداز کنید، اصلا نگران نباشید، هر اندازه که می توانید کنار بگذارید حتی ذخیره ماهانه مبلغ 50 هزار تومان بهتر از این است که اصلا پس انداز نکنید.

بدون برنامه خرید نکنید
اگر از آن دسته افرادی هستید که در بازار می گردید و به طور اتفاقی خرید می کنید، باید بدانید این عادتی است که هر چه زودتر باید ترک کنید. خرید کردن سرگرمی خوبی نیست که بخواهید آن را برای خود تبدیل به یک عادت یا تفریح کنید.

زمانی که چیزی را بدون برنامه می خرید، در واقع در حال دور ریختن پول تان هستید. خرید عجولانه و بی فکر حتی می تواند به کوچکی خریدهایی باشد که بدون نیاز یا بدون فکر در مترو می کنید یا خرید مدل جدید لپ تاپی باشد که به تازگی آن را در فروشگاه دیده اید که حراج خورده بود.

خریدهای عجولانه معمولا چیزهایی هستند که واقعا به آنها نیازی ندارید. اگر واقعا به چیزی نیاز دارید باید برای خرید آن عاقلانه تصمیم بگیرید و به اندازه کافی به دنبال وسیله مورد نیاز خود باشید. اگر فکر می کنید به چیزی نیاز دارید، زمانی را صرف تحقیق درباره قیمت کالا کنید و البته بودجه خود را نیز بسنجید. سپس چند هفته قبل از خرید آن صبر کنید که ببینید آیا هنوز به آن نیاز دارید یا خیر.

هزینه ای زندگی خود را برآورد کنید و کمی صرفه جویی کنید
اگر تا به حال برآوردی از مخارج و هزینه های زندگی خود نکرده اید، پس بهتر است یک ماه امتحان کنید. سپس ارزیابی کنید و ببینید پول های تان را چگونه خرج می کنید و ببینید چطور می توانید آن هزینه ها را کاهش دهید. در ابتدا نگاهی به تمام هزینه های ماه گذشته خود بیندازید، سپس خوب بسنجید که کدام یک از مخارج واقعا در طول آن ماه ضروری بوده اند و در نهایت مخارج غیر ضروری را حذف کنید. حذف مخارج اضافه و غیر ضروری یکی از بهترین روش های صرفه جویی است.

 

اهداف مالی بزرگ

شما چه دانشجو یا یک مدیر موفق باشید، اصلاح عادت های مالی برای تان یک امر ضروری و حیاتی است

 

از بدهکار شدن اجتناب کنید و بدهی هایی که دارید را نیز پرداخت کنید
اگر بدهی های بانکی یا فردی دارید پس در ابتدا لازم است برای رهایی از آنها چاره ای بیندیشید. بدهکاری های خود را لیست بندی کنید. لیست تان را به ترتیب از کمترین بدهی تا بیشترین آنها مرتب کنید. در ابتدا بر بدهی های کمتر خود که در بالای لیست قرار دارند تمرکز کنید و تا آنجا که می توانید (حتی 100 تا 150 هزار تومان) پول تان را برای صاف کردن آن بدهی ها کنار بگذارید (البته هر چه بیشتر، بهتر). زمانی که توانستید آن بدهی را پرداخت کنید، جشن بگیرید!

این روند را ادامه دهید و تا آنجا که می توانید به این مقادیر اضافه کنید. به این ترتیب می توانید تمام بدهی های خود را تصفیه کنید. شاید این کار چندین سال طول بکشد اما فرآیند باارزشی است که برای تصفیه بدهی های شما نیز بسیار ضروری است.

از سیستم پاکت نامه استفاده کنید
این روش ساده ای است که با استفاده از آن می توانید بفهمید چه مقدار پول برای خرج کردن دارید. این سیستم که به عنوان روش پاکت نامه نیز شناخته شده است، روش معروفی است برای برنامه ریزی درباره مخارج و می تواند بودجه ماهیانه شما را به راحتی پیش چشم تان متجسم کند.

ایده اصلی این روش دسته بندی پول ها در دسته های جداگانه ای است که برای هزینه های خانه استفاده می شوند. البته این دسته بندی باید در پاکت های جداگانه ای قرار گیرد که واقعی باشند. یعنی پول ها را در پاکت های نامه قرار دهید و هر پاکت را به هزینه خاصی اختصاص دهید.


به عنوان مثال می توانید هر پاکت را به صورتحساب خاصی مانند برق یا گاز اختصاص دهید و میانگین هزینه ماهیانه آن را نیز روی پاکت بنویسید. سپس هر زمان که حقوق خود را دریافت کردید، مقدار آن صورتحساب را در پاکت بگذارید. زمانی که صورتحسابی پرداخت شد، پول باقیمانده آن می تواند در پاکت هزینه دیگری قرار گیرد که کمی بیشتر است یا حتی می توانید آن را در پاکت پس انداز خود قرار دهید.

با انجام این کار می دانید برای هر کار چه مقدار بودجه دارید و هزینه های خود را باید بر اساس آن بودجه انجام دهید و اگر بودجه آن گروه هزینه ای به اتمام رسید نیز فورا این موضوع را می فهمید. اگر مرتبا اتفاق می افتد که بودجه پاکتی را سریع تمام کنید، شاید لازم است درباره بودجه خود تجدید نظری داشته باشید.

با استفاده از این روش دیگر در هزینه های گروه خاصی افراط نمی کنید چرا که می دانید فقط مبلغی که در پاکت مشخص شده مخصوص آن هزینه است. این روش باعث می شود به مقدار پول هایی که در پاکت ها قرار دارند دست نزنید یا حتی در حساب بانکی تان نیز نباشد که از آن برداشت کنید. یعنی مقدار پول تعیین شده صرف مخارج پاکت خود می شود نه هزینه های زائد و خارج از برنامه دیگر.

پرداخت صورتحساب ها را به تعویق نیندازید
یکی از عادت های خوب مالی این است که صورتحساب ها را به محض دریافت، پرداخت کنید زیرا به تعویق انداختن پرداخت صورتحساب می تواند موجب افزایش صعودی میزان آن شود زیرا بابت دیرکرد پرداخت قبوض یا صورتحساب هایی مانند قسط وام مبلغی به آن اضافه می شود. همچنین پرداخت به موقع مانع از تلنبار شدن بدهی های جزیی می شود و از تبدیل آن به یک مبلغ چشم گیر جلوگیری می کند. به این ترتیب تمام هزینه های ماهیانه خود را به طور منظم در بودجه تان می گنجانید.

به دنبال افزایش سرمایه خالص خود باشید
هر کاری که می توانید انجام دهید که دارایی خالص خود را افزایش دهید. چه می خواهید این کار را با کاهش بدهی های خود انجام دهید یا افزایش پس انداز یا افزایش درآمدتان و یا همه این موارد با هم. به دنبال روش هایی باشید که درآمد اضافه ای برای تان دربر داشته باشد یا به دنبال روش هایی باشید که بابت انجام کارتان پول بیشتری به شما پرداخت گردد. در این مدت و با انجام این کارها، اگر هر ماه برآوردی از دایی خالص خود داشته باشید شاهد رشد آن خواهید بود و این حس شگفت انگیزی است.

 

منبع: روزنامه آسیا

 

کالا ها و خدمات منتخب

      ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

      ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------