آشنایی با مزایا و معایب انواع گلدان



 

مزایا و معایب انواع گلدان,معایب انواع گلدان

هیچ گاه نمی توان یک گیاه را برای همیشه درون یک گلدان نگهداری کرد

 

با کوچکتر شدن حیاط خانه ها و روی آوردن مردم به شهر و آپارتمان نشینی، علاقمندان به گل و گیاه به باغبانی در گلدان ها روی آورده اند. گیاهان در انواع گلدان کوچک و بزرگ در پاسیوها یا گلخانه های کوچک نگهداری می‌شوند و عطر و بوی آن ها باعث تلطیف فضا و طراوت و شادابی خانه ها می‌شود. علاوه بر این، باغبانی گلدانی این امکان را به شما می‌دهد که گیاهان جدید را آزمایش کنید، آن ها را پرورش دهید و به خوبی بشناسید.

 

البته لازم است این نکته را مد نظر داشته باشید که هیچ گاه نمی توان یک گیاه را برای همیشه درون یک گلدان نگهداری کرد. مگر این که به فراخور رشد آن، گیاه را به گلدان بزرگتری منتقل کنید یا این که خاک گلدان را مرتب تعویض و تقویت نمایید. در غیر این صورت گیاه شما پس از مدتی از دست می‌رود. این اتفاق ممکن است بسته به شرایط طی یک تا ده سال اتفاق بیفتند، اما توجه داشته باشید که وقتی چنین شود، برگ ها و ساقه های گیاه شروع به خشک شدن و ریختن می کنند و حتی آبیاری گیاه هم با مشکل مواجه می شود.

 

بیشتر گلدان ها از جنس خاک رس (گلدان های لعابی یا غیر لعابی و سرامیک) چوب، پلاستیک، فایبرگلاس، فلز یا سیمان هستند که هر کدام مزایا و معایب خودشان را دارند.

 

مزایا و معایب گلدان سفالی

مزایای گلدان سفالی: این گلدان ها سنتی هستند؛ رنگ گلدان های سفالی گرم و طبیعی است؛ ریشه گیاه در آن امکان تنفس دارد و در اندازه های استاندارد در دسترس هستند.

 

معایب گلدان سفالی: انواع ارزان قیمت این گلدان ها در سرمای زمستان می‌شکنند. گلدان های سفالی به دلیل داشتن منافذ بسیار، به سرعت آب را از دست می‌دهند و گیاه داخل آن ها به آبیاری بیشتری نیاز دارد. در مناطق گرم، اگر املاح آب زیاد باشد، به علت تعرق زیاد، نمک در دیواره داخلی گلدان رسوب می‌کند و موجب شوری خاک گلدان می‌شود.

 

آشنایی با انواع گلدان,مزایای انواع گلدان

رنگ گلدان های سفالی گرم و طبیعی است؛ ریشه گیاه در آن امکان تنفس دارد

 

مزایا و معایب گلدان چوبی

مزایای گلدان چوبی: گلدان های چوبی ارزان و سبک هستند، امکان تهیه آن ها در هر شکل و اندازه ای وجود دارد، ضمن این که می‌توانند رنگ آمیزی شده و با رنگ محیط خود مطابقت پیدا کنند. این گلدان ها را می‌توان از چوب مقاوم در برابر پوسیدگی تهیه کرد.

 

معایب گلدان چوبی: انواع چوب قرمز این گلدان ها، کوچک هستند و قیمت ارزانی دارند، اما تنها یک یا دو سال دوام می‌آورند. گلدان های چوبی می‌توانند به سرعت فاسد شوند، بنابراین باید از آن ها در برابر فساد محافظت کنید. گلدان ها چوبی عتیقه خط دار می‌توانند گران قیمت باشند.

 

معایب و مزایای گلدان فلزی,معایب و مزایای گلدان فایبرگلاس

گلدان های چوبی را می ‌توان از چوب مقاوم در برابر پوسیدگی تهیه کرد

 

مزایا و معایب گلدان سرامیکی

مزایای گلدان سرامیکی: گلدان های لعاب دار زیبا و رنگارنگ هستند و هم به عنوان گلدان گل و هم به تنهایی به عنوان یک وسیله تزیینی زیبا کاربرد دارند. این گلدان ها در برابر انجماد مقاومت می‌کنند و در قیمت های متنوعی عرضه می‌شوند.

 

معایب گلدان سرامیکی: این گلدان ها سنگین هستند و اگر انواع رنگی آن ها را بدون توجه به دکوراسیون خانه خود خریداری کنید، ممکن است رنگشان با وسایل خانه مطابقت نکند. گرم و سرد شدن هوا می‌تواند موجب ترک خوردن گلدان های سرامیکی شود. اگر قصد دارید انواع با کیفیت گلدان های لعابی را خریداری کنید باید بدانید که ممکن است به خاطر قیمت بالای خود هدف سرقت قرار بگیرید!

 

معایب و مزایای گلدان سیمانی,انواع گلدان

گلدان های سرامیکی در برابر انجماد مقاومت می کنند

 

مزایا و معایب گلدان فلزی

مزایای گلدان فلزی: گلدان های فلزی می‌توانند سبک وزن باشند، آن ها در اشکال، اندازه ها و رنگ های متنوع موجوداند. این گلدان ها ارزان قیمت هستند و عمری طولانی مدت دارند.

 

معایب گلدان فلزی: اگر این گلدان ها از فلزات ارزان قیمت ساخته شده باشند، به راحتی زنگ می زنند و از بین می روند. در مقابل، اگر از فلزاتی نظیر مس و سرب هم ساخته شده باشند، ضخیم و سنگین خواهند بود. این گلدان ها زیر نور مستقیم آفتاب می‌توانند به شدت داغ شوند که این اتفاق می‌تواند به ریشه گیاه آسیب برساند.

 

معایب انواع گلدان, شناخت انواع گلدان

گلدان های فلزی زیر نور مستقیم آفتاب به شدت داغ می شوند و به ریشه گیاه آسیب می رسانند

 

مزایا و معایب گلدان پلاستیکی

مزایای گلدان پلاستیکی: گلدان های پلاستیکی از نظر اندازه، وزن کم و قیمت ارزان ایده آل هستند. این گلدان ها اگر از پلاستیک های باکیفیت باشند عمری طولانی دارند، ضمن این که یخ نمی زنند و فاسد هم نمی شوند.

 

معایب گلدان پلاستیکی: پلاستیکی بودن این گلدان ها ظاهر نامناسبی به وجود می آورد، مگر این که از مواد با کیفیتی تهیه شده باشند. در بسیاری از مناطق امکان بازیافت گلدان های پلاستیکی وجود ندارد، مگر این که سیاه رنگ باشند.

 

مزایای انواع گلدان,مزایا و معایب انواع گلدان

گلدان های پلاستیکی اگر از پلاستیک های باکیفیت باشند عمری طولانی دارند

 

مزایا و معایب گلدان فایبرگلاس

مزایای گلدان فایبرگلاس: گلدان های فایبرگلاس محکم و بادوام هستند و از گلدان های پلاستیکی رنگارنگ تر هستند. آن ها در شکل و رنگ های متنوعی عرضه می‌شوند.

 

معایب گلدان فایبرگلاس: قیمت آن ها از گلدان های پلاستیکی کمی بیشتر است. شستشو و برخورد با اجسام خشن و زبر می‌تواند موجب فرسوده شدن فایبر شود.

 

معایب و مزایای گلدان پلاستیکی, معایب و مزایای گلدان فلزی

گلدان های فایبرگلاس در شکل و رنگ های متنوعی عرضه می شوند

 

مزایا و معایب گلدان سیمانی

مزایای گلدان سیمانی: گلدان های بتنی تا چند دهه عمر می کنند. آن ها در سبک ها و طراحی های کلاسیک عرضه می شوند.

 

معایب گلدان سیمانی: گلدان های سیمانی سنگین و معمولاً گران قیمت هستند. در آن ها مقداری آهک وجود دارد که می‌تواند به گیاه آسیب برساند. غالباً خاکستری رنگ هستند.

 

معایب و مزایای گلدان فایبرگلاس,معایب و مزایای گلدان سیمانی

در گلدان های سیمانی مقداری آهک وجود دارد که می‌تواند به گیاه آسیب برساند

 

منبع: timberpress - blog.bamilo.com

کالا ها و خدمات منتخب

      ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

      ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------