نشانه ها و درمان برخی بیماریها در مرغ عشق



مرغ عشق,سرماخوردگی مرغ عشق,علائم سرماخوردگی مرغ عشق

نشانه ها و درمان برخی بیماریها در مرغ عشق

بیماری سرماخوردگی در پرندگان خانگی
نگهداری از پرندگان بیمار همیشه سخت است و اگر حواسمان نباشد می تواند باعث مرگ این جاندار شود در منازل ما پرندگانی وجود دارند که بیمه وحشی هستند و دست زدن به آنها به راحتی دست زدن به سگ یا گربه نمی باشد پرندگان جزو آن دسته از جانوران می باشند ولی نکته که بسیار مهم است این است که بیماریهای آنها همیشه مخفی می باشد و برای تشخیص آن باید دارای علم و تجربه کافی در این خصوص باشیم .  در این مطلب بر روی پرنده مرغ عشق که در خانه های ایرانیان رواج زیاد دارد به موضوع سرما خوردگی اشاره خواهیم نمود.

 

سرماخوردگی مرغ عشق
لازم نیست حتما هوای سرد بهشون بخوره یکی از عواملی که باعث سرماخوردگی مرغ عشق میشه ، جریان تند هواست. پس باید سعی کنید چه در تابستان و چه در زمستان پرنده رو در دمای متوسط و جایی قرار بدید که جریان شدید هوا نباشه خیلی ها عادت دارن که بهار و تابستون ، پرنده رو می برن تو حیاط یا همش تو ایوون می ذارند و این مساوی است با مریضی و بعد مرگ پرنده شما.

 

پس : اگر تابستونه و هوا گرمه می تونید پرنده رو ببرید بیرون ولی جایی قفسش رو بذارید که جریان هوا شدید نباشه یا به اصطلاح باد نوزه و اگه زمستونه و هوا سرده طرفهای غروب که سردی هوا بیشتر میشه یه پارچه ضخیم رو طوری بیاندازید رو قفس که راه هوا وجود داشته باشه و محیط گرمی هم ایجاد بشه (اگه هم خونتون به اندازه کافی گرمه که لازم نیست).
نکته : سعی کنید از همون اول که پرنده رو میارین خونه ، قفسش همیشه یه محل باشه و جابجا نکنید. پس جایی رو در نظر بگیرید که شرایط بالا رو داشته باشه.


درمان سرما خوردگی مرغ عشق :
وقتی پرنده سرما خورد کمتر پیش میاد که خوب بشه بنابراین پیش گیری بهتر ازدرمان است.
ولی اگه سرما خورد :
1_ پرنده مریض رو سریعا از قفس بیرون بیارید و بگذارید تو یه قفس دیگه (تنها).
2_ قفسو به یه جای گرم ببرید. این مکان نباید شلوغ و پر سر و صدا باشه.
3_ هوا رو با دستگاه بخور مرطوب کنید.
4_در این زمان به هیچ عنوان سبزی و میوه به پرنده ندهید.


5_تو ظرف آبش که هر روز عوض می کنید ، روزی نصف قرص جوشان مولتی ویتامین ( یا 12 قطره ) و نصفی هم کلسیم جوشان بریزید.
6_ آنتی بیوتیک ضروریه از داروخانه های دامپزشکی شربت آنتی بیوتیک تهیه کنید اگر امکانش نبود از شربتهای خوراکی آنتی بیوتیک انسانی ، 10-12 قطره در ظرف آب بریزید. ولی هر روز این کار رو تجدید کنید. در صورت نبود شربت ، قرص اریترومایسین رو بکوبید و با آب ولرم مخلوط کنید (برای هر روز نصف قرص کافیه) ، وقتی خوب رقیق شد ، با قطره چکون ، 4-5 قطره بریزید داخل دهان پرنده مریض. موقع گرفتنش خیلی آهسته و با ملایمت رفتار کنید.


7_از فروشگاههای کالای پزشکی ، یک لامپ اشعه مادون قرمز تهیه کنید ( با ولتاژ کم ). این لامپو به یک چراغ مطالعه ببندید و همیشه یه جای مطمئن تو خونه داشته باشید.
روش کار با لامپ مادون قرمز پرنده مریض رو روزی 3-4 مرتبه به مدت 20 دقیقه تا نیم ساعت در فاصله 30 سانتی متری لامپ قرار بدین ( اگه نزدیکتر باشه میسوزه ) بعد لامپ رو خاموش کنید ولی جای پرنده رو همچنان گرم نگاه دارید . بهتره پس از خاموش کردن لامپ یک پارچه نه چندان ضخیم رو قفسش بیاندازید ( هواکش رو فراموش نکنید.) این اشعه گردش خون پرنده رو تقویت می کنه و در نتیجه هم مواد زائد بهتر دفع میشه و هم داروهایی که بهش دادین بهتر جذب میشه.
اگر توصیه های بالا رو دقیقا عمل کنید و در صورتی که بیماری سرما خوردگی پرنده شدید نشده باشه مطمئن باشید که بعد از حداکثر 1 هفته خوب میشه.


زخم پا و عفونت آن :
1_ اولا حتما قفسشو عوض کن ( اگه قفس نداری ، تو یه اطاق که وسیله زیاد نداشته باشه بذارش تا بتونی راحت و بدون اینکه ناراحت بشه بگیریش).

2_ از داروخانه یک شربت آموکسی سیلین یا یه شربت آنتی بیوتیک دیگه تهیه کنید بعد همونطور که در مطلب قبل گفتم تو ظرف آبش بریزید و هر روز آبشو عوض کنید.
3_ ویتامین رو فراموش نکنید سبزی (جعفری و شوید و هویج) و میوه (سیب) حتما براش بزارید.


4_ پماد تتراسیکلین چشمی رو هر 6 ساعت به آرومی ( خیلی آروم و با احتیاط ) به پاش بمالید ، طوری که کاملا جذب بشه اگه بمونه ، با نوکش پاشو تمیز می کنه و پماد ها رو می خوره !
5_ نگذارید در این مدت ( تا خوب بشه ) بهش استرس وارد شه اگه تو گرفتنش مشکل دارید چراغ رو خاموش کنید و خیلی آروم بگیریدش فشارش ندید .

اگه درمان رو به موقع انجام ندید احتمالش هست که در بهترین حالت انگشتش قانقاریا بگیره و قطع بشه اما اگه عفونت منتشر بشه مرگ پرنده قطعیه.


علامت مرغ عشقی که تخم تو شکمش گیر کرده و راه درمان آن :
محل اتصال دم به بدن پرنده از پشت برجسته میشه زیر شکمش هم باد می کنه دمش هم آویزون میشه و اونقدر بی حال میشه ( چون درد میکشه ) که گاهی نمیتونه حتی رو چوب بشینه و میاد کف قفس راه حلش هم کمک به زایمانه البته این کار فوق تخصصیه و هر کسی نمی تونه انجام بده بهتره برای کمکهای اولیه ، کمی محل بیرون امدن تخم رو با روغن مایع چرب کنید کمی روغن رو با انگشت به موضع بزنید و با انگشت خیلی آروم و با ملایمت ماساژ بدهید مراحل بعد رو نمیگم چون کار خطرناکیه اگه درست عمل نشه تخم تو شکم مرغ عشقتون می شکنه و باعث مرگش میشه پس گرم نگهش دارین و سریع ببرید دامپزشک متخصص پرندگان.


نکته: کمبود کلسیم و مواد معدنی دیگه دلیل گیر کردن تخم در بدن مرغ عشقه ، چون پوسته آهکی تخم نرم می مونه و برای همین که سفت نیست پرنده نمی تونه با فشار معمول زایمان بیرونش بیاره.

پیشگیری : رژیم سرشار از کلسیم (کف دریا) و ویتامین سبزیجات و میوه جات تازه

 

مرغ عشق,سرماخوردگی مرغ عشق,علائم سرماخوردگی مرغ عشق

 

رشد کردن چیزهایی مثل فلس روی پلک و پاهای مرغ عشق
اگه حیون احساس خارش میکنه و اونقدر میخارونه که زخم میشه ، پرنده پاهاش در حال نشستن پرشهای کوچک مثل تیک عصبی داره مبتلا به یک بیماری قارچی خطرناک شده که احتمال از بین رفتنش زیاده باید هر چه سریعتر ببریدش پیش دامپزشک تا پماد درمان قارچ براش تجویز کنه.


اگر پرنده رو به آرومی بگیرید و دور تا دور بدنش رو یه دستمال سفید بپیچید بعد کمی نوازشش کنید دستمال رو که برداشتید نقطه های قرمز ببینید یا شب تا صبح روی قفسش رو با یه پارچه نازک سفید بپوشون ( البته نه اندازه ای که هوا جریان نداشته باشه ) صبح باز دستمال رو بررسی کنید اگه نقطه های قرمز دیدید که حرکت می کنن بدونید مبتلا به کنه شده درمانش اسپری مخصوصه.


اسهال :
اسهال نشانه بارز سرماخوردگی یا خوردن غذای فاسد پس توصیه می کنم که ( پرنده های سالم رو از مریض جدا کنید).
1_دادن هر گونه سبزی، میوه و گندم جوانه زده را قطع کنید.
2_مولتی ویتامین را به صورت قطره یا قرص جوشان در برنامه غذاییش بگذارید.
3_از لامپ اشعه مادون قرمز حتما استفاده کنید.
4_سعی کنید محیط گرم و کمی مرطوب باشد.


5_اگر نشونه ای از آب ریزش بینی هم مشاهده می کنید، می توید مطمئن باشید که سرما خورده در این حالت یک کپسول آموکسی سیلین رو باز کنید و پودرش رو در نصف لیوان آب ولرم حل کنید و به همراه ویتامینها در ظرف آبش بریزید. آب رو هر روز عوض کنید و مجدد تا 7 روز داروها رو در اون بریزید.

 

یبوست:

به علت هضم نشدن غذا (ناشی از یبوست) حالت تهوع در پرنده ایجاد میشه و استفراغ می کنه. یبوست هم می تونه به دلیل کمبود سبزی و میوه در غذای پرنده باشه. درمان یبوست اگر به این دلیل باشه اکثرا به این صورت انجام میشه ( البته قبل از اینکه پرنده به دکتر برسه): فقط یک روز -----> 2-1 قطره روغن زیتون رو با قطره چکون رو زبان پرنده بریزید ( سعی کنید خیلی آروم و با حوصله بگیریدش) اگر بعد از یکی دو ساعت، دفع راحت تر مدفوع رو مشاهده نکردید، دوباره کار رو تکرار کنید . اما یادتون باشه که صلاح نیست بیشتر از این تکرار بشود.

 

مرغ عشق,سرماخوردگی مرغ عشق,علائم سرماخوردگی مرغ عشق

 

عطسه مرغ عشق :
در حالتی که سرحال طبیعیه اگر علائمی مثل بی حالی ، لرزش و چشمهای بی حال و مدفوع آبکی نداشته باشه عطسه مشکل ساز نیست خود ما هم گاهی به دلایل مختلف عطسه می کنیم در حالی که سر حالیم!

 

جعبه کمکهای اولیه
مواد داخل این جعبه را آماده کنید و در جای خنک و خشک و تاریکی نگاه دارید تا در مواردی که پرنده شما به کمکهای پزشکی فوری نیاز داشت بتونید کمکش کنید.
1_لامپ اشعه مادون قرمز (این لامپ رو با قیمت مناسب می تونید از فروشگاههای لوازم پزشکی تهیه کنید. لامپ رو به یک چراغ مطالعه وصل کنید و مواظب باشید بهش ظربه ای وارد نشه چون خیلی حساسه).


2_بتادین برای ضدعفونی کردن زخمها و شستن زخم . یادتون باشه که برای ضدعفونی کردن باید پنبه رو با بتادین کاملا خیس کنید و حتی الامکان با ضربه های بسیار بسیار ملایم زخم رو تمیز کنید. البته اگر پای پرنده زخمه ، طوری که اذیت نشه و بتادین رو صورتش نریزه ، می تونید بتادین رو مستقیما روی پاش بریزید. یا اگه زخم شدیده ، یک ظرف کوچیک رو با بتادین پر کنید و پای پرنده رو به آهستگی برای 2-3 ثانیه تو بتادین فرو کنید.یادتون باشه که پرنده معمولا خیلی مقاومت می کنه و دست و پا میزنه پس مواظب باشید که یه وقت پاش بر اثر این تقلاها شکسته نشود.


3_ پنبه معمولی - پنبه مخصوص انعقاد خون و باند گاز باریک (پنبه انعقاد آغشته به موادی هست که کمک می کنه خونریزی سریع بند بیاد).


4_پماد چشمی تتراسایکلین برای وقتی که بخواهید به صورت موضعی و خارجی آنتی بیوتیک رو برای پرنده استفاده کنید این پماد رو هم برای عفونتهای چشمی پرنده و هم برای بقیه بدنش می توانید استفاده کنید ولی حواستون باشه که متناسب با اندازه بدنش پماد بزنید. برای پرنده شما اندازه یه ارزن کافیه.


5_قرص آنتی بیوتیک اریترومایسین یا شربت انتی بیوتیک و یا قطره آنتی بیوتیک ( هر کدام که راحتتره براتون ولی من شربت و قطره رو برای مصارف داخلی توصیه می کنم (یعنی می تونید تو آبش بریزید یا با قطره چکان تو دهنش) قرص رو هم داشته باشید که در مواردی که مثلا پاش زخم بود بعد از ضدعفونی کردن زخم با بتادین ، پودر قرص رو رو پاش بریزید و پانسمان کنید.


6_یک قطره چکان
7_چسب ضد حساسیت این چسب رو با پهنای باریک از داروخانه بگیرید. از چسبهای زخمی که به انگشتتون می زنید به هیج عنوان استفاده نکنید. چون کندنشوت خیلی سخته و اگه به پای پرنده بزنید موقع کندن ، پاش کنده میشه چسب ضد حساسیت رو هم مستقیما رو زخم نزنید اول با گاز یا پنبه ( بسته به نوع زخم ) روی زخم رو می بندید و با این چسب محکم می کنید ( تقریبا به حالت گچ گرفتن پای آدم ولی نه خیلی محکم که پاش سیاه شه).


8_یک پماد ضد کنه که می تونید از دامپزشکها و داروخانه های مربوط به دامپزشکی تهیه کنید. پماد نباید در جای گرم بمونه.
9_اسپری ضد کنه این اسپری رو به هیچ عنوان نباید مستقیما به پرنده بپاشید باید هر 2 ماه یک بار ، بعد از اینکه قفسشو خوب شستید و تو آفتاب خشک شد تمام درزهای قفس رو با این اسپری آغشته کنید.


نکته : بهتره هر 2-3 روز یه بار کف قفس رو تمیز کنید و هفته ای یک بار هم قفس رو با مایع ظرفشویی ، برس ( مسواک ) بشویید و خوب آب بکشید . بعدش قفس رو 1-2 ساعت تو آفتاب و هوای آزاد بگذارید تا خشک بشه و احیانا اگه کنه داره کشته بشه. هیچ وقت قفس خیس رو برای پرنده نگذارید چون محل تجمع جونور میشه اسپری رو هم همونطور که گفتم هر 2 ماه یک بار بعد از آفتاب دیدن قفس بزنید.
10_یک قفس کوچک به عنوان بیمارستان پرنده


منبع : iranpest.blogsky.com

کالا ها و خدمات منتخب

      ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

      ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------