نحوه پرورش و نگهداری از پلاتی ؛ ماهی کم توقع و پرجنب و خروش



ماهی پلاتی نر و پلاتی ماده, تکثیر پلاتی, پلاتی مولد

ماهی پلاتی چیست؟

 

آشنایی کامل با ماهی پلاتی و شرایط رشد و نگهداری از آن

ماهی پلاتی یکی از انواع ماهی ها می باشد. این نوع ماهی ها بسیار کم توقع هستند و عموما برای نگهداری به شرایط خاصی نیاز ندارند و هر کسی با رعایت یک سری موارد ابتدایی و ضروری اولیه می تواند انواع ماهی پلاتی را پرورش و تکثیر نماید.

ماهی پلاتی چیست؟

نام علمی این ماهی xiphophorus ,asulatus است. زیستگاه اصلی این ماهی ها، آب های آرام مکزیک و گواتما می باشد. این ماهی ها یکی از انواع زنده زاها هستند و عموما در انواع مختلفی تکثیر و پرورش پیدا می کنند. نهایت طولی که برای پلاتی ها در نظر گرفته می شود، هشت سانتی متر است. البته این اندازه عموما برای پلاتی های ماده است و انواع نر، معمولا کوچک تر از نوع ماده بوده و نهایت رشدی که خواهند داشت، شش سانتی متر است.

 

شدت و کیفیت زاد و ولد در ماهی پلاتی، بسیار بالاست . این ماهی ها پر جنب و خروش  هستند و خیلی زیاد مورد توجه انسان ها قرار می گیرند. 

ماهی پلاتی می تواند در کنار تمامی انواع ماهی های گیاه خوار که صلح جو هم هستند، زندگی کند. چرا که خود این گونه از ماهیان نیز، از دسته ی ماهیان صلح جو می باشند. با این حال خیلی ها پیشنهاد می کنند که بهتر است ماهی پلاتی را در یک تانک جداگانه نگهداری نمایند. در واقع پیشنهاد بهتر برای پرورش پلاتی ها، نگهداری تک گونه می باشد.

 

این ماهی ها حتما باید در کنار ماهیان صلح جو نگهداری شوند. به هر حال چه به صورت تک گونه و چه به صورت همگانی، پلاتی ها به 6 الی 8 ph مناسب و 22 الی 26 درجه ی سانتی گراد دمای مناسب برای آبی که در آن نگهداری می شوند، نیاز دارند. 

 

روش تکثیر پلاتی, انواع ماهی پلاتی, ماهی پلاتی چیست

تغذیه ماهی پلاتی

 

تغذیه ماهی پلاتی ها باید چگونه باشد؟

پلاتی ها در اصل گیاه خوار هستند و در کنار سایر ماهی های گیاخوار زندگی می کنند، کافیست از غذای ماهیان خود به آن ها نیز بدهید. اما از طرفی می توانیم آن ها با توجه به گونه ی زنده زا بودنشان، همه چیز خوار نیز معرفی نماییم.

 

در واقع گاهی اوقات غذاهای گوشتی نیز می توانند برای پلاتی ها انتخاب خیلی خوبی باشند. تنها شرط غذا برای پلاتی ها این است که اندازه ی غذا برای آن ها متناسب جثه شان باشد تا بتوانند راحت آن را میل نمایند. عموما در زمان تولید مثل پلاتی ها، پیشنهاد می شود که دل گلو چرخ کرده به آن ها داده شود چون مانند یک غذای مقوی ، می تواند کمک زیادی به سلامت و کیفیت تولید مثل آن ها کند. 

 

ماهی پلاتی, تغذیه ماهی پلاتی ها, انواع ماهی پلاتی

عکس ماهی پلاتی

 

روش تکثیر پلاتی ها چگونه است؟

تکثیر پلاتی ها می تواند با اهداف مختلفی انجام شود. خیلی ها از پلاتی های تازه متولد شده و نوزاد برای غذای ماهی های بزرگ تر استفاده می کنند و اصلا به همین دلیل آن ها را پرورش می دهند، خیلی ها ماهی پلاتی را می فروشند و به لحاظ اقتصادی ، نیاز به پرورش زیاد آن ها دارند و خیلی ها به خاطر سرگرمی این کار را انجام می دهند. با این تفاسیر، روش های تکثیر و تولید مثل پلاتی ها نیز مانند اکثر گونه های زنده بوده و کلا این کار، شرایط خیلی خاص و یا سختی را طلب نمی کند. 

 

طریقه تکثیر پلاتی, روش تکثیر پلاتی, انواع ماهی پلاتی

تکثیر ماهی پلاتی

 

برای تکثیر پلاتی ها ابتدا باید بتوانید پلاتی نر را از پلاتی ماده تشخیص دهید تا بتوانید ان ها در یک تانکر و یا محفظه ی مخصوص در کنار هم قرار دهید. پلاتی نر، پهن تر از پلاتی ماده است و در زیر شکمش یک آلت تناسلی تیز وجود دارد اما زیر شکم ماده ها، یک بال پهن است که نشان دهنده ی دستگاه تناسلی ماده پلتی می باشد.

 

پس از اینکه آن ها را از یکدیگر تشخیص دادید، دو گروه را به یک تانکر مخصوص با دما و ph  مناسب منتقل کنید و اجازه دهید که روال تولید مثل طی شود. پس از مدتی مشاهده خواهید کرد که شکم ماهی پلاتی های ماده متورم می شود و آماده ی زایمان هستند.

 

در این شرایط شما دو انتخاب خواهید داشت. انتخاب اول شما این است که فضای داخلی آکواریم و یا تانکر را با گیاهان طبیعی دکور کنید تا وقتی بچه پلاتی ها به دنیا آمدند بتوانند در زیر این گیاهان پناه بگیرند و یا اینکه در هنگام زایمان و چند ساعت مانده به وضع حمل، پلاتی ماده، آن را به زایشگاه منتقل نمایید.

 

این کار را برای این موضوع انجام می دهند که عموما پلاتی ها بعد از اینکه بچه هایشان را به دنیا می آورند، آن ها را میخورند. پس برای جلوگیری از این موضوع می توانید یکی از روش های مورد نظر را انتخاب کنید.

 

طبیعتا ریسک راه حل اول بیشتر است و امکان دارد که بچه پلاتی های خیلی کمی برایتان باقی بماند اما در روش دوم، درست است که ماهی های بیشتری برایتان می مانند ولی این امکان هم وجود دارد که در هنگام گرفتن ماهی ماده برای بردن به زایشگاه، استرس زیادی به ماهی وارد شود و یا تور ماهی با آن برخورد کند و کلا، بچه های ماهی از بین بروند. پس در انتخاب روش مناسب تان با توجه به شرایطی که دارید، نهایت دقت را به خرج دهید. 

 

گردآوری : بخش علمی بیتوته

 

کالا ها و خدمات منتخب

      ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

      ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------