تازه های گیاهان،حیوانات و آکواریوم


نحوه مراقبت از سگ ها,اصول نگهداری از سگ ها

نحوه مراقبت از سگ ها

قبل از خریدن سگ سری هم به پناهگاه ‌های حیوانات بزنید یک سگ می تواند شادی و نشاط را برای هر فردی به…


پلنگ های برفی منقرض نمی شوند



 

انقراض نشدن پلنگ های برفی,دلایل انقراض نشدن پلنگ های برفی

پلنگ های برفی در قله های آسيای مركزی، مانند هيماليا، يا كوه های آلتای سكونت دارند

 

پلنگ برفی، یکی از گربه سانان مشهور جهان که در معرض تهدید جدی انقراض قرار داشت،‌ با بهبود‌هایی که در وضعیت محافظت از او ایجاد شد اکنون از حالت در حال انقراض به آسیب پذیر ارتقا پیدا کرده است.

 

براساس گزارش BBC، اين به آن معنی است كه پلنگ برفي ديگر در معرض انقراض نيست اما سايه تهديد انقراض نيز از سرش برداشته نشده است.

 

اين تصميم توسط اتحاديه بين المللی حفاظت از طبيعت، IUCN اعلام شد، سازمانی كه استاندارد جهانی براي ارزيابی شدت خطر انقراض گونه ها را تعيين می كند.

 

متخصصان هشدار داده اند كه اين گونه نادر هنوز در معرض تهديد جدی شكار و تخريب زيستگاه قرار دارد. اين جاندار زيبا و چابک كه در كوهستان های مركزی آسيا زندگی می كند،‌ اولين بار در سال 1972 در ليست گونه های درحال انقراض IUCN قرار گرفت.

 

وضعيت جديد اين جاندار در پی فرآيند سه ساله ارزيابی توسط پنج متخصص بين المللی مشخص شد. به گفته تام مک كارتی يكی از محققان حاضر در برنامه، برای اينكه پلنگ برفی درحال انقراض در نظر گرفته شود بايد كمتر از 2500 قلاده از آن در حيات وحش حضور داشته باشند و اين تعداد نيز بايد با كاهش جمعيت شديدی مواجه باشند.

 

در حال حاضر احتمال هر دو مورد ذكر شده كاهش پيدا كرده است اما اين به آن معنی نيست كه پلنگ های برفی وارد حاشيه امن شده اند. اين گونه زيبا همچنان در معرض خطر شديد انقراض قرار دارد و جمعيت آنها نيز همچنان رو به كاهش است،‌ تنها سرعت اين كاهش كندتر شده است.

 

قرار گرفتن در وضعيت آسيب پذير به آن معنی است كه كمتر از 10 هزار قلاده يا راس از يک گونه باقی مانده است، و جمعيت آنها نيز با سرعتی دست كم 10 درصدی در سه نسل متوالی كاهش پيدا كرده است. اتحاديه پلنگ های برفی كه هدف آن محافظت از اين گربه سان بزرگ از طريق پروژه‌هاي اجتماعی است،‌ به شدت با اين تغيير وضعيت اعلام مخالفت كرده است و تصميم دارد برسر اين تصميم با IUCN مقابله كند.

 

محققانی كه در زمينه حيات پلنگ های برفی تحقيق می كنند معتقدند سرعت كاهش جمعيت اين گونه به واسطه اجرای پروژه های محافظتی كند‌تر شده است. علاوه براين تعداد مناطق محافظت شده ای كه پلنگ های برفی در آن اقامت دارند نيز افزايش پيدا كرده است.

 

اين گربه سان كه به ندرت می توان در حيات وحش مشاهده كرد،‌ در قله های آسيای مركزی، مانند هيماليا، يا كوه های آلتای سكونت دارد و زيستگاه آنها وسعتی برابر 1.8 ميليون كيلومتر در طول 12 كشور مختلف دارد. دانشمندان می گويند اين جانداران به خاطر پوست زيبايی كه دارند شكار يا قربانی توسعه زيرساختارهای شهری يا تغييرات اقليمی می شوند.

 

پلنگ های برفی موجوداتی منزوی هستند و معمولا در گرگ و ميش هوا آغاز به شكار می كنند و می توانند شكارهايی با سه برابر وزن خود را از پا درآورند. رنگ پوست اين جانداران زيبا متناسب با نوع فصل از سفيد به زرد روشن تغيير می كند.

 

منبع : hamshahrionline.ir

----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------



----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------