هفته سی و دوم بارداری



مراقبت های بارداری در هفته سی و دوم بارداری

وضعیت جنین در هفته سی و دوم بارداری

 

 خیلی سنگین شده اید؟ وزنتان بالا رفته و عصبی هستید.؟ همه این سختی ها می گذرد. فقط چند هفته تا دیدار شما با نوزادتان باقی مانده است. یک استرس همراه با هیجان همه وجودتان را فرا گرفته است. این احساس تا روز زایمان با شما می ماند. یک دلشوره شیرین که همه مادرها دارند. راستی می دانستید که جنین زیبای شما موهایش هم در آمده . پس حالا فقط به قشنگی های نوزادتان فکر کنید و به آرامشی که همیشه باید داشته باشید.

وضعیت جنین در هفته سی و دوم بارداری
جنین بزرگتر شده به همین دلیل جایش تنگ‌تر از قبل است. اگر دقت کرده باشید دیگر مثل هفته های قبل نمی‌تواند لگد بزند. او این روزها حرکت جدیدی یاد گرفته است و بیشتر در شکم شما غلت می‌زند.

جنین شما نسبت به هفته گذشته کمی بلندتر شده است، اما آنچه شما از قدش می‌بینید بیشتر از 44 سانتی‌متر نیست. او خودش را به شیوه همه جنین‌ها جمع می‌کند. دست‌هایش با ناخن‌ و صورتش با موهای سیاهی که ممکن است روییده باشد زیباتر شده است. هنوز هم بیشتر روز را استراحت می‌کند تا وقتی وارد این دنیا شد انرژی زیادی داشته باشد.

قد: 43.3 سانتی متر
وزن: 1728 گرم

وضعیت مادر در هفته سی و دوم بارداری
به دلیل تغییر وضعیت جنین و خم شدن سر او به سمت قسمت‌های تحتانی شکم، پاهای او زیردنده‌ها قرار می‌گیرد و در این شرایط ممکن است دردهای شدیدی زیر دنده‌های خود احساس کنید. اگر در این زمان پاهای جنین زیر یکی از دنده‌های شما گیر کند درد بیشتری حس می‌کنید. برای اینکه دچار این مشکل نشوید در تمام روز پشت خود را صاف نگه دارید. فشار رحم بقیه اندام‌های بدن شما را جا بجا می‌کند. در این زمان شکم شما حدود 12 سانتی‌متر بالاتر از بدنتان قرار گرفته و طول رحم 31 سانت شده است. این حالت احتمالا تعادل شما را به هم می‌زند. دردهای کمر، کشاله‌های ران و پهلو به دلیل کشیده شدن شکم طبیعی است و شما آن را در این دوران تجربه می‌کنید. خستگی، نفخ و ترش‌کردن هم علائمی است که در این هفته با آن روبرو هستید.

مراقبت های بارداری در هفته سی و دوم بارداری
به دلیل بزرگ‌شدن شکم در این دوران حمام رفتن در این شرایط بسیار حساس می‌شود. اگرچه پزشکان با حمام رفتن مخالفتی ندارند، اما از آنجایی که هر گونه تکان‌خوردن تعادل شما را به هم می‌زند سعی کنید با دقت بیشتری به حمام بروید. زمانی به حمام بروید که تنها نیستید و یکی از اعضای خانواده در کنار شماست تا در صورت بروز حادثه‌ای به شما کمک کند. سرعت حرکت خود را کاهش دهید و آهسته‌تر قدم بردارید شما نمی‌توانید مثل گذشته راه بروید. این احتیاط را در بالارفتن از پله‌ها و در فصل زمستان هم رعایت کنید.

مراقبت های بارداری در هفته سی و دوم بارداری

مراقبت های بارداری در هفته سی و دوم بارداری

 
تغذیه در هفته سی و دوم بارداری
اگر از این هفته به بعد احساس کردید که نمی‌توانید غذای خود را تمام کنید، نگران نباشید، طبیعی است. رحم شما بزرگ شده و به معده‌تان فشار می‌آورد که می‌‌تواند غذا خوردن را برایتان دشوار کند. اگر نمی ‌توانید غذای زیادی در هر وعده بخورید، وعده‌‌های غذایی خود را به وعده های کوچکتر در طول روز تقسیم کنید. فقط یادتان باشد مواد غذایی‌تان را از هر 5 گروه مواد غذایی انتخاب کنید: حبوبات، سبزیجات، میوه، لبنیات و پروتئین. سعی کنید میان وعده هاکه انتخاب می‌کنید، حداقل از دو گروه نام برده شده باشد.هر وعده را از گروه‌های مختلف انتخاب کنید تا مواد مغذی لازم برای بدنتان، فراهم شود.


دکوراسیون اتاق بچه
خیلی از پدر و مادرها دوست دارند دیوار اتاق فرزندشان را طبقه بندی کنند یا به اصطلاح در آن تاقچه درست کنند اما کارشناسان نی نی بان معتقدند تا جاییکه می‌شود از نصب طبقه‌ها در ارتفاع پایین خودداری کنید. کودکان کنجکاو هستند و برای برداشتن و دیدن وسایل روی آن سعی می‌کنند که از طبقات بالا بروند.

 
داروی گیاهی ممنوع
در مصرف دمنوش‌ها و گیاهان دارویی و عرقیات وسواس به خرج بدهید. مصرف برخی گیاهان دارویی در دوران بارداری ممنوع است.

همسران در بارداری: بیشتر از همیشه دقت کنید
حواستان به داروهایی که همسرتان می‌خورد هست؟ یادتان باشد اگر همسرتان در دوران بارداری به هر دلیلی تقاضای دارویی کرد به جز دارویی که دکتر پیشتر برایش تجویز کرده، تنها کاری که باید انجام دهید کمی مقاومت در برابر خواسته همسر و تماس فوری با پزشک است. گاهی ممکن است سردرد و یا کمر درد آنها را کلافه کند. این جور وقتها دلشان می‌خواهد درد را با یک مسکن قوی برطرف کنند. یادتان باشد هر گونه مسکن بدون تجویز پزشک برای جنین خطرناک است.

مراقبت های بارداری در هفته سی و دوم بارداری

وضعیت مادر در هفته سی و دوم بارداری


وسایل مهم سیسمونی:
دماسنج و تب‌سنج، نوزادان به دمای کم یا زیاد حساس هستند. بنابراین دماسنج و تب‌سنج به مادران در مراقبت از نوزادان کمک زیادی می‌کند. امروزه تب‌سنج‌های دیجیتالی در کمتر از یک ثانیه و بدون لمس نوزاد می‌توانند دمای بدن او را اندازه بگیرند. دندان‌گیرهم وسیله‌ای است که کودک از ۶ ماهگی به بعد به آن نیاز دارد. دندانگیر وسیله‌ای پلاستیکی است تا کودک بتواند زمانی که شروع به دندان درآوردن می‌کند آن را داخل دهان خود کند تا خارش لثه‌ها که در زمان رشد دندان‌ها به وجود می‌آید، از بین برود. فراموش نکنید این وسیله را حتما از داروخانه تهیه کنید و قبل از هر بار استفاده آن را با آب جوشیده سرد شده ضدعفونی کنید. در ضمن دندان‌گیر نباید رنگی و سفت باشد. فین‌گیراین وسیله بسیار کارآمد است و به پاک کردن بینی کودک کمک می‌کند و در عین حال، دیگر نیازی به استفاده از دستمال یا گوش پاک‌کن که می‌تواند به مخاط درونی بینی کودک آسیب برساند، ندارید.

آموزش شیردهی به نوزاد
شیر دادن به نوزاد شاید کار ساده ایی به نظر برسد اما خیلی از مادران بی تجربه روزهای اول بعد از زایمان را با مشکل شیردادن به نوزاد سپری می‌کنند. به همین دلیل یکی از فاکتورهای مهم در انتخاب بیمارستان می‌تواندداشتن کلاسهای آموزشی درباره شیر دهی به نوزادان است. اگر می‌خواهید بعد از زایمان، نوزاد را با شیر خودتان تغذیه کنید، بهتر است این کار را از زمان حضور در بیمارستان شروع کنید. معمولاً یک یا چند پرستار یا ماما دوره‌های مخصوص مراقبت از نوزاد و مشاورۀ شیردهی را گذرانده‌اند. این افراد معمولاً پس از زایمان نحوۀ شیر دادن را به مادر آموزش می‌دهند و به شما کمک می‌کنند تا نوزادتان را با اولین شیر خود یا همان آغوز که اولین شیر پستان است تغذیه کنید.

 

منبع: niniban.com

کالا ها و خدمات منتخب

      ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

      ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------