دوران نامزدی داشته باشیم یا نه؟



دوران نامزدی ,مدت دوران نامزدی ,زندگی زناشویی

اما مدت دوران نامزدی نباید خیلی کوتاه باشد و نباید خیلی طولانی باشد. هر یک از این شرایط جنبه های مثبت و منفی خاصی دارد که در زیر به آنها اشاره خواهد شد.

دوران نامزدی یک دوران شناخت است و تجربه نشان داده است که نحوه ی استفاده بهینه از این دوران می تواند تأثیر بسیار زیادی بر زندگی زناشویی داشته باشد. اما مدت دوران نامزدی نباید خیلی کوتاه باشد و نباید خیلی طولانی باشد. هر یک از این شرایط جنبه های مثبت و منفی خاصی دارد که در زیر به آنها اشاره خواهد شد.

جنبه ها مثبت طولانی شدن دوران نامزدی
_ قسمت هایی از شخصیت همسرتان را خواهید شناخت که به طور معمول امکان ندارد بر آنها آگاهی یابید، مگر آنکه با هم زندگی کنید
برای شناخت شخصی که به طور متناوب و نه پیوسته او را می بینید، هیچ راهی بهتر از این نیست که عملاً با او زندگی کنید، در دیدارهای کوتاه دو یا سه ساعت در هفته، بیشتر افراد بهتری رفتارشان را نشان می دهند، اما واقعیت در زمان طولانی تر آن هم هنگامی آشکار می شود که با هم زیر یک سقف زندگی کنید.


هنگامی که با کسی زندگی می کنید، عادت ها، نگرش ها و رفتارهایی را از او می بینید که هرگز از او سراغ نداشتید، چرا که او را در محل زندگی دائم، و یا به عبارتی «منطقه ی امن»او می بینید که همان خانه اش باشد و بنابراین جنبه هایی از شخصیت او را خواهید دید که اگر مثلاً فقط با او بیرون می رفتید، امکان نداشت که ببینید، او را هنگامی می بینید که خسته، مریض، عصبانی، و مأیوس و غرغرو است.زندگی مشترک قدرت و خویشتن داری می طلبد و ایجاب می کند طرفین، سازش و انعطاف پذیری هایی از خود نشان دهند. تنها با زندگی مشترک است که طیف کامل تری از عکس العمل های احساسی و روحی شریک زندگی تان بر شما فاش می شود.
 
_ در می یابید که آیا سبک زندگی شما و همسرتان از تفاهم و هماهنگی حقیقی برخوردار است یا خیر
بسیار از مردها برای روابط عشقی دراماتیک معشوق های فوق العاده ای هستند، اما شوهرهای بسیار بدی هستند. بسیاری از زن ها نیز رفیق های «نیمه وقت» فوق العاده ای هستند، اما همسران و مادران تمام وقت وحشتناکی اند. ممکن است از عشق ورزیدن به کسی لذت ببرید، اما از زندگی با او بیزار باشید. ویژگیهایی که موجب می شوند، عاشق کسی شوید و از دیدن او لذت ببرید، ممکن است کافی نباشد تا هماهنگی همیشگی شما را پس از آن که همخانه شدید، تضمین کنند.ممکن است دریابید که سبک زندگی شما و همسرتان با یکدیگر هماهنگی و همخوانی ندارند و این چیزی است که هرگز نمی توانستید بفهمید مگر آنکه همخانه بودید.
 
_ در می یابید که قابلیت و توانایی همسرتان در ایجاد ارتباطی حقیقی و کانونی گرم، به چه میزان است
زندگی مشترک، قدرت و خویشتن داری می طلبد و ایجاب می کند طرفین سازشکار و انعطاف پذیر باشند.به این دلیل که عادات و خواسته های دو انسان متفاوت و منحصر به فرد، حال با یکدیگر ادغام می شوند. ممکن است هرگز متوجه نشوید که همسرتان تا چه میزان تمایل و قابلیت ارتباطی مستحکم وصمیمی را دارد، مگر اینکه تعهد زندگی مشترک با او را عهده دار شوید. تنها وقتی که مجبوید با هم در باره ی امور اقتصادی، غذا،مسئولیت های خانه، تملکات و... تصمیم بگیرید از اینکه آیا همسرتان همراه خوبی است یا خیر، می توانید مطئمن شوید.

_ می توانید از ازدواج به دلایل نادرست و زندگی مشترک زود هنگام و نسنجیده برحذر باشید
گرچه زندگی مشترک می تواند تجربه شیرینی از یک رابطه باشد، اما چنانچه زودهنگام، نپخته و نسنجیده بدان وارد شوید، اشتباهی بزرگ خواهد بود. زندگی مشترک و همخانه شدن پیش از آنکه رابطه ی شما و همسرتان به سطح رضایت بخش و قابل قبولی از تعهد، پختگی و ثبات روحی رسیده باشد، می تواند عملاً موجب تسریع فروپاشی رابطه گردد.چنانچه آمادگی تحمل فشارهای زندگی مشترک را ندارید، ممکن است رابطه تان زیر بار تنش از هم بپاشد که زندگی مشترک زود هنگام با خود به همراه خواهد آورد.
 
_ ممکن است ازدواج زودهنگام موجب شود که از لحاظ روحی و عاطفی تنبل شوید
چنانچه ازدواج و زندگی مشترک برایتان به صورت هدفی بزرگ درآمده باشد و نیز پیش از آنکه به راستی آمادگی آن را داشته باشید، زندگی مشترک را آغاز کنید، این خطر رابه جان خریده اید که دیگر همچون گذشته از لحاظ روحی و احساسی فعال نباشید. به این معنا که ممکن است برای حفظ آرامش از رویارویی با مسایل و مشکلات سرباز برنید، مخصوصاً اگر نیاموخته باشید که چگونه با همکاری یکدیگر بر روی مشکلات و درگیری هایتان کار کنید تا آنها را حل کنید. این امکان وجود دارد که به همسر خود توجه و قدردانی کمتری از گذشته نشان دهید و از رابطه تان در بسیاری از جهات غافل شوید، چرا که دیگر او مال شما است و همیشه در کنارتان است.
 
_  «توافق»و «قرار»زندگی مشترک با کسی، لزوماً به معنای رابطه و ارتباط با او نیست، بلکه تنها یک صورت واظهار و ابراز آن است
یکی از معمول ترین و رایج ترین اشتباهاتی که بسیاری از زوج ها مرتکب می شوند، این است که از لحاظ عاطفی تنبل و کم کار می شوند و این ریسک برای آن دسته از زوج هایی که پیش از تثبیت یک پیوند احساسی مستحکم، زندگی مشترک را آغاز کرده باشند، بسیار خطرناک است.

جنبه های منفی طولانی شدن نامزدی
از جمله آفات طولانی شدن ایام نامزدی موارد ذیل را می توان نام برد:
_ وسوسه های شیطان و بهانه های دل
از آن جا كه دختر و پسر برای اولین بار با یكدیگر صمیمی شده و توجّه وافری به جنس مخالف نموده و در رفتار و كردار و جمال و كمال دیگری دقیق می شوند، شاید به نكاتی برخورد كنند كه سبب كاهشِ رغبت آنان گردد. در این ایام باید توجه داشت مقایسه همسر با دیگرانی كه به طور گذرا و كوتاه با آنان برخورد می كنیم، درست نبوده و غور در رۆیاها و خیال پردازی ها در این نوع افكار بسیار خطرناك است و چه بسا این مقایسه ها هوس را دامن زده و تنوّع را زنده می كند و خرمن زندگی مشترك را می سوزاند و به این نتیجه منجر می شود که دیگران از همسرشان بهترند.

_ چشم و همچشمی ها و توقعات بی جا
گاهی مشاهده می شود كه دختر و پسر یا خانواده هایشان از هم توقعات بی جا دارند و بارهای سنگینی را بر هم تحمیل می كنند و دوران شیرین را تلخ می نمایند. این توقعات معمولاً مادی و برخاسته از چشم و همچشمی ها و رسومات غلط است.

_ شکستن حریم ها
زوج هایی که قرار است مدت طولانی با هم نامزد باشند ممکن است حدود حریم را رعایت نکنند و روابط جنسی کامل داشته باشند که همین موضوع علاوه بر این که مشکلاتی برای آنها بوجود می آورد و دوران نامزدی را از حالت طبیعی و عادی خود خارج می کند ممکن است برای یکی از طرفین فشار و الزام برای ازدواج بوجود بیاورد و دیگری انگیزه ی ازدواج را به طور کامل از دست بدهد.

_ دخالت و وسوسه جاهلان و مغرضان
چه بسا دیده شده كه دوران شیرین نامزدی به خاطر دخالتهای بی جا و فضولیهای دیگران دچار تلخی و سردی شده است... و بهترین اسلحه در مقابل این دشمنان سعادت، همدلی، صمیمیت و هوشیاری دختر و پسر است.

_ محدودیت ارتباطات و غیرت بی جای خانواده دختر
برخی از خانواده ها با توجه به رسومات جاهلانه و غیرت و تعصب بی جا و غلط مانع از روابط عاطفی و دوستانه دخترانشان با نامزد شرعی اش می شوند، و نمی گذارند تا نامزد دخترشان بیشتر به ملاقاتش برود. و لذا پسر درمانده، چاره ای جز عروسی و كوتاه كردن مدت نامزدی ندارد.

_ خستگی و دلسردی
زمانی كه دختر و پسر انس و شناخت لازم را نسبت به یكدیگر پیدا نمایند، از لحاظ مسائل عاطفی و روانی و زناشویی نیازمند محرمیتی بیشتر می باشند؛ لذا محدودیت و محرومیت های زمان نامزدی، آنان را خسته و نگران نموده و آن شور و اشتیاق اولیه و آرامش خاطر را از بین می برد، و اگر بخواهند به صمیمیتی بیشتر و به رفت و آمدهای زیادتر بپردازند موجب ناراحتی خانواده ها می شوند. چه بسا در این میان حرف و حدیث ها و كدورت هایی به وجود می آید كه شاید تأثیر ناخوشایندی بر روحیه دختر و پسر گذاشته كه حتی اثرات آن در زندگی مشترك نیز دیده شود.
منبع : tebyan.net

کالا ها و خدمات منتخب

      ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

      ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------