اختلاف طبقاتی در زندگی مشترک



اختلاف طبقاتی بین زوج,اهمیت اختلاف طبقاتی در زندگی مشترک,اختلاف طبقاتی بین زوج چقدر مشکل ساز است

اختلاف طبقاتی در ازدواج را نادیده نگیرید

 

اختلاف طبقاتی بین زوج چقدر مشکل ساز است؟

اختلاف طبقاتی در ازدواج از جمله موضوعاتی است که پرداختن به آن از بسیار مهم است و چالش‌های بسیاری را برای خانواده‌ها و جوانان به وجود آورده است. لازم است اختلافات طبقاتی در ازدواج را جدی بگیرید.

اختلاف طبقاتی به چه معناست؟

اغلب با شنیدن این نام به یاد شرایط مالی خانواده ها می افتید. ولی این تفاوت به دیگر سطوح و دسته بندی های اجتماعی هم گفته می شود. سطح تحصیلات، شغل، فرهنگ و تربیت و اصالت خانوادگی از دیگر شکل های اختلاف طبقاتی میان زوج است.

 

افراد جامعه به سه دسته تقسیم می شوند:

- طبقه بالا (ثروتمندان، دارای تحصیلات بالا و شغل مهم)

- طبقه متوسط (کارمندان و افراد دارای مشاغل آزاد با حقوقی در حد میانگین جامعه و تحصیلات معمولی)

- طبقه پایین (کارگران و افرادی با تحصیلات و درآمد پایین).

 

بالاتر بودن فاصله طبقاتی دختر با مشکلات بیشتری همراه است یا پسر؟

با توجه به اینکه مرد بر خانواده سلطه بیشتری دارد و مسئولیت تأمین معاش خانواده با مرد است، پایین‌ بودن طبقه اجتماعی زن نسبت به مرد، مشکلات کمتری را در آینده برای زوجین به وجود خواهد آورد ولی ازآنجایی‌که دختران از روحیه لطیفی برخوردار هستند، تحقیر از سوی خانواده همسر امکان دارد در روحیه آن‌ها و به طبع در زندگی مشترک زوجین اثر بدی بگذارد.

 

از سوی دیگر، بالا بودن وضع مالی دختر نسبت به پسر هم مشکلاتی مانند احساس حقارت، از بین رفتن احساس اقتدار و غرور در مرد و در بعضی موارد سرکوفت شنیدن می‌شود و زمینه اختلاف میان زوجین را فراهم می‌کند. پس اختلاف طبقاتی در بیشتر موارد می تواند زمینه پیدایش اختلاف شود و قانون معینی در این مورد وجود ندارد.

 

اختلاف طبقاتی در ازدواج,اختلاف طبقاتی بین زوج,اهمیت اختلاف طبقاتی در زندگی مشترک

ختلاف طبقاتی در زندگی مشترک

 

طبقه اجتماعی والدین و سلامت روان فرزندان

شبیه بودن طبقه اجتماعی نه تنها کمک می‌کند که شما و همسرتان آسان تر با همدیگر کنار بیایید و حرف یکدیگر را بفهمید، بلکه روی آینده فرزندان نیز اثر مستقیم می‌گذارد. محققان این اواخر به این نتیجه رسیده‌اند که در خانواده‌هایی که بین زن و شوهر اختلاف طبقاتی وجود داشته است، بچه‌ها با احتمال بیشتری دچار بیماری‌های روانی می‌شوند! چیزی که محققان درمورد آن به دست آوردند این است که احتمالا سازگاری بیشتر والدین دارای تشابه طبقاتی در موضوعات مربوط به زناشویی و فرزند پروری باعث به وجود آمدن این نتایج شده باشد.

 

نتایج مطالعه‌ای دیگر نشان از آن است که میزان طلاق و تعارضات زناشویی حاد در زوج‌های دارای تشابه طبقاتی، تقریبا یک سوم زوج‌هایی بود که از نظر سطح طبقاتی با هم اختلاف داشتند و هرچقدر میزان تفاوت مالی و تحصیلاتی زوجین بیشتر می‌شد، این میزان افزایش‌ پیدا می کرد.

 

اختلاف طبقاتی در زندگی مشترک, اختلاف طبقاتی در ازدواج,اختلاف طبقاتی بین زوج

اختلاف طبقاتی در ازدواج

 

عوامل دیگری که با اختلاف طبقاتی در ازدواج ارتباط دارد

از دیگر عواملی که می‌تواند در اختلاف طبقاتی و ازدواج منجر به تعارضات زناشوئی و ارتباطی گردد، عبارتند از:

 

- سطح تحصیلات

معمولا کسانی که در جامعه در جایگاه اجتماعی بالاتری هستند، نسبت به طبقات متوسط و پایین، از سطح تحصیلات بالاتری نیز برخوردار هستند. هرچه اختلاف سطح تحصیلات در ازدواج مشابه باشد، میزان طلاق کمتر و رشد اجتماعی کودکان بیشتر تخمین زده می‌شود.

 

- نوع تفریحات افراد

اشخاص در طبقات مختلف اجتماعی نسبت به چگونگی گذراندن اوقات فراغت و سبــک زندگی خود، عادت‌های متفاوتی دارند. بعضی از خانواده‌ها برای پر کردن اوقات فراغت فرزندانشان به طور منظمی برنامه دارند. این درحالی است که در طبقه‌ای متفاوت، اوقات فراغت کلمه‌ای بی معنیست و خانواده‌ها برای آن تعریفی ندارند. دختری که رفتن به مهمانی‌های گوناگون هفتگی، مسافرت حداقل یک بار در ماه، اسکی و... تفریحاتش را تشکیل می‌دهد مطمئنا نمی‌تواند به آسانی با پسری که نهایت تفریحاتش گوش دادن به موسیقی است زندگی کند.

 

اختلاف طبقاتی در ازدواج را نادیده نگیرید,اختلاف طبقاتی در زندگی مشترک, اختلاف طبقاتی در ازدواج

اهمیت اختلاف طبقاتی در زندگی مشترک

 

- اقتصاد

شرایط اقتصادی خانواده در نوع نگرش، رفتار و همین طور عملکرد افراد اثرات بسیاری دارد. در روابطی که وضعیت مالی یکی از طرفین خیلی بهتر از دیگری است، سعی برای کسب درآمد و حتی نوع نگاه فرد کم درآمدتر امکان دارد در نظر فرد مقابل مسخره و دور از شأن به نظر برسد. این اختلاف سطح مالی می‌تواند از قدرت درک شدن افراد به وسیله یکدیگر کم کند  و زمینه ساز مشکلات عمیق عاطفی شود.

 

- نقش‌ها و کلیشه‌های جنسیتی

به ویژگی‌ها و دیدگاه افراد نسبت به جنس خاص، کلیشه‌های جنسیتی گفته می‌شود. دختران و پسران در طبقات اجتماعی متفاوت رفتار و کلیشه‌های مختلفی دارند. فرق در این کلیشه‌ها مانند مـرد سالاری، زن سالاری، میزان مشارکت زن و مرد در تصمیم گیری و سیاست گذاری و... به میزان قابل توجهی در ازدواج دو فرد با اختلاف طبقاتی مشکل به وجود می آورد.

 

- روش های تربیت فرزند

همان گونه که گفته شد، افراد با روش های فرزندپروری متفاوتی بزرگ شده اند، بنابراین دیدگاه متفاوتی هم خواهند داشت. نوع نگاه و الگوی دختران و پسران نسبت به سبک های فرزندپروری هم در این نوع ازدواج‌ها با تفاوت‌های زیادی مواجه است. بنابراین این موضوع باعث اختلاف‌های بسیاری میان زن و شوهر در تربیت فرزندان خواهد شد.

 

گردآوری: بخش زناشویی بیتوته

 

    ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

    ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------