بزرگترین ترین کلاهبرداری های تاریخ کریپتو
- مجموعه: سرمایه های دیجیتالی

طبق گزارش کمیسیون تجارت فدرال، بیش از 46000 نفر از سال 2021 بیش از 1 میلیارد دلار در کلاهبرداری های رمز ارزی از دست داده اند. در حالی که بازار کریپتو می تواند بسیار سودآور باشد، به همان اندازه میتوان پر ریسک باشد. متاسفانه کلاهبرداری و هک در این اکوسیستم بسیار رایج است و افراد زیادی دارایی خود را به دلیل عدم آگاهی و سرمایه گذاری در پروژه های اسکم از دست می دهند. اگر شما نیز به خرید و فروش ارز دیجیتال میپردازید و نمیخواهید از مالباختگان پروژه های پانزی باشید در ادامه این مطلب با ما همراه باشید تا مروری بر بزرگترین کلاهبرداری های تاریخی در صنعت کریپتو داشته باشیم.
پروژه یا سایت اسکم چیست؟
در ابتدا بسیار مهم است که بدانید پروژه اسکم چیست؟ به طور کلی اسکم به پروژههایی گفته میشود که به قصد کلاهبرداری بر بستر اینترنت راه اندازی و پس از گذشت مدتی ناپدید میشوند. با هر فناوری جدید، روش های کلاهبرداری جدیدی نیز روی کار می آیند. صنعت ارزهای دیجیتال نیز از این قاعده مستثنا نیست . کپی کردن کد منبع باز پروژههای قانونی و ارائه ارزهای دیجیتال نوظهور بسیار آسان است . حدود 98 درصد از ICO ها از سال 2016 تا 2018 یا کلاهبرداری بوده اند یا شکست های عظیمی. در این میان، برخی از پروژهها برجسته هستند و صدها میلیون دلار از قربانیان خود در سراسر جهان کلاهبرداری کرده اند.

بزرگترین پروژه های کلاهبرداری در ارز دیجیتال
در این بخش 7 مورد از بزرگترین پروژههای اسکم را معرفی میکنیم.
بیت کانکت (BitConnect)
BitConnect یک پلتفرم وام دهی و مبادله بود که توسط Satish Kumbhan تاسیس شده بود. بیت کانکت یکی از معروف ترین پروژه های پانزی ارز دیجیتال است که حدود 4 میلیارد دلار در یک طرح بازاریابی چند سطحی از سرمایه گذاران کلاهبرداری کرد و سرمایهگذاران را با ادعای داشتن یک الگوریتم تجاری تصاعدی فریب داد. در ادامه آنها فقط به یک بار کلاهبرداری از قربانیان خود راضی نشدند و یک ICO به نام BitconnectX را راه اندازی کردند که این دومین کلاهبرداری آنها بود. در نهایت، در فوریه 2022، بنیانگذار بیت کانتکت متهم به سازماندهی یک طرح جهانی پانزی شد.
وان کوین (OneCoin)
وان کوین که توسط مجموعه پادکست Missing Cryptoqueen بیبیسی معروف شد، اکنون به عنوان بزرگترین کلاهبرداری رمزارز تمام دوران به ارزش 4 میلیارد دلار شناخته میشود. این طرح توسط Ruja Ignatova از بلغارستان، معروف به ملکه کریپتو راه اندازی شد. تیم توسعه این پروژه در سال 2017 دستگیر و بنیانگذار آن ناپدید شد. در حال حاضر، او در فهرست افراد تحت تعقیب افبیآی قرار دارد و یک جایزه 100000 دلاری برای یابنده وجود دارد. جالب است بدانید که وان کوین هرگز حتی یک توکن ارز دیجیتال هم نداشته و از ابتدا یک فریب بوده.
بیت کلاب (Bitclub)
شبکه بیت کلاب نیز مانند Onecoin و Bitconnect، یک طرح پانزی بود که از بازاریابی و فروش به مشتریان خود 722 میلیون دلار کلاهبرداری کرد. شبکه بیت کلاب به عنوان نوآورانهترین و پرسودترین راه برای کسب از ارز دیجیتال معرفی شد. این پروژه جامعه ای متشکل از افرادی بود که می خواستند با بیت کوین و سایر ارزها درآمد کسب کنند. بیت کلاب به سرمایه گذاران خود گفته بود که تجهیزات استخراج بیت کوین دارد و سود تضمین شده ارائه میدهد. متأسفانه، ویدئوهایی که از تجهیزات استخراج منتشر میکرد، متعلق به مزرعه استخراج دیگری بود و از ابتدا تا انتهای این طرح دروغ بودهاست.

اسکوئید گیم (SQUID Token)
این توکن بر اساس سریالی در نتفلیکس باه نام SQUID GAME ساخته شد. در تبلیغات این توکن عنوان شد که این ارز امکان دسترسی به بازی اسکوئید را فراهم میکند. اگرچه این توکن به بازی یا سریال Squid وابسته نبود، اما از همین تشابه اسمی استفاده کرد و توانست طرفداران زیادی را مجاب به خرید این شت کوین کند. از آنجایی که ارزش توکن در مدت کوتاهی به سرعت در حال افزایش بود، مردم سرمایه گذاری خود را دو برابر میکردند. ناگهان معامله گران متوجه شدند که قادر به فروش توکنهای SQUID خود نیستند. سپس تمام پولی که افراد در توکن SQUID سرمایه گذاری کرده بودند (مجموعاً 3.36 میلیون دلار) ناپدید شد. فقط در عرض چند دقیقه، توکن تمام ارزش خود را از دست داد.
اورفانو (Orfano)
هدف پروژه اورفانو کمک به خیریه بود، زیرا ادعا میشد سرمایه گذاریها خرج یتیمان کشورهای فقیر میشود. همانطور که میدانید مردم عاشق مأموریتهای خیریه هستند و با حس خیر خواهی روی آن سرمایه گذاری کردند. پس از مدتی معلوم شد که این پروژه یک کلاهبرداری بوده و سریعا تعطیل شد. بلافاصله پس از آن، هناد حسن(بنیانگذار اورفانو) توکن دیگری به نام OrfanoX را راه اندازی کرد.
تودکس (Thodex)
تودوکس یک کلاهبرداری 2 میلیارد دلاری بود که در سال 2021 انجام شد که بازار ارزهای دیجیتال را تکان داد. Thodex یک صرافی ارز دیجیتال ترکیهای و دارای 400000 کاربر بود که به طور فعال در آن معامله میکردند. ناگهان اعلام شد که این صرافی به دلیل تعمیر و نگهداری برای چند روز تعطیل است اما کاربران نباید نگران سرمایه خود باشند. در نهایت بنیانگذار آن محکوم به کلاهبرداری و چند سال زندان شدند.
پین کوین (Pincoin)
پین کوین پروژه ویتنامی ارز دیجیتال بود که 660 میلیون دلار از سرمایه گذاران خود با استفاده از رویدادهای فروش و بازاریابی هوشمندانه کلاهبرداری کرد. این پروژه وعده بازگشت سرمایه بسیار تا 312% را داده بود که همین موضوع یک چراغ خطر بود.
زیرا هیچ پروژهای نمیتواند وعده بازگشت سرمایه بها چنین سودی را بدهد. علاوه بر این، پین کوین دارای یک ساختار چند سطحی درآمدزایی بود که نشان میداد ای پروژه پانزی است. این موضوع توسط Behind Mlm ثابت شد.
توصیه میکنیم برای نیوفتادن در دام کلاهبرداران و جلوگیری از ضرر و زیان، حتما معاملات و سرمایه گذاری خود در حوزه ارز دیجیتال را از طریق پلتفرم ها و صرافی های معتبر خارجی مانند بایننس و صرافی های مجاز داخلی انجام دهید!