آخرین اخبار فرهنگی - هنری

فیلم رزمی،اخبار فرهنگی،خبرهای فرهنگی

۱۰ فیلم رزمی جذاب و دیدنی در مورد بوکس که علیرغم کیفیتشان نادیده گرفته شدند

روزیاتو | در طول سال ها اکران فیلم های مورد تحسین منتقدان و موفق در گیشه، چندین فیلم رزمی با موضوع بوکس تا حدودی دور از…

آرشیو تلویزیون را چه کسی فروخت



اخبار,اخبار فرهنگی وهنری,صداوسیما

به گزاش روزنامه اعتماد، قاضی‌زاده‌هاشمی روز گذشته درباره فروش آرشیو این سازمان به یک شبکه فارسی زبان خارجی به ایلنا گفت:«گزارش‌هایی که به دست آمده، نشان می‌دهد به صورت موضوعی آرشیو صدا و سیما به جاهایی داده شده که آنها به وسلیه فرد ثالثی از کشور خارج شده است نه به صورت مستقیم. در هر حالت سوءاستفاده‌هایی شده و این موضوع را در شورای نظارت بر صدا و سیما بررسی می‌کنیم.»

این عضو هیات نظارت بر سازمان صدا و سیما تاکید کرد:«هر چند که دقت می‌شود اما در دوره‌های مختلف به صورت موضوعی و محوری از آغاز به کار صدا و سیما این اتفاق افتاده و بسیار بد است. مدیران آرشیو صدا و سیما در طول دوران‌های مختلف بیایند و پاسخگو باشند. مراجع نظارتی و شورای نظارت هم ورود خواهد کرد.»

چند سالی می‌شود که بحث فروش آرشیو صدا و سیما به شبکه‌های فارسی زبان خارجی مطرح می‌شود. نکته‌ای که هر از گاهی بر اساس برخی شواهد و ادعاهای مسوولان به سوژه داغ روز تبدیل شده و بعد از مدتی از تب و تاب می‌افتاد و فراموش می‌شد. پخش مستندهای مختلفی از شبکه‌های فارسی‌زبان خارجی مانند «من و تو» همیشه این سوال را در ذهن مردم به وجود می‌آورد که چگونه این شبکه‌های مستقر در خارج از کشور به این فیلم‌های با کیفیت دسترسی دارند اما در برنامه‌های منتشر شده از صدا و سیمای ملی خبری از آنها نیست.

سوالی که بلافاصله این شائبه را در ذهن ایجاد می‌کند که آرشیو صدا و سیما به شبکه‌های خارجی فروخته شده و در اختیار آنها قرار گرفته است. اما هیچگاه مسوولی درباره این موضوع اظهارنظر مشخصی نکرده بود و به جز عزت‌الله ضرغامی که چند سال پیش خروج آرشیو از صدا و سیما را تکذیب کرده بود، خبر موثق دیگری درباره درستی یا نادرستی این ادعا وجود نداشت بنابراین هیچ‌وقت پرونده فروش آرشیو صدا و سیما بسته نشد.

به همین دلیل هم هفدهم بهمن ماه در آستانه چهلمین سالگرد انقلاب اسلامی، حسام‌الدین آشنا، مشاور رییس‌جمهور دوباره این موضوع را باز کرد و در حساب توییترش نوشت:«این روزها {روزهای سالگرد انقلاب} یادی کنیم از عزتمندانی که آرشیو تلویزیون ملی ایران را با بودجه‌ای درخور ولی حفاظتی اندک دیجیتال کردند، اجنه هم آرشیو آماده را چون ورق زر ربودند و فروختند، نه به من و نه به تو بلکه به از ما برترانی که در تونل زمان اسطوره ساختند از عوامل دردهای بی‌درمان ملت ایران.»

به نظر می‌رسد حسام‌الدین آشنا که به توییت‌های پرکنایه‌اش معروف است در این نوشته‌اش هم به چند موضوع اشاره کرده است؛ اشاره آشنا به «بودجه‌ای درخور» به هزینه‌ بالایی برمی‌گردد که صدا و سیما برای تبدیل سیستم آنالوگ به دیجیتال خرج کرد. مشاور رییس‌جمهور همچنین با اشاره به «عزتمندان» عزت‌الله ضرغامی را که در فاصله سال‌های ۸۳ تا ۹۳ به مدت ۱۰ سال ریاست صدا و سیما را بر عهده داشت مورد اشاره قرار داده است.

این توییت آشنا با واکنش سریع عزت‌الله ضرغامی مواجه شد که گفت: «وزارت اطلاعات در جریان ماجرا هست.» اما این اولین‌ باری نیست که کسی ضرغامی را درباره موضوع فروش آرشیو صدا و سیما مسوول می‌داند. اردیبهشت سال ۹۵ در آخرین روزهای ریاست محمد سرافراز بر صدا و سیما بود امیر تاجیک، مدیر وقت شبکه مستند در نامه‌ای سرگشاده موضوع فروش آرشیو صدا و سیما را مطرح کرد. بهانه نامه سرگشاده تاجیک، انتقاد ضرغامی به حذف شبکه‌هایی بود که در دوره مدیریتش ساخته بود.

تاجیک، مدیر شبکه مستند در بخشی از این نامه نوشت: «علاوه بر همه اینها، جنابعالی درخصوص آرشیو سازمان و پخش تصاویر محرمانه از شبکه‌های معاند اظهارنظر کرده بودید که هیچ تصویری از آرشیو خارج نشده است. سوال اینجاست که چرا مدیرکل اسبق آرشیو تا سر حد بازداشت پیش رفت و تنها به دلیل واسطه‌گری شما بازداشت نشد؟ و چرا دو نفر از کارشناسان زیرمجموعه ایشان بازداشت شده، در دادگاه حضور یافتند و محکوم به حبس شدند؟ اینکه اظهر من‌الشمس است که تصاویر تلویزیون در شبکه‌های معاند و در قالب برنامه‌های مختلف به نمایش درمی‌آید و شما تنها به تکذیب بسنده می‌کنید.»

مدیرکل اسبق آرشیوی که امیر تاجیک در نامه‌اش به او اشاره می‌کند، حجت‌الاسلام حسین محمدیان است که مهر ماه سال ۹۲ توسط عزت‌الله ضرغامی به سمت مدیرکل آرشیوها و کتابخانه‌های صدا و سیما منصوب شد. درست بعد از انتصاب محمدیان بود که برای اولین‌ بار موضوع فروش آرشیوهای صدا و سیما به شبکه‌های خارجی مطرح و البته از آرشیو صدا و سیما برای ساخت مستندهای «من روحانی هستم» و «مصاف» علیه دولت و رییس‌جمهور وقت، حسن روحانی استفاده شد.

خرداد ماه ۹۵ و چند ماهی بعد از نامه سرگشاده تاجیک، سردار سعید قاسمی فعال سیاسی و از فرماندهان دوران دفاع مقدس مساله نفوذ در صدا و سیما را مطرح کرد و گفت: «آنها قبلا یک مستند ۳ قسمتی به نام انقلاب ۵۷ کار کردند، فیلم‌هایی در این مستند پخش شد که ما هم در آرشیو خودمان نداریم. من این نکته را در صدا و سیما گفتم مبنی بر اینکه یک نفر نفوذی در آرشیو اصلا این موارد را به مموری تبدیل نکرده است، یعنی کسی که در آرشیو بود، کاست‌ها را تبدیل نمی‌کرد و آنها را بایگانی کردند و بردند و صلی‌الله علی سیدنا. من از شما خواهش می‌کنم که از مسوولان قبلی صدا و سیما مطالبه کنید.»

مسوولان قبلی صدا و سیمایی که سردار قاسمی از آنها یاد می‌کند در ۱۰ سال گذشته‌اش، عزت‌الله ضرغامی بوده است. مساله نفوذ به صدا و سیمای کشور که این روزها مستندهای زیادی درباره نفوذی‌ها به کشور می‌سازد، سال‌هاست که از طرف مسوولان مختلف مطرح می‌شود.

نفوذی که در تمام این مدت به شکل شایعه و حدس و گمان مطرح می‌شد و بالاخره دیروز مهر تاییدی بر آن زده شد.حالا وقت آن رسیده تا همان‌ طور که قاضی‌زاده‌هاشمی گفته، مدیران آرشیو صدا و سیما در طول دوران‌های مختلف بیایند و پاسخگو باشند. البته شاید همان‌ طور که از شواهد پیداست، نیازی به تحقیق گسترده‌ای درباره این موضوع نباشد و از همین حالا بتوان به راحتی فهمید چه کسی آرشیو صدا و سیما را فروخته است.

 

 

 

کالا ها و خدمات منتخب

    تازه ترین خبرها(روزنامه، سیاست و جامعه، حوادث، اقتصادی، ورزشی، دانشگاه و...)

      ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

      ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------