آخرین اخبار اقتصادی

اخبار،اخبار جدید،اخبار روز

گزارش‌ها از افزایش بهای نفت در پی اخبار حمله به اهدافی در ایران

همزمان با انتشار گزارش‌ها از انفجار در اصفهان، شبکه خبری سی‌ان‌ان گزارش داده است که قیمت نفت ۴ درصد افزایش پیدا کرده است. به…

صادرات خامه ممنوع شد/ احتمال واردات تخم مرغ در صورت تداوم شرایط فعلی



اخبار,اخبار اقتصادی,ممنوعیت صادرات خامه
دبیر ستاد تنظیم بازار از ممنوع شدن صادرات خامه خبر داد و اعلام کرد که سازمان توسعه تجارت مکلف شده برای صادرات شیرخشک عوارض تعیین کند.

به گزارش ایسنا، در روزهای اخیر قیمت کره نزدیک به دو برابر شده و گزارش‌ها حاکی از آن است که قیمت کره ۱۰۰گرمی از ۴۵۰۰ تومان به حدود ۸۰۰۰ تومان رسیده که طبق گفته عضو هیات مدیره انجمن صنایع فرآورده های لبنی، ستاد تنظیم بازار این قیمت را تایید کرده است. علت این افزایش قیمت نیز تغییر گروه ارزی این کالا از دولتی به نیمایی از سال گذشته عنوان شده که حالا با توجه به اتمام ذخایر قبلی تاثیر خود را در بازار نشان داده است. 

 

حالا بعد از چند روز محمدرضا کلامی، دبیر ستاد تنظیم بازار نسبت به وضعیت بازار کره واکنش نشان داده و با بیان اینکه مدت‌هاست کره از فهرست دریافت ارز ۴۲۰۰ تومانی واردات خارج شده است گفت: با توجه به اینکه ذخایر کره وارداتی با این ارز در کشور وجود داشت، نظارت کافی و کامل بر توزیع این ذخایر با قیمت‌های متعارف و متناسب با ارز ۴۲۰۰ تومانی صورت گرفت. حالا اما با پایان ذخایر کره با ارز ۴۲۰۰ تومانی، تاثیر تغییر ارز مبنای واردات بر بازار روشن شده است. البته ستاد تنظیم بازار سازمان توسعه تجارت را مکلف کرده است به فوریت نسبت به تعیین عوارض صادراتی برای شیرخشک و محصولات لبنی اقدام کند.

 

به گفته وی با تصویب ستاد تنظیم بازار، سازمان توسعه تجارت مکلف شد به فوریت ممنوعیت صادرات خامه را نیز به مرحله اجرا بگذارد. این تصمیم با توجه به تاثیرپذیری بازار شیر و لبنیات کشور از تقاضای صادرات شیرخشک و خامه اتخاذ شده است.

 

واردات کره ممنوع نیست

این مقام مسئول با بیان اینکه سازمان حمایت مصرف‌کنندگان و تولید کنندگان مکلف است سقف قیمت کره داخلی را تعیین و گزارش آن را جهت طی مرحل تصویب به کارگروه تنظیم بازار ارسال کند، درباره صحت خبر ممنوعیت ورود کره گفت: واردات کره ممنوع نیست و این تغییرات قیمتی، همان طور که اشاره کردم تحت تاثیر تغییر ارز مبنای واردات از ۴۲۰۰ تومانی به ارز نیمایی است.

 

احتمال واردات تخم مرغ در صورت تداوم شرایط فعلی

رئیس هیات مدیره اتحادیه مرغ تخم گذار استان تهران با اشاره به اینکه در صورت تداوم شرایط فعلی در ماه های آینده مجبور به واردات تخم مرغ خواهیم شد، اظهار کرد: کمبود نهاده در بازار باعث افت تولید شده است.

 

ناصر نبی پور در گفت وگو با ایسنا در پاسخ به چرایی گرانی تخم مرغ در روزهای اخیر اظهار کرد: در تولید تخم مرغ پارامترهای زیادی وجود دارد که قیمت آنها طی این مدت افزایش یافته است. حال با وجود این افزایش قیمتها چگونه می شود قیمت تخم مرغ نسبت به سال گذشته دچار تغییر نشود؟

 

وی ادامه داد: ۵۰ درصد سویای موردنیاز در خوراک طیور توسط دولت تامین می شود ولی مجبوریم ۵۰ درصد دیگر را از بازار آزاد با قیمت کیلویی ۱۳هزار و ۵۰۰تومان تهیه کنیم؛ در حالیست که قیمت آن باید کیلویی ۲۴۵۰ تومان باشد یا ذرتی که باید کیلویی ۱۳۵۰ تومان باشد در حال حاضر قیمت آن در بازار آزاد به ۳۴۰۰تومان رسیده است.

 

به گفته وی وقتی تولید کننده خوراک طیور نداشته باشد، در نتیجه وزن مرغ کاهش می یابد و تخم نمی گذارد.

 

رئیس هیات مدیره اتحادیه مرغ تخم گذار استان تهران در پاسخ به این سوال که  آیا صادرات تخم مرغ باعث برهم خوردن بازار داخلی شده است گفت: میزان صادرات در حدی نبوده که بر بازارهای داخلی اثرگذار باشد. اگر امروز در این شرایط قرار گرفته ایم به دلیل کمبود نهاده های دام و طیور است که باعث افت تولید شده است.

 

نبی پور اضافه کرد: در اردیبهشت ماه بیشترین میزان صادرات تخم مرغ را در حد ۱۴هزار تن داشتیم و از آن طرف قیمت تخم مرغ حتی ارزانتر از نرخ مصوب هم شده بود.

 

به گفته وی سرانه مصرف تخم مرغ در کشور سالانه ۱۱ کیلو است؛ در حالی که بیشتر از نیاز سالانه تخم مرغ تولید می شود.

 

او با بیان اینکه در صورت تداوم شرایط فعلی مجبور به واردات تخم مرغ در یکی دو ماه آینده خواهیم شد، گفت: قیمت تمام شده هر کیلو تخم مرغ برای واحدهای تولیدی در شرایط فعلی بیش از ۱۴هزار و ۹۰۰تومان و قیمتی که باید به دست مصرف کننده برسد ۳۰هزار تومان است. اگر همین ۵۰درصد سویا توسط دولت تامین نشود، تخم مرغ به کیلویی بیش از ۲۳ هزار تومان و شانه ای ۵۰هزارتومان هم خواهد رسید.

 

 

کالا ها و خدمات منتخب

    تازه ترین خبرها(روزنامه، سیاست و جامعه، حوادث، اقتصادی، ورزشی، دانشگاه و...)

    سایر خبرهای داغ

      ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

      ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------