آب در سال آینده ۱۵ درصد گران خواهد شد / یارانه حذف‌شده‌ها، خرج نان می‌شود



  لایحه بودجه ۱۴۰۲ ,اخباراقتصادی ,خبرهای اقتصادی
دولت در لایحه بودجه ۱۴۰۲ پیشنهاد داده است نرخ هرمتر مکعب آب بالاتر از الگوی مصرف تا ۳۵ درصد گران‌تر شود.

 به گزارش تسنیم، بر اساس تبصره ۶ (بند الف‌) وزارت نیرو از طریق‌ شرکت‌های‌ آب و فاضلاب استانی‌ سراسر کشور مکلف‌ است‌ علاوه بر نرخ آب‌بها به‌ ازای‌ هر مترمکعب‌ فروش آب شرب بالاتر از الگوی‌ مصرف تا دو برابر بیش‌ از الگو پانزده درصد (%۱۵) نرخ آب‌بها را افزایش‌ دهد و از مشترکانی‌ که‌ بیش‌ از دو برابر الگو مصرف کرده‌اند به‌ ازای‌ هر متر مکعب‌ مازاد، سی‌ و پنج‌ درصد (%۳۵) نرخ را افزایش‌ و از آنان دریافت‌ و به‌ خزانه‌داری‌ کل‌ کشور واریز کند.

 

وجوه فوق مشمول مالیات بر درآمد و مالیات بر ارزش افزوده نخواهد بود. صددرصد(%۱۰۰) وجوه دریافتی‌ از محل‌ حساب مذکور در ردیف‌ معین‌ در بودجه‌ شرکت‌ مهندسی‌ آب و فاضلاب کشور جهت‌ آبرسانی‌ شرب شهرهای‌ دارای‌ تنش‌ آبی‌، روستایی‌ و عشایری‌ و شهرهای‌ زیر ۲۵ هزار نفر و اصلاح شبکه‌ آن و تکمیل‌ فاضلاب روستایی‌ اختصاص می‌یابد، به‌ نحوی‌ که‌ ۳۰ درصد (۳۰%) منابع‌ مذکور برای‌ آبرسانی‌ عشایری‌ و باقیمانده برای‌ به‌ آبرسانی‌ شهری‌ و روستایی‌ براساس بحران و کمبود آب سالم‌ بین‌ استانها در مقاطع‌ ۳ ماهه‌ توزیع‌ شود.

 

مبادله‌ موافقتنامه‌ بین‌ شرکت‌های‌ آب و فاضلاب و سازمان امور عشایر و سازمان برنامه‌ریزی‌ استان الزامی‌ است‌.

 

 جزییات مبلغ دریافتی از مشترکان گاز و برق جهت واریز به خزانه

به‌گزارش ایسنا، براساس بند «د» تبصره ۶ عوارض و مالیات (بخش اول احکام یک ساله)، به استناد ماده ۱۲ قانون الحاق برخی مواد به قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت به هر یک از وزارتخانه‌های نفت و نیرو از طریق شرکت‌های تابعه ذیربط اجازه داده می‌شود ماهانه از هر واحد مسکونی مشترکان گاز مبلغ ۳۰۰۰ ریال، از هر واحد مسکونی مشترکان برق مبلغ ۲۰۰۰ ریال و از هر یک از واحدهای تجاری مشترکان گاز و برق مبلغ ۲۰ هزار ریال اخذ و به عنوان منابع داخلی نزد خزانه‌داری کل کشور واریز کنند.

 

برای مشترکان روستایی مبالغ فوق‌الذکر معادل ۵۰ درصد است و مشترکان فاقد گاز از پرداخت معاف هستند. وجوه فوق مشمول مالیات بر درآمد و مالیات بر ارزش افزوده نخواهد بود.

 

آیین‌نامه اجرایی این جزء ظرف دو ماه پس از لازم‌الاجرا شدن این قانون توسط سازمان برنامه و بودجه کشور و وزارت امور اقتصادی و دارایی با همکاری وزارت نیرو و وزارت نفت تهیه و به تصویب هیات وزیران می‌رسد.

 

 یارانه نان در لایحه بودجه ۵۶ هزار میلیارد تومان تعیین شد

 بر اساس لایحه بودجه ۱۴۰۲، مبلغ ۵۶ هزار میلیارد تومان بابت یارانه نان در بودجه پیش بینی شده است و سازمان هدفمندسازی یارانه‌ها نیز موظف است با ابلاغ و تخصیص سازمان برنامه و بودجه کشور نسبت به پرداخت آن اقدام کند.

 

علاوه بر این در لایحه بودجه ۱۴۰۲  یارانه ۴۵ هزار میلیارد تومانی هم برای مستمری خانوارهای تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی(ره) وسازمان بهزیستی کشور تعیین شده است.

 

یارانه حذف‌شده‌ها، خرج نان می‌شود

بر اساس لایحه بودجه سال ۱۴۰۲، منابع حاصل از حذف یارانه خانوده‌های غیر مشمول صرف یارانه نان خواهد شد.

 

  لایحه بودجه ۱۴۰۲ ,اخباراقتصادی ,خبرهای اقتصادی

به گزارش ایسنا، بند الف تبصره ۱۴ ماده واحده لایحه بودجه ۱۴۰۲ درباره هدفمندی یارانه‌ها، منابع و مصارف آن است که در این میان ۶۵۹ هزار میلیارد تومان همه منابع پیش‌بینی شده برای یارانه‌هاست که قرار است در بخش‌های مختلفی مانند یارانه دارو، یارانه نقدی و معیشتی، مستمری خانوارهای تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی (ره) و سازمان بهزیستی کشور، یارانه نان، هزینه تولید، انتقال، توزیع و فروش و بازپرداخت تعهدات و عوارض و مالیات بر ارزش افزوده فرآورده‌های نفتی و گاز طبیعی و تعهدات صرف شود.

 

یکی از موارد مورد تاکید در این تبصره لایحه بودجه مربوط به چگونگی هزینه‌کرد منابع حاصل از حذف یارانه‌بگیران است که بر اساس آن «سازمان هدفمندی یارانه‌ها موظف اس منابع حاصل از حذف یارانه خانواده‌های غیرمشمول حمایت دولت و عوارض و مالیات بر ارزش افزوده موضوع جزء ۱-۶ این بند را با تخصیص سازمان صرفاً برای تأمین یارانه نان هزینه نماید.»

 

تفاوت تبصره ۱۴ امسال با لایحه بودجه سال آینده که امروز از سوی رئیسی به مجلس تقدیم شده بود، این است که در قانون بودجه امسال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی مکلف شد، پس از سه ماه از ابلاغ قانون، ضمن دهک‌بندی درآمدی خانوارهای یارانه بگیر، خانوارهای پر درآمد را از این فهرست حذف کند. همچنین سازمان هدفمندی یارانه‌ها موظف شده بود تا متقاضیان جدید را ثبت نام کند.

 

از سوی دیگر نیز امسال مقرر شده تا منابع حاصل از حذف شدگان از فهرست یارانه‌های نقدی و معیشتی، برای یارانه افراد جدید و جامانده، اجرای قانون حمایت از حقوق معلولین و افزایش یارانه فرزندان خانواده‌های دهک‌های اول تا چهارم دارای حداقل سه فرزند -که در هیچ از دستگاه‌های مذکور در ماده (۲۹) شاغل نباشند- هزینه شود.

 

 

کالا ها و خدمات منتخب

    تازه ترین خبرها(روزنامه، سیاست و جامعه، حوادث، اقتصادی، ورزشی، دانشگاه و...)

    سایر خبرهای داغ

      ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

      ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------