جشن بورسی در اروپا



 اخباراقتصادی ,خبرهای اقتصادی,
شاخص های بورسی اروپایی، توافق سران اتحادیه اروپا برای احیای اقتصادی را جشن گرفتند. 

به گزارش ایسنا به نقل از بلومبرگ، هر چند که اخبار مثبتی در زمینه دارویی و کاهش سرعت شیوع کروونا در جهان به گوش می رسد اما دولت ها کماکان به حمایت های اقتصادی و مالی خود از بازارها و کسب و کارها ادامه می دهند. پس از رونمایی از بسته های محرک جدید در کره جنوبی و ژاپن، سران اتحادیه اروپا نیز بر سر یک بسته حمایتی ۷۵۰ میلیارد یورویی به توافق رسیدند.در آمریکا، رایزنی بین کنگره و دولت بر سر اجرا و تامین مالی یک بسته حمایتی دیگر آغاز شده است. دولت در مرحله قبلی یک بسته عظیم سه تریلیون دلاری را اجرایی کرد که شامل تخصیص اعتبار به کسب و کارهای مختلف و ارائه یارانه مستقیم به خانوارهای آمریکایی می شد. هر چند احتمالا بسته جدید از نظر ارزش مانند بسته قبلی نخواهد بود اما مقامات دولت ترامپ آن را برای احیای رشد اقتصادی مهم می دانند.

 

چاک کارلسون- مدیر اجرایی موسسه " هوریزن اینوستمنت سرویس" گفت: این اقدامات ارزشمند هستند و معامله گران را به این نتیجه می رسانند که قرار است دیر یا زود وضعیت اقتصادی جهان بهتر شود. وقتی چرخه رشد از سر گرفته می شود عملکرد بازارها نیز بهتر خواهد بود.

 

دانشگاه آکسفورد از موفقیت آمیز بودن نتایج اولیه واکسن ضدکرونایی خود و تقویت سطح ایمنی بدن افراد آزمایش شونده خبر داده است. تقریبا در بدن تمامی داوطلبانی که تزریق واکسن به آن ها از ماه آوریل انجام شده، سطح ایمنی ارتقا یافته است. قرار است آزمایشات به سطح گسترده تری در کشورهای دیگر نیز ادامه یابد و در صورتی که همه چیز به خوبی پیش برود، تا پایان سال این واکسن وارد مرحله تولید انبوه شود.

 

تاکنون بیش از ۱۵ میلیون و ۹۴ هزار و ۶۳۰ مورد ابتلا به کرونا گزارش شده است که در این بین ۶۱۹ هزار و ۵۲۰ نفر جان خود را از دست داده‌اند. در بین کشورهای مختلف، بالاترین تلفات مربوط به آمریکا با ۱۴۴ هزار و ۹۵۳ نفر، برزیل با ۸۱ هزار و ۵۹۷ نفر، انگلیس با ۴۵ هزار و ۴۲۲ نفر، مکزیک با ۴۰ هزار و ۴۰۰ نفر و ایتالیا با ۳۵ هزار و ۷۳ نفر بوده است.

 

از سوی دیگر اما تنش‌ها بین چین و آمریکا و متحدانش سر مساله هنگ کنگ بیش از  پیش بالا گرفته است. وزارت خزانه داری آمریکا با صدور بیانیه‌ای اعلام کرد ۱۱ شخصیت حقیقی و حقوقی چینی را به اتهام نقض حقوق مسلمانان اویغور به فهرست تحریمی خود افزوده است. 

 

برخی از رسانه ها هم چنین از احتمال اعمال ممنوعیت مسافرتی برای شماری از مقامات ارشد حزب کمونیست چین و خانواده هایشان به خاک آمریکا خبر داده اند.

 

انگلیس نیز از به تعلیق درآمدن لایحه استرداد مجرمان با هنگ کنگ خبر داد. پیشتر نیز این کشور اعلام کرده بود غول فناوری هوآوی چین را از پروژه توسعه شبکه اینترنت نسل ۵ این کشور کنار خواهد گذاشت. سفیر چین در انگلیس گفته است کشورش انتظار دارد انگلیس در امور داخلی اش دخالت نکند.

 

توماس بارکین- رئیس دفتر منطقه ای بانک مرکزی آمریکا در ریچموند گفته است که احتمالا نرخ بیکاری در آمریکا مجددا افزایش یابد که این مساله می تواند باعث شود تا رکود، بیش از میزان مورد انتظار طول بکشد. نرخ بیکاری آمریکا در دو ماه اخیر نزولی بوده است.

 

مت میسکین- استراتژیست ارشد سرمایه گذاری در موسسه " جان هانوک اینوستمنت منیجمنت" گفت: یک نوع جنگ بین کسانی که با خوش بینی به آینده می خواهند مصارف خود را افزایش دهند و آن هایی که از ترس پیدا نشدن واکسن کرونا میل به پس انداز دارند در گرفته است و همین رفتار متناقض مصرف کنندگان، کار را برای پیش بینی وضعیت آینده دشوار ساخته است.

 

بورس آمریکا

در وال استریت، بیشتر شاخص‌ها صعودی بودند تا جایی که دو شاخص از سه شاخص اصلی بورسی در سطح بالا تری از روز قبل خود بسته شدند. شاخص «داوجونز ایدانستریال اوریج» با ۰.۶ درصد افزایش نسبت به روز قبل و در سطح ۲۶ هزار و ۸۴۰.۴۰ واحد بسته شد.

 

شاخص «اس اند پی ۵۰۰» با ۰.۱۷ درصد افزایش تا سطح ۳۲۵۷.۳۰ واحدی بالا رفت و دیگر شاخص مهم بورسی آمریکا یعنی «نزدک کامپوزیت» با ۰.۸۱ درصد ریزش در سطح ۱۰ هزار و ۶۸۰.۳۸ واحدی بسته شد.

 

بورس‌های اروپایی 

طبق اعلام مرکز آمار اروپا، متوسط نرخ تورم در ۱۹ کشور عضو منطقه یورو در ۱۲ماه منتهی به ژوئن با ۰.۲ درصد افزایش نسبت به رقم مشابه منتهی به ماه قبل به ۰.۳ درصد رسید اما نرخ تورم هنوز در فاصله زیادی از سطح دو درصدی هدف‌گذاری شده توسط بانک مرکزی این منطقه باقی مانده است. همچنین متوسط نرخ تورم در ۱۲ ماه منتهی به ژوین در ۲۷ کشور عضو اتحادیه اروپا ۰.۸ درصد اندازه‌گیری شده که ۰.۵ درصد بیشتر از رقم ثبت شده ماه قبل بوده است.

 

کمیسیون اروپا در گزارشی هشدار داده است  رکود اقتصادی کشورهای اروپایی بدتر از چیزی خواهد بود که پیش‌تر تصور می‌شد. طبق برآورد صورت گرفته توسط کمیسیون اروپا، متوسط رشد اقتصادی امسال ۲۷ کشور عضو اتحادیه اروپا منفی ۸.۳ درصد خواهد بود که در صورت تحقق، بدترین عملکرد اقتصادی این کشورها از زمان تشکیل اتحادیه تاکنون بوده است.

 

در معاملات بازارهای بورس در اروپا، شاخص "فوتسی ۱۰۰" بورس لندن با ۰.۱۳ درصد افزایش نسبت به روز قبل و در سطح ۶۲۶۹.۷۳  واحد بسته شد.  شاخص "دکس ۳۰" بورس فرانکفورت در آلمان با صعود ۰.۹۶ درصدی و ایستادن در سطح  ۱۳ هزار و ۱۷۱.۳۳ واحدی به کار خود خاتمه داد و شاخص "کک ۴۰" بورس پاریس با صعود ۰.۲۲ درصدی در سطح ۵۱۰۴.۲۸ واحد بسته شد. در مادرید شاخص "ایبکس ۳۵" ۰.۲۳ درصد بالا رفت و به ۷۴۵۴.۹۰ واحد رسید.

 

بورس‌های آسیایی

متوسط نرخ تورم ژاپن در ۱۲ ماه منتهی به ژوین بدون تغییر نسبت به ماه قبل به ۰.۱ رسید که این رقم، کمترین تورم ثبت شده در این کشور از نوامبر ۲۰۱۶ تاکنون است. بانک مرکزی ژاپن دستیابی به تورم دو درصدی را هدف‌گذاری کرده که در از تحقق چنین هدفی در طول سه سال اخیر ناکام مانده است.

 

در معاملات بورس‌های آسیا، شاخص‌ها عملکرد مختلفی داشتند؛ تا جایی که شاخص "نیک کی ۲۲۵" بورس توکیو ژاپن با ریزش ۰.۴۶ درصدی تا سطح ۲۲ هزار و ۷۷۷.۵۱ واحدی پایین رفت. شاخص "هانگ سنگ" بورس هنگ کنگ ۰.۰۸ درصد بالا رفت و در سطح ۲۵ هزار و ۶۵۵.۸۸  واحد بسته شد. در چین شاخص "شانگهای  کامپوزیت" صعود ۱.۳۷ درصدی را تجربه کرد و در سطح ۴۷۵۵.۴۰ واحد بسته شد.

 

هلن کیایو- کارشناس ارشد مسایل اقتصادی چین در بنک آو امریکا گفت: مشکل این است که حتی اگر اقتصاد چین نیز به تدریج بهبود یابد، شرایط برای بیشتر نقاط دیگر جهان هنوز وخیم است و این می تواند فشار زیادی به اقتصاد صادرات محور چین وارد کند و جلوی یک احیای سریع را بگیرد.  

 

در استرالیا شاخص "اس اند پی اس اند ایکس ۲۰۰" بورس سیدنی با ۱.۶۱ درصد کاهش و ایستادن در سطح ۶۰۵۷.۳۰ واحدی به کار خود خاتمه داد. در بین دیگر شاخص‌های مهم آسیایی، شاخص " تاپیکس" ژاپن نزولی بود.

 

نفت

در بازار طلای سیاه روند قیمت‌ها افزایشی بود. هر بشکه نفت "وست تگزاس اینتر مدیت" با ۰.۲۴ درصد صعود به ۴۱.۶۴ دلار رسید و نفت خام برنت دریای شمال با افزایش ۰.۵۱ درصدی به ازای ۴۴.۰۸ دلار در هر بشکه مبادله شد.

 

طلا و نقره

همچنین در بازار فلزات گران‌بها، بهای هر اونس طلا با صعود ۱.۶۸ درصدی نسبت به روز قبل در سطح ۱۸۵۶.۹۲ دلار معامله شد. هر اونس نقره با جهش ۵.۵۱ درصدی به ازای ۲۲.۶۱ دلار مبادله شد.

 

تازه ترین خبرها(روزنامه، سیاست و جامعه، حوادث، اقتصادی، ورزشی، دانشگاه و...)

سایر خبرهای داغ

    ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

    ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------