آخرین اخبار اقتصادی

اخبار،اخبار جدید،اخبار روز

خبر جدید دولت درباره حقوق امسال کارمندان

رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور از افزایش ۲۰ درصدی حقوق کارکنان دولت در سال جاری خبر داد. به گزارش خبرآنلاین، داوود منظور در…

چرا شکر دوباره گران و کمیاب شد؟ | قیمت یک کیلو برنج معادل یارانه هر ایرانی



شکر  ,اخباراقتصادی ,خبرهای اقتصادی
شکر برای دومین بار گران شد و برخی سوپر مارکت‌ها در سطح شهر تهران شکر ندارند. به گفته رئیس اتحادیه سوپر مارکت‌ها شکر در مقایسه با اوایل سال ۷۲ درصد افزایش داشته است. 

 به گزارش تجارت نیوز، در سطح تهران برخی سوپر مارکت‌ها شکر ندارند. برخی‌های دیگر این کالای اساسی را با بهای بیشتری به مردم می‌فروشند. یکی از سوپر مارکت‌ها در منطقه امیرآباد تهران می‌گوید شکر نداریم و مردم می‌توانند شکر را از فروشگاه‌های زنجیره‌ای تهیه کنند.

 

او درباره علت کمبود شکر توضیح داد شکر گران و توزیع آن به سوپر مارکت‌ها سهمیه‌بندی شده است. برخی از سوپرمارکت‌ها شامل این سهمیه نمی‌شوند؛ بنابراین به دلیل گرانی بیش از حد آن شکر کمیاب شده است!

 

افزایش ۷۵ درصدی قیمت شکر!

توزیع شکر دولتی به خرده فروشان سهمیه‌بندی شد. رئیس اتحادیه سوپر مارکت‌ها درباره وضعیت شکر توضیح داد: شکر از سه ماهه گذشته گران شد. اوایل سال شکر با قیمت هشت هزار و ۷۰۰ تومان فروخته می‌شد، اما حالا با ۷۲ درصد افزایش با قیمت ۱۵ هزار تومان به دست مردم می‌رسد.

 

سعید درخشانی گفت: ۲۰ تن شکر دولتی باید به صنف سوپر مارکت‌ها تخصیص پیدا می‌کرد با آن که پول آن مدت‌ها قبل پرداخت شده، اما توزیع آن قطره چکانی است.

 

در حالی برخی از سوپرمارکت‌ها ادعا دارند به دلیل گرانی شکر توزیع آن سهمیه‌بندی شده است که رئیس اتحادیه سوپر مارکت‌ها گفته شکر در بازار موجود است و کمبودی نداریم. اما اینکه در برخی از مناطق شکر پیدا نمی‌شود علتش این است که برخی واحد‌های صنفی به دلیل گرانی از تعاونی‌ها شکر نمی‌خرند!

 

قیمت شکر و قیمت برنجعگرانی قیمت شکر و برنجدر فروشگاه های آنلاین هر بسته شکر ۹۰۰ گرمی با نرخ بیش از ۱۹ هزار تومان فروخته می شود

 

ماجرای گرانی شکر چیست؟ دولت به علت افزایش هزینه های تولید و حمایت از کشاورزان نرخ مصوب شکر را بالا برد. از سوی دیگر شکر در بازار های جهانی هم گران شد. همینطور افزایش نرخ ارز نیمایی سبب شد شکر در بازار ایران نوسان افزایشی پیدا کند.

 

فعالان بازار می گویند سیر صعودی نرخ شکر به علت افزایش پیک مصرف شکر در مرداد و شهریور ادامه دارد و ممکن است قیمت شکر در روز های آینده نوسان داشته باشد.

 

خشکسالی تهدیدی بر قیمت قند و شکر

دبیر اتحادیه بنکداران مواد غذایی با اشاره به دلیل نوسان نرخ شکر توضیح داد:برداشت چغندرقند آغاز شده و تا آبان هم ادامه دارد. به علت افزایش قیمت جهانی، شکر در بازار ایران روند صعودی پیدا کرد.

 

قاسمعلی حسنی گفت:قیمت شکر برای مصرف کننده ۱۵ هزار تومان است؛ بنابراین فروشگاه ها نباید شکر را بیش از ۱۵ هزار تومان به مردم بفروشند.

 

تولیدکنندگان مواد غذایی می گویند هر چند امسال خشکسالی صنعت غذا را تهدید می کند. از این جهت امکان دارد سال جاری برداشت چغندر قندر کاهش پیدا کند که این مساله بر قیمت قند و شکر اثرگذار است.

 

آمار ها نشان می دهد که سالیانه دو میلیون و ۱۰۰ تا دو میلیون و ۲۰۰ هزار تن شکر در کشور مورد استفاده قرار می گیرد که با احتساب تولید داخل رقمی حدود ۸۰۰ هزار تن تا یک میلیون تن از طریق واردات باید تامین شود.

 

چندي قبل غلامحسین بهمنی، دبیر انجمن تصفیه کنندگان شکر به باشگاه خبرنگاران گفته بود:« اکنون نرخ شکر در خرده فروشی ها به دلیل اختلال در سیستم توزیع افزایش یافته است، درحالی که در کارخانه به علت عدم کشش بازار تغییری نداشته است!»

 

کم‌فروشی برنج را گران کرد/ قیمت یک کیلو برنج معادل یارانه هر ایرانی

 در روزهای اخیر افزایش رکورد بی‌سابقه قیمت برنج داخلی و خارجی اقشار آسیب‌پذیر جامعه را در تامین این کالای اساسی با دغدغه‌های بسیاری مواجه کرده است.

قیمت شکر و قیمت برنجعگرانی قیمت شکر و برنج

 

به گزارش تسنیم، زمزمه گرانی کاذب کالاهای اساسی در سال‌های اخیر انگار که با گوشت و پوست جامعه عجین شده و مردم و اقشار ضعیف با این گرانی‌ها خوی گرفته‌اند که هر بار با سیر صعودی تامل‌برانگیز قیمت‌ها یا به نظاره بنشینند یا در صف‌های طولانی با خریداری بیش از نیاز خودشان، جیب‌های دلالان را از پول سرریز کنند.

 

طی سال‌های اخیر در حالی که کالا‌های اساسی سبد خانوار یکی پس از دیگری تحت تاثیر عوامل مختلف نوسانات نرخ ارز، حذف ارز دولتی، افزایش هزینه‌های حمل و نقل، دستمزد و شیوع کرونا ویروس، جهش چند برابری داشته‌اند تا از قافله گرانی‌ها عقب نمانند، برنج هم به عنوان یکی از محصولات مهم استراتژیک از چندین سال گذشته با افزایش‌های افسارگسیخته در ردیف خوردنی‌های گران قیمتی قرار گرفته که از سفره اقشار کم درآمد جامعه کنار گذاشته شده است.

 

این روزها بازار اصفهان با کمبود و گرانی بی‌سابقه برنج ایرانی روبه‌رو است و شهروندان در حالی شاهد گرانی ۳۵ تا ۴۰ درصدی این ماده غذایی به عنوان کالای اساسی سفرهای هر شهروندی هستند که نرخ هر کیلوگرم برنج ایرانی در پایان فصل برداشت به ۴۵ هزار تومان معادل یارانه هر فرد رسیده و برنج هندی با بیش از ۳۰ هزار تومان افزایش در هر تناژ به فروش می‌رسد.

 

قیمت برنج ایرانی این روزها مشخص نیست و هر فروشگاهی با توجه به میل خود و وجود تورم انتظاری و نوسانات دلار قیمتی را برای آن در نظر می‌گیرد. البته گرانی برنج مختص این روزها نیست و طی سال‌ گذشته شاهد افزایش ۲۰ تا ۳۰ درصدی این کالای اساسی طی نوسانات شدید قیمت ارزی بودیم.

 

در شرایط فعلی به نظر می‌رسد که به غیر از سوءاستفاده واسطه‌ها، کم فروشی فروشندگان برای کسب سود کلان و نبود نظارت بر بازار دلیل دیگری برای افزایش نرخ برنج ایرانی در مقطع فعلی وجود ندارد زیرا این محصول در فصل برداشت در مناطق برنج خیز شمال کشور دچار نوسانات شدیدی نخواهد شد.

 

در همین راستا فروشندگان این محصول استراتژیک در سطح خرده‌فروشی و عمده‌فروشی مدعی هستند که واسطه‌هایی که برای آنها کالا تأمین می‌کنند نه تنها به اندازه کافی برنج به آنان نمی‌فروشند، بلکه قیمت آن را بی‌رویه بالا برده‌اند و پاسخ مناسبی در این زمینه به فروشندگان نمی‌دهند.

 

البته در این میان برخی از سودجویان و دلالان دلیل گرانی بی‌سابقه برنج ایرانی را در روزهای اخیر بر گردن سیل و سیلاب در شالیزارهای شمال کشور می‌اندازند، اما آیا سیل اخیر می‌تواند روی نرخ تمام‌شده برنج ایرانی تا این میزان تاثیر بگذارد؟

 

شکر  ,اخباراقتصادی ,خبرهای اقتصادی

گرانی و کمبود برنج ایرانی با فروش قطره‌چکانی در بازار

بر این اساس بازرس اصلی اتحادیه خواروبار و آجیل فروش اصفهان با بیان اینکه قیمت‌گذاری برنج ایرانی لحظه‌ای شده و در روزهای اخیر نرخ این کالا به کیلویی ۴۵ هزار تومان رسیده است، گفت: قطره‌چکانی و کم‌فروشی توسط فروشندگان و تجار برنج دلیل اصلی گرانی این کالاست چراکه با نوسانات دلار آنها از فروش محصولات خود خودداری می‌کنند تا با بهای بالاتری آن را به متقاضیان عرضه کنند.

 

حمیدرضا باقری درباره تاثیر سیل شمال بر افزایش قیمت برنج، اظهار داشت: رشد نرخ این کالا به‌دلیل سیلاب‌های شمال کشورمان بهانه‌ای بیش نیست زیرا فقط ۱۰ درصد گرانی‌ برنج ایرانی را در برمی‌گیرد ۸۰ درصد این گرانی‌ها کم‌فروشی فروشندگان است و می‌گویند برنج نیست و با ایجاد جو روانی محصولات را عرضه نمی‌کنند و بازار را به این صورت نگه‌ داشته‌اند.

 

وی پیرامون اینکه در حال حاضر انبارها با انباشت برنج مواجه است و ادله فروشندگان کاهش کشت و برداشت در شمال کشورمان است، افزود: در این شرایط قیمت یک کیلو برنج ایرانی هم اکنون در بازار اصفهان با درصد بی‌سابقه‌ای افزایش عرضه می‌شود. به عنوان مثال یک نمونه برنج ایرانی باوجود استقبال اندک شهروندان از کیلویی ۲۶ به ۳۵ هزار تومان رسیده است.

 

بازرس اصلی اتحادیه خواروبار و آجیل فروش اصفهان با اشاره به اینکه تاثیر نوسانات نرخ دلار فقط بر افزایش قیمت برنج ایرانی نبوده بلکه تمام کالاهای اساسی مردم را دربرمی‌گیرد، بیان کرد: رقابتی که در افزایش قیمت‌ها بین فروشندگان برای کسب سود بیشتر وجود دارد سبب خودتحریمی خودمان شده است.

 

وی ادامه داد: از سوی دیگر در این وضعیت سوءاستفاده دلالان خالی از لطف نیست چرا که نقش تامل‌برانگیزی در افزایش نرخ‌ها دارند و همچنین در جابه‌جایی کالایی از انباری به انبار دیگر که این خود گرانی‌ها را رقم می‌زند و سودهای هنگفتی را در جیب دلالان سرزیر می‌کند.

 

باقری تصریح کرد: در حال حاضر مصرف‌کنندگان برنج داخلی همانند ماه‌های گذشته است و به هیچ‌وجه افزایش مصرف نداشته‌ایم و تعداد افراد جامعه هم در این روزهای اخیر رشد نکرده و کمبودی هم در بازار نداشته‌ایم اما تک نرخی نشدن اجناس باعث به وجود آمدن فضای کاذب خرید و فروش می‌شود.

 

وی پیرامون اینکه میزان واردات و تعرفه گمرکی برنج خارجی به داخل کشور طی روزهای اخیر به هیچ‌وجه تغییری نکرده است، گفت: نوسانات هیجانی بهای دلار نرخ برنج خارجی را هم در داخل دستخوش تغییراتی کرده است و برنج هندی با بیش از ۳۰ هزار تومان افزایش در هر تناژ عرضه می‌شود.

 

کالا ها و خدمات منتخب

    تازه ترین خبرها(روزنامه، سیاست و جامعه، حوادث، اقتصادی، ورزشی، دانشگاه و...)

      ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

      ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------