آخرین اخبار سیاست خارجی

سلاح هسته‌ای ,اخبارسیاسی ,خبرهای سیاسی

آمریکا: برای عدم دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای تلاش می‌کنیم

معاون سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در واکنش به ادعاهای رافائل گروسی مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی ایران مبنی بر اینکه ایران تا دستیابی به اورانیوم با غنای مورد نیاز…

ظریف: توافق چند جانبه نمی تواند یکجانبه اجرا شود



اخبار,اخبار سیاست خارجی,ظریف

وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران ماده ۳۶ برجام را نشانی از مذاکره بر اساس بی اعتمادی به تعهدات غرب دانست و گفت: یک توافق چند جانبه نمی تواند به طور یک جانبه اجرا شود.

به گزارش ایرنا، محمد جواد ظریف در گفت وگو با نیویورک تایمز که روز پنجشنبه منتشر شد گفت: من معتقدم که برجام بهترین توافق ممکن در مساله هسته ای است. هیچیک از طرف ها با تمام عناصر توافق موافقت نداشتند، اما به نگرانی های اصلی همه توجه می کرد.

 

وی ادامه داد: با تمام اینها با چشم باز در مورد آنچه که ممکن بود و نبود، مذاکره شد. ما چیزی را نادیده نگرفتیم. ما واقعیت را قبول کردیم که ما نمی توانیم تمام اختلافاتمان را در این توافق حل کنیم و توافق کردیم که آنها را کنار بگذاریم.

 

وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران اضافه کرد: مهم است که توجه داشته باشید، بر خلاف اعتراض های عمومی مخالفان برجام از هر دوطرف، برنامه جامع اقدام مشترک بر اساس اعتماد ایجاد نشده است. در واقع براساس عدم اعتماد صریح متقابل بود. به همین دلیل است که خیلی طولانی و دقیق است. پاراگراف ۳۶ برجام یک نمونه واضح است که ما در این توافق با آگاهی به اینکه نمی توانیم به تعهدات غرب اعتماد کنیم، مذاکره کرده ایم.

 

ظریف خاطرنشان کرد: در حال حاضر از این گزینه در توافق استفاده می کنیم که می تواند این جلوی فروپاشی کامل این توافق را بگیرد که به ضرر منافع همه از جمله ایالات متحده خواهد بود.

 

وزیر امور خارجه در پاسخ به این سوال که آیا فکر می کنید که توافق هسته ای می تواند نجات یابد؟ گفت: تا زمانی که طرف های باقی مانده (روسیه، آلمان، انگلیس، چین، فرانسه و اتحادیه اروپا) به تعهداتشان عمل کنند، ما به تعهداتمان پایبند می مانیم.

 

ظریف تاکید کرد: بقا یا فروپاشی برجام به توانایی و تمایل همه طرف ها برای سرمایه گذاری در این تعهداتشان بستگی دارد. به طور خلاصه، یک توافق چند جانبه نمی تواند یک طرفه اجرا شود.

 

وی در پاسخ به این سوال که آیا وقایع اخیر، موقعیت شغلی او را به خطر انداخته است، اظهار کرد: من همیشه ترجیح داده ام که حرفه من تدریس باشد. زود یا دیر به این کار باز می گردم و تجارب بیشتری را با دانشجویانم تبادل خواهم کرد.

 

وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران که خط مقدم دیپلماسی و مذاکرات است در پاسخ به این سوال که مقامات دولت ترامپ در مورد تعیین شما به عنوان هدف تحریم های اقتصادی صحبت کرده اند، گفت: هرکسی که من را می شناسد، می داند که من یا خانواده ام هیچ مالکیتی در خارج از ایران نداریم.

 

ظریف اظهار کرد: من به شخصه حتی یک حساب بانکی در خارج از ایران ندارم. ایران کل زندگی و تعهد من است. بنابراین من هیچ مشکلی شخصی با تحریم های احتمالی ندارم.

 

وی ادامه داد: تنها اثر - و احتمالاً تنها هدف – این اقدام احتمالی، محدود کردن توانایی من برای برقراری ارتباط است و من شک دارم که برای کسی مفید باشد. به طور اطمینان، این امر امکان تصمیم گیری آگاهانه در واشنگتن را محدود می کند.

 

 

تازه ترین خبرها(روزنامه، سیاست و جامعه، حوادث، اقتصادی، ورزشی، دانشگاه و...)

سایر خبرهای داغ

    ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

    ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------