فرانس۲۴: آمریکا به درخواست اعراب درحال تقویت حضور نظامی خود در خلیج فارس است
- مجموعه: اخبار سیاست خارجی
- تاریخ انتشار : چهارشنبه, 25 مرداد 1402 17:21
به گزارش شفقنا؛ فرانس۲۴ در گزارشی به روند افزایش تدریجی حضور نظامی آمریکا در خیلج فارس پرداخته است. در همین رابطه تیم هاوکینز، سخنگوی ناوگان پنجم نیروی دریایی آمریکا مدعی شد: یک خطر تشدید شده برای دریانوردان منطقه از نظر توقیف کشتیها توسط ایران در این تنگه وجود دارد.
هاوکینز در پایگاه نیروی دریایی آمریکا در بحرین گفت: «در حال حاضر تمرکز ما بر افزایش حضور خود در تنگه هرمز و نزدیکی آن برای تضمین امنیت و ثبات در یک آبراه بسیار مهم است.»
ارتش آمریکا مدعی شده ایران در دو سال گذشته نزدیک به ۲۰ کشتی با پرچم بین المللی را در منطقه توقیف کرده یا تلاش کرده آنها را توقیف کند. این درحالی است که ایران هم میگوید به دلایل مربوط به قاچاق یا حکم دادگاه و به صورت قانونی دست به این اقدام زده است.
در نشانهای از افزایش تنش، کمتر از یک هفته قبل، ۳۰۰۰ تفنگدار و ملوان آمریکایی با کشتی های جنگی باتن و کارترهال وارد دریای سرخ شدند که می توانند نیروها را با هواپیما و کشتی های فرود به خشکی منتقل کنند. واشنگتن قبلاً وعده جت های جنگنده را داده بود و گفته بود که هواپیماهای جنگی A-10 Warthog را هم در منطقه مستقر می کند. همه اینها علاوه بر بیش از ۳۰۰۰۰ سرباز آمریکایی هستند در خاورمیانه حضور دارند.
فرماندهی آمریکا در منطقه مدعی است همه این نیروها برای حفاظت از منافع آمریکا و متحدانش در خلیج فارس لازم هستند.
یک مقام آمریکایی در اوایل آگوست به خبرگزاری فرانسه گفته بود: این کشور در حال آماده شدن برای قرار دادن تفنگداران دریایی و پرسنل نیروی دریایی در تانکرهای تجاری ترانزیت از خلیج فارس به عنوان لایه دفاعی اضافی است.
هاوکینز گفت که اگرچه هیچ اطلاعیه رسمی در مورد خطر برای نفتکش ها صادر نشده است، ما ملوان داریم، ما تفنگداران دریایی داریم که اینجا در منطقه آموزش دیده اند تا هر ماموریتی را که به آنها محول می شود انجام دهند.
این اقدام ایالات متحده احتمالاً با هدف اطمینان دادن به کشورهای عربی خلیج فارس است که واشنگتن همچنان به امنیت منطقه متعهد است. با این حال توافق نانوشته اخیر میان ایران و آمریکا برای آزادی زندانیان ایرانی-آمریکایی و آزاد شدن پولهای مسدودشده ایران، همزمان با افزایش حضور نظامی ایالات متحده در منطقه، سیگنالهای گیج کنندهای منتشر میکنند تا نسبت به آینده روابط دو کشور با بیم و امید گمانهزنی کرد