قیمت ۶۰ میلیونی واکسن کرونا در بازار آزاد! | بنیاد بیماری‌های نادر: واکسن کرونا به بیماران نادر نرسید



واکسن کرونا ,اخبار پزشکی ,خبرهای پزشکی
«کل ناصر خسرو را هم که بگردی واکسن کرونا نیست. نه که نباشد. هست. اما قیمت دارد. ۵۰ تا ۶۰ میلیون تومن. داری؟» اما برخی از دلالان ناصر خسرو آدرس دیگری برای تهیه واکسن می‌دهند، برخی بیمارستان‌های دولتی. فقط آشنا می‌خواهد.

 به گزارش تجارت‌نیوز، واکسن کرونا در جهان تنها دو دلار قیمت دارد و اینجا در بازار سیاه ایران قیمتش بین ۴۵ میلیون تا ۶۰ میلیون تومان است. آن هم به شرط اینکه پیدا کنی. « اینجا که واکسن نیست. باید زنگ بزنم به رابطم توی بیمارستان. اون باید واکسن را بکشه بیرون از اونجا. زمان می‌بره. کار یکی دو روز نیست. عجله که نداری؟»

 

از ۵۰ دلال راسته ناصر خسرو تنها چند نفری ادعا می‌کنند که واکسن کرونا دارند. البته خودشان ندارند. باید به کسی زنگ بزنند و رابطشان واکسن را جور کند.

 

اولین دلال قول واکسن را حداقل برای دو هفته آینده می‌دهد. «دو هفته دیگه زنگ بزن. الان تو بازار موجود نیست. آن وقت هم شاید باشد. قیمتش ۴۵ تا ۴۶ میلیون تومان است. اما الان اگر کسی بگوید واکسن دارد دروغ گفته. یا آب مقطر دستت می‌دهند یا بیعانه می‌گیرند و غیب می‌شوند.»

 

بقیه متفق‌القول می‌گویند واکسن کرونا نیست. پیرمردی می‌گوید گیرم که پیدا کردی، کجا می‌خواهی واکسن را بزنی. باید ببری بیمارستان. آنجا هم درجا دست‌بند می‌زنند دستت. اصلا نگرد نیست.»

 

واکسن هست اما اینجا نیست!

خبرها می‌گوید تا الان ۸۰ هزار دوز واکسن کرونا وارد ایران شده. واکسن روسی، هندی و چین. دلالان ناصر خسرو می‌گویند حتی یک دوز واکسن توی بازار سیاه پیدا نمی‌شود. آی‌جی‌آی وی هست و رمدسیویر اما واکسن کرونا نه. حتی رنگش را هم ندیده‌اند. چون هر چقدر واکسن وارد شده دست دولت است و دانشگاه‌های علوم پزشکی.

 

اما یکی از دلالان ناصر خسرو می‌تواند واکسن را جور کند. دو دوز واکسن اسپوتنیک روسی. می‌گوید همین امروز به رابطم زنگ میزنم. او باید واکسن را از بیمارستان بکشد بیرون. یعنی بیرون که نه. چون در دمای خاصی باید نگهداری و تزریق شود. «میری بیمارستان واکسن رو میزنی. قیمتش ولی ۵۰ تا ۶۰ میلیون تومان است. حالا یا دو میلیون کمتر یا بیشتر.»

 

گویا افراد زیادی دنبال خرید واکسن کرونا نیستند. چون می‌دانند در بازار سیاه وجود ندارد. اما یکی دیگر از دلالان می‌گوید به چند رابطش در بیمارستان زنگ میزند و اگر پیدا کرد خبر می‌دهد. می‌پرسد «چند دوز می‌خواهی؟ آقایی دیروز اینجا بود که ۶ دوز می‌خواست. برای سه چهار نفر.»

 

چرا ناصر خسرو؟ برو بیمارستان!

خبرها زود می‌رسد. دیروز دبیر کل خانه پرستار کشور گفته بود «واکسن‌های کرونا به صاحبان اصلی خود نرسیده و از کانال‌هایی به افرای غیر از کادر درمان رسیده است.» حالا هم چند تایی از دلالان ناصر خسرو خبر را شنیده‌اند و می‌گویند «اینجا دنبال واکسن نگرد. برو بیمارستان. همونجا برات می‌زنن. شنیدم اگر آشنا داشته باشی حله.»

 

اما روند تزریق واکسن کرونا چگونه است و آیا واقعا خارج از لیست می‌توان واکسن کرونا گرفت؟ م.ش پزشک بخش کرونای یکی از بیمارستان‌های دولتی است. او می‌گوید خودش و همکارانش دو دوز واکسن کرونا را گرفته‌اند. واکسن روسی. اما زمانی که برای تزریق دوز دوم رفته‌اند دو سه نفر غریبه در صف تزریق بوده‌اند. مطمئن است که کادر درمان نبوده‌اند.

 

او توضیح می‌دهد که البته روند تزریق روندی طولانی است. کلیه اطلاعات افراد را وارد سیستم می‌کنند با کد ملی موجود در سیستم مطابقت می‌دهند و روند طولانی دارد. حداقل یک ساعت طول می‌کشد. کمتر پیش می‌آید که بتوان سهمیه واکسن فردی را فرد دیگری زد.

 

واکسیناسیون در میانه تعطیلات

اما پزشک یکی دیگر از بیمارستان‌ها می‌گوید در بیمارستان ما کادر بخش کرونا دو دوز واکسن را گرفتند. اما درست در وسط تعطیلات نوروز برای تزریق دوز اول به بعضی از همکاران ما زنگ زدند. خیلی‌ها سفر بودند و نتوانستند دوز دوم را بگیرند.

 

او می‌گوید بسته‌های واکسن ۵ تایی است و وقتی یک بسته را وارد دمای محیط می‌کنی باید سریعا آن را تزریق کنی. احتمالا واکسن آنهایی که نبوده‌اند را به فرد دیگری داده‌اند. چون زمانی که ما برای تزریق دوز دوم رفتیم، متوجه شدیم افرادی که از همکاران ما نبودند دوز اول را دریافت می‌کنند.

 

این همان خبری است که چندی پیش منتشر و تایید شد. انتقاد از پارتی‌بازی در تزریق واکسن کرونا. حسین کرمانپور مدیرکل روابط عمومی سازمان نظام پزشکی ضمن تایید تلویحی این خبر گفته بود: احتمالا چنین چیزی درست است چرا که این واکسن‌ها یخ‌زده هستند و هنگامی از حالت یخ‌زده در می‌آیند اگر تزریق نشوند، باید دور ریخته شوند و به همین دلیل برای این که واکسن‌ها دور ریخته نشود در آن لحظه شخصی را پیدا می‌کنند و واکسن را به او می‌زنند.

 

او البته گفته بود «این حالت به ندرت پیش می‌آید مگر اینکه برنامه از پیش‌تعیین شده و غرض‌ورزی در کار نباشد» که گویا هست.

 

احتمالا برای همین است که بسیاری از دلالان ناصر خسرو برای تزریق واکسن آدرس بیمارستان را می‌دهند و می‌گویند اینجا حتی یک دوز واکسن هم پیدا نمی‌کنی. اما در بیمارستان هست. اگر آشنا داشته باشی.

 

واکسن کرونا به بیماران نادر نرسید

مدیرعامل بنیاد بیماری‌های نادر گفت: انجمن‌های بیماری‌های نادر نسبت به نحوه واکسیناسیون کرونا و فقدان توزیع واکسن به این بیماران آسیب پذیر معترض هستند.

 

واکسن کرونا ,اخبار پزشکی ,خبرهای پزشکی

به گزارش بنیاد بیماری‌های نادر ایران، حمیدرضا ادراکی افزود: مکاتبات زیادی با معاونت درمان وزارت بهداشت و سازمان غذا و دارو در خصوص اولویت‌بندی بیماران نادر در برنامه ملی واکسیناسیون صورت گرفته است اما همچنان تنها بیماری‌های صعب‌العلاج و بیشتر شناخته شده برای دریافت واکسن در نظر گرفته شده است.

 

وی افزود: هیچ پروتکل مشخصی برای شیوه اولویت‌بندی این بیماران برای دریافت واکسن کرونا وجود ندارد و با توجه به اینکه برخی از انجمن‌های بیماری های نادر هنوز ثبت نشده‌اند یا تعداد بیماران آنها بسیارکم است صدایشان به جایی نمی‌رسد.

 

ادراکی در ادامه خواستار تهیه واکسن برای این بیماران نادر شد و ادامه داد: ضعف سیستم ایمنی و نقص ژنتیکی ویژگی مشترک اکثر بیماران نادر است و در این وضعیت به توجه ویژه‌تری نیاز دارند.

 

بر اساس این گزارش،  انجمن‌های بیماری‌های نادر روز یکشنبه در اعتراض به عدم رسیدگی به واکسیناسیون بیماران نادر مقابل بنیاد بیماری‌های نادر تجمع کردند.

 

مدیران و نمایندگان انجمن‌های ایکتیوز، ای بی، نوروفیبروماتوز، آلوپسی، میاستنی گراویس، نقص سیستم ایمنی، فنیل کتونوری و استئوژنز ایمپرفکتا، باتوجه به آسیب‌پذیری بیشتر این بیماران در برابر ویروس کرونا به نامشخص بودن اولویت‌بندی در واکسیناسیون عمومی اعتراض کردند.

 

روابط عمومی بنیاد بیماری های نادر اعلام کرد: بر اساس ابلاغیه معاونت درمان وزارت بهداشت در تاریخ ۲۶ اسفند ۱۳۹۹، تعدادی از بیماران تحت عنوان بیماران خاص شامل بیماران دیالیز خونی، دیالیز صفاقی، هموفیلی، تالاسمی، ام اس، MPS، CF، SMA، اتیسم، پیوند اعضا و مبتلایان به سرطان، بیماران به نقص سیستم ایمنی بدن (PID) به عنوان گروه‌های پرخطر شناخته شده و در اولویت واکسیناسیون قرار گرفتند که از بین آنها فقط بیماران MPS و SMA و نقص سیستم ایمنی جزو بیماران نادر هستند.

 

بر اساس آخرین آمار کمیسیون پزشکی بنیاد بیماری‌های نادر تعداد ۳۵۵ نوع بیماری نادر تاکنون در کشور شناسایی شده که نه تنها در دریافت داروهای کمیاب و گرانقیمت خود دچار مشکل هستند، بلکه وضعیت آنها در برنامه واکسیناسیون نیز نامشخص است.

کالا ها و خدمات منتخب

    تازه ترین خبرها(روزنامه، سیاست و جامعه، حوادث، اقتصادی، ورزشی، دانشگاه و...)

    سایر خبرهای داغ

      ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

      ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------