انتشار ویروس هندی و آفریقایی در شهرهای قرمز کرونایی/ زمان تزریق دوز دوم افراد ۶۵ سال



کرونا,اخبار پزشکی ,خبرهای پزشکی
سخنگوی وزارت بهداشت، نسبت به انتشار ویروس جهش یافته هندی و آفریقایی در شهرستان های قرمز کشور هشدار داد. 

به گزارش مهر، سیما سادات لاری، گفت: در هفته دوم خرداد ۱۴۰۰ شاهد کاهش ۳.۶ درصدی در تعداد موارد بستری کووید ۱۹، کاهش ۷ درصدی در موارد فوتی و کاهش ۲.۷ درصدی در تعداد مراجعات سرپایی مثبت کرونا نسبت به هفته قبل‌تر هستیم.

 

وی افزود: بیشترین میزان بروز موارد مثبت بستری کرونا در کشور در هفته گذشته به ترتیب در استان‌های چهارمحال و بختیاری، ایلام، خوزستان و هرمزگان و همچنین بیشترین میزان بروز موارد مرگ و میر ناشی از بیماری کووید ۱۹ در استان‌های البرز، قزوین، چهار محال و بختیاری و آذربایجان شرقی گزارش شده است.

 

لاری ادامه داد: متاسفانه با وجود مشاهده تداوم روند نزولی در موارد بیماری کووید ۱۹ در هفته گذشته، شیب کاهشی نمودار موارد بیماری در کشور بسیار کند و در برخی استان‌ها متوقف شده که این موضوع می‌تواند به عنوان زنگ خطری جدی برای ما قلمداد شود.

 

وی گفت: طبق آخرین بررسی‌های صورت پذیرفته میزان رعایت پروتکل‌های بهداشتی در کشور حدود ۷۰ درصد است که با حد مطلوب فاصله زیادی دارد.

 

لاری افزود: این در حالی است که میزان عمل به توصیه‌های بهداشتی در برخی استان‌ها مانند سیستان و بلوچستان، ایلام، همدان، کردستان و آذربایجان غربی به مراتب پایین‌تر از میزان متوسط کشور است.

 

وی ادامه داد: در هفته دوم خرداد ۱۴۰۰، تعداد ۱۳۳۳ مورد از مراکز تهیه، توزیع، عرضه و فروش مواد غذایی و اماکن عمومی و کارگاهی کشور به دلیل عدم رعایت پروتکل‌های بهداشتی پس از اخطار، پلمب شده‌اند.

 

سخنگوی وزارت بهداشت اظهار کرد: همان‌طور که پیش‌تر به اطلاع رسانده‌ایم، متاسفانه در برخی شهرستان‌های قرمز با انتشار ویروس جهش یافته هندی و آفریقایی مواجه هستیم که مطمئناً در صورت عدم رعایت پروتکل‌های بهداشتی شاهد تکرار تجربه روزهای سخت گذشته خواهیم بود.

 

مردم به شایعات واکسن گوش ندهند/زمان تزریق دوز دوم افراد ۶۵ سال 

معاون درمان ستاد مقابله با کرونا در کلانشهر تهران، از مردم خواست نسبت به شایعات پیرامون واکسیناسیون بی اعتنا باشند و اخبار رسمی را از طریق وزارت بهداشت دنبال کنند.

 

نادر توکلی، ضمن رد شایعاتی که این روزها در فضای مجازی پیرامون واکسن کرونا به گوش می رسد، گفت: این شایعات هیچ گونه مستندات علمی ندارد و واکسن هایی که در ایران استفاده می شود، مورد تایید سازمان بهداشت جهانی هستند و تزریق آنها کاملاً ایمن است.

 

وی با اشاره به اهمیت تسریع در واکسیناسیون افراد سالمند، تاکید کرد: هر چه زودتر بتوانیم گروه های آسیب پذیر را واکسینه کنیم، از میزان مرگ و میر بیماران کرونایی کاسته خواهد شد.

 

توکلی در ارتباط با زمان آغاز دوز دوم تزریق واکسن افراد ۶۵ سال به بالا، گفت: در هفته آینده شاهد آغاز مرحله دوم واکسیناسیون افراد ۶۵ سال به بالا خواهیم بود.

 

واکسیناسیون کامل بالغین و گروههای پرخطر تا دی انجام می شود 

رئیس کمیته علمی مقابله با کرونا با بیان اینکه در آذر و دی واکسیناسیون کامل برای گروههای پرخطر و بالغین انجام می شود، گفت: زیرساختهای تولید این واکسنها توسط تولیدکنندگان ایرانی فراهم می شود.

 

دکتر مصطفی قانعی در گفتگو با مهر با بیان اینکه از مهرماه امسال، بسیاری از واکسن ها را در کشور به صورت موجود داریم، گفت: از همین خردادماه، تولید واکسن آغاز می شود و به بازار می رسد که در صف مقدم تولید این واکسنها «کووایران» و واکسن پاستور هستند.

 

وی با بیان اینکه همچنین به ترتیب سایر تولیدکننده های ایرانی واکسن نیز به این پروسه اضافه می شوند، گفت: پس خردادماه ورودی واکسن است زیرا در دنیا هم در این زمان واکسنی برای فروش به کشور ما وجود ندارد.

 

به گفته رئیس مقابله با کرونا، همچنین تا مهرماه این میزان تولیدات واکسن به ۲۵میلیون دوز در ماه می رسد و طی ۶ ماه ۱۵۰ میلیون دوز واکسن خواهیم داشت که بدین واسطه نیاز کشور تامین خواهد شد.

 

قانعی با بیان اینکه با این اوصاف در آذرماه و دی ماه واکسیناسیون کامل برای گروههای پرخطر و بالغین انجام می شود، گفت: در راستای تعجیل در تولید واکسن، هر یک از شرکتهای فناور ایرانی با شرکتهای تولید کننده واکسن قرارداد منعقد کردند تا زودتر واکسن با زیرساختهای موجود به تولید برسد.

 

رئیس مقابله با کرونا ادامه داد: برای سرعت کار در زمینه واکسن کرونا با زیرساختهای موجود واکسن تولید در پیش گرفته شده است؛ زیرا ما نمیتوانستیم از صفر شروع کنیم.

 

وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه پیش از شیوع کرونا قرار بود شهر واکسن راه اندازی شود، آیا شرکتهای تولید کننده واکسن کرونا در این شهر واکسن مستقر می شوند یا خیر؟، بیان کرد: اندیشه شهر واکسن به خاطر کرونا عملی نشد چون هر یک از شرکتهای فناور با شرکتهای تولیدی وارد قرارداد شدند تا سریعتر واکسن کرونا را به ثمر برسانند اما در خصوص واکسن های دام، طیور و آبزیان می توانیم پیش بینی کنیم که تا یک سال آینده چندین زیرساخت بزرگ برای تولیدشان داشته باشیم.

 

کالا ها و خدمات منتخب

    تازه ترین خبرها(روزنامه، سیاست و جامعه، حوادث، اقتصادی، ورزشی، دانشگاه و...)

    سایر خبرهای داغ

      ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

      ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------