در دیدار احمدینژاد با نمایندگان چه گذشت؟
- مجموعه: اخبار سیاسی و اجتماعی
- تاریخ انتشار : دوشنبه, 29 آبان 1391 10:42
«دیدار شبانه با رئیسجمهور برگزار میشود یا نمیشود؟» این سوالی بود که از ظهر دیروز در راهروهای مجلس و سایتهای خبری متعدد دیده میشد.
صبح ديروز در حالي كه برخي نمايندگان با تذكرات پياپياشان نسبت به برگزاري نشست مشتركي با دولت بدون هماهنگي با هيات رئيسه اعتراض ميكردند {اينجا و اينجا} يكي از مديركلهاي دولتي با خانه ملت مصاحبه كرد و از لغو اين نشست خبر داد. {اينجا} ماجرا از اين قرار بود كه جمعي از نمايندگان مخالف طرح سوال از رئيسجمهور به دولتمردان پيشنهاد داده بودند تا با برگزاري نشستي به تلطيف فضاي دو قوه بپردازند. معاون پارلماني رئيس جمهور هم كه چنين نشستي را برنامه ريزي كرده بود در دعوت نامه نمايندگان كه در كازيههايشان توزيع شده بود؛ آن را به درخواست نمايندگان خوانده بود.
بالاخره اين نشست شب گذشته پس از نماز مغرب و عشا با حضور محمود احمدينژاد با جمعي از معاونين و اعضاي تيم اقتصادياش برگزار شد و خبرگزاري ايرنا از حضور 100 نماينده در آن خبر داد. ايسنا هم اين ديدار را «سه ساعته» خواند. محمدرضا میرتاج الدینی در گفت وگو با ایرنا از رضايت نمايندگان از برگزاري اين نشست خبر داد. تا آنجا كه حتي نمايندگان حاضر در اين نشست خواستار جلسات متداول و رسمی دولت و مجلس در راستای تفاهم و هم اندیشی بیشتر ماهانه شدهاند. اين در حالي است كه در 7 سال گذشته بارها و بارها نمايندگان مجالس هفتم، هشتم و نهم چنين درخواستي را مطرح كردهاند اما عملا با فاصله زمانيهاي مطول و هربار كه اختلاف ظري بين دو قوه بروز يافته، برگزار شده است.
پايگاه اطلاع رساني رياست جمهوري ساعت 15 دقيقه بامداد مشروح سخنان محمود احمدينژاد در اين ديدار را منتشر كرد. در عكسهاي منتشره در اين پايگاه، نمايندگاني چون جواد كريمي قدوسي، رضا آشتياني، علي اكبر ناصري و مهدي هاشمي در اين نشست از سوي مجلسيان سخنراني كرده و رئيس جمهور هم با لبخند در جمع وزراي نفت و صنعت و معاون نيروي انساني خود به آنها پاسخ داده است.
او در اين نشست از اعمال سختترین تحریم تاریخ را علیه ملت ایران از سوي دشمن سخن گفته و با بيان اينكه در مقابل اقدامات دشمنان دو راه تسلیم و ایستادگی و مقاومت وجود دارد، ادامه داد: دولت راه ایستادگی و امام حسین(ع) را انتخاب کرده و دنبال آن است که با تدبیر و درایت فشارهای دشمنان را بی تاثیر و خنثی کند. باور عمیق دارم که با همدلی و همکاری میتوانیم تحریمهای دشمنان را به یک عنصر مثبت در اقتصاد کشورمان تبدیل کنیم و باید کاری کنیم که تحریمها بیاثر شده و کارایی خود را به طور کامل از دست بدهد و این شدنی است.
رئيس جمهور هشداري هم به نمايندگان داد و آن اينكه «باید مراقبت داشت که بخاطر برخی مطامع شخصی و گروهی، نگاه و توجه مردم از توطئه و فشار دشمن به سایر موضوعات منحرف نشود چرا که اگر علت اصلی مشکلات به مردم گفته شود بدون تردید مردم با اتخاذ رفتار مناسب و تقویت روحیه شجاعت و ایمان و وحدت در خود، میتوانند دشمنان را در رسیدن به اهداف خود ناکام بگذارند.»
وي معوقات بانکی و شبکه دلالان را از جمله عوامل مشکلات اقتصادی در کشور دانست و گفت: برغم وجود این مشکلات، معتقدم با تدبیر، همدلی و همکاری یکدیگر میتوانیم نه تنها این مشکلات را برطرف کنیم بلکه باعث رونق و شکوفایی روزافزون اقتصادی در کشور باشیم. بدیهی است اگر چند نفر خارج از مجموعه دولت بخواهند برای انجام امور اجرایی تصمیمگیری و اعمال نظر کنند، بدون تردید نمیتوان بدرستی مدیریت کرده و نتیجه مطلوب گرفت.
احمدينژاد كه ميگفت جانش را فداي انقلاب و ارزشهاي الهي ميكند و اجازه نميدهد بخاطر مطامع سیاسی و قدرت و ثروتاندوزی صدمهای به اصول و آرمانهای انقلاب وارد شود؛ خطاب به نمايندگان گفت: در شرایط کنونی کشور، باید کاری کنیم که داغی بر دل دشمنان گذاشته شود که وقتی بخواهند علیه ملت ایران حرف بزنند قادر به آن نباشند و به فضل الهی این کار را خواهیم کرد.
او كه به گفته نمايندگان هفتههاي گذشته در بخشنامهاي وزرا و اعضاي دولتش را از همكاري با اهالي پارلمان منع كرده بود، در اين ديدار از موضعي ديگر سخن گفت و اظهار داشت: دولت بدون مجلس و مجلس بدون دولت معنا ندارد و دولت خود را همراه و دوست نمایندگان و بازوی کارشناسی مجلس شورای اسلامی میداند.
وي بيآنكه درباره بخش نامه مذكورهد يا به قول يكي از نمايندگان، آن را لغو كند، از تلاش عدهای تلاش سخن گفت كه با خبررسانیهای ناجوانمردانه و دروغپراکنی، القائاتی علیه دولت انجام ميدهند اما بیتردید! اما از چنین اقداماتی سودی نخواهند برد و دولت و مجلس با هم و در کنار یکدیگر از موانع و فشارهای دشمنان عبور خواهند کرد.
توسل به امام حسين و شرح بخشي از وقايع عاشورا بخشي از سخنان رئيس جمهور را تشكيل ميداد كه به قرائت اين شعر به عنوان «استغاثه به درگاه امام عصر (عج)» ختم شد: ناله خفته در گلو، کاری بکن/ سینه پر درد است فریادی بکن/ کار رسمان و دو دست مرتضی / رد گل میخی به پهلوی ضحی/ دیو و دد بر منبر و محراب شد / زهر نامردی درون آب شد/ شد جوانمردی به نامردی اسیر / تخت پور مصطفی آماج تیر/ رأس فرزندان مصباح الهدی / اختر رخشنده بر سرنیزهها/ شیر پنجم مانده از اهل کسا / سر برآورد از زمین کربلا/ جای پیغمبر ولی سفیان و جهل / کشتن یاران حق آسان و سهل / این حدیث جاری و زخم دل است / قصۀ پیکار حق و باطل است/ ای خدا دنیا پر از بیداد شد / طاقت یاران مولا طاق شد / کشتی نوح است بر گل مانده است / چشمها بر مهر آخر مانده است/ گو بیا آرام جان کاری بکن / سینه پر دَرد است فریادی بکن.
تعابير نمايدگان از سخنان رئيسجمهور؛ استقبال احمدينژاد از حضور در جلسه پاسخ به سوال در مجلس
فارغ از انتشار سخنان رئيس جمهور، خبرگزاريها در قالب گفتوگوهايي با نمايندگان حاضر در اين نشست، از ابعاد ديگر مواضع احمدينژاد پرده برداشتند كه در ادامه به آنها اشاره ميشود. مهمترين نكته مغفول در خبر پايگاه رياست جمهوري، واكنش احمدينژاد به موضوع سوال از وي در مجلس بود كه نمايندگان از آن سخن گفتند:
بهرام بیرانوند نماينده مرودشت در گفتوگو با ایسنا: صحبتهای رییسجمهور دربارهی این بود که دولت در حال تدبیر برای حل مشکلات اقتصادی است و بر همین اساس ایشان خواستار همدلی دولت و مجلس در جهت حل مشکلات شدند. شاه بیت کلام رییسجمهور این بود که مسوولین باید کاری کنند که در روزهای سخت در کنار مردم قرار گیرند. در مورد سوال از رییسجمهور نیز در این جلسه بحثهایی شد که با توجه به اینکه سوال حق نمایندگان است، ایشان بر همین اساس در مجلس برای پاسخگویی به سوال نمایندگان حضور مییابند.
حسین طلا نماينده تهران در گفتوگو با فارس: نگرانیهایی درباره این که حضور رئیس جمهور سبب وارد شدن ضرباتی به بحث وحدت شود، مطرح شد که رییس جمهور هم تأکید کرد که چنین فضایی به هیچ عنوان ایجاد نمیشود و با حضور من در مجلس وحدت خدشهدار نمیشود.... /khabaronline.ir