آخرین اخبار سیاسی

مصطفی معین،اخبار سیاسی،خبرهای سیاسی

معین: در رابطه با غنی سازی رفراندوم برگزار کنیم | سرنوشت فعال‌سازی مکانیسم ماشه، وابسته به مذاکره با آمریکاست، نه اروپا

مصطفی معین از چهره‌های برجسته اصلاح‌طلب، پیشنهاد داد برای باز شدن گره هسته‌ای، رفراندومی در کشور برگزار شود. وزیر علوم دولت اصلاحات در…

قصه پرغصه میراث آریایی؛از متروی رم تا متروی اصفهان!



قصه پرغصه میراث آریایی؛

از متروی رم تا متروی اصفهان!

پایگاه خبری تحلیلی اعتدال ؛ «سرای قاجاری دلگشا» در بازار تهران به تلی از خاک تبدیل شد»، «خانه دکتر وحید در رامهرمز با شکایت مالک از فهرست آثار ملی خارج شد» ، «بخشی از بنای مسجد و مدرسه گلشن نیشابور با لودر تخریب شد» ...

 

اخبار,اخبار جدید,اخبار جالب

هر روز خبرهایی از تخریب و ویرانی آثار ارزشمند تاریخی و کهن این مرز و بوم می شنویم و برغفلت هایی که نسبت به این میراث ماندگار روا داشته می شود. چرا هر روز باید در صفحات روزنامه خبرهایی از ویران شدن بناهای تاریخی و یادگاری های دوران مختلف را که انبوه خاطرات را با خود دارند بخوانیم؟

«خانه مشکی» اصفهان اثری که سال ۵۴ به شماره ۱۱۵۶ به ثبت آثار ملی کشور رسیده است هم به دلیل بی توجهی به بنای مخروبه ای تبدیل شده است که رهگذران با آه بر سرنوشت تلخ آن افسوس می خورند.

در شهر شیراز نیز باغ تاریخی «مینو» که در شمار آثار ملی کشور به ثبت رسیده است مدتی است فراز و نشیب هایی را شاهد است و سایه ساخت و سازها و تغییر کاربری بر آن سنگینی می کند. جالب آن که سال گذشته آگهی فروش آن در یک روزنامه سراسری منتشرشده است.

و این اخبار و اخبار مکرر هر روزه در خالیست نسبت به آثار باستانی و میراث فرهنگی همه آحاد جامعه به نوعی تعصب دارند چرا که با گذشته آن ها آمیخته است و افراد زیادی را سراغ داریم که برای کسب هویت، اصالت و ارزش های خود به خاطرات گذشته متمسک می شوند و در کشور ما که کشوری جوان است طبیعی است که باید به گذشته خود نیم نگاهی داشته باشیم.

گذشته ای پر از خاطرات تلخ و شیرین، عبرت ها و سرگذشت ها داریم برای هویت بخشی نسل جوان در برهه ای که شاهد تهاجم فرهنگی هستیم آثار فرهنگی و میراث کهن خیلی موثر هستند و آشنایی با اصالت ها و تبیین تاریخ جذابیت ایجاد کرده و آثار ماندگاری خواهد داشت.

همه کشورها مصر به حفظ آثار و ابنیه ملی هستند و جالب این که خیلی از آثارشان را به لحاظ ارزش هویتی حفظ کرده و به دیگران معرفی می کنند. آن ها مشوق های خوبی برای مالکان این بناها دارند و با تبلیغات و اطلاع رسانی و گنجاندن در تورهای مختلف و بازدید گردشگران بهترین استفاده از این فرصت ها را می کنند.

جالب آنجاست که شهر رم فقط دارای یک خط مترواست و سال هاست که خط ۲ و ۳ آن معطل مانده، دلیل اصلی آن هم این است که در طول مسیر هرازگاهی به یک اثر باستانی و تاریخی بر می خورند و برای آن که آن اثر لطمه ای نبیند، مسیر تونل را تغییر می دهند ؛ در ایران هم قصه پر غصه متروی اصفهان را همه می دانند.

در کشور ما هم قانون ثبت میراث فرهنگی برای آثار تا دوره زندیه در سال ۱۳۰۹ تصویب شد و بعد در سال ۵۹ ثبت آثار شاخص و دارای شان و جایگاه ملی تصویب شد و با ثبت شدن یک اثر قوانینی بر آن جاری می شود که اگر بنا مالک خصوصی هم دارد باید یک سری مسائل را رعایت کند و سازمان میراث هم در صورت لزوم با هزینه خودش استحکام بخشی بنا و مرمت آن را انجام می دهد.

به هر رو به نظر می رسد در میان انبوه دغدغه های سیاسی و اقتصادی ، باید ساز و کار حمایت و حراست از آثار ملی و میراث کهن ایرانیان تدارک دیده شده و با تعامل متولیان در دستگاه های اجرایی و قضایی بستر تخریب بناهای تاریخی مسدود شود./اعتدال

 

کالا ها و خدمات منتخب

    تازه ترین خبرها(روزنامه، سیاست و جامعه، حوادث، اقتصادی، ورزشی، دانشگاه و...)

    سایر خبرهای داغ

      ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

      ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------