آخرین اخبار سیاسی

اخبار،اخبار جدید،اخبار روز

حملات مستقیم اسرائیل و ایران به یکدیگر، پایان یافته| اسرائیل از موشک‌های دوربرد استفاده کرد

در پی پرواز چند شی ناشناس در اطراف پایگاه شکاری اصفهان و فعال‌شدن پدافند هوایی در بامداد جمعه سی ان ان از قول یک منبع اطلاعاتی منطقه‌ای…

انتقاد دو نماینده مجلس از تصمیمات اقتصادی رئیسی: مردم نگران تصمیم سخت دولتند/ کالابرگ یعنی سرکوب حق مردم



موسی احمدی،اخبار سیاسی،خبرهای سیاسی
در پی افزایش قیمت چهار قلم کالای اساسی، بسیاری از ناظران از احتمال افزایش قیمت حامل‌های انرژی به خصوص بنزین خبر دادند. جریانی که اصولاً در آستانه تصمیمات دولت در شبکه‌های اجتماعی مسئولیت آماده‌سازی افکار عمومی را دارند، طرحی مبنی بر مقایسه قیمت بنزین در ایران و کشور‌های همسایه نظیر ترکیه را کلید زده و به شائبه افزایش قیمت بنزین دامن زدند. اعضای کمیسیون انرژی مجلس معتقدند دولت قصد افزایش قیمت سوخت را ندارد.

هرچند مسئولان در یک ماه گذشته بار‌ها تاکید کردند که قصد افزایش قیمت بنزین را ندارند، اما با توجه به تجربه افزایش یک شبه قیمت بنزین در آبان ۹۸ و همچنین تصمیم یک‌باره و بدون اطلاع قبلی در خصوص بالا رفتن قیمت کالا‌های اساسی، نگرانی از بابت افزایش قیمت سوخت بی دلیل نیست

 

این نگرانی وقتی شدت پیدا کرد که رییس جمهور در گزارش تلویزیونی خود اعلام کرد دولت قرار است تصمیم‌های سختی بگیرد. ابراهیم رئیسی گفت: شاید برخی موافق نباشند، اما این نگاه نقادانه ما را به افق روشنی که پیش‌روی اقتصاد است رهنمود می‌کند.

 

رویداد۲۴ این احتمال را در گفت‌وگو با موسی احمدی، عضو کمیسیون انرژی مجلس مطرح کرده است. او که بر سیاست‌های کلی کمیسیون انرژی و نمایندگانی که بر مسائل انرژی کشور اشراف دارد اذعان کرده هیچ‌گونه افزایش قیمتی در خصوص حامل‌های انرژی به خصوص بنزین و گازوئیل در دستور کار نیست. او معتقد است افزایش قیمت حامل‌های انرژی، بر محموله‌های و کالا‌های دیگر تاثیرگذار خواهد بود و همین مساله مانع افزایش قیمت سوخت خواهد بود.

 

احمدی می‌گوید: امروزه بحث حمل و نقل یکی از موضوعات بسیار مهم و تاثیرگذار بر زندگی افراد است. دولت هم دقیقاً به دنبال این است که رفاه مردم بیشتر و بهتر شود و تورم را مهار کند. اگر در حال حاضر قیمت برخی کالا‌ها افزایش پیدا کرده به دلیل اجرای حذف ارز ترجیحی و جراحی اقتصادی است تا دولت بتواند در آینده نزدیک تورم را مهار کرده، قیمت کالا‌ها کاهش پیدا کند و سپس تثبیت شود.

 

این عضو کمیسیون انرژی می‌گوید: همان‌طور که چندین مرتبه وزیر نفت اعلام کرده، فکر نمی‌کنم برنامه‌ای برای افزایش قیمت حامل‌های انرژی از جمله نفت، گاز، بنزین و گازوئیل وجود داشته باشد. نگاه ما بر افزایش قیمت بنزین نیست و اگر دولت در این خصوص سیاستی داشته باشد، قطعاً مورد بررسی قرار خواهد گرفت و بر اساس منافع مردم تصمیم گیری خواهد شد.

 

احمدی تاکید کرد: تاکنون هیچ گزارشی مبنی بر افزایش قیمت حامل‌های انرژی به کمیسیون انرژی نرسیده یا حداقل بنده اطلاع ندارم. بعید می‌دانم در این ایام که تعطیلی مجلس است و نمایندگان برای رسیدگی به حوزه‌های انتخابیه خود رفته‌اند، چنین اتفاقی افتاده باشد.

 

این عضو کمیسیون انرژی مجلس در مورد اقدام دولت در اجرای جراحی اقتصادی یک‌باره و افزایش یک شبه قیمت کالا‌های اساسی بدون اطلاع نمایندگان، و احتمال تکرار این تجربه در مورد قیمت بنزین گفت: با اطلاعی که من از دولت دارم، مطمئن هستم برنامه‌ای برای افزایش قیمت حامل‌های انرژی به خصوص بنزین ندارد.

 

وی خاطرنشان کرد: گاهی برخی مسائل در فضای مجازی توسط افرادی مطرح می‌شود که موجب ایجاد جو منفی روانی در جامعه است. اگر دولت بخواهد در این شرایط، تصمیمی برای افزایش قیمت بنزین بگیرد و به مجلس ارائه دهد، مطمئن باشید نظر مجلس منفی خواهد بود، چراکه به نفع نظام، مردم و کشور نخواهد بود.

 

مصطفی نخعی سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس هم در این باره به رویداد۲۴ گفته: پس از صحبت آقای رییس جمهور در خصوص اخذ تصمیمات سخت، برخی فکرشان به سمت افزایش قیمت حامل‌های انرژی رفت، ولی صادقانه عرض می‌کنم تاکنون نه در کمیسیون انرژی مجلس بحثی در این باره شده و نه سیگنالی در این رابطه از سمت دولت به ما رسیده است.

 

سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس تاکید کرده: دولت اختیاری برای افزایش قیمت بنزین ندارد، چون طبق قانون هدف‌مندی یارانه‌ها، بنا بود قیمت بنزین سالیانه به صورت پلکانی افزایش چنددرصدی داشته باشد، اما این فرصت تمام شده است. دولت پنج سال فرصت داشت قیمت بنزین را به ۹۰ درصد قیمت فوب خلیج فارس برسانند که این اتفاق نیفتاد. اکنون اگر بنا به افزایش باشد باید با هماهنگی مجلس این اتفاق بیفتد.

 

***

 

علیرضابیگی: مردم از تصمیمات اقتصادی دولت و مجلس رضایت ندارند/ با کالا برگ، حق مردم را سرکوب می‌کنند

احمد علیرضابیگی می‌گوید ما حق نداریم خود را به تغافل بزنیم و تصور کنیم هر حرفی که می‌زنیم همان اتفاق می‌افتد. اقتصاد یک قانون سرسخت و تغییرناپذیر است و هر کسی در این مورد حرف می‌زند باید هزینه‌اش را پرداخت کند که البته متاسفانه مردم، هزینه آن را پرداخت می‌کنند.

 

علیرضابیگی،اخبار سیاسی،خبرهای سیاسی

جراحی اقتصادی دولت مثل هر جراحی دیگر دردناک است، اما گاهی روش‌هایی انتخاب می‌شود که سیر جراحی را آسان و قابل تحمل‌تر کند. جراحی اقتصادی دولت که قرار بود دست دلالان و مفسدان اقتصادی را کوتاه کند، نه تنها کوتاه نکرد، بلکه بر جمع محتکرین افزود و باعث نارضایتی عمیق مردم از افزایش وحشتناک و ساعتی قیمت‌ها به خصوص کالا‌های اساسی شد. هرچند دولتی‌ها وعده داده بودند در این جراحی، فقط قیمت چهار قلم کالای اساسی افزایش پیدا کند، اما واضح و مبرهن است افزایش چهار قلم کالای اساسی باعث افزایش پلکانی و دومینووار سایر کالا‌ها می‌شود و در این بین، بیشترین قشری که آسیب می‌بینند، قشر متوسط و محروم جامعه است.

 

احمد علیرضابیگی، نماینده تبریز در مجلس در گفتگویی به رویداد۲۴ می‌گوید: افرادی که تصور می‌کنند افزایش قیمت چهار قلم کالای اساسی بر سایر اجناس و کالا‌ها اثر نخواهد داشت، طبیعتاً از علم اقتصاد بی‌بهره هستند که بعید می‌دانم اینطور باشد، چراکه این موضوع از بدیهیات است یا اینکه خود را به تغافل می‌زنند.

 

او می‌گوید: مشابه همین قضیه در مسئله افزایش قیمت بنزین هم رخ داد؛ به خوبی به خاطر دارم وزیر وقتِ صنعت، معدن و تجارت به مجلس آمد و در نطقی در صحن علنی مجلس وعده داد اجازه نخواهیم داد با افزایش قیمت بنزین، قیمت سایر کالا‌ها افزایش پیدا کند و به شدت قیمت کالا‌ها را کنترل خواهیم کرد، در حالی که این کار عملاً امکان‌پذیر نیست.

 

عضو کمیسیون شورا‌ها و امور داخلی کشور تصریح کرد: این مسئله را با ذکر یک مثال توضیح می‌دهم؛ به عنوان نمونه یک تکه گوشت خوش‌رنگ و تازه را در مقابل آفتاب قرار می‌دهند و با ساتور کنار آن می‌ایستند تا تغییر رنگ ندهد، در حالی که تابش آفتاب باعث تغییر رنگ گوشت و از بین رفتن تازگی آن می‌شود. می‌خواهم عرض کنم که محیط اثر خود را خواهد گذاشت.

 

کنترل قیمت ها نیازمند سازوکار است

علیرضابیگی با بیان اینکه کنترل قیمت‌ها نیازمند ایجاد ساز و کار صحیح است، اظهار کرد: قطعاً منظورمان از ساز و کار صحیح، ایجاد جبر و فشار برای کنترل قیمت‌ها نیست، چراکه قیمت کالا‌ها روی یکدیگر اثرگذار هستند. نمونه دیگری که می‌توان مثال زد در عرصه فروش خودرو است. خودروساز‌ها معتقد هستند قیمت تعیین شده فروش برای محصولات‌شان عادلانه و به صرفه نیست، بنابراین هنگام تولید یک قطعه از آن را در خودرو قرار نمی‌دهند.

 

وی افزود: در حال حاضر عرضه خودرو کم شده، در حالی که خودرو‌ها در انبار‌ها و پارکینک خودروساز‌ها دپو شده‌اند، اما وارد بازار نمی‌شوند که طبیعتاً عرضه کم، باعث افزایش تقاضا و قیمت می‌شود. همین مسئله در سایر کالا‌ها نیز اتفاق می‌افتد، به عبارتی وقتی عرضه کاهش یابد، قیمت افزایش پیدا می‌کند و هر کسی که پول بیشتری دارد، می‌تواند خرید کند.

 

مردم هزینه قوانین را می‌دهد!

نماینده مردم تبریز تاکید کرد: ما حق نداریم خود را به تغافل بزنیم و تصور کنیم هر حرفی که می‌زنیم همان اتفاق می‌افتد. اقتصاد یک قانون سرسخت و تغییرناپذیر است و هر کسی در این مورد حرف می‌زند باید هزینه‌اش را پرداخت کند که البته متاسفانه مردم، هزینه آن را پرداخت می‌کنند.

 

علیرضابیگی تصریح کرد: کسانی که متولیان امور هستند چه در مجلس و چه در دولت، وقتی از شرایط جامعه بی‌خبر باشند، نتیجه این می‌شود که در کشور به وجود آمده است. وقتی معاون اول رییس جمهور می‌گوید آنچه به مردم تعلق گرفته بیش از آن چیزی است که در خصوص افزایش قیمت‌ها به مردم تحمیل شده، نشان از بی‌خبری شرایط جامعه می‌دهد.

 

وی با اشاره به مواجهه و نوع برخورد نمایندگان این دور از مجلس در خصوص جراحی اقتصادی دولت با نمایندگان مجلس هشتم در خصوص بحث هدف‌مندی یارانه‌ها گفت: نماینده‌های آن دوره، کلی بحث و جدل در خصوص اجرای هدف‌مندی یارانه‌ها داشتند و به سختی به آن رضایت دادند تا بلکه آقای احمدی‌نژاد در انتخابات رای نیاورد. تصور می‌کردند پرداخت یارانه، شرایط رای آوردن ایشان در انتخابات ۸۸ را فراهم می‌کند، از این‌رو جلوی اقدام مربوطه را گرفتند تا بعد از انتخابات هدف‌مندی اجرا شود.

 

با کالابرگ و کوپن حق انتخاب مردم را سرکوب می‌کنند

عضو مجمع نمایندگان استان آذربایجان شرقی یادآور شد: به خوبی به یاد دارم آن زمان، در کمیسیون‌های مختلف شرکت می‌کردیم تا مجلس متقاعد شوند و به هدف‌مندی یارانه‌ها رضایت دهند و از این‌رو محدودیت‌های بسیاری بر ما تحمیل شد. اما الان و در این اقدام مجلس شورای اسلامی، اتوبان هشت بانده را تحویل دولت داد تا هر طور مصلحت می‌داند رفتار کند. ما یک تجربه موفق از هدف‌مندی یارانه‌ها را در سال ۸۹ داریم که دامنه کار به مراتب وسیع‌تر از الان بود، اما توانستیم آن را با رضایت و رغبت مردم انجام دهیم، هرچند سختی‌های فراوانی بر ما تحمیل شده بود.

 

علیرضابیگی در پایان خاطرنشان کرد: در حال حاضر کاری که انجام شده با رضایت‌مندی کمتر مردم همراه است. در اصل کار تردیدی نیست، اما شیوه کار باید به درستی باشد. حتی ارائه کوپن یا کالابرگ، سرکوب‌کردن حق انتخاب مردم است؛ بنابراین این روش هم اشتباه است و باید امکان مدیریت منابع مالی مردم را به خودشان واگذار کرد تا با اولویت‌بندی، خرید کنند. تجربه گذشته در خصوص کوپن نیز با فساد همراه بوده است. ما نسبت به شیوه اجرای این اقدام دولت انتقاد داریم که باید این روش جراحی اقتصادی اصلاح شود.

 


کالا ها و خدمات منتخب

    تازه ترین خبرها(روزنامه، سیاست و جامعه، حوادث، اقتصادی، ورزشی، دانشگاه و...)

    سایر خبرهای داغ

      ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

      ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------