جنجال خانه تکانی دولت در استانداری ها
- مجموعه: اخبار سیاسی و اجتماعی
- تاریخ انتشار : دوشنبه, 30 -3443 03:25
«تغيير مديريت در دولت، ممكن است در چند استان ديگر هم اتفاق افتد» این بخشی از سخنان وزیر کشور در مراسم تودیع و معارفه استاندار جدید شهر قم است. تغییر مدیریتی که با اعتراض گسترده در سطح استان قم مواجه شد و حالا وزیر کشور اعلام کرده که این پایان کار نیست و استانداران دیگری نیز هستند که باید منتظر برکناری باشند.
شفاف: «تغيير مديريت در دولت، ممكن است در چند استان ديگر هم اتفاق افتد» این بخشی از سخنان وزیر کشور در مراسم تودیع و معارفه استاندار جدید شهر قم است.
تغییر مدیریتی که با اعتراض گسترده در سطح استان قم مواجه شد و حالا وزیر کشور اعلام کرده که این پایان کار نیست و استانداران دیگری نیز هستند که باید منتظر برکناری باشند.
البته محمد نجار تاکید می کند که اين تغييرات به معناي نارضايتي از شخص خاصي يا مهم و بالا بودن فرد ديگري نيست اما مشخص نمی کند پس این تغییرات آن هم در ماه های پایانی حیات دولت دهم به چه معناست؟
هرچند تغییرات مدیریتی ناگهانی در دولت دهم موضوع تازه ای نیست ،ماجرای تغییر استاندار در قم و انتخاب یک غیر روحانی به عنوان استاندار همچنان جنجال آفرین شده است.
داستان اما از این قرار بود که در نشست اخیر هیات دولت کرمرضا پیریایی به عنوان استاندار جدید قم تعیین شد تا عمر فعالیت موسی پور که از سه سال و ده ماه قبل استاندار قم شده بود، در سال پایانی دولت به اتمام برسد.
کرمرضا پیریایی که پیش از این در سمت استاندار همدان فعالیت میکرده حالا جایگزین یک استاندار روحانی شده است.استانداری که علاوه بر روحانی بودن از اهالی شهر قم نیز محسوب می شد.
شنیده ها اما حاکی از این است که دلیل اصلی تغییر استاندار قم ، مخالفت و تعلل وی در خصوص اجرای طرح منوریل قم بوده است که توسط محمود احمدی نژاد برنامه ریزی شده بود.
در هر حال اعتراضات به این انتصاب به تریبون نماز جمعه قم نیز کشیده شد و حالا نمایندگان مجلس نیزمراتب اعتراض خود را به این تغییرات مدیریتی آن هم در سطح استانداری آغاز کرده اند چرا که علاوه بر انتقاداتي كه نمايندگان به تاثير اين تغييرات ناگهاني در استانها دارند، پيش رو بودن انتخابات رياستجمهوري دوره يازدهم دغدغه ديگري است كه موجب اعتراضها به اين تصميمات ناگهاني شده است.
در ادامه اين واكنشها غلامعلي حدادعادل، نماينده تهران درباره تغيير استانداران گفت: «تصميمگيريها در دولت آقاي احمدينژاد اين طور است؛ ما هشت سال است كه عادت كردهايم به تصميمگيريهاي غيرقابل پيشبيني دولت آقاي احمدينژاد.»
از سوي ديگر در ادامه اعتراضاتي كه از تريبون نماز جمعه قم مطرح شد و نمايندگان اين استان در مجلس مراتب اعتراض خود به بركناري موسیپور را عنوان كردند، مجتبي رحماندوست نماينده تهران ديروز در نطق ميان دستور خود گفت: «هرچند دليل كنار گذاشتن حجتالاسلام موسيپور از استانداري قم اعلام نشده، اما شنيده ميشود ايستادگي و مقاومت وي در برابر خواستههاي جريان انحرافي علت اصلي اين اتفاق بوده است و انتصاب فردي وابسته به جريان خاص در دولت به عنوان استاندار قم مساله را بغرنجتر ميكند.»تا به این ترتیب پای جریان انحرافی نیز به این انتصاب جنجالی باز شود.
اين نماينده مجلس همچنين ادامه داد : «انتصاب پيريايي (استاندار جديد قم) كه بنا به خبر خبرگزاريهاي مختلف و گفته نماينده فعلي بهار و كبودرآهنگ از امضاكنندگان بيانيه حمايت از خانهنشيني 11روزه رييسجمهور بوده و سفت و سخت پاي امضايش هم ايستاد، به عنوان استاندار جديد قم، توهين به جامعه روحانيت و مردم شريف قم تلقي ميشود. استاني را كه لازم است در آن كار به دست روحاني فعال و دلسوز باشد، به دست كسي ميسپارند كه مردم شريف همدان در سخنراني پيش از خطبههاي نمازجمعه ۹ دي ۱۳۹۰ وي، به ارتباط نزديك ايشان با جريان انحرافي معترض ميشوند.»
تغيير در استانداري قم به نوعي چالش جديد دولت با قم است. اين اقدام دولت در واقع در تقابل با تعيين رابطه جديد دولت با روحانيت و اهدافي است كه محمدرضا ميرتاجالديني براي بهبود رابطه با علما و مراجع ذكر كرده بود.
در هر حال، گرچه تغيير استانداران منجر به زمزمههايي درباره تهيه طرح استيضاح وزيركشور شده بود اما عضو هياترييسه مجلس ديروز اعلام کرده که طرح استيضاح وزير كشور به هياترييسه نرسيده است.
عليرضا منادي نماينده تبريز و عضو هياترييسه مجلس در اينباره گفته تاكنون هيچ نامهاي به هياترييسه در اين خصوص ارسال نشده است و نمايندگان فعلا در حال رايزني هستند.
گفتنی است، پیش از این نیز در پی برکناری جنجالی استانداران شیراز و قزوین در آستانه انتخابات مجلس، گمانه زنی ها درباره این که جریان انحرافی قصد دارد انتخابات مجلس را با تغییر استانداران و فرمانداران مدیریت کند بالا گرفته بود. در همان زمان هم مساله استیضاح وزیر کشور مطرح شد که در مجلس هشتم به مرحله عمل نرسید.
حالا در آستانه انتخابات یازدهم ریاست جمهوری باز هم موج جدیدی از تغییر استانداران آغاز شده است و باید دید واکنش سیاسیئن به این تغییرات ناگهانی چه خواهد بود؟.../شفاف