کاهش پست های اسفندیار کابینه؛ نمایش مردمی یا انتخاباتی؟
- مجموعه: اخبار سیاسی و اجتماعی
- تاریخ انتشار : دوشنبه, 30 -3443 03:25
اسفند ماه نزدیک است و انتخابات مجلس نهم روز به روز نزدیکتر میشود. هر چند رئیس جمهور میگوید زمان انتخابات مجلس را نمیداند! اما اقدامات صورت گرفته از سوی دکتر احمدینژاد نشان میدهد چندان هم از تاریخ انتخابات مجلس بیخبر نیست.
در حالیکه با نزدیک شدن انتخابات حساسیتها نسبت به تحرکات جریان انحرافی بیشتر شده است و بسیاری از مقامات و سیاسیون درباره تلاشهای این جریان برای در اختیار گرفتن کرسیهای مجلس نهم هشدار دادهاند، پستهای مشایی در دولت کاهش میابد تا شاید حساسیتها نسبت به وی کم شود و فضا کمی به نفع حلقه یاران دولت تغییر کند!
گرچه این روزها، نقشآفرینی مشایی نمود خبری و رسانهای ندارد و حتی تصاویر او در برنامههای دولت نظیر جلسات کابینه منتشر نمیشود و درباره وی سیاست سکوت خبری در حال اجراست چرا که دیروز تصاویری از مراسم ختم برادر محمدرضا رحیمی، معاون اول رییسجمهوری در سایتهای خبری منتشر شد که یکبار دیگر تاکید شده بود باوجود حضور اکثر دولتیها باز هم غایب این مجلس مشایی بوده است. اما با این وجود از گوشه و کنار خبر حضور او در جلسات هیات دولت و حتی جلسات غیر رسمی به گوش میرسد.
با این حال دولتیها ترجیح میدهند خبر تقلیل پستهای اسفندیار رحیم مشایی را رسانهای کنند. در طول دوران ریاستجمهوری احمدینژاد یکی از اعتراضات به رییس دولت این بود که برخلاف عرف معمول در دولتهای گذشته که وزرای ارشاد بهعنوان رییس کمیسیون فرهنگی دولت منصوب میشدند احمدینژاد، مشایی را متصدی این پست کرده بود و اختیارات فرهنگی را به وی سپرده بود، اما جواب دولت به این انتقادات همواره سکوت بود و مشایی به کار خود ادامه میداد اما دیروزبعد ازچند سال خبرگزاری «فارس» گزارش داد، «سیدمحمد حسینی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به عنوان رییس کمیسیون فرهنگی دولت جایگزین اسفندیار رحیممشایی شد.»
در خبر فارس آمده بود: «محمود احمدینژاد رییسجمهوری اسلامی ایران، طی حکمی سیدمحمد حسینی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی را به عنوان رییس کمیسیون فرهنگی دولت منصوب کرد. پیش از این اسفندیار رحیممشایی این سمت را عهدهدار بود.»
نکته جالب توجه اینجاست، این اتفاق در حالی رخ داد که چند روز پیش دولت در مصوبهای اسفندیار رحیممشایی را از کارگروه حمایت از تولید حذف کرده بود و به این ترتیب در عرض چند روز مشایی دو پست از ۱۸ پست دولتی خود را از دست داد.
هر چند «محمد شیخان» شامگاه دوشنبه در گفتوگو با ایرنا در این باره مدعی شد که مشایی خودش در خواست انصراف از این پست را داده است و گفت: «بعد از آنکه رییس دفتر رییس جمهوری با پیشنهاد خود از ریاست کمیسیون فرهنگی دولت کناره گیری کرد، اعضای این کمیسیون با رایگیری، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی را برای این سمت انتخاب کردند.»
اما حتی اگر چنین ادعایی صحیح باشد، باز هم چیزی از اصل ماجرا کم نمیکند و به نظر میرسد جریان انحرافی میخواهد با این حربه فضا را نسبت به گذشته کمی آرام کند.
آنچه مسلم است، شاید این دو سمت مشایی در میان سایر مشاغل او از اهمیت کمتری برخوردار باشد اما به نظر میرسد این تحلیل که احمدینژاد برای کاهش تنشها و مخالفتها با دولتش در حال کاهش حضور مشایی در کابینه است، چندان هم بیربط نیست. هر چند میتوان این احتمال را هم در نظر گرفت که هر دو مورد میتواند صحیح باشد یعنی هم جریان انحرافی میخواهد برای ورود به انتخابات با کاهش پستهای مشایی فضا را به نفع خود تغییر دهد و هم دولت با وجود اتفاقات پیش آمده و فضای نامطلوب میخواهد با این کاهش اختیارات مشایی افکارعمومی و اصولگرایان را آرام کند.
گمان می رود، نزدیک بودن انتخابات در این رابطه بیتاثیر نیست و باید دید سرانجام انتخابات پیش رو چه خواهد بود و چه سرنوشتی برای هواداران اندک جریان انحرافی رقم خواهد خورد؟.../شفاف