بعد از شکست سیاست های ارزی، آقای رئیس حوزه بین الملل را هدف قرار داد!
- مجموعه: اخبار سیاسی و اجتماعی
- تاریخ انتشار : دوشنبه, 30 -3443 03:25
بیش از دوهفته از تسخیر موقت سفارت انگلستان میگذرد اما اظهار نظرها در این باره همچنان ادامه دارد. در حالیکه اکثر سیاسیون و نمایندگان مجلس از این اقدام دانشجویان حمایت کردند و معتقد بودند اقدام دانشجویان در پاسخ به استعمار و حیله گریهای چدین و چند ساله استعمار پیر، کاملا توجیه پذیر بوده است اما وزارت خارجه در موضعی منفعلانه از این اقدام دانشجویان اظهار تاسف کرد تا فریاد سیاسیون را بلندکند.
حالا در حالیکه هنوز بسیاری از سیاسیون از این اقدام وزارت خارجه ناراضی هستند، محمود بهمنی، رئیس بانک مرکزی نیز از این موضع وزارت خارجه حمایت کرده است تا خوراک خوبی برای رسانه های غربی باشد.
بعد از تسخیر موقت سفارت انگلستان بود که وزارت خارجه کشورمان با صدور بیانیهای ضمن ابراز تأسف از برخی رفتارهای غیرقابل قبول معترضان در مقابل سفارت انگلیس در تهران، از مسئولان امر خواست تا اقدامات و بررسیهای فوری و ضروری را در این زمینه به عمل آورند.
بعد از آن علیاکبر صالحی، وزیر امورخارجه ایران نیز در اجلاس دو روزه بن که برای بررسی مسایل افغانستان برگزار شده بود در گفتوگو و دیدار با مقامات کشورهای اروپایی درخصوص وقایع سفارت انگلیس توضیح داد و بر عذر خواهی وزارت خارجه ایران از وقوع این اتفاق تاکید کرد.
بر اساس گزارشهای منتشر شده، صالحی در این گفتوگوها نسبت به وقایع حمله به سفارت انگلیس ابراز «تاسف عمیق» کرده و تاکید داشته «حمله به سفارت انگلیس قابل پیشبینی نبوده و مورد تایید نیست.»
اما اظهارات صالحی درباره حوادث سفارت انگلیس در دیدار با وزیر امورخارجه سوئد نیز مطرح شد. بعد از آنکه خبرگزاریهای غربی از ابراز تاسف صالحی وزیر امور خارجه ایران در دیدارش با وزیر خارجه آلمان در حاشیه نشست «بن ۲» خبر دادند، این امر باردیگر در دیدار وزیر خارجه سوئد مورد تاکید قرار گرفت.
آنگونه که گزارش شد، علیاکبر صالحی و کارل بیلت وزیرامور خارجه سوئد در حاشیه کنفرانس بینالمللی «بن ۲» گفتوگو و تبادل نظر کردند. صالحی در دیدار با وزیر خارجه سوئد گفته بود: «حمله به سفارت انگلیس قابل پیشبینی نبوده و مورد تایید نیست.»
پیش از این هم رامین مهمانپرست سخنگوی وزارت خارجه کشورمان ورود به سفارت انگلیس توسط دانشجویان را «غیرقابل پیشبینی» خوانده بود.
در حالیکه این اظهار نظرها به زعم بسیاری از سیاسیون حتی از وزارت خارجه ایران هم قابل قبول نیست، محمود بهمنی در اظهاراتی مشابه مواضع وزارت خارجه ایران را تایید کرد.
آقای رئیس که این روزها اوضاع خوبی ندارد و سیاستهای ارزی و سکهای اشت به در بسته میخورد در این باره گفت: «حمله به سفارت بریتانیا، تلاشهای این بانک را برای کاهش نرخ ارز بیاثر کرده است.»
آقای بهمنی در گفتگو با مسئولان اتاق بازرگانی و صنایع و معادن تهران، با اشاره به اقدامات بانک مرکزی برای پایین آوردن نرخ ارز گفت: «این تلاش در حال به ثمر نشستن بود که متاسفانه با حرکت صورت گرفته در مورد سفارت انگلیس، نرخ ارز تاثیر پذیرفت.»
به نظر میرسد محمود بهمنی این روزها به دنبال ریسمانی است که برای شکستهای متمادی سیاستهای ارزیاش به آن چنگ زند و خود را از اتهام برهاند و تسخیر موقت سفارت انگلستان این بهانه را برای وی فراهم کرده است.
این در حالی است که پیش از وقوع این اتفاق نیز وضعیت ارز بهتر از اینکه امروز هست، نبود و همواره با وجود وعدهها و دستورات آقای رئیس، نوسانات شدید نرخ ارز و چند نرخی بودن آن در استانبول ادامه داشت و این مساله نمیتواند بهانه خوبی برای رهایی از سیل انتقادات کارشناسان اقتصادی باشد.
آنچه مسلم است، هر چه باشد، وزارت امور خارجه کشور، نهاد رسمی برای روابط دیپلماتیک است و تصمیم گیریهایش در این حوزه قابل توجیهتر از سایر نهاد هاست و سیاسیون متخصص در روابط بین الملل نیز در این رابطه صاحب نظر هستند اما معلوم نیست از چه زمانی بانک مرکزی به وزارت خارجه اضافه شده است و به عنوان بخشی از وزارت خارجه پذیرفته شده است که این گونه به این اقدام دانشجویان میتازد؟
آیا بهتر نیست به جای این سخنان و بهانه جوییها به دنبال راه حل اساسی و کارشناسی شده برای بازار ارز و سکه بود تا صفهای طویل جلوی بانکها ایجاد نشود و عدهای دلال جیبهایشان از این وضعیت پر پول نشود؟
باید نشست و دید سرانجام بازار ارز و سکه چه خواهد بود و آیا بانک مرکزی سرانجام شکست را میپذیرد یا خیر؟.../شفاف