تقلید کورکورانه از قوانین اروپایی و افزایش مشکلات شهروندان ایرانی!
- مجموعه: اخبار سیاسی و اجتماعی
- تاریخ انتشار : پنج شنبه, 18 خرداد 1391 10:49
متاسفانه در اجرای برخی از طرحها ی مختلف در کشور ـ در حوزههای مسائل شهری، علمی و اجتماعی ـ اشاره به مقررات و یا اجرای فلان طرح در چند کشور اروپایی میشود و با پشتوانه قرار دادن آن استدلال بدنبال اجرای طرح در کشور میروند، بدون اینکه فرهنگ و خصوصیات زیستی و اجتماعی و دینی و عرفی مردم کشورمان کاملاً بررسی و مطالعه و مد نظر قانونگزاران و مجریان قرار گیرند.
بهطور نمونه مبلمان فلان شهر اروپایی برای مسئولان شهرداری الگو میشود و یا در فلان کشور اروپایی حذف چند صفر از پول ملی آنان الگوی اقتصادی میشود و یا اجرای برخی مقررات راهنمایی رانندگی مانند بستن کمربند ایمنی برای تمام سرنشینان و یا کلاه ایمنی برای موتورسواران و نمره منفی برای رانندگان و...
باید توجه داشت در هر کشوری رانندگان با همان فرهنگ خود رانندگی میکنند و مقررات یک کشور اروپایی نمیتواند برای همه کشورها بهصورت ثابت دیکته شود. مثلاً در چین، هندوستان، اندونزی، عربستان و... رانندگان با توجه به وضعیت فرهنگی اجتماعی خود رانندگی میکنند.
متاسفانه در ایران این مقررات و طرحها در اجرا به صورت غلوآمیز و سختگیرانه مطرح و بدون لحاظ نمودن ویژگیهای فرهنگی و اجتماعی مردم اجرا میگردد. با بررسی ساده در چند کشور اروپایی هم میتوان نتیجه گرفت که آنها هم مقرراتی مانند بستن کمربند ایمنی را برای تمام سرنشینان خودرو و یا تمام راکبان موتور را هم اجرا نمیکنند و این را به خود راننده واگذار کردهاند.
البته باید یادآور شد طرح جریمههای چند صد هزار تومانی آنهم در ایران که با وضعیت اقتصادی مردم هیچ سنخیتی ندارد جز ایجاد فشارهای روانی و مضر بر همه رانندگان نتیجه موثری نخواهد داشت. اعمال قانون باید طوری باشد که متخلفانی که به عمد مقررات را نادیده میگیرند تنبیه شوند و نه تنبیه را مانند فشاری بر سر تمام رانندگان نگه داریم تا کسی تخلف نکند تازه برای اعمال مقررات هم باید قبل از آن، بسترهای لازم فراهم شود.
در شهری مانند تهران که حتی پارکینگ مناسب ندارد و هر روز هم به بهانه آلودگی هوا محدوده آن را گسترش میدهند، دیگر مردم نمیتوانند از خودروهای خود براحتی استفاده کنند و فقط دائما هر سال باید هزینههای سنگین عوارض و بیمه را تحمل نمایند.
نکتهای که باید توجه داشت این است که برخی از مردم در خارج از محدوده ترافیک و زوج و فرد خانه میخرند و با گسترش طرح ترافیک دیگر نمیدانند چکار کنند یا باید هر روز جریمه شوند و یا بازهم خانه خود را بفروشند و به خارج طرح نقل مکان نمایند؟!
جدای این بحث، ای کاش با جدیت هر چه بیشتر با عوامل فساد و تباهی که مستمراًً جان شهروندان را هدف قرار دادهاند قانون و مقررات لازم وضع میگردید و برخورد با متخلفان بهشدت صورت میگرفت.
امروزه گستاخی و جسارت عوامل فساد و گناه تا آنجا پیش رفته است که به سادگی در هر جای شهر بساط خود را پهن میکنند و مشغول صید جوانان و نوجوانان میشوند. آماری هم از این آسیبها نداریم تا ببینیم آمار سالانه تلفات جادهها بالاست یا آماراز بین رفتن سرمایههای معنوی و مــادی و منــابع انسانی کشور؟ انشا الله با تدابیر شایسته مسئولان امر و نمایندگان محترم مردم در مجلس، شاهد بهبود قوانین و مقررات بر پایه فرهنگ بومی خودمان باشیم..../اعتدال