ورود قوه قضاییه به انتخابات و اختلال در اهداف جریان انحرافی
- مجموعه: اخبار سیاسی و اجتماعی
- تاریخ انتشار : دوشنبه, 30 -3443 03:25
در حالیکه ۳ ماه بیشتر تا اسفند ماه وآغاز انتخابات مجلس باقی نمانده است، زمزمههای فعالیت ستادهای انتخاباتی وابستگان جریان انحرافی از گوشه و کنار کشور به گوش میرسد. این جریان با تخلفات مالی گسترده و تلاش برای دستیابی به منابع اقتصادی کشور، سعی در بدست آوردن قدرت از طریق ثروت دارد تا به اهداف خود دست یابد.
اما دراین میان قوه قضاییه نیز بیکار ننشسته است و با تشکیل ستاد ویژه پیشگیری از جرایم انتخاباتی وارد فرآیند انتخابات شده است.
با طرح مسایلی درباره چگونگی برگزاری انتخابات و بروز احتمالی تخلفات انتخابات پیش رو، قوهقضاییه که بر اساس قانون نیز وظایفی در چگونگی نظارت بر حسن اجرای انتخابات برعهده دارد، با تشکیل ستادی ویژه به صورت منسجم وارد عرصه انتخابات شد تا از وقوع جرایم قبل، حین و بعد از انتخابات جلوگیری کند.
به این ترتیب ستاد ویژه پیشگیری از جرایم انتخاباتی در قوهقضاییه تشکیل شد و دادستان کل کشوربه عنوان رییس این ستاد انتخاب شده است تا از بروز هر گونه تخلفی جلوگیری شود.
به این ترتیب با حکم آیتالله صادق لاریجانی رییس قوهقضاییه، حجتالاسلام غلامحسین محسنیاژهای مامور شد با اختصاص شعب ویژه دادگاه به جرایم انتخاباتی در سراسر کشور به اینگونه پروندهها خارج از نوبت رسیدگی کند. در این راستا، جانشین وی نیز محمد باقر ذوالقدر، معاون فعلی اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوهقضاییه تعیین شده است.
البته ورود قوه قضاییه به بحث انتخابات به خردادماه امسال بازمی گردد. خردادماه بود که هشدارها نسبت به تخلفات احتمالی برخی از نزدیکان مقامات سیاسی نزدیک به دولت به اوج خود رسید و زمزمههای دخالت در انتخابات پیش رو از سوی حلقه نزدیک به یاران دولت قوت گرفت.
در این میان، معاون اول قوهقضاییه در میان اصحاب رسانه، به طور رسمی به مباحث انتخابات ورود کرد و ضمن اینکه به تشریح وظایف این قوه در پیشگیری از تخلفات در انتخابات پرداخت، به دولت نیز توصیه کرد «عملا به مردم نشان دهد در انتخابات هیچ دخالتی نخواهد کرد».
رییسی تاکید کرد: «دخالت نکردن دولت میتواند پیشگیریکننده و تضمینکننده امر انتخابات باشد.» بهاینترتیب وی در توضیح وظایف قوهقضاییه در پیشگیری از تخلفات سازماندهی شده احتمالی در انتخابات پیشرو با بیان اینکه «سازوکار قانونی انتخابات را قوانین موضوعه و قانون اساسی کاملا مشخص کرده است و اجرای این قوانین، تضمینکننده رأی ملت خواهد بود»، افزود: «بخشی از قانون انتخابات وظایفی را برای قوهقضاییه تعیین کرده؛ این بخش را دادگستریهای کل کشور به همان صورت قانونی و خارج از نوبت رسیدگی خواهند کرد.»
به این ترتیب اولین گامهای قوه قضاییه در ورود به انتخابات برداشته شد هر چند که در همان زمان دولت با وجود اظهارات صریح منتقدان هرگونه دخالت در امر انتخابات را رد کرد و محمود احمدینژاد در برنامه گفتوگوی ویژه شبکه دو سیما در پاسخ به سوال مجری برنامه درباره شایبه دخالت دولت در انتخابات مجلس آینده براین نکته تاکید کرد «وزارت کشور مجری انتخابات است و هیچ احدی از دولت حق دخالت در این انتخابات را ندارد. انتخابات متعلق به مردم است.» حتی وقتی از وی درباره انتخابات مجلس پرسیده شد وی با خنده اعلام کرد که تاریخ انتخابات مجلس را نمیداند! و این انکارها تا به امروز نیز ادامه دارد.
بعد از این ماجرا بود که یکی از سران جریان انحرافی از کسب سهچهارم کرسیهای مجلس خبر داد. پس از آن، بحث دخالت شکل جدیتری به خود گرفت و حاشیهدارتر شد، چنانچه بعد از آن انتقادات بسیاری از بزرگان نظام و چهرههای مطرح سیاسی از انجام برخی تخلفات احتمالی خصوصا توسط جریان موسوم به جریان انحرافی بیان شد و آنان بارها و بارها هشدار دادند جریانی در دولت شکل گرفته است که میخواهد در انتخابات دخالت کند و نتیجه آن را به نفع خود رقم زند به طوری که چندی پیش آیتالله احمد جنتی در همایش مسوولان دفاتر استانی و مدیران ستادی این شورا به تفاوتهای نهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی با دورههای گذشته اشاره کرده بود. اظهاراتی که پس از آن نیز چندین بار از سوی دبیر شورای نگهبان و دیگر مسوولان کشور مطرح شد.
در هر حال همه این سخنان و اتفاقات مزید بر علت شد تا قوه قضاییه بعد از سالها در بحث انتخابات و نظارت برآن ورود کند تا ستونهای جریان انحرافی به لرزه درآید و کار برای این جریان سختتر از قبل ادامه یابد.../شفاف