آخرین اخبار سیاسی

مصطفی معین،اخبار سیاسی،خبرهای سیاسی

معین: در رابطه با غنی سازی رفراندوم برگزار کنیم | سرنوشت فعال‌سازی مکانیسم ماشه، وابسته به مذاکره با آمریکاست، نه اروپا

مصطفی معین از چهره‌های برجسته اصلاح‌طلب، پیشنهاد داد برای باز شدن گره هسته‌ای، رفراندومی در کشور برگزار شود. وزیر علوم دولت اصلاحات در…


نياز ترديدناپذير شرايط حساس كنوني، بسترسازي رويش، گرايش و همگرايي ملي است/ پيام‌رساني سياسي با شعارهاي آكنده از تهمت و توهين با شئون انساني، مباني ديني و منطق انساني سازگار نيست.

عضو ارشد جامعه روحانيت مبارز گفت: هيچ فرد و گروهي حق ندارد در هيچ شرايطي اعتبار اسلام، امام، رهبري نظام و امكانات ملي را در درگيري‌هاي سياسي و كسب قدرت يك جناح سياسي هزينه كند و عرصه‌هاي مقدس وحدت و امنيت ملي را به درگيري‌هاي سياسي و منفعت‌طلبي‌هاي جناحي بيالايد.
به گزارش ايلنا ،حجت الاسلام محسن دعاگو در سخناني به محدوده آزادي در نگاه فرهنگ ديني اشاره كرد و گفت: آزادي، برخورداري از حق انتخاب و اقدام در حوزه‌هاي فرهنگي، سياسي، اقتصادي و اجتماعي است. سرزمين انديشه در تصرف صاحب انديشه و آزادي‌هاي اين عرصه، شفاف و گسترده است. آزادي انديشه، انگيزه و عقيده در همه عرصه‌هاي انديشه‌ورزي، انگيزه‌سازي و باورهاي انساني در انسان‌هاي برخوردار از قدرت تعقل، واقعيتي انكارناپذير است.
وي معتقد است كه سيستم‌هاي پيچيده اطلاعاتي از تحولات ذهن انسان ناآگاهند و هرگز نمي‌توانند رويدادهاي فكري را در جدارهاي امنيتي و مصلحتي زنداني كنند.
امام جمعه شميرانات آزادي انديشه را محور كمال‌آفريني و ارزش‌سازترين شاخصه انساني توصيف كرد و افزود: آزادي انديشه، موهبتي خدايي و ارزش‌سازترين شاخصه انساني است. انسان‌ها از هر نژاد و تباري مي‌توانند به هرچه مايلند با هر انگيزه و در هر زمان و مكاني بيانديشند، دين، مذهب، جهت‌گيري، راهبرد و شيوه‌هاي فرهنگي، سياسي، اقتصادي و اجتماعي مورد علاقه خويش را برگزينند و پيامدهاي طبيعي گزينش‌گري‌هاي خويش را بپذيرند. اگر تحولات ذهني به بدگماني و آسيب‌رساني به حقوق ديگران بيانجامد، بدگمان را به گناهكاري مي‌كشاند ولي از آزادي انديشه نمي‌كاهد.
وي آزادي انديشه را اساسي‌ترين ركن ساختاري در عرصه دينگرايي و دينداري دانست و گفت: دين، عرصه خردورزي و آزادي انديشه انساني است. خدا دين‌باوري و دين‌گرايي مبتني بر زور و زر و تزوير را نمي‌خواهد، عبادت آلوده به رياكاري و خودنمايي را نمي‌پسندد، از آلايش دينداري به آفت شرك و نفاق بيزار است، حق و باطل، زشت و زيبا و «رشد و غي» را براي بندگانش تبيين مي‌كند و انتخابشان را در كمال آگاهي و آزادي طلب مي‌كند.
دعاگو برخورد آزادمنشانه پيامبر اكرم(ص) با كفار مكه را برترين الگوي مدني براي به رسميت‌شناختن حق آزادي دانست‌ و ادامه داد: در شرايطي كه كفار مكه با پيشنهاد عبادت نوبتي خدا و بتان به روشنفكرنمايي مي‌پرداختند، خداي محمد(ص) از ناسازگاري كفر و ايمان سخن مي‌گويد و بالاترين عيار آزادي عقيده را در جمله كوتاه «لكم دينكم ولي الدين» بر عرصه انديشه‌ها نازل مي‌فرمايد و با تعبير زيباي «لكم دينكم» به عقيده حق‌ناسپاسان خداگريز و دين‌ ستيز احترام مي‌گذارد، در حوزه دينداري از اخلاص در خداگرايي و ستيز با شرك و رياكاري استقبال مي‌كند و در عرصه انديشه هيچ اندازه و عياري از اجبار و اكراه را نمي‌پذيرد.
وي گناهكاري و جرم‌گرايي را خط قرمزهاي آزادي و ستيزه‌گري با آزادي‌هاي ديگران و حقوق انسان دانست و گفت: آزادي بيان، قلم، رفتار و كردار به معناي حق انتخاب سخن و سخن‌گفتن، گزينش و اقدام در حوزه نوشتار، رفتار و كردار از شفاف‌ترين حقوق آشكار و غيرقابل انكار‌ است، ولي گسترش آزادي به حوزه سلب آزادي از ديگران و تعرض به حقوق مسلم ديگران، گناهكاري و جرم‌گرايي است. جرايمي كه با نقش‌آفريني زبان، قلم، رفتار و كردار به تضييع حقوق ديگران مي‌انجامد مجازات قانوني را درپي دارد و مجازات مجرمان در چارچوب قوانين رسمي، لازمه سالم‌سازي فضاي همزيستي انساني است.
اين عضو ارشد جامعه روحانيت مبارز ادامه داد: در حوزه تعرض به حقوق خصوصي و عمومي انسان‌ها و ظلم به نفس با گناهكاري و تجري نسبت به آفريدگار هستي، گناه سرپيچي از فرمان خداي منان، آسيب‌رساني به خويشتن و ديگران با توبه جبران مي‌شود و يا خشم و عقاب خدا را برمي‌انگيزد. كساني‌ كه آزادي را به گناهكاري و جرم‌گرايي مي‌آلايند در خردورزي با كاستي و سستي روبرو مي‌شوند، مديريت عرصه زندگي را به شيطان مي‌سپارند، شيريني خداگرايي و عبادت آفريدگار هستي را احساس نمي‌كنند و از گناهكاري، هنجارشكني و ناهنجاري لذت مي‌برند.
وي گفت‌وگوي منطقي، حق‌پذيري و اصلاح‌گرايي در رويدادهاي سياسي را لازمه پايبندي به آموزه‌هاي ديني و نماد بلوغ سياسي دانست و گفت: براساس فرهنگ قرآن در برخورد با مخالفان، آرامش، تواضع، استماع سخنان ديگران و پيروي از بهترين آنان نماد سرسپردگي در برابر تكامل‌بخش انسان و موجب برخورداري از بشارت خداي رحمان است. از نگاه قرآن بايد مخالفان را با حكمت و موعظه حسنه به آئين مدني و راه تكامل‌بخش هستي فراخواند و با برترين و بهترين منطق با مخالفان به مجادله پرداخت.
دعاگو در ادامه گفت: خداباوراني كه به منزلت عبادالرحمن آراسته شده‌اند، تواضع را در رفتار خويش برگزيده‌اند، در پاسخ نادانان پيام سلامتي مي‌دهند، از ارتكاب به ناهنجاري فاصله مي‌گيرند، آراستگي به منطق انساني را هرگز فراموش نمي‌كنند، با كرامت از لغوگرايي و هرزه‌گويي عبور مي‌كنند و هرگز به تندخويي و اتهام‌پراكني آلوده نمي‌شوند.
وي مجازات‌هاي فراقانوني و ناسازگار با پيام‌هاي ديني در بسترها و عرصه‌هاي سياسي را بزرگترين ناهنجاري ناسازگار با ديانت، عقلانيت و وحدت و عزت تحليل كرد و گفت: در نظام‌هاي حكومتي، منطقي‌ترين روش براي برخورد با مجرمان، موازين قانوني و قوانين رسمي است. هيچ شخص و گروهي حق ندارد خارج از چارچوب قانون براي فرد و يا جمعي مدعي مجازات شود و يا به اعمال مجازات ويژه بپردازد. با هيچ منطقي نمي‌توان براي همگان حق تشخيص قضايي و اجراي مجازات‌هاي ادعايي را پذيرفت. فتنه‌سازاني كه براي افراد و گروه‌هاي سياسي خارج از چارچوب ضوابط شرعي و قوانين كشوري جرم ادعا و مجازات اجرا مي‌كنند، با وحدت و امنيت ملي مي‌ستيزند.
امام جمعه شميرانات انحراف شعارهاي ملي از رسالت تحكيم اعتبار و اقتدار سياسي و آفرينش و تحكيم وحدت و امنيت ملي را ناسازگار با خردورزي و منافع و مصالح ملي دانست و گفت: شعارهاي سياسي براي نمودارسازي وحدت ملي در برابر استكبار و ارتجاع جهاني طراحي و اجرا شد. در فلسلفه پيدايش شعارهاي سياسي، تهمت و توهين به شخصيت‌هاي ملي و يا فشارسازي عليه جريانهاي وفادار به نظام و قانون اساسي، جايگاه و پايگاهي نداشت. پيام‌رساني سياسي با شعارهاي آكنده از تهمت و توهين با شئون انساني، مباني ديني و منطق انساني سازگار نيست، وحدت و امنيت ملي را با كاستي و سستي روبرو مي‌سازد، توان مديريت حكومت را باسستي و كاستي مواجه مي‌سازد و از برد آرمان‌هاي ادعايي در انديشه همگاني مي‌كاهد.
وي كساني را كه از اعتبار اسلام و رهبري نظام، راهبرد پيروزي مي‌سازند و از حوزه‌هاي فراملي در درگيري‌هاي جناحي سوءاستفاده سياسي مي‌كنند، دشمنان دانا و دوستان نادان ناميد و گفت: طراحان شعارهاي تهمت‌مدار و با وحدت ناسازگار با گستاخي كامل از مرزهاي ديانت، عقلانيت و مصلحت عبور مي‌كنند، به وحدت و امنيت و اعتبار و اقتدار ملي آسيب مي‌رسانند و حوزه دين و ولايت را در معرض اتهام‌پراكني دشمنان قرار مي‌دهند.
به گفته دعاگو نياز ترديدناپذير شرايط حساس كنوني، بسترسازي رويش، گرايش و همگرايي ملي است. هرگز سازماندهي ريزش، تنش و حذف سياسي به اعتبار و اقتدار و وحدت و امنيت ملي نمي‌انجامد، موضع نظام را در برابر دشمنان خارجي، آسيب‌پذير مي‌سازد، منافع و مصالح ملي را در درگيري‌هاي خسته‌كننده داخلي قرباني مي‌كند و براي زورمداران و تندروان، پشيماني و شرمندگي ملي به بار مي‌آورد.
وي وحدت و همگرايي را اساسي‌ترين نياز جامعه انساني دانست و گفت: وحدت در خاندان، فاميل و‌ قوم و قبيله با خردورزي، تدبير، چشم‌پوشي و گذشت رئيس شكل مي‌گيرد. وحدت جهان اسلامي بر محور مشتركات ديني «توحيد، نبوت، معاد، قرآن و قبله» پديدار مي‌شود، وحدت انساني بر محور منافع و مصالح جامعه بشري بدست مي‌آيد و يكپارچگي انساني را در بين همسانان همگرا در سرشت و ساختار مي‌آفريند.
عضو ارشد جامعه روحانيت مبارز گفت: وحدت ملي از شئون برآمده از همه‌پرسي و انتخاب ملت در عرصه‌هاي انتخاباتي شكل مي‌گيرد و بر محور ميثاق‌هاي ملي، نظام رسمي و قانون اساسي از تحكيم و استمرار برخوردار مي‌گردد.
دعاگو در پايان با بيان اينكه شئون برآمده از انتخاب ملت، ملي و فراجناحي است،گفت: هيچكس در جايگاه حكومت برآمده از آراء ملت حق ندارد در قامت رهبر جناح و جريان سياسي ويژه ظاهر شود و منافع و مصالح ملي را در پيشبرد جناح و يا باند و گروه سياسي‌اش هزينه كند. جايگاه اسلام و رهبري نظام، فراجناحي، ملي و جهان اسلامي است. هيچ فرد و گروهي حق ندارد در هيچ شرايطي اعتبار اسلام، امام، رهبري نظام و امكانات ملي را در درگيري‌هاي سياسي و كسب قدرت يك جناح سياسي هزينه كند و عرصه‌هاي مقدس وحدت و امنيت ملي را به درگيري‌هاي سياسي و منفعت‌طلبي‌هاي جناحي بيالايد...../تحلیل:ایلنا

کالا ها و خدمات منتخب

    تازه ترین خبرها(روزنامه، سیاست و جامعه، حوادث، اقتصادی، ورزشی، دانشگاه و...)

    سایر خبرهای داغ

      ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

      ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------