آخرین اخبار سیاسی

مصطفی معین،اخبار سیاسی،خبرهای سیاسی

معین: در رابطه با غنی سازی رفراندوم برگزار کنیم | سرنوشت فعال‌سازی مکانیسم ماشه، وابسته به مذاکره با آمریکاست، نه اروپا

مصطفی معین از چهره‌های برجسته اصلاح‌طلب، پیشنهاد داد برای باز شدن گره هسته‌ای، رفراندومی در کشور برگزار شود. وزیر علوم دولت اصلاحات در…

«نه» بزرگ تهران به ژنو



 مذاکره ایران و آمریکا ,مذاكرات ژنو

«نه» بزرگ تهران به ژنو

یارگیری تل آویو از آمریکا، فرانسه و آلمان همزمان با برگزاری مذاکرات هسته‌ای

 هر چند مذاکره ایران و آمریکا با لبخند مقامات دو کشور آغاز شد ولی هیچ تضمینی نیست که این گفت‌و‌گو‌ها با‌‌‌ همان لبخند رضایت به پایان برسد. افراطیون میدان دار شده‌اند. هم در تهران و هم در واشنگتن. اسرائیل انگار که از رویدادهای اخیر درس گرفته باشد به دیپلماسی روی آورده و مقامات ارشد تل آویو تور دیپلماتیک علیه ایران به راه انداخته‌اند.


 ایران و غرب انتظار دارند مذاکرات تهران و واشنگتن به گشایش در مناقشه هسته‌ای ایران منتهی شود. انعطاف کاخ سفید و روی کار آمدن دولتی میانه رو و و اعتدال گرا در تهران، دو کشور را پای میز مذاکره نشاند و مقامات دو کشور با لبخندهای دیپلماتیک امید خود به موفقیت این پروژه را به نمایش گذاشتند.


نخستین اقدام افراطیون!؟
اما هنوز هواپیمایی که روحانی را به کشورش برده بود به ایالات متحده برنگشته بود که مهمانی ناخوانده وارد واشنگتن شد. بنیامین نتانیاهو به پشتوانه لابی‌های قدرتمند صهیونیستی نزد رئیس‌جمهور آمریکا رفت و بار دیگر از تهدید ایران گفت. خیلی‌ها این دیدار و سخنان نتانیاهو را به سخره گرفتند ولی واقعیت این است که دیپلماسی فشار «تل‌آویو» اوضاع را پیچیده کرده است.


در حال حاضر بهبود مناسبات ایران و آمریکا و امید به گشایش در پرونده هسته‌ای شکننده‌تر از آن است که بتوان به پیش بینی نتیجه آن دلخوش بود. هر چند که در آن سوی میز نیز دیپلماتی کارکشته چون جان کری وزیر امور خارجه آمریکا و محمدجواد ظریف دیپلمات ایرانی مورد احترام آمریکایی‌ها امید رسیدن به مصالحه هستند. علاوه بر این دو کشور تیم‌های فعالی در حوزه دیپلماسی پنهان دارند که تاکنون موثر عمل کرده‌اند.


از حمله با لنگه کفش تا ترور شخصیت
تکاپوی دیپلماتیک صهیونیست‌ها محدود به واشنگتن نشد. در حالی که در ایران افراطیون اعصاب دستگاه دیپلماسی را متشنج کرده و اسپاسم را جایگزین آرامش کرده بودند گروه‌های مذاکره‌کننده اسرائیلی تور فشرده‌ای را علیه فعالیت‌های صلح آمیز هسته‌ای ایران آغاز کردند. 

 

در حالی‌که مقام ارشد تل آویو در سفر به پاریس زمینه مکالمه تلفنی اولاند و نتانیاهو را فراهم می‌کرد در ایران روزنامه‌ای تندرو با فونت ۸۰ سخنی دروغ را به رئیس تیم مذاکره کننده منتسب کرد. این روزنامه با وجود تکذیب این سخن از سوی مجلس و وزارت خارجه فردا و روزهای بعد هم به اینکار خود ادامه داد. بدین ترتیب افراطیون همانطور که با لنگه کفش از مسافران نیویورک استقبال کرده بودند، فرستاده‌های ویژه کشورمان را با ترور شخصیت به پای میز مذاکره با غرب روانه کردند.


ضیافت هسته‌ای با طعم «نه» به نشست
امشب در ژنو کا‌ترین اشتون مهمان ضیافت شام محمدجواد ظریف خواهد بود. وزیر امور خارجه کشورمان در نظر دارد در این جلسه درباره بسته پیشنهادی ایران با اشتون همفکری کند. بر اساس توافق نیویورک دور جدید مذاکرات هسته‌ای از سه شنبه ۲۳ مهرماه به مدت ۲ روز در ژنو برگزار می‌شود.

 

در این نشست قرار است بسته پیشنهادی ایران به غرب ارائه شود. آن طور که منابع دیپلماتیک به «قانون» گفته‌اند، ایران و آمریکا درباره کلیات دستور جلسه نشست ژنو در نیویورک به توافق رسیده بودند. کلیاتی که می‌گفت ایران غنی سازی را بین ۳. ۵ تا ۵ درصد کاهش داده و اجازه بازدید از مراکز مشکوک به فعالیت تسلیحاتی را نیز خواهد داد در مقابل تحریم‌ها در حد قابل ملاحظه‌ای کاهش می‌یابد.

 

این کلیات البته در جلسات محرمانه بین تیم‌های ایرانی و آمریکایی مورد بررسی بود تا اینکه افراطیون در ایران و فشار صهیونیست‌ها در آمریکا نشست‌های پیش از دیدار رسمی را به بن بست رساند. غرب خواستار انتقال اورانیوم غنی‌سازی‌شده به خارج از ایران است و تهران این موضوع را نمی‌پذیرد. به‌طوری‌که دیروز هم مذاکره کننده ارشد هسته‌ای ایران در ژنو اعلام کرد: کشورمان با انتقال اورانیوم غنی‌سازی‌شده به خارج از کشور موافقت نخواهد کرد.

 

به گزارش تسنیم به نقل از خبرگزاری فرانسه؛ ‌ عباس عراقچی، ‌ معاون حقوقی وزارت امور خارجه و مذاکره کننده ارشد هیأت ایرانی در جریان نشست ایران و ۱+۵ در ژنو اعلام کرد: «ما درباره حجم، سطح و شیوه‌های غنی‌سازی مذاکره خواهیم کرد اما خروج اورانیوم غنی‌سازی‌شده از ایران خط قرمز کشور ما است».  ایران بار‌ها اعلام کرده است که غنی‌سازی اورانیوم حق غیرقابل مذاکره ایران است.


تور هسته‌ای تل آویو
با اینکه رسانه‌های بین المللی عملکرد بنیامین نتانیاهو را در نیویورک مضحک خواندندو او را به دلقک سیرک تشبیه کردند ولی نمی‌توان این سخن اوباما را که« گزینه نظامی در مورد ایران همچنان بر روی میز است »را نشنیده گرفت.

 

اگر فکر کردید که رئیس‌جمهوری آمریکا در مقابل نخست وزیر اسرائیل با رودربایستی مواجه شده و چنین سخنی به زبان رانده است، سخت در اشتباهید. حرف اوباما کاملا جدی بود. او در شرایطی که نیروهای افراطی احاطه‌اش می‌کنند چنین رنگی به خود می‌گیرد دقیقا مانند آفتاب پرست که هر رنگی که به خود می‌گیرد واقعی است سخنان اوباما را هم در موقعیت‌های متفاوت واقعی باید گرفت. اگر تهران این انتظار را دارد که اوباما در مقابل نخست‌وزیر اسرائیل بایستد در اشتباه است. رئیس جمهور  آمریکا اگر قرار باشد کسی را بفروشد آن تهران است نه تل آویو.


پاریس و برلین همسو با تل آویو
دیپلمات‌های ایرانی در حالی روانه ژنو می‌شوند که فرانسوا اولاند، رئیس جمهور فرانسه به بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم صهیونیستی اطمینان خاطر داده موضع سختگیرانه‌ای در قبال ایران داشته باشد. فرانسه یکی از کشورهای ۱+۵ است.

 

این خبر را شبکه تلویزیونی فرانس ۲۴ به نقل از کاخ الیزه اعلام کرد و گفت امیدوار است رویکرد دولت جدید ایران به عمل تبدیل شود. روزنامه القدس العربی گفت: دولت آلمان با احتیاط نسبت به مذاکرات ایران و آمریکا  ابراز خوش‌بینی کرده و سخنگوی آن اشتفان زایبرت گفته که برلین امیدوار است که دو طرف بتوانند به سرعت راه‌حلی برای بحران‌های موجود میان خود بیابند. گیدو وستروله، وزیر امور خارجه آلمان نیز تاکید کرد که آلمان تلاش بسیاری را برای حل بحران با ایران صرف می‌کند.

 

مجله تاگس اشپیگل آلمان در سرمقاله این هفته خود نوشت که باید نسبت به ایران و دیپلماسی آنکه روحانی سکان دار آن شده باید  هوشیار بود چرا که به ایران و نیات آن نمی‌توان اطمینان کرد !


در رسانه‌های آلمان آنقدر اسرائیل نفوذ دارد که به نظر می‌رسد روزنامه‌های آلمانی برای اعلام ناخرسندی خود از نزدیکی آمریکا  به ایران ابایی ندارند که تریبون رسانه‌ای خود را در اختیار صهیونیست‌ها قرار دهند. در همین رابطه بنیامنین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم صهیونیستی در گفت‌و‌گو با روزنامه فرانکفور‌تر آلگماینه   می‌گوید: «نرسیدن به توافق بین المللی با ایران به ویژه بر سر برنامه هسته ای‌اش بسیار بهتر از رسیدن به توافقی بد با ایران است که هیچ ضرورتی ندارد و هیچ هدفی را هم دنبال نمی‌کند.»


 امید به هنر دیپلمات‌ها
جمهوری اسلامی ایران بار‌ها اعلام کرده است که به هیچ وجه به دنبال دستیابی به تسلیحات هسته‌ای نیست و برنامه‌های هسته ای‌اش صرفا اهداف صلح آمیز دارد. رئیس جمهور  نیز بار‌ها بر لزوم رسیدن به توافق با ایران بر سر برنامه هسته‌ای صلح آمیز تاکید کرده است. این امر نشان می‌دهد که موضوع هسته‌ای تا چه اندازه برای دولت تدبیر و امید اهمیت دارد.


این دولت در مذاکرات نیویورک که بدون فشار‌ها و جوسازی‌های افراطیون برگزار شد توانست گام‌های بلندی در جهت بهبود جایگاه ایران در عرصه بین الملل بردارد. اما اکنون که مذاکره کننده‌های هسته‌ای با موج سنگین توپخانه افراطیون روانه ژنو می‌شوند نمی‌توان پیش بینی خوشبینانه‌ای از نتایج این نشست داشت. هر چند که امید می‌رود دیپلمات‌های ایرانی بتوانند موقعیت فعلی را به سود دیپلماسی مدیریت کنند./قانون

کالا ها و خدمات منتخب

    تازه ترین خبرها(روزنامه، سیاست و جامعه، حوادث، اقتصادی، ورزشی، دانشگاه و...)

    سایر خبرهای داغ

      ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

      ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------