نقطه نظرهای زیبا کلام در باره اعتراض برخی نمایندگان به انتصاب های وزیر علوم و رای عدم اعتماد مجلس به سجادی
- مجموعه: اخبار سیاسی و اجتماعی
- تاریخ انتشار : دوشنبه, 30 -3443 03:25
نقطه نظرهای زیبا کلام درباره اعتراض برخی نمایندگان به انتصاب های وزیر علوم و رای عدم اعتماد مجلس به سجادی
وی که روز سه شنبه مصاحبه می کرد، با طرح این پرسش که چرا دانشجویان را به بهانه حوادث انتخابات 22 خرداد سال 88 از تحصیل محروم کردند ،گفت: انتظار دارم دکتر فرجی دانا به هیچ عنوان نسبت به اعتراضات نمایندگان تندرو مجلس که در اقلیت قرار دارند و مورد حمایت اکثریت مجلس نیستند، عقب نشینی نکند.
استاد دانشگاه تهران با اشاره به اعتراض برخی نمایندگان به انتصاب دکتر توفیقی و دکتر میلی منفرد گفت: اولا بر اساس کدام آیین نامه مجلس، وزیر را به بهانه انتخاب معاونین و مشاورینش به مجلس می کشانید.
وی ادامه داد:دوم اینکه این عده از نمایندگان مجلس می گویند چرا از کسانی که وزارت اطلاعات آنان را تاکید نکرده است استفاده می کند. من از آنان می پرسم کجای قانون اساسی آمده است یک وزیر برای انتصاب مدیران ارشد خود از وزارت اطلاعات استعلام کند.
اگر چنانچه در گذشته این امر صورت می گرفته است خلاف مردم سالاری بوده است.
زیباکلام در این گفت و گو درباره رای عدم اعتماد مجلس به سومین وزیر پیشنهادی رییس جمهوری برای تصدی وزارت ورزش و جوانان گفت: معتقد هستم به هر میزان تسلط آقای روحانی به اوضاع کشور بیشتر می شود و موفقیت های بیشتری در موضوعات مختلف بویژه در سیاست خارجی کسب می کند، جریانات افراطی و تندرو مخالفتشان را با دولت یازدهم را بیشتر می کنند.
وی با بیان اینکه " اگر ما شاهد پیروزهای دولت دکتر روحانی نمی بودیم به احتمال زیاد آقای سجادی از مجلس رای اعتماد می گرفت:عده ای از نمایندگان مجلس به بهانه خواست و پایگاه مردمی شان با وزیر پیشنهادی انتقاد وارد می کردند. این در حالی است این انتقاد را نمایندگانی مطرح می کنند که با 5 تا 10 در صد آرا به مجلس شورای اسلامی راه یافته اند و 90 درصد مردم حوزه انتخابیه به آنان رای نداده اند.
این فعال سیاسی اصلاح طلب دلیل دیگر مخالفت نمایندگان مجلس را احتمال ائتلاف محمد رضا عارف و علی اکبر ناطق نوری بر شمرد و گفت: اگر ائتلاف بین آقای ناطق نوری و دکتر عارف و اصلاح طلبان شکل بگیرد بطور قطع پیروز انتخابات جبهه اصلاحات خواهد بود و اقلیت تندرو مجلس نهم خود را بازنده قطعی انتخابات آینده مجلس شورای اسلامی تصور می کنند.
وی افزود: این مساله به هیچ عنوان مطلوب آقای لاریجانی، آقای حداد و جبهه پایداری و آیت الله مصباح نیست. ولی خواست و تمایل ملت در انتخابات مجلس یازدهم به سمت اصلاح طلبان است.
زیباکلام در ادامه گفت: در هشت سال گذشته اصولگرایان برای تخریب وجهه اصلاح طلبان از تمام امکانات خود استفاده کردند. آنها به غیر از سوءاستفاده از ابزار نظارت استصوابی و رد صلاحیت گسترده مثل انتخابات مجلس هفتم راهکار دیگری برای ممانعت از پیروزی اصلاح طلبان ندارند.
وی درباره ائتلاف بین اصول گرایان تندرو و میانه رو و راست سنتی نیز گفت: مجموع آرا اصولگرایان در مجموع آرا آقای دکتر جلیلی و دکتر ولایتی است. بعبارت دیگر اگر اصولگرایان با یکدیگر ائتلاف کنند سقف رای اصول گرایان در کشور چیزی حدود 5 تا 7 میلیون رای است. به همین خاطر اگر ائتلافی بین اصول گرایان در انتخابات مجلس شورای اسلامی دهم شکل بگیرد به خاطر اینکه پایگاه اجتماعی شان پایین است، حداکثر بین 40 تا 60 کرسی مجلس را کسب خواهند کرد.
این استاد علوم سیاسی دانشگاه تهران همچنین گفت: اگر دکتر علی لاریجانی با دکتر حداد عادل ائتلاف کند به معنای خودکشی سیاسی دکتر لاریجانی خواهد بود. چون اگر دکتر حداد عادل از نامزدی در انتخابات ریاست جمهوری انصراف نمی داد، تنها حدود یک میلیون رای می آورد و حتی از آرا دکتر ولایتی هم کمتر می شد.
وی افزود: البته درایت و هوش سیاسی آقای لاریجانی خیلی بیشتر است که با حداد عادل و افراطیون اصول گرا ائتلاف کند.
زیبا کلام در خاتمه با اشاره به نتایج انتخابات 24 خرداد تاکید کرد: نمایندگان مجلس بهتر است خواست مردم را در اداره کشور که در انتخابات ریاست جمهوری دور یازدهم نشان دادند در نظر بگیرند.
/شبکه ایران