آخرین اخبار سیاسی

مصطفی معین،اخبار سیاسی،خبرهای سیاسی

معین: در رابطه با غنی سازی رفراندوم برگزار کنیم | سرنوشت فعال‌سازی مکانیسم ماشه، وابسته به مذاکره با آمریکاست، نه اروپا

مصطفی معین از چهره‌های برجسته اصلاح‌طلب، پیشنهاد داد برای باز شدن گره هسته‌ای، رفراندومی در کشور برگزار شود. وزیر علوم دولت اصلاحات در…

انتقام از ظریف با استنادات عجیب!



اخبار ,اخبار سیاسی,انتقام از ظریف

 

اخبار سیاسی - وقتی منتقدین ظرافت های سخن ظریف را نمی بینند
انتقام از ظریف با استنادات عجیب!

سؤال اينجاست كه آيا ظريف تغييري در مواضع خود داده و يا همان كساني كه از پشتيباني قاطع رهبري از ايشان ناخرسند شدند ، امروز به انحاء مختلف چوب در چرخ ديپلماسي ظريف مي گذارند؟

سخنان هفته ي پيش وزير امور خارجه ي كشورمان در دانشگاه تهران ، به دستاويزي براي بسياري از مخالفين سياست هاي خارجي دولت يازدهم تبديل شده است.

 

كساني كه به محض انتشار خبر موفقيت ايران در رسيدن به توافق هسته اي در ژنو ، در صبح روز سوم آذر ناگهان پرچم سياه در مجلس بلند كردند ، امروز نه تنها به گفته هاي دكتر ظريف در دانشگاه تهران اعتراض مي كنند بلكه در اقدامي عجولانه درخواست عزل اين وزير موفق كابينه ي دولت را از رئيس جمهور دارند.

 

كساني كه اگر اظهارنظر تاريخي مقام معظم رهبري مبني بر رضايت ايشان از عملكرد تيم مذاكره كننده در ظهر روز سوم آذر نبود ، وزير امور خارجه را به صلابه كشيده بودند. اما آيا ظريف از مواضع خود عدول كرده است؟ و آيا عملكرد وي تا به امروز در جهت خلاف منافع ملي اين كشور بوده است؟

محمد جواد ظريف كه در روز رأي گيري در مجلس ، با همين برخوردهاي تند رو به رو بود ، سخناني را عنوان كرد كه قاعدتاً بايستي مورد توجه مجلس نشينان محترم قرار گرفته باشد و رأي اعتماد به وي ، در واقع اعتماد خانه ي ملت به اظهارات وزير امور خارجه تعبير مي شود. سؤال اينجاست كه آيا ظريف تغييري در مواضع خود داده و يا همان كساني كه از پشتيباني قاطع رهبري از ايشان ناخرسند شدند ، امروز به انحاء مختلف چوب در چرخ ديپلماسي ظريف مي گذارند؟

دكتر ظريف در تمام بخش هاي سخنراني خود در روز اخذ رأي اعتماد در مجلس شوراي اسلامي به قدرت و عزت ايران و مردم بزرگ آن بارها اشاره كردند ، آنچنان كه اولين جمله اي كه پشت تريبون مجلس بعد ازذكر نام خدا و سلام به مردم بزرگ ايران گفتند اين بود كه " ايران اسلامي قدرتمند است ، قدرت ايران را باور كنيد".

 

در تمام طول مدت سخنراني هر جا نامي از مردم ايران و يا جمهوري اسلامي برده شد با تأكيد بر بزرگي اين مردم و با استدلال متقن مبني بر اين عزت و بزرگي از اين مردم ياد شد. تلاش دكتر ظريف در اثبات قدرت و حقوق حقه اي ايران در عمل و نه در شعار در مجموعه ي سخنان ايشان چه در سخنراني روز رأي اعتماد و چه در ساير سخنراني ها به طور بارز جلوه گر بوده كه نمي توان آن ها را ناديده گرفت. منتها آنچه كه ايشان به تبيين آن پرداختند مفهوم قدرت بود كه به نظر مي رسد منتقدين (بخوانيد مخالفين) توجهي به آن نكرده اند.

در سخنراني اخير دكتر ظريف در دانشگاه تهران بخشي مربوط به وضعيت نظامي ايران بوده كه مورد اعتراض واقع شده است. هر چند ايشان شخصاً به اين انتقادات پاسخ داده اند وليكن در اين نوشتار از زاويه ي ديگري به اين موضوع پرداخته مي شود.

 

ايشان دليل كوتاه آمدن آمريكا در مقابل ايران را مسايل ديگري غير از برتري نظامي ايران دانسته و گفتند:"آیا فکر کردید آمریکا که می تواند با یک بمب تمام سیستم دفاعی ما را از کار بیاندازد از سیستم دفاعی ما می ترسد؟ آیا واقعا به خاطر قدرت نظامی، آمریکا جلو نمی آید؟". در خصوص قدرت نظامي ايران قطعاً صاحب نظران بايد توضيح دهند و توضيح در اين مورد در تخصص نگارنده نمي باشد.

 

منتها سؤال اين است كه واقعاً آنچه كشورهاي غربي را مجبور به پذيرش خواسته هاي ايران كرده است قدرت نظامي ايران بوده و يا قدرت مقاومت اين مردم بزرگ؟ پاسخ اين سؤال در بخشي از سخنان وزير امور خارجه آمده است. اين بخش ، مربوط به تعريف قدرت در جهان در حال گذار كنوني نهفته است: « در دوران كنوني رقابت ها بدون استفاده از هرم نظامي شكل مي گيرد. يكي از پيچيده ترين دلايل اين تحول ، تحول در مفهوم قدرت است.

 

گذر از تمركز قدرت بر قدرت نظامي به ساير ابعاد نوظهور قدرت ، اصالت يافتن مشخصه هاي فرهنگي ، معنايي ، هنجاري ، گفتماني و نامتقارن و اشاعه ي معاني غيرنظامي مانند قدرت اقتصادي ، قدرت علمي و فن آوري ، قدرت بازيگري ، قدرت اجماع سازي از نمادهاي مهم اين تحول بوده و به همين دليل فضا براي كنش گراني مانند جمهوري اسلامي به طرز بي سابقه اي باز شده است».

توانايي دكتر ظريف در تغيير زمين بازي ستودني است. مدت ها بود كه دولت آمريكا و رژيم صهيونيستي با به رخ كشيدن قدرت نظامي و چنگ و نشان دادن به ايران ، تلاش مي كردند تا روي ميز مذاكره ، توافقات به سمت تحريم و تضعيف ايران پيش رفته و موجب بروز مشكلات اقتصادي براي اين مردم بزرگ شوند.

 

ظريف اما با مهارت توانست در چند ماه اخير با تكيه بر ساير مفاهيم قدرت ، قدرت ايران را در منطقه و جهان به رخ قدرت هاي جهاني بكشد و نتيجه ي اين استراتژي ، موفقيت در مذاكرات اخير ژنو بود. موفقيتي كه هر چند برخي در داخل و خارج ، تلاش كردند آن را كمرنگ جلوه داده و حتي آنرا شكست بنامند وليكن خوشبختانه همانطور كه در قانون اساسي آمده است ، تعيين مسير سياست خارجي كشور نه بر عهده ي جناح هاي سياسي بلكه به عهده ي شخص رهبري مي باشد. سخنان مقام معظم رهبري فصل الخطاب سياست خارجي كشور بوده كه ايشان با تأييد اقدامات تيم مذاكره كننده بسياري را نااميد كردند.

به نظر مي رسد ، كساني كه از تأييد صريح رهبر چندان خشنود نشدند و نتوانستند ظريف و سياست خارجي را در روزهاي اول آذر ماه و بعد از مذاكرات ژنو به چالش بكشند ، از هر فرصتي براي تخريب وزير امور خارجه استفاده مي كنند و قبل از اينكه متخصصين علوم نظامي اظهارنظري كنند ، آستين بالازده و رأساً ظريف را مورد مرحمت قرار داده اند.

اخبار سیاسی - خرداد

 

کالا ها و خدمات منتخب

    تازه ترین خبرها(روزنامه، سیاست و جامعه، حوادث، اقتصادی، ورزشی، دانشگاه و...)

    سایر خبرهای داغ

      ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

      ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------