ﺻﻒ ﺁﺭﺍﻳﯽ ﻋﻴﺎﻥ ﺷﮑﺴﺖ ﺧﻮﺭﺩﮔﺎﻥ ﺩﺭ ﺑﺮﺍﺑﺮ ﺩﻭﻟﺘﻤﺮﺩﺍﻥ
- مجموعه: اخبار سیاسی و اجتماعی
- تاریخ انتشار : دوشنبه, 30 -3443 03:25
اخبار سیاسی - ﺣﻤﻠﻪ ﭘﺪﺭ ﻣﻌﻨﻮﯼ ﺟﺒﻬﻪ ﭘﺎﻳﺪﺍﺭﯼ ﺑﻪ ﺭﻭﺣﺎﻧﯽ
ﺻﻒ ﺁﺭﺍﻳﯽ ﻋﻴﺎﻥ ﺷﮑﺴﺖ ﺧﻮﺭﺩﮔﺎﻥ ﺩﺭ ﺑﺮﺍﺑﺮ ﺩﻭﻟﺘﻤﺮﺩﺍﻥ
گویا بیان یک کلمه انتقادی ساده از رئیسجمهور لازم بود تا پردهها بیش از پیش فرو افتد و بزرگ طیفی که در انتخابات شکست خوردند، خود این بار به میدان بیاید و تندترین انتقادات ممکن را علیه رئیسجمهور منتخب اکثریت ملت بیان دارد. آیتا... مصباح خلوتگزینی را به کناری نهاد و در مقام یک منتقد تمامعیار به جلوت درآمد.
بزرگترین حامی محمود احمدینژاد در روزهای برآمدنش بر فراز صحنه سیاسی، حامی پر و پا قرص سعید جلیلی در انتخابات ریاستجمهوری، اکنون که یاران و مریدان خود را مطرود عرصه اجرایی و سیاسی میبیند و پس از هشت سال حمله و هجمه دوستان و همراهان به آیتا...، یار و همراه و هم مشیهاشمی را با انتخاب و اراده ملت بر راس قدرت اجرایی در تلالو، با بیان یک انتقاد ساده، عنان صبر و تحمل از کف بدر داد و جملاتی را بر زبان راند که به لحاظ شکلی ومحتوایی آن را میتوان بیسابقه دانست.
وی دومین مقام عالیرتبه کشور را «عزت فروش، دروغگو، مخالف روحانیت! و قسیالقلب» خواند. کلمات و واژگانی که جملگی بار حقوقی داشته و تندترین منتقدین هم در ادوار مختلف سعی کردهاند با چنین صراحتی علیه رئیس قوه مجریه کشور سخن نگویند اما زعیم معنوی جبهه پایداری بر دولت تاخته و در هیچ زمینهای فروگذاری نکردهاند باید شگفتی تازهای رقم میزد.
در طول چند ماه اخیر آیتا... مصباح چندان حضور محسوسی در سپهر سیاسی رقم نزده بود و این سخنان وی حاوی این پیام است که وی و همراهان در جبهه پایداری اندک تعارفات را هم کنار گذاشتهاند و قصد دارند بدون هیچ فروکاستی در برابردولتی صفآرایی کنند که با اقدامات راهبردی خود در طول این مدت توانسته علاوه بر لایههای حامی، بخشی از طیفهای عام و خاکستری را نیز به سمت و سوی دولت و راهبردهای آن جلب کند. نکتهای که در صورت تداوم به معنای حذف جبهه پایداری و همفکران در انتخابات آتی خواهد بود و آنان نمیخواهند این حادثه رقم بخورد. آرمان در ادامه نوشت:
منتقد گریزانی که حامی کثرت آرا شدهاند
مرور سخنان سلبی مصباحیزدی در دوران اصلاحات و ایجابی وی دردوران دولت احمدینژاد جملگی بر نوع تفکر وی نسبت به منتقدین خبر میدهد.
او که تندترین حملات را به منتقدین جناح مقابل در دولت اصلاحات مبذول میداشت و پس از آن نیز در دوران احمدینژاد با صراحت حملات تند لفظی و کلامی به منتقدین را مورد تصریح و تائید قرار داده و آن را ناپسند ندانسته و هیچگاه هم در دفاع از حق منتقدین سخن نگفته بود و حتی در اواخر دولت مورد حمایت تام و تمام خود که از عوامل موجوده آن نیز بود، بهخاطر تفاوت سلایق برخی همراهان رئیس دولت پیشین، تندترین الفاظ و کلمات را در نفی آنان بهکار میبرد، اکنون که رئیسجمهوری تنها گفته است برخی منتقدین توافق ژنو «کمسواد» هستند و خواستار میدانداری و اظهارنظر دانشگاهیان و اهل خرد در این عرصه شده، به خشم آمده و نسبت به عدم نقدپذیری دولت واکنش نشان میدهد.
آیتا... مصباح در این زمینه گفته است: «اینها میگویند انتقاد را دوست داریم اما دروغ میگویند، طاقت یک جمله را ندارند.» حال در این میانه چند سوال مطرح است. آیا بهکارگیری واژه کمسواد توهینآمیز بوده و دال بر عدم نقدپذیری است؟ کمسوادی صفتی است برآمده از عدم اطلاع و آگاهی کافی و وافی نسبت به موضوع مطروحه. هر کسی در برههای و نسبت به مقولهای میتواند شامل بر این عنوان شود.
ضمن آنکه رئیس دولت این واژه را در جایی بهکار برده که در مقابلش از متخصصین و متبحرین دانشگاهی خواستار واکنش و اظهارنظر شده و درواقع این کمسوادی نسبتی است در برابر آگاهی و دانش اهل فن و دانشگاهیان و نه چیز دیگر. البته نکته بسیار جالب در این میانه آن است که آقای مصباح دولت را نقدناپذیر دانسته میگوید اینها تحمل یک جمله را ندارند؟!
اما صدها یادداشت و تحلیل تند، نطقهای آتشین، کارتهای زرد، چندین و چند اخطار کتبی و نامههای سرگشاده آیا از منظر آقای مصباح یک جمله است؟ دولت آیا تاکنون معترض این همه حملات عیان شده است یا همواره بر تعامل و همکاری درراستای منافع ملی اصرار ورزیده است. آیا آقای مصباح یک نمونه سراغ دارند که با همه خدمات غیر قابل انکار و اثرگذار دولت در مدت سپریشده دوستان و همراهان ایشان در جبهه پایداری یکبار هم که شده در موافقت و تائید عملکرد خوب دولت سخن گفته باشند؟ حال که روحانی تنها یک کلام گفته و اینچنین به وی حمله میشود باید پرسید بهواقع چه کسی طاقت یک جمله را ندارد؟
دولت عزتفروشی کرده است؟
آیتا... مصباح در بخش دیگری از سخنان خود میگوید: «خانوادههای شهدا شما را نصیحت میکنند که فریب آمریکا را نخورید، دنبال راحتی خیالی نروید؛ این رفاهی که به شما وعده میدهند دروغ است و به آن نخواهید رسید؛
اگر هم برسید به چه قیمتی؟ عزت مردم را میفروشید، خونهای هزاران شهید را که در طول این سه دهه ریخته شده به باد میدهید.» دراینجا هم لحاظ چند نکته لازم است. اول آنکه خانوادههای شهدای هستهای با حضور در کنار رئیسجمهوری در فردای امضای توافق ژنو نشان دادند که چه رویکرد و نقطهنظری دارند و سخن گفتن بیمحابا از سوی خانواده شهدا و کلی در این زمینه نمیتواند محلی از اعراب داشته باشد. در زمینه عزتفروشی هم باید گفت.
تیم مذاکرهکننده هستهای با حمایت و ارشادات رهبر معظم انقلاب به پیش رفته و از طرف دیگر نیز نه در شعار و تبلیغات که در میدان عمل تمام حقوق حقه هستهای ازجمله غنیسازی و عدم تعلیق و تضمین پیشبرد برنامه علمی و فناوری را رقم زده و ضمن آن شکستن تحریمها و گشایش در امور ملت را محقق کرده و حال باید پرسید تامین عزت روانی ومالی و مادی ملت و در عین آن بالابری شأن و منزلت و جایگاه ایران در عرصه جهانی که قابل قیاس با ادوار تصدیگری یاران و همراهان آقای مصباح نبوده، چگونه عزتفروشی نام میگیرد؟
چرخش همزمان سانتیفیوژها و چرخ دندههای کارخانه که شعارراهبردی روحانی بود و درست در مقابل دیدگاه طیف فکری آقای مصباح قرار داشت و مردم این منش را برگزیدند و روحانی نیز در طول مدت با کمال قدرت و عزت این مسیر را طی کرده نکتهای است که چه ایشان بپذیرد و نپذیرد مورد تایید مردم است.
تقابل با روحانیت!
آیتا... مصباح در بخش جالب توجه سخنان خود به نحوی سخن گفتهاند که گویی دولت روحانی در مقابل روحانیت ونظرات آنان قرار دارد! این نیز از عجایب گفتاری آیتا... است چراکه دولت مستظهر به حمایت ایشان در طول شش سال تصدی خود برامور اجرایی مورد انتقاد و گلایه تند مراجع قرار داشت و علمای اعلام و مراجع عظام چند سال تمام وی را به حضور نپذیرفتند اما دولت روحانی ضمن آنکه خود وی به کسوت روحانیت بوده و با حمایت روحانیونی چون آیتا... هاشمی و خاتمی بر سر کار آمد، در طول مدت سپری شده، وی و اعضای دولت بارها به دیدار مراجع تقلید رفته و جملگی آنان نیز در حمایت از دولت سخن گفتهاند.
نمونه آنکه همزمان با اظهارات آقای مصباح وزیر کشور به دیدار آیتا... شبیریزنجانی رفته و ایشان با صراحت گفتهاند: «ایجاد ثبات نسبی در کشور محسوس است و این حاصل اعتمادی است که مردم پیدا کردهاند.» حال باید پرسید روحانیتی که آقای مصباح میگویند چه کسانی هستند و از اساس بر چه مبنایی این سخنان گفته میشود.
اخبار سیاسی - خرداد