آخرین اخبار سیاسی

سفر پزشکیان،اخبار سیاسی،خبرهای سیاسی

روزنامه فرهیختگان: حتی مردم عادی هم قبل از سفر بنزین می‌زنند؛ چطور خودروهای اسکورت رئیس جمهور بنزین نداشتند!

سفر رئیس‌جمهور باید از نظر فنی و لجستیکی کاملاً آماده و پیش‌بینی‌شده باشد. اینکه سه خودروی اسکورت هم‌زمان مجبور به سوخت‌گیری در مسیر…

فرمان سوخته



اخبار,اخبار سیاسی ,هدفمندي يارانه‌ها

 

اخبار سیاسی -  فرمان سوخته

«به محمدرضا فرزين، دبير سابق هدفمندي يارانه‌ها در زمان دولت احمدي‌نژاد و حسيني، وزير اقتصاد آن دولت تاكيد شده است كه در مصاحبه‌هاي خود با رسانه‌ها از آغاز هدفمندي يارانه‌ها در زمان آيت‌ا... هاشمي‌رفسنجاني خبر بدهند و ذهن افكار عمومي را به آن سمت سوق دهند.» اين گفته يكي از نزديكان احمدي‌نژاد است که البته تاييد يا تكذيب آن امکانپذیر نيست اما اتفاقي كه در يك مناظره رخ داد اين شايعه را به واقعيت نزديك كرد.

ظاهرا هنوز هم نمي‌خواهند بپذيرند كه آنچه در دولت قبلي به نام هدفمندي يارانه‌ها اجرا شد، چه مشكلاتي براي مردم و به‌ويژه دولت كنوني كه حسن روحاني در راس آن قرار دارد، ايجاد كرده است. واژه هدفمندي يارانه‌ها واژه زيبايي است كه اگر درست اجرا شود شايد كمتر كسي توان مخالفت با آن را داشته باشد چرا كه طبق اصل هدفمندي يارانه‌ها، بااجراي اين طرح به بخش توليد كشور كمك‌هاي شاياني خواهد شد و وضعيت اقتصاد بهبود چشمگيري خواهد داشت اما به گفته كارشناسان اقتصادي، آنچه از سوي دولت احمدي‌نژاد اجرا شد نه‌تنها به بخش توليد كمكي نكرد بلكه بسياري از پيش‌ساخت‌ها و برنامه‌هاي توسعه‌اي را هم به فراموشي سپرد چون هم و غم آن دولت در بخش ديگر كه همان كسب محبوبيت در ميان اقشار مختلف مردم بود متمركز شد و تصور اين بود كه با پرداخت ماهانه 45هزار تومان به هر ايراني مي‌توانند دولت را محبوب‌ و مردمي كنند.

 

اما شايد خبر نداشتند كه آينده‌اي هم وجود دارد و همچنين نسل‌هاي ديگر از آنها خواهند پرسيد چه براي ما باقي گذاشتيد؟ افشاگري‌هاي مديران اقتصادي دولت يازدهم درباره تبعات آنچه دولت احمدي‌نژاد به نام هدفمندي يارانه‌ها انجام داد سبب شد تا حاميان دولت قبل به فكر افتاده و مانند بسياري از مواقع ديگر تقصير را گردن جريان سوم يعني نه دولت خود و نه دولت يازدهم بيندازند كه در اين بخش بازهم پاي آيت‌ا... هاشمي را به ميان كشيدند كه از اين كار دو هدف دارند؛ يكي اينكه آنها هنوز بدون توجه به وزن خود، آيت‌ا... هاشمي را رقيب خود مي‌دانند و ساده‌انگارانه تصور مي‌كنند افكار عمومي پذيراي اظهارات بدون استناد به مدرك آنها مي‌شود.

 

دليل دومي كه اينگونه نام آيت‌ا... هاشمي را مطرح مي‌كنند اين است كه خوب مي‌دانند او انرژي و وقت خود را صرف پاسخگويي به ادعاهاي بي‌اساس نخواهد كرد پس براي مدتي مي‌توانند افكار بخشي از هم‌طيفان خود را به اين موضوع معطوف كنند.

ليلاز: توهم دارند
روز گذشته عبدالرضا داوري از مشاوران رسانه‌اي احمدي‌نژاد در مناظره‌اي كه با سعيد ليلاز داشت گفت: برخلاف آنچه عنوان مي‌شود، كه ما در حال اجراي فاز دوم هدفمندي يارانه‌ها هستيم، بايد بگويم كه هم‌اكنون در حال اجراي فاز دوم حصر يارانه‌ها هستيم كه فاز اولش در دولت اول هاشمي‌رفسنجاني اجرا شد و غريب به 20 سال فاز اول به دلايل سياسي و اجتماعي متوقف ماند و فاز دوم حصر يارانه‌ها كه ادامه سياست‌هاي تعديل اقتصادي هاشمي‌رفسنجاني است، در دولت حسن روحاني شروع به كار كرده است.

 

داوري اضافه كرد: هم‌اكنون وارد فاز دوم حصر يارانه‌ها و فاز دوم سياست‌هاي تعديل دولت هاشمي‌رفسنجاني شده‌ايم. فاز اول هدفمندي يارانه‌ها به‌طور كامل كنار گذاشته شده است. سياست‌هاي سبد كالا و بيمه سلامت از نوع سياست‌هاي تعديل است و تمام رفتارهاي دولت سازندگي در دولت حسن روحاني ديده مي‌شود.»

 

اما اين اظهارات بي‌پاسخ نماند و سعيد ليلاز، در واكنش به سخنان داوري تصریح کرد: اينكه ما در هر حركتي به ياد آقاي هاشمي‌رفسنجاني بيفتيم خود نشان‌دهنده آن است كه اين مرد به چه ميزان بر روي محيطش تاثير مي‌گذارد كه هر اتفاقي مي‌افتد به گردن دولت ايشان انداخته مي‌شود. پشت هر تحركي را هاشمي‌رفسنجاني ديدن، همان تئوري توهم توطئه است. آقاي داوري مي‌گويند بخشي از درآمدها را غيرنقدي به مردم پرداخت كرده‌اند.

 

غيرنقدي يعني اينكه قيمت سوخت را ارزان‌تر از قيمت واقعي به مردم بدهيم. آن پولي كه دولت دارد مي‌پردازد سالي 14 تا 15 هزار ميليارد تومان كسري بودجه دارد كه بايد از جايي تامين شود. وي افزود: من همه داستان را براي شما نگفته‌‌ام. در ابتداي سال93 قدرت خريد طبقه كارگر 40درصد كمتر از پايان سال89 است كه اين سقوط آزاد در قدرت خريد ملت ايران است. قدرت خريد كارمندان به ابتداي سال80 سقوط كرده كه البته اين آمار رسمي رسانه‌هاي ايران است و اين آمارها را رسانه‌هاي خارجي نگفته‌اند كه ما بگوييم غلط باشد.

 

نرخ تورم در برخي مواد غذايي 100درصد شده است. وقتي نرخ تورم در مواد غذايي 100درصد مي‌شود، به معناي آن است كه فشار تورم بر طبقات فقير 4برابر قشر ثروتمند است؛ در اين حالت در مرحله‌ای قرار داريم كه ممكن است فقط با سبد كالا حل شود. اين استاد دانشگاه اضافه کرد: البته من با نحوه توزيع سبد كالا ميان مردم مخالف بودم. من فقط حقيقت را نگاه مي‌كنم ولي كاملا قابل درك است كه چرا دولت سبد كالا مي‌دهد و قيمت حامل‌هاي انرژي را بالا برده است. در برنامه چهارم توسعه قرار بود كه اصلا به كسي پولي داده نشود و از محل افزايش قيمت حامل‌هاي انرژي، به مصارف عمومي بيشتر پرداخته شود.
اخبار سیاسی - آرمان

 

کالا ها و خدمات منتخب

    تازه ترین خبرها(روزنامه، سیاست و جامعه، حوادث، اقتصادی، ورزشی، دانشگاه و...)

      ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

      ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------