آخرین اخبار سیاسی

مصطفی معین،اخبار سیاسی،خبرهای سیاسی

معین: در رابطه با غنی سازی رفراندوم برگزار کنیم | سرنوشت فعال‌سازی مکانیسم ماشه، وابسته به مذاکره با آمریکاست، نه اروپا

مصطفی معین از چهره‌های برجسته اصلاح‌طلب، پیشنهاد داد برای باز شدن گره هسته‌ای، رفراندومی در کشور برگزار شود. وزیر علوم دولت اصلاحات در…

چه چیزی اصولگرایان را به وحشت انداخته است؟



اخبار,سیاسی,عبدالله نوری

  اخبار سیاسی - اقبال به اصلاحات رقيب را به وحشت مي‌اندازد

وی افزود:در شرايطي كه به نظر مي‌رسد اقبال عمومي به جريان اصلاحات در حدي است كه رقيب را به وحشت مي‌اندازد و دست به هر كاري براي تخريب يا ايجاد محدوديت براي آنان مي‌زند اين امكان وجود دارد كه كار حزبي و تشكيلاتي توسط اصلاح‌طلبان سريع‌تر به نتيجه برسد.

در آستانه شانزدهم آذرماه و روز دانشجو، شوراي عمومي انجمن اسلامي دانشكده پزشكي دانشگاه علوم پزشكي تهران با عبدا... نوري ديدار و گفت‌وگو كرد. در ابتداي اين نشست، پنج تن از دانشجويان به طرحِ ديدگاه‌هايشان راجع به مسائلِ مختلف حوزه سياست و اجتماع پرداختند. اين سخنان در محورهاي لزوم فعاليت حزبي پايدار، گزارشي از فعاليت انجمن اسلامي در چهارسال گذشته، مديريت دولت قبلي و ضعف حافظه تاريخي ايرانيان ارائه شد.

 

عدم رشد روحيه انتقادپذيري در فضاي تملق
در ادامه اين ديدار سه ساعته، عبدا... نوري در ابتداي سخنان خود و با اشاره به سخنان يكي از دانشجويان كه از عبدا... نوري بابت به حضور پذيرفتن جمع دانشجويان تشكر كرده بود، گفت: «خدمت شما عزيزان دانشجو خوش آمد مي‌گويم و از اينكه بار ديگر درميان شما هستم، خوشحالم. با پوزش از شما، سخنانم را با مطلبي انتقادي آغاز مي‌كنم.

 

تعدادي از دوستان از تعابيري تملق‌آميز استفاده مي‌كنند كه من نمي‌پسندم. من و شما فرقي با هم نداريم كه گفته شود شما را به حضور پذيرفته‌ام! اينكه شما من را بزرگ و خود را كوچك بدانيد، منجر به رواجِ فرهنگ تملق و چاپلوسي مي‌شود. وي ادامه داد: وقتي تملق جريان داشته باشد، روحيه انتقاد‌پذيري رشد نمي‌كند.

 

در سيره معصومين بزرگوار ما هم تملق جايي نداشته است. در احاديث و روايات مختلفي، نقد و جدل و بحث با ائمه اطهار(س) ديده مي‌شود و حتي از مردم مي‌خواستند كه آنها را نقد كنند بدون اينكه نقد‌كننده با محدوديت يا آسيبي مواجه شود.

 

نوري خاطرنشان كرد: در ابتداي انقلاب، مرحوم فخرالدين حجازي سخنانِ مبالغه‌آميزي را در مدح امام(ره) به زبان آورد، امام همانجا برخورد كردند. البته تملق و چاپلوسي و گزافه‌گويي غير از ادب و احترام و نزاكت است. تملق و اغراق‌گويي، گاه امر را بر خود انسان مشتبه مي‌كند در حدي كه به مرور خود را مبراي از خطا مي‌پندارد و در چنين شرايطي نصيحت، دلسوزي و انتقاد جرم محسوب مي‌شود و سخنان مبالغه‌آميز، جا براي خودنمايي پيدا مي‌كند.

دانشگاه بايد منتقدِ معقول و متوجه نسبت به شرايط باشد
نوري در ادامه با اشاره به فضاي مورد انتقاد دانشگاه‌ها در سال‌هاي گذشته عنوان كرد: شرايط حاكم بر دانشگاه‌ها در سال‌هاي اخير، تمام دلسوزان و علاقه‌مندان به دانشگاه را نگران مي‌ساخت. اميدواريم كه انشاءا... در شرايط جديد، جو دانشگاه‌ها تغيير يابد.

 

وي افزود: در مرحله اول چيزي كه از دانشگاه خواسته مي‌شود، علم‌اندوزي است. حوزه سياست و برپايي جلسات تحليلي و انتقادي نسبت به عملكرد مسئولان، از جنبه‌هايي است كه دانشگاه مي‌تواند وارد شود اما بحث‌هاي مختلف ديگر هم هست كه دانشگاه بايد در آن ورود پيدا بكند. وي با بيان اينكه اخلاق يكي از جنبه‌هاي مهمي است كه دانشگاه بايد در آن زمينه فعاليت كند، اظهار كرد: دانشگاه بايد منتقدِ معقول، باتدبير، زمان شناس و متوجه نسبت به شرايط باشد تا بتواند در مقاطع مختلف بر جامعه، اثرگذار باشد.

اصلاح‌طلبان در همه مسائل به دولت كمك كنند
نوري درباره وضعيت جاري كشور اينچنين گفت: شرايط كشور ما به‌گونه‌اي است كه نبايد همراه با اتفاقات گوناگون، دچار يأس مفرط يا ذوق‌زدگي كاذب شد. شرايط كشور ما پيچيده است. نه به اقبالش بايد زياده از حد خوشحال شد و نه از ادبارش مايوس.

 

نوري افزود: بايد با اميد كار را جلو برد. گروه‌هاي تندرو و افراطي هم بخشي از واقعيت جامعه ما هستند كه البته اقليتي محض هستند، در همه جاي دنيا، گروه‌هاي اينچنيني وجود دارند. متاسفانه پس از حضور معنادار مردم در انتخابات 92 و انتخاب گفتمان اعتدال و اصلاحات توسط اكثريت مردم، اين گروه‌هاي افراطي به دليل نگراني از به خطر افتادن منافع‌شان بيشتر هم بداخلاقي مي‌كنند.

 

نوري در ادامه اظهار داشت: اگر روش و برنامه علمي و منطقي براي اداره جامعه انتخاب شود و در آن مسير حركت شود، جامعه نيز همراهي و حمايت خواهد كرد. البته روش و مسير درست بايد همه‌جانبه باشد. نبايد روي يك موضوع تمركز و ساير ابعاد جامعه ناديده گرفته شود.

 

وي تصريح كرد: جريان اصلاحات همان‌گونه كه بر تقويت توسعه سياسي و جامعه مدني حساسيت دارد و با قشر نخبگان و فرهيختگان ارتباط دارد، بايد بكوشد به معيشت مردم و به نگراني‌ها و مشكلات بدنه جامعه هم توجه داشته باشد. در جامعه مشكلات فراواني وجود دارد كه فرصت فكركردن به مسائل سياسي و حقوق بشري، كه دل مشغولي اصلاح‌طلبان است را كمتر مي‌دهد.

 

اگر مشكلاتي از اين دست، كم شود تازه براي مردم فرصتي فراهم مي‌شود كه به محدوده آزادي‌ها و حقوق خود بينديشند. نوري معتقد است: درحال حاضر دولتي روي كار آمده است كه مسائلي مثل سياست خارجي و اقتصاد و معيشت مردم برايش در اولويت است و اصلاح‌طلبان بايد در همه مسائل از جمله مسائل مربوط به حقوق بشر و گسترش فعالیتها در حوزه های فرهنگي، اجتماعي و مدني كه از حقوق مسلم مردم است به دولت كمك كنند.

 

نوري در تحليل شرايط فعلي كشور افزود: اداره درست و علمي كشور و جامعه بسيار پيچيده است و مسائل مختلفي در آن دخيل است، از فشارهاي گروه‌هاي تندرو در داخل و خارج، تا پيچيدگي روابط خارجي. حضور هوشمندانه و به موقع مردم در انتخابات 24 خرداد و انتخاب گفتماني كه به اعتدال و اصلاحات نزديك بود، موجب گسترش اميد درجامعه شد.

 

به هر حال اگر نتيجه انتخابات به صورت ديگر رقم خورده بود و امروز شاهد ادامه يافتن همان مسير و گفتمان هشت سال گذشته بوديم، شايد وقوع مشكلات بيشتر براي كشور و مردم در آينده، نگران‌كننده بود.

مشكلات با عقلانيت و تدبير قابل حل شدن است
نوري تاكيد كرد: «موفقيت تيم مذاكره‌كننده هسته‌اي كه با درايت و زحمات زيادي، حاصل شد، باعث خوشحالي مردم و افزايش اميد و نشاط در جامعه شده است و اين توفيق و مسيري كه به اين نتيجه منتهي شد، مورد حمايت و پشتيباني اصلاح‌طلبان است. اين موفقيت نشان داد كه با عقلانيت و تدبير و با دوري از شعار و مواضع احساسي، مشكلاتی که منافع ملي را با چالش روبرو مي‌كند قابل مديريت است. وي معتقد است: اميدواريم دولت‌هاي مذاكره‌كننده با ايران هم عاقلانه‌تر از پيش رفتار كنند و تحت تاثير جريان‌هاي افراطي در سطح جهان اعم از جريان‌هاي صهيونيستي يا منطقه‌اي قرار نگيرند.

 

متاسفانه و بنابر اظهارات مديركل پيشين آژانس انرژي اتمي، مقاطعي در گذشته و در آستانه رسيدن توافق ايران با قدرت‌هاي غربي، اين طرف غربي بوده است كه با بهانه‌گيري، باعث عدم حصول توافق ‌گرديد. وي ادامه داد: اگر امروز اصلاح‌طلبان اميدوار و پيگيرند كه دولت در مسير حل كامل پرونده هسته‌اي حركت كند، به مفهوم اين نيست كه حق با طرف‌هاي زياده‌خواه در مذاكرات با ايران است .

 

هميشه بايد نفع و ضرر را توامان ارزيابي كرد و در شرايط كنوني اصلاح‌طلبان از رويكرد دولت جديد در كاهش مشكلات در روابط بين‌الملل و حل موضوع هسته‌اي با حفظ حقوق و كرامت مردم ايران حمايت مي‌كنند.

جريان اصلاحات بايد فعال و پويا باشد
نوري در بخش ديگري با توصيه به اصلاح‌طلبان براي داشتن برنامه و هدف، عنوان كرد: «دولتي كه با شعار اعتدال وارد ميدان شده، ممكن است برخي عزل و نصب‌هايي داشته باشد كه اصلاح‌طلبان نپسندند يا در برخي موضوعات، سياستي پيشه كند كه مطلوب اصلاح‌طلبان نباشد. به نظر مي‌رسد معمولا هر جريان و تفكري اعتدال را با محوريت خود مي‌سنجد و جلوترها را افراطي و عقب‌ترها را ارتجاعي مي‌خواند.» وي ادامه داد: اصلاح‌طلبان اگر بخواهند براساس رويكرد دولت در مباحث مختلف، پيروزي و شكست خود را ببينند، يك روز خوشحال و روز ديگر ناراحت مي‌شوند.

 

جريان اصلاحات بايد فعال و پويا باشد و از فضاي به وجود آمده استفاده كند و تشكل‌هاي صنفي و مدني، NGO‌ها، احزاب و جبهه‌هاي سياسي مرتبط با گفتمان اصلاحات را در سطح كشور تقويت و سازماندهي نمايد. شما دانشجويان عزيز هم مي‌توانيد در محيط دانشگاه به صورتي فعاليت كنيد كه در آينده شاهد تقويت تشكل‌هاي قدرتمند و موثر دانشجويي در شاخه‌هاي مختلف باشيم. وي با بيان اينكه جريان اصلاحات براي انتخابات آتي مجلس شوراي اسلامي، خبرگان رهبري و رياست‌جمهوري بايد از پشتوانه تشكيلاتي منسجم و فعال برخوردار باشد، اظهار كرد: براساس آنچه در انتخابات رياست‌جمهوري 92 پيش آمد و مجموعه‌اي از استثنائات در كنار هم قرار گرفت و نتيجه، پيروزي گفتمان اعتدال و اصلاحات شد، قاعده درست نكنيم.

 

در انتخابات رياست‌جمهوري مجموعه‌اي از اتفاقات پيش آمده به همراه عملكرد مناسب و ارائه برنامه‌هاي قابل قبول در ايام تبليغات، منجر به رياست‌جمهوري جناب آقاي روحاني شد كه البته مي‌توانست هر كدام از اين استثنائات اتفاق نيفتد و امروز كشور روزهاي پراضطرابي را در مقابل داشته باشد. وي معتقد است: اصلاح‌طلبان بايد تلاش كنند اين مجموعه استثنائات به قاعده بدل نشود و نتيجه رخداد‌هاي مهم و سرنوشت‌سازي مثل انتخابات را به كنارهم قرار گرفتن استثنائات در دقايق پاياني و اما و اگرها گره نزنند.

اعتدال يعني اجراي تمام اصول قانون اساسي
عبدا... نوري درباره تعريف اعتدال و نسبت آن با جريان اصلاحات گفت: اصلاح‌طلبان حساسيت فوق‌العاده‌اي نسبت به توجه، تحقق و عمل به اصول مربوط به حقوق ملت در قانون اساسي، توسط مسئولان دارند و اين موضوع حد وسط ندارد.

 

يك عده حساس‌اند و يك عده حساس نيستند. اصلاح‌طلبان معتقد هستند بايد نسبت به تك تك اصول حقوق ملت در قانون اساسي، همانند ساير اصول آن حساس بود و مسئولان موظف به تحقق اين اصول است. دولت براساس هر تعريفي كه از اعتدال دارد و از نيرو‌هاي هر طيف و جريان سياسي كه استفاده كند بايد بر حقوق ملت هم، همانند ساير اصول قانون اساسي تاكيد و نسبت به حسن اجراي آن نظارت كند.

 

وي نتيجه گرفت: آنچه قطعي به نظر مي‌آيد اين است كه اجراي تمام اصول قانون اساسي حد وسط ندارد و در حساسيت داشتن نسبت به اصول قانون اساسي هم، افراط معنا ندارد. در شرايط كنوني تعريف اعتدال در يك جمله، اجراي بدون تنازل تمام اصول قانون اساسي است.

 

به اعتقاد من يكي از موضوعاتي كه اصلاح‌طلبان خصوصا جوانان و دانشگاهيان در اين خصوص بايد به دولت كمك كنند اين است كه اقشار مختلف مردم را در سطح كشور بايد با حقوقشان آشنا كرد و به آنها يادآور شد كه مسئولان بايد براساس قانون اساسي حقوق مردم را تامين و از آن در مقابل جريانات و تفكرات محدودكننده و تضييع‌كننده حقوق مردم حراست و حمايت نمايد.»

جريان اصلاحات قائم به افراد نباشد
نوري درباره فعاليت حزبي اصلاح‌طلبان افزود: «جريان اصلاحات بايد با تقويت و سازماندهي احزاب و تشكل‌هاي قدرتمند در سطح كشور از زير سايه نام‌ها بيرون بيايد و قائم به افراد نباشد. بزرگان و نخبگان جريان اصلاحات با توجه به فرصتي كه به مدد حضور مردم در انتخابات پيش آمده در جهت ساماندهي اصلاح‌طلبان در سطح كشور و ماندگاري و پويايي گفتمان، منش و اخلاق اصلاح‌طلبي در نبود خود گام بردارند.

 

وي ادامه داد: مناسب است در جبهه اصلاحات با ديدگاه‌هاي متعدد تشكل‌هاي گوناگون وجود داشته باشد و در شرايط حساس متحد شوند و در هر انتخابات چنانچه به نتيجه واحد رسيدند، كانديداهاي مشترك داشته باشند.» نوري تصريح كرد: اگر كار حزبي و تشكيلاتي در كشور ما برخلاف بسياري از كشورهاي توسعه‌يافته جا نيفتاده است، معني‌اش اين نيست كه تحزب و كار تشكيلاتي تلاشي بي‌فايده است.

 

متاسفانه در كشور ما، در زمان‌ها و دوره‌هاي مختلف جهت فرهنگ‌سازي در اين خصوص كار و تلاش زيادي نشده است. شايد يكي از دلايل آن اين باشد كه ما هميشه مي‌خواهيم زود نتيجه بگيريم، مي‌خواهيم امروز حزب درست كنيم، فردا كنگره برگزار كنيم، پس فردا ليست بدهيم و روز بعد اكثريت مجلس را در اختيار بگيريم.

 

البته در شرايطي كه به نظر مي‌رسد اقبال عمومي به جريان اصلاحات در حدي است كه رقيب را به وحشت مي‌اندازد و دست به هر كاري براي تخريب يا ايجاد محدوديت براي آنان مي‌زند اين امكان وجود دارد كه كار حزبي و تشكيلاتي توسط اصلاح‌طلبان سريع‌تر به نتيجه برسد. نوري گفت: اگر جريان اصلاحات متشكل و هماهنگ و با برنامه باشد، مي‌تواند در انتخابات آتي مجلس شوراي اسلامي و مجلس خبرگان، مفيد و تاثيرگذار باشد.

 

وي در ادامه گفت: بايد رفتار اركان گوناگون در ارتباط با زندانيان به‌گونه‌اي باشد كه چهره رحماني اسلام را به نمايش بگذارد و به برخی خواسته‌ها در این زمینه و نیز رفع حصر برای ایجاد همدلی بیشتر در سطح جامعه نگاه جدی‌تری شود.

 

نوري در بخش ديگري اذعان داشت: متاسفانه مشاهده مي‌شود كه از بعضي تربيون‌ها كه بايد از آنها صداي توصيه و دعوت به رعايت عدالت، صداقت، تقوا و اخلاق شنيده شود، بداخلاقي رواج داده مي‌شود و سخناني خلاف واقع ايراد مي‌گردد. اين امكان وجود دارد كه برخي افراد و جريانات سياسي با غرض‌ورزي همچنان دنبال دلسرد کردن مسئولان باشند.

 

به اعتقاد من پس از حضور باشكوه مردم در انتخابات 92 و پيروزي گفتمان اعتدال و اصلاحات، مسئولان بايد با تدبير و عقلانيت با آزادي زندانيان و رفع حصر موجبات خوشحالي خانواده‌ها و جامعه را فراهم کنند. اين كار موجب تقويت وحدت ملي و نزديكي قلوب مردم با مسئولان مي‌گردد.»
اخبار سیاسی - روزنامه آرمان

 

کالا ها و خدمات منتخب

    تازه ترین خبرها(روزنامه، سیاست و جامعه، حوادث، اقتصادی، ورزشی، دانشگاه و...)

    سایر خبرهای داغ

      ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

      ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------