خبرسازان روزهاي تعطيل
- مجموعه: اخبار سیاسی و اجتماعی
- تاریخ انتشار : دوشنبه, 30 -3443 03:25
اخبار سیاسی - خبرسازان روزهاي تعطيل
سمبل ويژهخواري در اوين
با حاميان زنجاني هم برخورد كنيد
يكي از مهمترين شعارهاي انقلاب اسلامي ايران عدالت براي همه بود. برخورد با ويژهخواري و رانت مطالبهاي عمومي بوده و هست. در ابتداي انقلاب اموال بسياري از صاحب منصبان رژيم پهلوي به دليل اينكه با دربار ارتباط داشته و از آن طريق به كسب اموال نامشروع و غيرقانوني پرداختند، مصادره شد.
هر دو رهبر جمهوري اسلامي در گفتار و فرمانهاي خود بر مبارزه با فساد اقتصادي تاكيد كردند. نتيجه كاري كه در راه مبارزه با مفاسد اقتصادي انجام گرفته، تاسف بار است. هر دم از اين باغ بري ميرسد. فردي كه اخيرا دستگير شده، يكي از آنهاست.
بابك زنجاني سمبل ويژهخواري است. اين چيزي است كه خودش ميگويد. بايد بررسي كرد كه چرا شرايط كشور تا اين حد آشفته ميشود كه كسي ميلياردها دلار پول مردم و كشور را به باد ميدهد. در دولت دهم، زنجاني به پيشاني جرياني تبديل شد كه ظاهرا هدفش دور زدن تحريمها بود. زنجاني بر اساس اظهاراتش چيزي از خود نداشته است.
هرچه به دست آورده و تبديل به ثروت شخصي خود كرده است، حاصل رانت و روابط خاص با برخي نهادهاي قدرت بوده است. محمود احمدينژاد همواره مدعي بود تحريمها تاثيري بر فعاليت دولت نخواهد داشت و دولت راهكار دور زدن تحريمها را به خوبي ميداند. احمدينژاد درباره تحريم فروش نفت گفته بود اگر نگذارند دولت ايران نفت بفروشد، نفت را به مردم ميدهيم تا آن را به فروش برسانند.
اكنون ميتوان دريافت كه منظور از مردم نه ملت ايران بلكه عده معدودي از دلالان نزديك به مراكز قدرت بودند. بابك زنجاني كه خود را بسيجي اقتصادي معرفي و كلت و يوزي با خود حمل ميكرد، يكي از آنها بود. اكنون كه بساط تحريم در حال جمع شدن است، كاسبان تحريم از دو جهت نگرانند؛ اول اينكه ديگر نميتوانند از اين راه به كسب درآمد بپردازند و بعد هم با توجه به دستور چند روز پيش رئيس جمهور، خود را در خطر حساب و كتاب ميبينند.
اكنون آن مردي كه هزاران حرف و حديث در موردش مطرح ميشد ديگر به زندان رفته است. اما در برخورد با ويژهخواران نبايد تنها به زنجاني بسنده كرد. لازم است مسئولان دولت پيشين در دادگاه صالحه حاضر شوند و به اين سوال پاسخ دهند كه چرا وضعيت كشور را به اين نقطه رساندند؟
زمان آن است كه كاسبان فتنه كه در چند روز گذشته سنگ تمام گذاشته و از هر كوششي در راستاي تهييج فضاي جامعه دريغ نكردند، به رسالت اصلي خود پرداخته و در برابر اين مفاسد بزرگ موضع گيري كنند. بسياري از كساني كه در 4 سال اخير بر طبل فتنه كوبيدند، در برابر موج بزرگ فساد مالي دولت مطبوعشان سكوت كردند.
حاميان زنجاني چه كساني بودند؟
سایت خبری انتخاب مدعی شده که به جزئیات تازهای درباره پرونده بابک زنجانی دست یافته است. اين سايت خبري پس از بازداشت زنجاني نوشت: وي پس از حوادث 88 و قدرت گرفتن برخی نیروهای خودسر با فردی به نام رعیت (سيدحسن ميركاظمي) در جزیره کیش ارتباط برقرار میکند و از طریق وی با ملکزاده و سپس اسفندیار رحیممشایی مرتبط میشود. بابک زنجانی که از رعیت و هروی برای ارتباط با محافل خودسر استفاده میکند، مبالغ سنگین به افراد مختلف میپردازد و از این طریق به سیستم نظارتی نفوذ میکند. برخی نمایندگان مجلس نیز پیش از این از تایید بابک زنجانی توسط چهار تن از اعضای دولت احمدینژاد خبر داده بودند.
با همقطاران زنجاني هم برخورد شود
بابك زنجاني را به واسطه سعيد مرتضوي ميشناسيم. مرتضوي خود اين روزها درگير پرونده تحقيق و تفحص از تامين اجتماعي است. رابطه بحثانگیز و مشکوک سازمان تامین اجتماعی در دوران مرتضوی با بابک زنجانی نیز بخشي از گزارش است.
اتهامات سعید مرتضوی که در گزارش تحقیق و تفحص از تامین اجتماعی مطرح شده است، چیزی کم از بابک زنجانی ندارد. ضمن اینکه مرتضوی پیش از تامین اجتماعی، ریاست ستاد مبارزه با قاچاق ارز و کالا را نیز به عهده داشته است و می توان حدس زد در صورت بررسی عملکرد او در این نهاد نیز چه نتایج محیرالعقولی به دست خواهد آمد.
مرتضوی به غیر از اتهامات مالی، با اتهام قتل در بازداشتگاه کهریزک نیز مواجه است. دادستان سابق تهران نفر اول پرونده جنایات کهریزک است. بايد ديد آيا مرتضوي هم در كنار بابك زنجاني در بند 141 زندان اوين قرار خواهد گرفت يا خير؟
وضعيت پولها را مشخص كنيد
محمود احمدينژاد با شعار مبارزه با فساد اقتصادي به قدرت رسيد. حتي در مناظرات انتخاباتي سال88 او كل تاريخ انقلاب اسلامي ايران را به اتهام فساد مالي زير سوال برد. احمدينژاد 8 سال ادعا كرد ليستي از مفسدان اقتصادي در جيب دارد كه به زودي افشا ميكند. اما پس از رفتن او بود كه بخشي از فساد مالي دوران صدارت او بر ملا شد. برخي مقامات ايراني بارها و بارها تاكيد كردند از تحريم ايران چيزي نصيب آمريكا نخواهد شد. آنها درست ميگفتند. تحريم دستاوردي براي غربيها نداشت. مردم ايران را هم دچار مشكلات عديدهاي كرد. اما براي عدهاي لقمه چرب و نرمي بود.
در دولت مهرورز و عدالت محور، عدهاي با استفاده از شرايط تحريم از فرش به عرش رسيدند. اكنون بابك زنجاني در زندان است و بايد به اتهامات حيرتانگيز خود پاسخ دهد. اما در اين ميان تكليف اينمقدار پولي كه از كشور خارج شده چه ميشود؟
علي يونسي، معاون رئيس جمهور درباره بازداشت زنجاني به نكته ظريفي اشاره كرده است.او ميگويد مدتها پيش از اين ميشد زنجاني را بازداشت كرد اما شايد قوه قضاييه خواسته به كمك خود او پولها را بازگرداند. زنجاني اكنون در زندان است و پولي هم به خزانه مملكت بازنگشته است. آيا مسئولان از بازپسگيري اموال بيتالمال نااميد شده و جلوي ضرر را از همين نقطه به بعد گرفتهاند؟ اگر اينگونه است چه كسي پاسخگو خواهد بود؟
در پرونده موسوم به3000 ميلياردي كه براي متهم اول آن پرونده حكم اعدام صادر شده است، ريالي از كشور خارج نشده بود. اكنون ميلياردها دلار از كشور خارج شده و نميتوان درباره آينده آن با صراحت صحبت كرد. در اين پرونده بايد از قوه قضاييه حمايت كرد تا در كنار محاكمه زنجاني و همدستان دانهدرشتش، ميلياردها دلار پول خارج شده را به كشور بازگرداند.
-----------------------------
شليك شبانه به 206
گروه سياسي- «هفت تیر کشی مداح مشهور» «تهدید اراذلو اوباش برای مداح اهل بیت» این دو دیدگاه مختلفي بود که برخي رسانههای چپ و راست برای یک اتفاق مشکوک در اتوبان بابایی تهران بیان کردند.
در همین راستا سایت خبری ندای انقلاب نوشت: «محمود کریمی، مداح اهل بیت (ع) که بامداد چند روز پیش در یکی از اتوبانهای تهران در حال حرکت بود از سوی سرنشینان چند خودرو مورد تهدید قرار گرفت.
این سایت که از جمله رسانههای تندروست ادامه داد: در این جریان سرنشینان این خودروها با ویراژ دادن اطراف خودروی حاج محمود کریمی وی را مجبور به توقف در حاشیه اتوبان میکنند و این مداح که به همراه خانواده خود بوده برای دفاع از خانواده اقدام به شلیک هوایی میکند که این کار هم نتیجه نمیدهد و نهایتا کریمی یک گلوله به سمت لاستیک ماشین افراد مزاحم شلیک میکند.
از سوي ديگر سایت آینده مینویسد: داستان ازاین قرار است که یکی از مداحان مشهور تهران ساعت ۳ بامداد روز ۵ دی ماه در اتوبان بابایی با یک خودروی ۲۰۶ تصادف میکند. این تصادف که میتوانست مانند صدها نمونه دیگر مثل آن با کروکی و مراجعه به بیمه حل شود به مشاجره و درگیری لفظی میکشد و مداح معروف و همراهانش که در خودروی تویوتا بودند کلت کشیده و ۵تیر به جلو و گلگیر ۲۰۶ شلیک میکنند.
اين تضاد گفتار در حالي ارائه مي شود كه اداره مسجد الهادی که محمود کریمی مراسم خود را در آن برگزار میکند بر عهده سید حسن میر کاظمی معروف به «حسن رعیت» است، فردی که رسانهها از حضور وی در خودروی محمود کریمی در شب واقعه سخن به میان آوردند. از حسن رعیت كه سابقه روشنی در کارنامه وی به چشم نمیخورد و همگان عکس معروف وی را با اسلحه در حوادث سال ۸۸ پشت موتور بیکینگ به یاد دارند. از سوی دیگر عکس این فرد با بابک زنجانی نيز افکار را بیشتر مشغول میکند.
هنگامی که این نکات را مانند قطعههای پازل کنار هم قرار میدهیم به احتمالی میرسیم که شاید این اسلحه متعلق به همراهان محمود کریمی بوده و برای اینکه آنها مورد هجمه قرار نگیرند مداح معروف از آبرو و جایگاه خود خرج کرده و مسائل را به گردن گرفته است،باز هم دوباره اين سوال را طرح ميكنيم به راستي اگر طرف مقابل اراذل واوباش بودهاند چرا بهجای اینکه فرار کنند به کلانتری مراجعه کرده و اقدام به گزارش حادثه و شکایت كردهاند؟
-----------------------------
خط و نشان براي مطبوعات
این هفته قرار است صحن علنی مجلس شاهد سوال حمید رسایی، نماینده جبهه پایداری از علی جنتی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی دولت تدبیر و امید باشد. سوال رسایی از وی به بهانه تساهل و تسامح وزیر ارشاد در برخورد با روزنامه بهار و نشرياتي كه به زعم رسايي به اسلام اهانت کردهاند مطرح میشود.
روزنامهای که حدود دو ماه پیش با شانتاژهای خبری و جوسازیهای افراطیهای مجلس از جمله رسایی توقیف شد و روزنامه نگارانش به خیل عظیم قلم به دستان بدون رسانه پیوستند. البته از نظر امثال رسایی که روزنامه نگاران و خبرنگاران را هرزه نگارانی بیش نمیدانند و توقیف و تعطیلی روزنامهها آرزوی دیرینه آنهاست، اتفاق مبارکی رخ داده است. ولی پیگیری موضوعاتی حاشیهای از سوی این افراد با بهانه توهین به اسلام و مقدسات موضوع جدیدی نیست.
بنا به گفته نمايندگان مجلس نشريه 9 دي آقاي رسايي پر از هتاكي و شائبههايي است كه تا كنون باعث شده پروندههاي زيادي براي وي در قوه قضاييه و دادگاه روحانيت تشكيل شود. این افراد با تکیه بر اصطلاحاتی چون فتنه و فتنهگری به کاسبی پرداخته و منافع خود را از راه همین آشفته بازارها تامین میکنند.
نمایندگانی که طی ۸ سال دولت عدالت محور احمدینژاد، جز اینکه مجیز گوی رئیس دولت گذشته بودند و در برابر فسادهای بزرگ مالی و اقتصادی سکوت کردند افتخار ديگري نداشتند. ولی حالا همین افراد داعیه حمایت از مردم دارند و بر سر هر موضوعی که در دولت یازدهم رخ میدهد به قول نمایندگان از رایی که مردم به همفکران آنها ندادند، انتقام بگیرند.
رسایی و همفکرانش با بزرگ کردن عیب دیگران کاسبی میکنند
کمالالدین پیرموذن، نماینده مردم اردبیل در مجلس شورای اسلامی با اشاره به تندرویهای برخی نمایندگان از جمله حمید رسایی در برابر رسانهها و طرح سوال از علی جنتی، وزیر ارشاد به بهانه تسامح و تساهل با روزنامههايي كه به اصطلاح وي مواضع مناسبي در برابر اسلام ندارند به خبرنگار قانون گفت: نمایندگان مردم باید در برابر مسئولیت خطیری که عهده دار هستند و در روز اول انتخابشان به قرآن کریم سوگند یاد میکنند که حافظ منافع ملت باشند عمل کنند، نه اینکه وقتی منافع شخصی و حزبي و گروهی شان ایجاب کرد منافع عموم را زیر پا گذاشته و نادیده بگیرند.
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس با بیان اینکه؛ نمایندهای که لباس شاگردی امام صادق (ع) را به تن دارد باید بیشتر مراقب حقوق ملت باشد اظهار داشت: نمایندگان روحانی باید بیشتر از دیگران از افراطیگریها پرهیز کنندو با این رفتارهای نامناسب، چهره نورانی اسلام را مخدوش نکنند.
وی افزود: رسایی که مباحث حوزوی را گذرانده، نباید به دنبال برچسبزنی و زیر سوال بردن سرمایه ملی باشد و اسلام و آرمانهای انقلاب را به نام خود و برای حفظ منافع شخصیاش مصادره کند.
پیرموذن با تاکید بر اینکه نباید با رفتار نامناسب اسلام را زیر سوال ببریم و چهره نورانی آن را در ذهن جوانان مخدوش کنیم گفت: برخی افراد با رفتار منفعت طلبانه به اسم اسلام، باعث دین گریزی جوانان میشوند، لذا باید افراطیونی که با موضع گیریهای خود سعی در زیر سوال بردن برخی افراد و رسانهها دارند بیشتر دقت کنند. این نماینده مردم اردبیل در خانه ملت اظهار داشت: اگر هم اشتباه یا قصوری در برخی رسانهها پیش میآید باید با رافت اسلامی با آن برخورد شود و روزنامهها را به دلایل واهی و برداشتهای شخصی توقیف و تعطیل نکنیم.
پیرموذن یادآور شد که باید با این منش، فضا را برای جذب حداکثری جامعه و اهالی قلم که با وجود محدودیتهای مالی، مسئولیت خطیری را بر عهده دارند فراهم کنیم و با برخورد رحمانی اسلامی، و نه جوسازیهای منفی، مشکلات را دو چندان نکنیم.
این نماینده دوره نهم مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه برخی نمایندههایی که تا دیروز وکیل الدوله بودند و منافعشان در حفظ شرایط قبل بود و در انتخابات دور یازدهم ریاست جمهوری، با نه بزرگ مردم منافعشان به خطر افتاد، به دنبال انتقام گیری از مردم هستند، گفت: آنها با سوال و بازخواستهای زودهنگام و با بهانههای واهی از وزرای جدید دولت منسجم یازدهم، به فکر آزار و اذیت هستند. بنابراین معتقدم کم لطفی به کابینه امید، بیتوجهی به مردم است.
عضو فراکسیون رهروان ولایت مجلس همچنین اظهار داشت: برخی اظهارات و اقدامات رسایی و دوستانش ریشه در منافع شخصی و جناحی آنها دارد، چرا که در دولت گذشته وقتی جریان انحرافی بر ارزشهای اسلام و انقلاب حمله ور بودند، این افراد هیچ واکنشی نداشتند و تذکری ندادند. حالا که دولت یازدهم با رای بالای مردم روی کار آمده است، به فکر تذکر و طرح سوال افتادهاند و وکیل الدولههای دولت قبل، امروزه وکیل المله شدهاند. ولی در اصل به دنبال انتقام از رای مردم هستند.
پیرموذن با آرزوی اینکه خداوند منیتها، نفسانیتها و ترجیح منافع شخصی و جناحی بر منافع عمومی را از مسئولان بگیرد تاکید کرد: ریشه افراطیگریها یا در حفظ منافع باندی و سلایق شخصی است، یا در سوءبرداشت از باورهای مردم و خصوصا آموزههای دینی و علوی است. چرا این افراد به اشتباه تصور میکنند خواست مردم آن چیزی است که این آقایان صلاح میدانند. وی با بیان اینکه باید علی وار با دشمنان مدارا کنیم افزود: نباید هرکسی که بر خلاف ما فکر میکند را علیه خود بدانیم و بر وی بتازیم.
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس اظهار کرد: جالب است چندی پیش رهبر انقلاب، در مذاکرات ژنو از تیم مذاکره کننده هستهاي حمایت کردند، ولی این افراد آن توافقنامه را زهری در پوششی دیگر دانستند. جالب است چنین موضع گیریهایی از افرادی که خود را ذوب در ولایت میدانند بعید است. مگر اینکه به دنبال چیزهایی دیگر باشند.
نماینده مردم اردبیل در مجلس با بیان اینکه افرادی مثل رسایی و همفکرانش با طرح سوال و تذکر به وزرای دولت جدید، به دنبال این هستند که دولت را از مسئولیت اصلیاش باز دارند، تاکید کرد: آنها میخواهند انرژی کابینه یازدهم را صرف مباحث حاشیهای کنند تا از رسیدگی به امور اصلی کشور بازدارند. با عذر خواهی از رسایی میگویم که آنها به دنبال رفع شر خود هستند.
عضو هیات رئیسه فراکسیون محیط زیست مجلس با اشاره به اینکه اصلیترین حقوق انسانها حق بهرهمندی از هوای پاک است، ولی تاکنون نمایندگانی چون رسایی به دنبال احقاق این حق اساسی مردم نبودهاند، افزود: آقای رسایی که امروزه داعیه حمایت از مردم و اسلام را دارد، چرا تاکنون در برابر آلودگی هوای تهران که سالانه جان ۴ هزار نفر را میگیرد واکنشی نشان نداده است؟ و تنها در برابر موضوعاتی که منفعت حزبی و گروهی وی را تامین میکند، اظهار نظر میکند؟
وی همچنین اظهار کرد: این افراد تندرو نانشان در بزرگ کردن عیب و ایراد دیگران است و از این راه ادامه حیات میدهند. آنها با بزرگ نمایی عیب دیگران، دکان درست کرده و امرار معاش میکنند.
روزی این رفتار رسایی گریبانش را میگیرد
همچنین نادر قاضیپور، نماینده مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی، به خبرنگار قانون گفت: افراط و تفریط همیشه محکوم است. وقتی که رهبر انقلاب موضوعی را تایید کرد، همه باید از آن حمایت کنیم نه اینکه با افراطیگری مانعی در ادامه کار ایجاد کنیم. همه باید بدانیم که مردم در ۲۴ خرداد به تفکر اصولگرایانه رای ندادند و تفکر اعتدال گرا را انتخاب کردند و رهبری هم این انتخاب را تایید کردند. بنابراین دیگر دلیلی ندارد که با افراطیگری چوب لای چرخ دولت جدید بگذاریم.
نماینده مردم ارومیه در خانه ملت، با بیان اینکه هرگونه توهین به اندیشههای مردم از نظر ما محکوم است، افزود: علی لاریجانی، رئیس مجلس شورای اسلامی در مجلس هشتم به دلیل حمایتهای بیدلیل نوکران دولت دهم، تذکر جدی به آنها داد ولی با برخوردهای بسیار بد وکیل الدولهها مواجه شد. جالب است که همین افراد، امروز میکوشند که از قالب وکیل الدوله خارج شده و لباس وکیل المله به تن کنند.
عضو فراکسیون رهروان ولایت مجلس با اشاره به سوال رسایی از وزیر ارشاد درباره تسامح و تساهل با روزنامههایی که بر خلاف اسلام قلم زدهاند، گفت: اگر وزیر ارشاد با روزنامه بهار برخورد نمیکرد جای بحث بود، ولی روزنامه بهار دو ماه پیش توقیف شده و دیگر دلیلی ندارد بعد از توقیف این روزنامه و تشکیل پرونده برای آن در قوه قضاییه سوال از وزیر ارشاد در صحن علنی مطرح شود.
عضو فراکسیون کارگری مجلس با بیان اینکه در دولت گذشته روزنامه ایران به خطوط قرمز نظام وارد شد و به اسلام توهین کرده بود، افزود: این روزنامه حامی دولت احمدینژاد، چهرههای جریان انحرافی را برجسته کرده بود و به اسلام و خطوط قرمز نظام وارد شده بود، ولی رسایی و دوستانش با این موضوع برخورد نکرده و در آن مورد تذکر ندادند. قاضیپور افزود: واعجبا که رسایی و همفکرانش در دولتهای نهم و دهم نوکر دولت بودند ولی الان میخواهند ادای حمایت از مردم را درآورند. وکیل ملت حامی حقوق مستضعفان، کارگران و کشاورزان است نه سرمایه داران و قدرتمندان.
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس خاطرنشان کرد: رسایی و امثال وی باید به صراحت بگویند که نشریه ۹ دی و نشریاتی که از این قبیل برای خود دست و پا کردهاند چقدر تیراژ دارد؟ چقدر برای نظام مفید هستند و در دولت احمدینژاد چقدر کمک مالی گرفتهاند. وی یادآور شد که مجلس آگاه است و اگر سوالی از وزیری مطرح میشود میسنجد که این سوال چقدر بجا ست.
اگر سوال وارد باشد که به وزیر کارت زردمی دهد، در غیر این صورت جای نگرانی نیست و مجلس بیدار است. قاضیپور با تاکید بر اینکه مصادره نام ۹ دی برای یک نفر درست نیست، اظهار د اشت: ۹ دی منتسب به کل مردم ایران است و نباید فرد مشخص و انگشت نمای جبهه پایداری این روز را برای خود مصادره کند و از آن نام سوءاستفاده کند.
کلمه ۹ دی برای ما مقدس است و میثاق دوم مردم با نظام است. رسایی نمیتواند با مصادره این نام برای نشریه خود، آن روز را مال خود کند. این نماینده دوره نهم مجلس افزود: نشریه ۹ دی در جامعه توزیع میشود و برخی افراد آن را مطالعه میکنند. اگر اسنادی دال بر توهین در این نشریه وجود دارد با شکایت به قوه قضاییه میتوان موضوع را پیگیری کرد. البته شنیدهام وی پرونده زیادی در قوه قضاییه دارد، بنابراین معتقدم قطره قطره این شکایتها جمع شده و ناگهان دریا میشود.
وی با بیان اینکه چاه کن خودش به ته چاه میافتد، گفت: اگر رسایی در نشریهاش به دیگران توهینی میکند بداند که بیادبی، بیادبی میآورد و هتاکی، هتاکی. روزی این رفتارش گریبان خودش را میگیرد.
اخبار سیاسی - روزنامه قانون