چند درس در ماجراي تيراندازي مداح مشهور
- مجموعه: اخبار سیاسی و اجتماعی
- تاریخ انتشار : دوشنبه, 30 -3443 03:25
اخبار سیاسی - چند درس در ماجراي تيراندازي مداح مشهور؛
مواظب خلق گروههاي جديد باشيد!
ماجراي اسلحه کشي مداح مشهور - اگرچه با رضايت ناگهاني شاکيان به پايان رسيد- اما در حال ورود به مرحله تازه اي بود. حمايت بي چون و چراي برخي از مداحان مشهور از فردي که پرونده وي در دستگاه قضايي جمهوري اسلامي در حال رسيدگي بوده در روزهاي گذشته به گونه اي پيش رفت که به نظر مي رسيد اين گروه سرنوشت همکار خود را با مقدسات مورد احترام مردم گره زد و حتي يکي از اين افراد، او را با يکي از پيامبران نيز مقايسه کرده است.
از سوي ديگر گمنام ماندن شاکيان اين مداح مشهور( که در چنين مواردي طرف گفت وگوي رسانهها واقع ميشدند) نيز نشان ميدهد که ممکن است برخي افراد متنفذ در دستگاههاي مختلف، مانع انتشار نظرات مخالفان اين فرد ميشوند . در اين خصوص چند نکته ضروري است:
(1)
وضعيت کنوني « مداح مشهور» آن چنان که دوستان وي ميگويند به خاطر «مداح» بودن وي نيست بلکه بيشتر متاثر از «مشهور» بودن اوست. و اين در جامعه اي که اطلاعات به سرعت انتشار پيدا ميکند امري عادي است.
پس گره زدن مخالفان حرکت غير قانوني اين مداح به مخالفان مقدسات، امام حسين (ع) و عاشورا، تنها سوء استفاده گروه هاي خاص از اين مفاهيم با انگيزههاي شخصي و صنفي است که نه تنها دردي از اين گروه دوا نخواهد کرد بلکه سببب تضعيف اين مقدسات نيز ميگردد.
در طول تاريخ تشيع مداحان خاندان پيامبر(س) جايگاه ويژه اي پيدا کردند که آنان را در شمار افراد و گروههاي مرجع و مورد احترام مردم در آورده بود. از آن سو آنان نيز با رعايت آنچه بر سر منابر و در مراثي و مداحيهاي خود به عنوان فضايل و خصايل پيامبر اسلام و خاندان گرامي اش بر ميشمردند، تلاش ميکردند نمونه اي عيني و ملموس از اين ويژگيها را به نمايش بگذارند.
آنان مواظب بودند که مبادا رفتار شخصي و خطاي احتمالي آنان به حساب مقدسات مردم نوشته شود. ضمن آن که تلاش بسيار کرده بودند تا حساب کسب و زندگي خود را از ثنا ورثاي بزرگان دين جدا کنند. اما به نظر ميرسد که حداقل در دو دهه گذشته مداحان جديد در اين امر نخواستند يا نتوانستند که موفق شوند.
انتشار شايعات و اخباري درباره وضعيت اقتصادي بر آمده از اين فعاليت و عدم پاسخگويي در اين باره از يک سو و ورود برخي از چهرههاي بارز اين جريان به رقابتهاي سياسي و نزديکي با مسئولان دولتي و از جمله دلايل ايجاد شبهات در اذهان مردم بوده است.
(2)
حمايت برخي از محافل با فردي که در نگاه اول به نظر ميرسد مرتکب جرمي شده است (که البته بايد منتظر نتيجه دادگاه بود)يادآور حمايت بي چون و چراي برخي از جناحهاي سياسي از افراد تندرو و قانون شکني بوده که در دو دهه گذشته با توجيه دفاع از ارزشهاي نظام و اسلام،مرزهاي قانون را در مينورديدند.
با ظهور محمود احمدي نژاد در فضاي اجرايي ايران به ويژه در مديريت شهر تهران وي توانست با سازماندهي برخي از اين افراد در هيئتهاي مذهبي و کمکهاي مالي از بودجه شهرداري تهران به آنان، گروه موثري تشکيل داده و توجه برخي از جوانان هياتي را به خود جلب کند. او در مقام رياست جمهوري نيز تا نزديک به 5 سال اين ارتباط دو سويه را حفظ کرد.
مداحان را در کنار وزراي دولت به سفر استاني ميبرد، در هيتهاي عزاداري آنان حضور مييافت و با آنان عکس يادگاري ميگرفت. وضعيت به گونه اي پيش رفت که در عزاداريهاي ايام محرم و صفر و شهادت امام علي (ع) در کنار لعن شمر، يزيد، ابن سعد و ابن ملجم، نام برخي از رقباي احمدي نژاد نيز از زبان اين مداحان شنيده ميشد.
اما اين وضعيت در سه سال اخير به گونه اي عجيب دگرگون شد، به نحوي که همان مداحان در همان زمانها و همان مکانها بدترين تعابير را درباره محمود احمدي نژاد که هنوز رئيس جمهور ايران اسلامي بود به کار ميبردند. موضوعي که سبب سردرگمي برخي از قشرهايي گرديده بود که برايشان احمدي نژاد را فرماندهي در اردوگاه ائمه توصيف کرده بودند.
***
به نظر ميرسيد که اين موارد ميتواند درس عبرتي باشد براي برخي جناحهاي سياسي که بخواهند با حمايت همه جانبه از اين گروهها آنان را در شمار ليدرهاي تبليغاتي خود قرار دهند. تجربه استفاده از گروههاي فشار در چند سال گذشته توسط برخي جناحهاي سياسي که خود سرانجام قرباني تحرکات آنان شده بودند تصوير روشني از اين موضوع به دست ميدهد .
از سوي ديگر ميتوانند آيينه اي باشد براي برخي از گروههاي مرجع مردم که مقدسات مورد احترام را نمايندگي ميکنند که به سادگي بازيچه سياست مداراني قرار نگيرند که همه چيز را از دريچه انتخابات و گرفتن راي ميبينند.
اخبار سیاسی - روزنامه ابتکار