آخرین اخبار سیاسی

مصطفی معین،اخبار سیاسی،خبرهای سیاسی

معین: در رابطه با غنی سازی رفراندوم برگزار کنیم | سرنوشت فعال‌سازی مکانیسم ماشه، وابسته به مذاکره با آمریکاست، نه اروپا

مصطفی معین از چهره‌های برجسته اصلاح‌طلب، پیشنهاد داد برای باز شدن گره هسته‌ای، رفراندومی در کشور برگزار شود. وزیر علوم دولت اصلاحات در…

کليد روحاني باب ميل چه گروهي مي‌چرخد؟



اخبار,کليد روحاني,اخبار جالب

 

اخبار سیاسی - کليد روحاني باب ميل چه گروهي مي‌چرخد؟

پس از آنکه تبِ برد و باخت در انتخابات خوابيد و رجز خواني‌هاي گروه‌هاي سياسي براي مصادره روحاني فروکش کرد و فضاي جامعه از شوک اوليه انتخابات به در آمد و مواضع دولت روحاني روشن و شفاف شد، حالا ديگر با نوعي واقع گرايي در قضاوت گروهها روبرو هستيم. هر چه پيش تر مي‌رويم، مواضع اين گروه ها، نسبت به دولت تدبير و شخص دکتر روحاني واقعي تر و شفاف تر خود را به رخ مي‌کشند.

 از همان روز نام نويسي دکتر روحاني، براي نامزدي رياست جمهوري يازدهم، ميان دو جريان سياسي کشور، بر سر تعريف خاستگاه و تفسير جايگاه او، کشمکش در گرفت.

 

عده اي با تمسک به گذشت تشکيلاتي و مشي سياسي ايشان او را در اردوگاه اصولگرايي تعريف مي‌کردند. اينان عمدتاً جريان اصولگرا و برخي از تندروهاي اصلاح طلب بودند.

 

در مقابل گروهي هم با تمسک به عملکرد هشت سال اخير دکتر روحاني، نزديکي ديرينه اش به آيت الله هاشمي رفسنجاني و دبيري شوراي عالي امنيت ملي در دولت خاتمي، وي را اصولگراي معرفتي و اصلاح طلبي سياسي مي‌ناميدند. اينان همان حکمي را که پيرامون آقاي هاشمي صادر مي‌شود، در خصوص آقاي روحاني هم صادر مي‌کردند.

 

به هر روي، با هر تحليل و هر گذشته اي، دکتر روحاني با حمايت رهبران اصلاح طلب و به ميدان آمدن بدنه اجتماعي اصلاح طلبان پيروز ميدان رقابت يازدهم شد. آنچه او در اين مدت به نمايش گذاشته است خلاف آن چيزي بود که پيش از اين تصوير مي‌شد.

 

او نشان داد که از ظرفيت اصلاح طلبي بالايي برخوردار است. نوع نگاهش به حقوق شهروندي، تفسير حقوقي اش از رابطه مردم و حاکميت، همچنين معنايي که براي قدرت قايل است و عملکرد پنج ماهه اش، همه و همه نشان مي‌دهند که روحاني آن شخصي نيست،که از يک سو افراطيون دست راستي مي‌پنداشتند و از سوي ديگر، برخي ذوق زده‌ها پس از پيروزي تصور مي‌کردند.

 

روحاني خود از همان ابتدا مي‌کوشيد، تا در قالب گفتمان اعتدال، تصويري متفاوت و مستقل از خود ارائه دهد. او خود را نه متعلق به اين و نه مقابلِ آن معرفي مي‌کرد، بلکه با ظرفيت اعتدال، سقف قابليت خود را در بالاي جريانات مرسوم قرار داد. حال که آب‌ها از آسياب افتاده، طمع‌ها فروکش کرده و قضاوت‌ها به واقعيت نزديک تر شده، داوري راحت تر شده است. تا کنون سعي گروه‌ها بر تفسيرِ تبعي از روحاني و يا مصادر امتدادي او بود.


گروهي او را ذيل خود مي‌دانستند و برخي خود را به او الصاق مي‌کردند. اما واقعيت اين است که جايگاه روحاني در ذيل يا متن گروه‌هاي کنوني قرار ندارد. عمل روحاني با مطالبات اصلاح طلبان بيشتر سازگار بوده است. البته منظور مطالبات حداکثري نيست؛ بلکه مطالباتي که با ظرفيت قانون اساسي جمهوري اسلامي سازگاراست و منطقِ کلام رياست جمهوري را تشکيل مي‌دهد و در بطن عملکردش نيز مستتر است. در نتيجه پيش بيني اين که کدام گروه از روحاني عبور خواهد کرد و پدال گاز کدامين گروه براي پيشي گرفتن از روحاني تحت فشار است، علي رغم تشخيص فعلي گروه ها، نيازمند زمان بيشتري است.

 

بي شک روحاني همچنان پا در پوسته اعتدال دارد و کليدش به رنگ اعتدال است. اين کليد باب ميل افراطيون نيست. اصولگرايان همه جانبه نگر و واقع گرا بناي عدول نخواهند داشت. چرا که مي‌دانند عبور از روحاني ممکن است آنان را به سراب تندروها بکشاند.

 

آنان هراس تکرار تجربه هشت سال گذشته را دارند. ولي گروههاي افراطي اصولگرا، پيش آهنگان و پيش قراولان چنين رقابتي خواهند بود. پدال گاز هم اکنون در مجلس شوراي اسلامي و در برخي نهاد ها، تحت فشار قرار گرفته است؛ در برخي از تريبون‌هاي نماز جمعه نيز بر آن تأکيد و تصريح مي‌شود.

 

اما رهبران اصلاح طلبان و بدنه اجتماعي آنان تاکنون از عملکرد روحاني راضي بوده و به آينده اميدوارند. آنان، همچنان چشم انتظارِ رونمايي از ظرفيت‌هاي اصلاح طلبي روحاني هستند و دليلي براي ميدان دادن به تئوري‌هاي منسوخ شد دوران هوس‌هاي سياسي و توهم زدگي رمانتيک نمي‌بينند.
اخبار سیاسی - ابتکار

 

کالا ها و خدمات منتخب

    تازه ترین خبرها(روزنامه، سیاست و جامعه، حوادث، اقتصادی، ورزشی، دانشگاه و...)

    سایر خبرهای داغ

      ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

      ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------