اعلام جدایی جنجالی ترین سرتیپ حلقه نزدیکان اسد / سفیر سوریه در قبرس هم به مخالفان پیوست
- مجموعه: اخبار سیاسی و اجتماعی
- تاریخ انتشار : چهارشنبه, 04 مرداد 1391 11:25
اعلام جدایی جنجالی ترین سرتیپ حلقه نزدیکان اسد / سفیر سوریه در قبرس هم به مخالفان پیوست
این افسر ارشد که پدرش مصطفی طلاس به مدت 23 سال وزیر دفاع سوریه و از حلقه نزدیکان حافظ اسد رئیس جمهور سابق سوریه به شمار می رفت؛ از کودکی با بشار اسد رشد کرد و به عنوان یکی از نزدیک ترین افراد به او شناخته می شد.سرتیپ مناف طلاس افسر ارشد گارد ریاست جمهوری سوریه با قرائت بیانیه ای رسما از حکومت این کشور، اعلام جدایی کرد و به صف مخالفان پیوست.
به گزارش عصر ایران، طلاس در بیانیه ای که از شبکه تلویزیونی العربیه قرائت کرد گفت: "با شما سخن می گویم نه به عنوان یک مقام مسئول بلکه به عنوان یکی از فرزندان سوریه و یکی از فرزندان ارتش عربی سوریه که مخالف رفتارهای مجرمانه این حکومت فاسد است."
این نخستین اظهارات علنی طلاس به عنوان یکی از افراد حلقه نزدیک بشار اسد رئیس جمهور سوریه و سرتیپ در گارد ریاست جمهوری است که چندی پیش با ترک سوریه، به فرانسه گریخت.
او از زمان فرار به فرانسه، اظهار نظری نکرده بود به همین دلیل برخی رسانه های نزدیک به حکومت سوریه از بازگشت طلاس به این کشور خبر داده بودند و برخی دیگر این فرار را مهره چینی اسد برای حکومت آینده یا نفوذ در مخالفان، توصیف می کردند.
همچنین هم اکنون با مطرح شدن موضوع تشکیل دولت انتقالی در سوریه توسط مخالفان ، از طلاس به عنوان یکی از مهمترین گزینه های ریاست این دولت ، نام برده می شود.
این افسر ارشد که پدرش مصطفی طلاس به مدت 23 سال وزیر دفاع سوریه و از حلقه نزدیکان حافظ اسد رئیس جمهور سابق سوریه به شمار می رفت؛ از کودکی با بشار اسد رشد کرد و به عنوان یکی از نزدیک ترین مقامات به اسد شناخته می شد.
البته مناف طلاس در سخنرانی اخیر خود و برخلاف دهها افسری که در 17 ماه گذشته از ارتش سوریه جدا شده بودند به صراحت از نظامیان سوریه نخواست تا از ارتش جدا بشوند.وی گفت: با دعای آمرزش و احترام به روح شهدای این انقلاب بزرگ، خواهان انجام اقداماتی برای حفظ وحدت سوریه و تضمین شروع در ساخت سوریه جدید هستم.
طلاس افزود: امروز به عنوان یک سوری، وظیفه داریم به یکدیگر اطمینان دهیم و فرصت را از دست این حکومت و هر کسی که بخواهد درگیری میان ما سوری ها را افزایش دهد بگیریم.این افسر ارشد جدا شده از حکومت سوریه افزود: سوریه بزرگتر از هر فردی است.
از زمان آغاز بحران در سوریه در 17 گذشته تاکنون شماری از نظامیان در سمت های مختلف، از ارتش جدا شده اند اما بر خلاف یمن و لیبی تاکنون ارتش سوریه شاهد چند دستگی یا جدایی تعداد زیادی از نظامیان ارشد که ارتش را با ضربه سختی روبه رو کند، نبوده است.
در همین ارتباط، برخی رسانه ها اعلام کردند خانم " لمياء الحريري" سفیر سوریه در قبرس از سمت خود استعفا کرده و به مخالفان اسد پیوسته است. به گفته رسانه ها، این سفیر به قطر سفر کرده است.
قبل از این هم سفیر سوریه در بغداد نیز با اعلام جدایی از حکومت دمشق به صف مخالفان پیوسته و به قطر رفته بود.
رویترز می نویسد: اکثریت افسران ارتش سوریه، از اقلیت علوی مذهب هستند که بشار اسد نیز یکی از آنهاست. افسران ارتش در 5 دهه گذشته پست های کلیدی حکومت را در دست داشتند. افسران سنی مذهب در ارتش معمولات سمت های اداری برعهده دارند و دستگاه امنیتی که اکثریت آنها را علوی ها تشکیل می دهند نظارت بر این افسران را برعهده دارد.
در همین حال، روسیه به سوریه درباره استفاده از سلاح شیمیایی هشدار داد و گفت که مسکو بر اساس این پیش فرض فعالیت می کند که دولت سوریه به تعهدات بین المللی خود پایبند است.وزارت امورخارجه روسیه در بیانیه ای اضافه کرد: سوریه پروتکل بین المللی سال 1968 درباره منع استفاده از گازهای سمی در جنگ ها را امضا کرده است .
"جهاد مقدسی " سخنگوی وزارت خارجه سوریه روز دوشنبه گذشته ضمن اعتراف به اینکه ارتش این کشور، سلاح های شیمیایی در اختیار دارد گفت که از این سلاح در بحران داخلی استفاده نخواهد شد بلکه در مقابل نیروهای متجاوز خارجی، به کار گرفته خواهد شد.
با این حال وزارت خارجه سوریه پس از آن به طور تلویحی موضوع داشتن سلاح شیمیایی را رد کرد و رسانه ها را به تحریف سخنان "مقدسی" متهم کرد.
سوریه معاهده بین المللی سال 1992 در ممنوعیت استفاده ، تولید یا انبار اسلحه شیمیایی را امضا نکرده است اما مقامات این کشور در گذشته وجود انبار سلاح های شیمیایی را رد کرده اند.
رویترز همچنین به نقل از ساکنان و فعالان مخالف نوشت: نیروهای ارتش سوریه صبح امروز چهارشنبه با بمباران منطقه مسکونی تل در شمال دمشق، باعث فرار گروهی خانواده های ساکن این منطقه به سمت منطقه کوهستانی جبل القلمون شده است.
هدف از این اقدام، به دست گرفتن کنترل منطقه تل و بازپس گیری آن از مخالفان است. حدود 100 هزار نفر در این منطقه زندگی می کنند.
یکی از ساکنان هم گفت که بالگردهای نظامی ارتش در حال بمبماران این منطقه هستند.
منطقه تل واقع در هشت کیلومتری شمال دمشق هفته گذشته به همراه شماری از مناطق دمشق به دست مخالفان افتاد.
هم اکنون مخالفان مسلح در مرکز دمشق، هیچ منطقه ای را به طور کامل در اختیار خود ندارد و ارتش سوریه با وارد کردن تانک ها و خودروهای زرهی خود مخالفان را به عقب راند. در حال حاضر تنها در برخی مناطق دمشق، زد و خوردهای پراکنده ای میان ارتش و مخالفان جریان دارد.
با این حال درگیری ها میان مخالفان و ارتش در شهر حلب دومین شهر مهم سوریه رو به افزایش است. مخالفان از حملات جنگنده های ارتش سوریه به حلب خبر داده بودند.
در همین حال هیلاری کلینتون وزیر امور خارجه آمریکا گفت: مخالفان در حال به دست آوردن مناطقی از سوریه هستند که در نهایت به مناطق "امن" تبدیل می شوند و جایگاهی را برای عملیات های بیشتری عیه نیروهای دولتی ایجاد می کند. بشار اسد رئیس جمهور سوریه همچنان برای مذاکره برای خروج از قدرت، زمان دارد.
وی افزود: زمان آن فرا رسیده است تا درباره مسائل، روز بعد از اسد سخن گفته شود مانند چگونگی حکمرانی بر سوریه پس از اسد و چگونگی جلوگیری از خون ریزی در انتقام جویی های فرقه ای.
کلینتون ادامه داد: ضروری است که مخالفان مسلح که هم اکنون از سازماندهی بهتری برخوردارند و دامنه حضور خود را گسترش داده اند این پیام را ارسال کنند که موضوع (تغییر قدرت در سوریه) به سود همه مردم سوریه است و نه فقط به سود گروهی معین. مخالفان مسلح همچنین نباید در هیچ اقدام انتقام جویانه ای که منجر به خشونت های بیشتر و خطرناک تر شود، مشارکت کنند./عصرایران