آخرین اخبار سیاسی

مصطفی معین،اخبار سیاسی،خبرهای سیاسی

معین: در رابطه با غنی سازی رفراندوم برگزار کنیم | سرنوشت فعال‌سازی مکانیسم ماشه، وابسته به مذاکره با آمریکاست، نه اروپا

مصطفی معین از چهره‌های برجسته اصلاح‌طلب، پیشنهاد داد برای باز شدن گره هسته‌ای، رفراندومی در کشور برگزار شود. وزیر علوم دولت اصلاحات در…

رادیو ملی امریکا; تاریخچه نقش امریکا در برنـامه هسته ای ایران؛ از آغاز تا امـروز



"رادیو ملی امریکا" در گزارش اختصاصی مطرح کرد
تاریخچه نقش امریکا در برنـامه هسته ای ایران؛ از آغاز تا امـروز

رادیو ملی امریکا با انتشار گزارشی اختصاصی به تاریخچه نقش دولت امریکا در برنامه هسته ای ایران پرداخته است. این رادیو اشاره می کند که پس از توافق هسته ای تاریخی میان ایران و 1+5 این انگیزه ایجاد می شود که به یک موضوع مهم پرداخته شود: نقش ایالات متحده در برنامه هسته ای ایران. رادیو ملی امریکا سیر تحولات تاریخی از پیش از پیروزی انقلاب تا به امروز را درباره نقش واشنگتن در روند برنامه هسته ای ایران مورد بررسی قرار داده است.

 اخبار,اخبار امروز,اخبار جدید

 

رادیو ملی امریکا با انتشار گزارشی اختصاصی به تاریخچه نقش دولت امریکا در برنامه هسته ای ایران پرداخته است. این رادیو اشاره می کند که پس از توافق هسته ای تاریخی میان ایران و 1+5 این انگیزه ایجاد می شود که به یک موضوع مهم پرداخته شود: نقش ایالات متحده در برنامه هسته ای ایران.

به گزارش خرداد، رادیو ملی امریکا با اشاره به پیشینه نقش امریکا در برنامه هسته ای ایران به نقل از "علی واعظ" تحلیلگر ارشد گروه بین المللی بحران می نویسد:"این برنامه دارای ریشه های عمیقی است که سابقه آن بسیار بیش از دوران ریاست جمهوری اوباما است. این برنامه در سال 1957 میلادی اغاز شد. در آن زمان ایالات متحده به ایران اولین راکتور تحقیقاتی را ارائه کرد. این راکتور هسته ای 5 مگاواتی هنوز هم در تهران مورد استفاده قرار می گیرد و جنبه تحقیقاتی دارد. امریکا این راکتور را در محوطه دانشگاه تهران ساخت. در آن زمان این ایده خوبی برای امریکایی ها بود."

 

اخبار,اخبار امروز,اخبار جدید

 

رادیو ملی امریکا در ادامه اشاره می کند که تاسیس برنامه هسته ای در ایران برای مصارف صلح آمیز ابتکار عملی از سوی "ایزنهاور" رییس جمهوری وقت امریکا بود. رییس جمهوری امریکا در آن زمان امیدوار بود که با این کار ایران را از تعقیب برنامه تسلیحاتی هسته ای بازخواهد داشت چرا که در آن زمان رقابتی هسته ای از بعد نظامی میان هندوستان، پاکستان و اسرائیل در جریان بود.

 

واعظ در ادامه اشاره می کند که طبق این برنامه قرار بود امریکا به ایران راکتورهای کوچک و سوخت محدود ارائه دهد اما رونق اقتصادی در دهه 70 به دلیل افزایش قیمت نفت به یک برنامه هسته ای غیر نظامی تمام عیار تبدیل شد. در آن زمان ایران با صرف 20 میلیون دلار هزینه صرف آموزش کارشناسان هسته ای ایرانی در موسسه تحقیقاتی ماساسچوست امریکا کرد.

 

علی واعظ در ادامه اشاره می کند که اکثر دانشجویانی که به امریکا اعزام شده بودند و پس از آن برای اداره برنامه هسته ای به ایران بازگشتند دانش آموخته دانشگاه ام آی تی امریکا بودند.

 

این رادیوی امریکایی در ادامه اشاره می کند که شاه خواستار آن بود که برنامه هسته ای ایران توسعه یابد با این حال، امریکایی ها از ارائه تجهیزات پیشرفته تر و بیش تر به ایران خودداری می کردند و به همین خاطر ایران در آن زمان از آلمان و فرانسه تجهیزات مورد نیاز خود را خریداری کرد.

 

رادیو ملی امریکا در ادامه اشاره می کرد که پس از پیروزی انقلاب و در سال های اولیه برنامه هسته ای امری وارداتی قلمداد می شد و نمادی از غربزدگی به همین خاطر دولت علاقه چندانی به تکمیل برنامه هسته ای نداشت. با این حال، جنگ تحمیلی عراق علیه ایران سبب شد تا ایران تصمیم به احیای برنامه هسته ای خود بگیرد.

 

اخبار,اخبار امروز,اخبار جدید

 

علی واعظ در ادامه این گزارش اشاره می کند که در زمان جنگ به یاد می آورد که خاموشی های مکرر در شهرهای مختلف ایران در جریان بود و کمبود برق احساس می شد. از آن رو ایران برای این منظور نیز نیازمند تکمیل برنامه هسته ای خود بود.

 

اخبار,اخبار امروز,اخبار جدید

 

رادیو ملی امریکا در ادامه به تحریم های امریکا علیه برنامه هسته ای ایران در دوران ریاست جمهوری احمدی نژاد اشاره می کند و در این باره می نویسد:"صادرات نفت ایران بر اثر این تحریم ها 50 درصد کاهش یافت و در سال 2013 میلادی ارزش پول ایران نیز به میزان 50 درصد کم تر از گذشته شد."

 

اخبار,اخبار امروز,اخبار جدید

 

واعظ در بخش دیگری از این گزارش دیدارهای انجام شده میان "ویلیام برنز" دیپلمات بلندپایه امریکایی با مقام های ایرانی برای زمینه سازی توافق هسته ای را نقطه عطفی در افزایش همکاری های تهران – واشنگتن در این باره می داند و می افزاید:"امریکایی ها می خواستند مطمئن شوند که فناوری هسته ای ایران برای مصارف صلح آمیز است. واعظ اشاره می کند که پس از به قدرت رسیدن روحانی امید امریکایی ها به افزایش تعامل بر سر برنامه هسته ای با ایران افزایش یافت. او در این باره می گوید:"روحانی تحصیلات عالیه خود را در اسکاتلند گذرانده و ظریف وزیر امور خارجه ایران نیز در کالیفرنیا، نیویورک و کلرادو تحصیل کرده است. هر دوی آنان در مقایسه با احمدی نژاد درک بهتری از جهان و معادلات آن دارند."

 

اخبار سیاسی - خردادنیوز

 

کالا ها و خدمات منتخب

    تازه ترین خبرها(روزنامه، سیاست و جامعه، حوادث، اقتصادی، ورزشی، دانشگاه و...)

    سایر خبرهای داغ

      ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

      ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------