پورمحمدي: سكوتم به خاطر مصلحت كشور است
- مجموعه: اخبار سیاسی و اجتماعی
- تاریخ انتشار : دوشنبه, 30 -3443 03:25
سيزدهمين نشست سالانه اتحاديه دانشجويان مستقل
پورمحمدي: سكوتم به خاطر مصلحت كشور است/دولتمردان پاك دست داريم
رييس سازمان بازرسي كل كشور گفت: من بايد بلندگوي بلند و قاطع جامعه در بيان مشكلات اداري، اجرايي كشور باشم.
به گزارش ایسنا حجتالاسلام و المسلمين مصطفي پورمحمدي در سيزدهمين نشست سالانه اتحاديه انجمنهاي اسلامي دانشجويان مستقل دانشگاههاي سراسر كشور در پاسخ به سوالات متعدد دانشجويان كه معتقد بودند برخي اطلاعاتي كه از سازمان بازرسي كل كشور بيرون ميآيد، شائبه سياسي بودن دارد، به بيان مقدمهاي درباره روند خروجش از وزارت كشور پرداخت و افزود: بعد از آن من اصرار داشتم كه به اقتضاي يكسري علايق شخصي به دنبال كارهاي فرهنگي و سياسي بروم. آيتالله شاهرودي نيز بعد از مدتي مرا خواستند و به من گفتند كه به سازمان بازرسي بيايم، اما من به دلايلي گفتم كه به اين سازمان نميآيم، گفتم مصلحت نيست؛ چراكه من از دولت بيرون آمدم حالا چطور بازرس دولت شوم، وقتي اين اتفاق بيفتد ممكن است عده اي بگويند كه پورمحمدي ميخواهد تلافي كند و در اين صورت شائبه ايجاد خواهد شد. با اين حال گفته شد كه فلاني به سازمان بازرسي برود.
وي خطاب به دانشجويان با تاكيد بر اينكه «من با چنين پيشينهاي به سازمان بازرسي آمدهام» اظهار كرد: ببينيد من بازرس كل كشور هستم و لازم است تا آنچه بايد را به اطلاع مردم برسانم، من الان بعضي موارد را سانسور ميكنم و شما از من بايد بپرسيد كه چرا سانسور ميكني؟ اتفاقا چون شائبه سياسي است، من فيتيلهاش را پايين ميكشم.
وي تاكيدكرد: آنهايي كه با من برخورد ميكنند، كساني هستند كه نميخواهند فضاي اداري و نظارت كشور فضاي سالمي باشد، اينها ميخواهند كارد نظارت را كند كنند و اتفاقا چنين حركتي يك حركت سياسي است.
رييس سازمان بازرسي كل كشور گفت: اتفاقا من چند بار به دولت گفتم كه يكي از گزارشهاي مرا نقد كنيد و معتقد به اين مساله هستم؛ چرا كه به نظر من بايد حكومت شفاف و پاسخگو باشد و ما اجازه نداريم حقوق عامه را در پستوها، حصارها و ديوارها قرار دهيم. حالا اينكه گفته ميشود، دشمن سوءاستفاده ميكند بحث ديگري است، ما بايد مواظب اين بحث نيز باشيم.
مجري پرسيد: يعني شما شائبه سياسي نداريد؟
به گزارش ايسنا رييس سازمان بازرسي كل كشور خاطرنشان كرد: من يك عنصر سياسي كشور هستم و تفكر سياسي دارم. من اصولگراي معتقدي بودم كه زماني وزير كشور شدم. آقاي احمدينژاد به من ميگفت، چرا ميگويي اصولگرا و من ميگفتم معتقد به آرمانهايم هستم.
وي افزود: من در اين كشور سه انتخابات برگزار كردم و خوشحالم كه اصولگرايان موفق بودند، اما اين موضوع هيچ ربطي به موضوع كاري من ندارد. من براي اولينبار ديوارهاي ستاد انتخابات را شيشهاي كردم تا خبرنگاران از آنچه در ستاد رخ ميدهد، باخبر شوند. حتي به تعداد زيادي براي بحث نظارت كارت وزير كشور را دادم و همه اينها به اين خاطر بود كه نشان دهيم اصولگرايان پاكدست هستند و جا خالي نميكنند.
وي با تاكيد دوباره بر اينكه من يك عنصر سياسي در جامعه هستم، گفت: ديدگاه خاص سياسي من در بعضيجاها معلوم ميشود مثلا در جاهايي كه بخواهم به عنوان اصولگرا عليه اصلاحطلبان پروندهسازي كنم. برخي ميگفتند كه اين درست نبود براي بعضي پرونده بسازيم كه من در جواب اين عده گفتم؛ دوستي ما مرز دارد، ما با دوستانمان دوست هستيم تا آنجا كه قوانين و مقررات وجود دارد.
در ادامه دانشجويي پرسيد: چطور است كه شما پروندههاي مربوط به دولت را مورد توجه قرار ميدهيد، ولي پروندههاي مربوط به مجلس و ديگر قوهها را مطرح نميكنيد؟
رييس سازمان بازرسي كل كشور در پاسخ با بيان اينكه «پول و قدرت در دولت و قوه مجريه است» گفت: من بازرس قوه قضاييه و قوه مقننه نيستم، بلكه بازرس دولت هستم برخي اين را به من ميگويند كه تو چرا در قوه قضاييه و مقننه نظارت نميكني، كه من در جواب ميگويم من مسوولش نيستم.
وي با بيان اينكه «من آدمي جدي هستم و با دوستانم تعارف ندارم و اتفاقا سختگيريام نسبت به همفكران و دوستانم بيشتر است»، خاطرنشان كرد: اتفاقا برخي افراد در پروندهها دوستان كاري من در دورههاي مختلف هستند، ولي اين موضوع دليل نميشود كه من روي چنين پروندهاي ضعيف كار كنم.
در ادامه دانشجويي درباره جايگاه پورمحمدي در 7+8 و احتمال حمايتش از كانديداتوري قاليباف در انتخابات رياست جمهوري آينده پرسيد.
وي با اشاره به تدوين منشور اصولگرايي اظهار كرد: اگرچه بايدها و نبايدهايي در اين منشور تدوين شد، اما بايد بدانيم كه همه انسانها از نظر تقيد، التزام، عمل، باور و گرايش و اخلاق در يك سطح نيستند و همه در يك قالب خاص قرار نميگيرند و ما نميتوانيم بگوييم تو باش و تو نباش و من در 7+8 نقش مستقيمي نداشتم. همه در اين روند سهم داشتند و اينطور نبود كه فقط يك نظر قالب باشد.
وي همچنين گفت: در مورد رياست جمهوري بحث متفاوت است، برخي خوبند، اما خوبتر هم وجود دارد من معتقدم تا وقتي خوب است، نبايد به سراغ متوسط رفت و تا وقتي خوبترها هستند، نبايد سراغ خوبها را گرفت. به هر ترتيب به نظر من ما هنوز رفتار همسان و همشكلي براي انتخابات رياست جمهوري آينده نداريم و بعيد است از سازوكار گذشته براي انتخابات رياست جمهوري آينده استفاده شود.
دانشجوي ديگري دوباره اسم قاليباف را مطرح و نظر پورمحمدي را در مورد وي پرسيد.
رييس سازمان بازرسي كل كشور با تاكيد بر اينكه «هماكنون وقت قيمت گذاري، اندازهگيري و نمرهدادن نيست»، اظهار كرد: به اين برادر و ديگران نقدهايي وجود دارد كه برخي از اين نقدها جدي است، اما به هر ترتيب لازم است تا ما شاخصگذاري كنيم و چهرههايي را مدنظر قرار بدهيم كه واجد شرايطي باشند.
دانشجوي ديگري در مورد كنارهگيري شخصيتهايي چون نواب از سازوكار 7+8 پرسيد.
پورمحمدي در اين راستا نيز توضيح داد: از آنجا كه دوستان در ليست نبودند، ليست جداگانه دادند كه ما البته اين موضوع را نميپسنديم؛ چراكه معتقديم بهتر است به وحدت و همگرايي نزديك شويم.
وي با بيان اينكه «عمليات سياسي نابسازي و اخلاصسازي به جدال ميانجامد»، گفت: چنين عملياتي رقابت درونخانوادهاي را ايجاد ميكند ما بايد بدانيم كه هنوز يك رقيب قدرتمند سياسي اجتماعي داريم و نبايد از آن غفلت كنيم وگرنه آسيب ميبينيم.
مجري برنامه گفت: البته نه به هر قيمت.
پورمحمدي واكنش نشان داد: شما تك مضرابهايي را به كار ميبريد كه وجود آن در بحثهاي سياسي اصلا جالب نيست. اگر موضوعي است به طور كامل بيان كنيد تا من هم به طور كامل پاسخ دهم.
دانشجويي پرسيد: شما خودتان را چقدر منتقد منصف ميدانيد.
وي در پاسخ گفت: من بازرس هستم و بايد نقاط ضعف و آسيب را بيان كنم اين رويكرد انتقاد نيست، بلكه وظيفه من است، به هر حال من بعضي كاستيها را بگويم يا نه؟ وضع اقتصاد خيلي خوب است آيا بايد من مشكلاتش را بگويم يا نه؟
دانشجويان همگي پاسخ دادند بله بايد گفت.
پورمحمدي ادامه داد: حال اگر من بگويم ميگويند برخورد سياسي شده، ببينيد من اگر يك روزنامهنگار و يا دبيركل حزب سياسي بودم آنموقع ميتوانستند به من بگويند كه من نقد سياسي كردم، اما من بازرس كل هستم و به نظرم هنوز جايگاه من حذف نشده است.
وي تاكيد كرد: من بايد بلندگوي بلند و قاطع جامع در بيان مشكلات اداري و اجرايي كشور باشم. البته آدم جسوري هستم و در صحنههاي سخت حضور زيادي داشتم و از كار زياد نميترسم و از ماموريت سنگين فراري نيستم و جا نميزنم. اگر سكوت ميكنم و خيلي چيزها را نميگويم به خاطر مصلحت كشور است به اين خاطر است كه دشمن سوء استفاده نكند.
وي خطاب به دانشجويان تاكيد كرد: شما اگر ميخواهيد مرا متهم كنيد بايد مرا به اينكه چرا «نميگويم» متهم كنيد، اين موضوع براي من جالب است كه با اينكه من در جمع جوانان پرسشگر نقاد هستم، اما ظاهرا ذهنم از شما جوانتر است، شما گويي مرا به محافظهكاري بيشتر دعوت ميكنيد و مدام ميگوييد كوتاه بيا.
در ادامه يكي از دانشجويان درباره اينكه عدم برخورد سازمان بازرسي از آنچه اين دانشجو فساد اقتصادي در دولت ميناميد، سوال كرد كه
پورمحمدي پاسخ داد: پروندههاي بد اقتصادي در دست من بوده، اما ما كلي انسان پاكدست در اين دولت داريم.
دانشجويان نام برخي از اعضاي كابينه دولت را بر زبان آوردند كه پورمحمدي گفت: من در مورد هرآنكس كه شما نام ميبريد، اطلاع دارم، اما دولت را به فساد گسترده متهم نميكنم. دولتمردان پاك دست داريم و اين همه خدمات در كشور ميشود. اما متاسفانه عدهاي هم فساد و تخلف دارند و ديگران از قبل آنها به جايي رسيدهاند اين موضوع از دردهاي ما است كه ما البته آن را تعقيب ميكنيم.
وي در مورد جريان انحرافي نيز با بيان اينكه «من مسوول كنترل و پيشگيري گرايشهاي فكري نيستم»، گفت: اما متاسفانه هركجا انحراف ميآيد لغزشهاي عملي فراوان، سوءاستفاده و فساد مالي هم وجود دارد، اتفاقا برخي پروندهها نيز مربوط به اين آدمها است كه ما به گرايش فكريشان كاري نداريم.
در ادامه دانشجويي به نام يكي از نزديكان رييسجمهور و ارتباط وي با پرونده اقتصادي اشاره كرد و گفت: از يك طرف شما ميگوييد قانون را رعايت كنيد از طرف ديگر ميگوييد مصلحتگرا باشيد آيا اينها با هم تناقض ندارد و اصلا به نظر ما دوستان شما باعث شدند كه اين آقا انتخاب شود.
رييس سازمان بازرسي كل كشور نيز اظهار كرد: دوستان ما و دوستان شما، راي ما و راي شما رييس وي را انتخاب كرد به اين سوال هم بلديد جواب بدهيد.
وي گفت: در يك مقطعي يك آدمي حرفهايي را ميزند بعد ميبينيم كه اشتباه شده، آيا شما به رايي كه داديد پايبند هستيد و آن راي را ميدهيد.
در اين هنگام دانشجويان واكنش نشان دادند و با صداي بلند گفتند راي ما در شرايط همان سال بوده است. راي ما در شرايط سال 88 بوده است و اگر دوباره آن شرايط باشد به همان شخص راي ميدهيم.
پورمحمدي گفت: اگر و اما معنا ندارد، آن شخص را من انتخاب نكردهام. به هر ترتيب پرونده ايشان بدون هيچ كم و كاست ملاحظه، تكميل و فرستاده شده و در اختيار من و شعبه نيست، اما روند رسيدگي به آن متوقف شد و با رعايت مواردي به زمان ديگري موكول شد كه من هم آن را قبول دارم. اما بايد اين را بگويم كه ما سعي كرديم آنچه را كه به عهده ما بوده به طور دقيق انجام دهيم.
وي با بيان اينكه «به نظر ما كشور بايد با يك نظم و تصميم روشن اداره شود و نه با تصميم من»، گفت: من يك كارگزارم كه سعي كردم كار خود را دقيق انجام دهم. بسيار هم تحت فشار قرار گرفتيم، اما به هرترتيب معتقديم كه كشور بايد با يك اراده روشن و هوشمند اداره شود و اگر ميگوييم وفادار و ولايي هستيم بايد اين موضوع را به اثبات برسانيم.
وي با بيان اينكه «فضاي اداري و اجباري از پيچيدگيهاي زيادي برخوردار است»، گفت: از يك طرف متهم ميشويم كه چرا دفاع ميكنيم و از طرف ديگر گفته ميشود كه چرا متهم ميكنيم. ببينيد من مسوول دستگيري، بازداشت و محاكمه نيستم من بايد پرونده را طبق مستندات به طور كامل بفرستم. شما هم به من به عنوان يك مدير در قبل و بعد از انقلاب كه در صحنههاي سخت حضور داشته و پاي همهچيزش انشاءالله ميايستد اعتماد كنيد و بدانيد احساسات ما تندتر از شما است و مطمئنم اگر شما با همين سن فعليتان به جاي من بنشينيد كارهايي را كه من انجام ميدهم، انجام خواهيد داد، چنانچه دوستان شما هماكنون همكار ما هستند و دقيقا خروجي ما يكي شده است.
پورمحمدي همچنين از كساني كه گفتهاند او در مجامع حضور ندارد،گفت: من در بسياري از مجامع شركت ميكنم، چون معتقدم بايد پاسخگو بود.
دانشجويي گفت: ما ياد گرفتهايم كه در مقابل ولي سمعا و طاعتا باشيم حال با توجه به نامههايي كه بين شما و مقام معظم رهبري رد و بدل شده، شما به نظرتان كار درستي انجام داديد؟
وي در پاسخ گفت: اينكه زماني من خدمت مقام معظم رهبري نظراتم را صادقانه بگويم و از ايشان بخواهم مرا معاف كنند، گناه است؟حق ندارم اين را بگويم كه در نوع نگاهم به ترديد افتادهام؟
همان دانشجو گفت: شما جزو ساكتين فتنه بوديد.
پورمحمدي در واكنش به اين اظهارنظر گفت: من يك عمري در جدال با مخالفين داخلي و خارجي نظام، پروندهام بسته شد و موضعم با اين حرفها تغيير پيدا نميكند، برگ برگ پروندهها با اسنادش وجود دارد و معلوم ميكند كه ما در مقابل دشمنان اين نظام و رهبري چه مراحلي را سپري كردهايم، شما خيلي راحت ميگوييد كه من با ساكتين فتنه بر سر يك سفره نشستم، اما اين را بگويم كه معتقدم كشور بايد با فكر و كمترين هزينه و آسيب به امان رسانده شود، شما فكر ميكنيد كه همه مشكلات با مشت در خيابان حل ميشود، بايد مشكلات را قدم به قدم و با برنامه طي كرد. كارهاي زيادي در آن برهه وجود داشت، حجم دستگيريها بالا بود و به پروندههاي مجرمان و بيگناهان بايد جداگانه رسيدگي ميشد. جلسات پي در پي برگزار شد و ما بايد طرف مقابل را سر جاي خود مينشانديم شما فكر ميكنيد وقتي كسي دو تا شعار ميدهد و سخنراني ميكند همه چيز تمام ميشود.
وي تاكيد كرد: من به هيچ وجه سكوت نكردم و اصلا اين سكوت را قبول نداشتم، اما لازم است تا اين را هم بگويم كه تلاش عمده عملياتي ما اين بود كه آتش فتنه را بخوابانيم، چون آسيب فتنه ويرانگر است. اصلا مهم اين است كه هر كسي در هر جايگاهي كه قرار دارد با امانت و جسارت وظيفه خود را به درستي انجام دهد.
دانشجويي پرسيد: چرا همان زمان كه مقام معظم رهبري فرمودند خواص بايد اعلام موضع كنند، شما چيزي نگفتيد؟
وي اظهار كرد: اينكه ميگوييد، درست نيست من قبل از سخنراني حضرت آقا در نماز جمعه يك نامه سرگشاده و علني خدمت آقاي موسوي فرستادم و گفتم اين راهي كه شما ميرويد، باعث ايجاد بحران ميشود و خطرناك و مسووليتش به پاي خودتان است و اصرار هم داشتم كه اين نامه علني شود. حتي يكبار كه در دفترم نشسته بودم ديدم كه بيرون آتش روشن كردند، پيگيري كردم و به دفتر آقاي موسوي زنگ زدم و به ايشان گفتم كه اينها به پاي شما نوشته ميشود و همه چيز را بايد قانوني عمل كنيد. در واقع من عكسالعمل نشان دادم، نه اينكه فقط سخنراني كنم حتي وقتي آن اتفاقات در روز عاشورا افتاد، بعد از آن روز اولين مصاحبه در صداوسيما براي من بود و در آنجا وجود پرونده كشتهسازي و كشتهگيري را مطرح كردم و اين موضوع را براي كساني كه كه يك رگهاي از صداقت و سلامت داشتند، به صورت علني بيان كردم و گفتم ما دوست نداريم شما از كشور حذف شويد، رهبري هم چنين چيزي را دوست ندارد.
وي تاكيد كرد: پس ما بايد كشور را طوري تنظيم كنيم كه كارها پيش برود. بايد خير و منافع كشور را در نظر بگيريم. بعضي جاها هم بايد سكوت كنيم و فحش هم بشنويم تا اين مرحله گذر كند والا ما ناگفته فراوان داريم و دوست داريم كه شرايط لازم ايجاد شود و ما بتوانيم ناگفتههايمان را بيان كنيم.
وي همچنين در مورد احتمال كانديداتورياش در انتخابات رياستجمهوري آينده با تاكيد بر اين كه من نميخواهم نماينده گروهي خاص باشم، گفت: اگر تكليف باشد ميآيم و اگر نباشد نميآيم. ما به همهچيز فكر ميكنيم و قرار نيست بدون فكر وارد شويم. اگر تشخيص دهم كانديدا ميشوم و اگر ديدم تكليفم نيست هرچقدر هم كه تشويق و تحريكم كنند نميآيم. البته اگر بخواهم كانديدا شوم حمايتها ضروري است و در اين موضوع ترديدي وجود ندارد و من از آن استقبال ميكنم، اما اصل نظر و ديدگاهم همان تشخيصي است كه بايد به آن برسم./ایسنا