آخرین اخبار سیاسی

سفر پزشکیان،اخبار سیاسی،خبرهای سیاسی

روزنامه فرهیختگان: حتی مردم عادی هم قبل از سفر بنزین می‌زنند؛ چطور خودروهای اسکورت رئیس جمهور بنزین نداشتند!

سفر رئیس‌جمهور باید از نظر فنی و لجستیکی کاملاً آماده و پیش‌بینی‌شده باشد. اینکه سه خودروی اسکورت هم‌زمان مجبور به سوخت‌گیری در مسیر…

وزرا در صـف اسـتيضاح



وزرا در صـف اسـتيضاح 

مردم سالاری: مجلس شوراي اسلامي طي ماه‌هاي اخير سعي کرده در نابساماني هاي اقتصادي نقشي ايفا کند اما تلاش نمايندگان چندان به ثمر ننشسته است .

 

اخبار,اخبار جدید,اخبار جالب

 

هفته گذشته نمايندگاني که طرح استيضاح وزير ورزش را به هيات رئيسه تقديم کرده و اين استيضاح در دستور کار قرار گرفته بود ، منتفي کردند تا در شرايط حاضر روي مسائل اقتصادي متمرکز شوند.

به اين ترتيب استيضاح وزير آموزش و پرورش هم تا اطلاع ثانوي منتفي شد اما ادامه نابساماني اقتصادي و اينکه دولت تدبيري براي کنترل فضا ندارد، باعث شد که نمايندگان براي استيضاح وزراي اقتصادي دولت اقدام کنند.

روز گذشته طرح استيضاح وزير جهاد کشاورزي توسط هيات رئيسه مجلس اعلام وصول شد و همزمان براي استيضاح وزير صنعت، معدن و تجارت و وزير نيرو نيز امضا جمع آوري شده ولي محمدرضا باهنر خواستار مذاکره نمايندگان خواستار استيضاح، با هيات رييسه شد و گفت: عرف اين نبوده که چند وزير به صورت همزمان با هم استيضاح شوند. از سوي ديگر عبدالرضا مصري سخنگوي هيات رئيسه مجلس نيز اظهار کرد: جمعي از نمايندگان مجلس تقاضاي استيضاح وزير معدن، صنعت و تجارت را داشتند که با توجه به اينکه استيضاح وزير جهاد کشاورزي نيز اعلام وصول شده و در دستور کار مجلس قرار دارد آن را موکول به بعد از اين استيضاح کرديم.اين در حالي است که زمزمه هايي مبني بر استيضاح وزير اقتصاد هم در راهروهاي مجلس به گوش مي‌رسد !

استيضاح وزير نيرو با 18 امضا

عضو هيات رئيسه مجلس گفت: تاكنون 18 نماينده استان خوزستان پاي استيضاح وزير نيرو را امضا كرده‌اند. سيد شريف حسيني در گفت‌وگو با ايلنا در رابطه با استيضاح وزيران در مجلس گفت:به عنوان عضوي از هيات رئيسه بيان مي‌كنم كه استيضاح حق قانوني نمايندگان مجلس است. وي افزود: هيچ كس در مجلس نمي‌تواند به نماينده‌اي بگويد كه چرا استيضاح را امضا كرده است. عضو هيات رئيسه مجلس گفت:اين برهه از زمان زمان جمع بندي كار‌هاي دولت است و در جمع بندي كارهاي دولت مجلس بايد كمك كند كه اگر نقصي وجود دارد آن را پوشش دهند.

استيضاح همزمان، عرف نيست

نايب رييس مجلس با اشاره به درخواست جمعي از نمايندگان براي طرح استيضاح يکي از وزرا، خواستار مذاکره آنها با هيات رييسه شد و گفت: عرف اين نبوده که چند وزير به صورت همزمان با هم استيضاح شوند.به گزارش ايسنا، محمدرضا باهنر در جلسه علني گفت: تعدادي از همکاران طرح استيضاح يکي از وزرا را به هيات رييسه ارجاع کردند و ما از آنها خواهش کرديم در هيات رييسه در اين باره مذاکره کنيم. وي افزود: با توجه به اينکه استيضاح ديگري در دستور کار مجلس است اگر ضرورت داشت بعد از اين استيضاح، طرح استيضاح ديگر را بررسي خواهيم کرد.

استيضاح غضنفري بعد از خليليان

سخنگوي هيات رييسه مجلس گفت: موضوع استيضاح وزير صنعت، معدن و تجارت پس از استيضاح وزير جهاد کشاورزي تعيين تکليف خواهد شد. عبدالرضا مصري در گفت‌وگو با ايسنا، اظهار کرد: جمعي از نمايندگان مجلس تقاضاي استيضاح وزير معدن، صنعت و تجارت را داشتند که با توجه به اينکه استيضاح وزير جهاد کشاورزي نيز اعلام وصول شده و در دستور کار مجلس قرار دارد آن را موکول به بعد از اين استيضاح کرديم.

استيضاح وزير كشور ،به نام مجلس يا به كام دولت

گروه سياسي - سيما پروانه گهر: طرح استيضاح مصطفي محمد نجار ، وزير كشور اين روزها شماره اندازه تعداد تصميمات مجلس براي استيضاح وزراي دولت دهم را يك نشان بالا برده است. اگر چه اين استيضاح هنوز در ماراتن رسيدن به هيئت رييسه و اعلام وصول از استيضاح خليليان وزير كشاورزي عقب است، اما طرح 37 امضا خبر از عزم بخشي از قوه مقننه براي استيضاح نجار دارد.

استيضاح وزير ورزش كه به پادرمياني ارز حل شد و استيضاح وزير صنعت و معدن و تجارت و وزير امور اقتصاد و دارايي كه امضاهايش درگير ثبت و محو است نيز در حواشي ديگر استيضاح‌ها قرار دارد. اما اين كه تحقيق و تفحص از وزارت كشور و استيضاح وزير كشور در يك زمان در اين آشفته بازار ارز و دلارهاي تقلبي رنگارنگ و وعده‌هاي قشنگ دولت مطرح مي‌شود، از چند بعد قابل توجه است.

اين نخستين بار نيست كه در دولت نهم و دهم با نزديك شدن به تاريخ برگزاري انتخابات وزارت كشور زير سايه تغيير و تحولات و يا دست كم شايعات مبني بر تغيير و تحول قرار مي‌گيرد. در شهريور ماه سال جاري نيز اخباري مبني بر اين كه قرار است صولت مرتضوي معاون سياسي وزير كشور و رئيس ستاد انتخابات وزارت كشور به عنوان جانشين استاندار خوزستان راهي استانداري خوزستان شود و سكان هدايت اين استان را در اختيار بگيرد، منتشر شد.

پيش از اين نيز در آستانه انتخابات مجلس نهم شايعه بركناري صولت مرتضوي از سمت معاونت سياسي وزير كشور به گوش مي‌رسيد ولي ظاهرا اين تغييرات به بعد از انتخابات مجلس نهم موكول شد. حدود دو ماه پيش كه شايعه احتمال بركناري صولت مرتضوي مطرح شد گزينه‌هايي از قبيل مدير كل سياسي امنيتي نهاد رياست جمهوري معاون سياسي، رئيس دفتر رئيس جمهور و برخي از مديران سابق سازمان ملي جوانان به عنوان گزينه‌هاي احتمالي رياست ستاد انتخابات كشور در آستانه انتخابات رياست جمهوري يازدهم نام برده شد.

اين گزينه‌ها علاوه بر برخي از افراد در بدنه مسئولان خود وزارت كشور به عنوان گزينه‌هاي پيشنهادي براي تصويب پست صولت مرتضوي مطرح هستند. گزينه‌هاي مطروحه به طور كلي افراد نزديك به جريان موسوم به انحرافي بوده و به نظر مي‌رسد كه تفکر دولت هر بار در آستانه انتخابات حول تغييرات مديريتي جدي در بدنه وزارت كشور است. پيش از آن نيز يعني درست در آستانه انتخابات مجلس در دور نهم شايعات جدي در خصوص فشار جريان انحرافي براي بركناري صولت مرتضوي مطرح شد.

در همان زمان خبرگزاري فارس در اين زمينه گزارش داد:” شنيده شده ‌جريان انحرافي از چندي پيش به دنبال بركناري سيد‌صولت مرتضوي معاون سياسي وزير كشور و رييس ستاد انتخابات و انتصاب روح‌الله احمدزاده كرماني به اين سمت است.

روح‌الله احمدزاده كرماني ‌‌رياست مركز مطالعات و پايش راهبردي آموزش وزارت كشور و استانداري فارس را در كارنامه خود دارد. وي همچنين اخيرا از رياست سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استعفا داده است.برخي صاحبنظران مي‌گويند كه اين استعفا ‌يك اقدام از پيش طراحي شده براي ‌اجراي سناريوي حلقه انحرافي در تصاحب ستاد انتخابات وزارت كشور است.»با توجه به اين دست از نگراني‌ها بود که برخي اصولگرايان نسبت به اهداف انتخاباتي تغييرات اخير ابراز نگراني كرده و خواستار توقف اين تغييرات و اعمال ممانعت از انجام آن شدند.

علي لاريجاني، رييس مجلس شوراي اسلامي در اين خصوص با دعوت دولت به پرهيز از اين تغييرات تاكيد كرد:” تغيير مديران اجرايي در آستانه انتخابات سوءتفاهم ايجاد مي‌كند.

دبيركل حزب موتلفه نيز با بيان اينكه جريان انحرافي در كنار دولت فعاليت مي‌كند، احتمال داده است، جابه‌جايي برخي مسوولان دولتي، با انتخابات ارتباط داشته باشد.” علي لاريجاني پس از آن هم هنگامي ‌كه در جمع خبرنگاران حاضر شد، در مورد هشدارش درباره تغيير مديران دولتي در آستانه انتخابات گفت: قبلا هم با دولت صحبت شده بود كه در آستانه انتخابات از اقدامات و تغييراتي كه سوء‌تفاهم ايجاد مي‌كند و مناقشاتي در كشور ايجاد مي‌كند، پرهيز كند و اين به نظر كار معقولي است؛ البته دوستان هم قبول داشتند.

مخصوصا درباره تغيير فرمانداران، بخشداران و كساني كه مسووليت اجرايي در انتخابات دارند؛ زيرا اين تغييرات هميشه مي‌تواند تزلزل ايجاد كند. از سوي ديگر دبير كل حزب موتلفه اسلامي نيز در همان زمان ‌با بيان اينكه گروه انحرافي در كنار دولت فعاليت مي‌كند احتمال داد جابه‌جايي برخي مسوولان دولتي در روزهاي اخير با انتخابات ارتباط داشته باشد.

محمدنبي حبيبي در اين خصوص تاكيد كرد: چون گروه انحرافي در كنار دولت فعاليت مي‌كند ممكن است برخي از جابه‌جايي‌ها ارتباط با انتخابات داشته باشد. حبيبي دبير كل حزب موتلفه با بيان اينكه تصور برخي كه فكر مي‌كنند رقابت ميان اصولگرايان مجاز است، كاملا اشتباه است، گفت: با در نظر گرفتن تحولات روزهاي اخير، شايعه تغيير رييس ستاد انتخابات كشور كه مسوول اجراي انتخابات است، قطعا سبب ايجاد شائبه‌هايي مي‌شود كه در روند انتخابات تاثير گذار خواهد بود. اين بار نيز قرعه به نام وزير كشور افتاده است.

به نظر مي‌رسد بازي استيضاح وزير كشور كه توسط وكيل‌الدوله‌ها در مجلس در هر حال پيگيري است، بازي برد برد براي دولت است.

با استيضاح اين وزير در صورتي كه مصطفي نجار بركنار شود هم رييس جمهور منتي بر سر مجلس خواهد گذاشت كه در برابر حكم وي سر خم كرده و وزير خود را قرباني ساحت قانوني مجلس ساخته است و هم بدون هزينه وزير خود را كه در گوشه و كنار اخبار اختلاف وي با رييس جمهور به گوش مي‌خورد از دايره وزارت كشور خارج كرده است.

اين استيضاح اگر چه در ظاهر كاركرد قانوني مجلس است اما در باطن بازي ديگري در جريان است و ماهيت باورهاي سياسي نمايندگاني كه پيگيري استيضاح وزير كشور هستند نشان از اين دارد كه سر نخ‌هاي استيضاح در دستان رييس جمهور و رييس دفترش است. استيضاحي که در حال حاضر حول و حوش 37 امضا جمع کرده است مورد انتقاد بسيار جدي اصولگرايان منتقد دولت در مجلس است.در جلسه علني روز گذشته مجلس نيز با توجه به اشاره جواد جهانگير زاده به بررسي مسئله استيضاح وزير كشاورزي براي هفته آينده، همچنان نجار بايد منتظر آنچه بين مجلس و دولت رد و بدل مي‌شود باشد که تصميم‌گيري در مورد آينده سياسي‌ترين وزارتخانه در گرو لابي‌هاي پيدا و پنهان است.

به نظر مي‌رسد دولت تلاش دارد تا وزير کشور را در آستانه انتخابات رياست جمهوري 92 برکنار کند و فردي نزديك تر براي برنامه‌هاي خود را در اين وزارت حساس منصوب نمايد.

تا به امروز طرح استيضاح وزير كشور تحويل هيئت رييسه مجلس شده است اما هنوز خبري از اعلام وصول آن نيست.

بدون شك اين استيضاح تنها به نام مجلس است و اهداف بسياري در پشت آن وجود دارد كه كام دولت را شيرين مي‌كند./روزنامه مردم سالاری

کالا ها و خدمات منتخب

    تازه ترین خبرها(روزنامه، سیاست و جامعه، حوادث، اقتصادی، ورزشی، دانشگاه و...)

      ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

      ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------