طرحي که در جلسه علني راي نياورد!
- مجموعه: اخبار سیاسی و اجتماعی
- تاریخ انتشار : دوشنبه, 30 -3443 03:25
18 آبان 1388: طرح تحقيق و تفحص از کهريزک در کميسيون حقوقي مجلس
طرحي که در جلسه علني راي نياورد!
محمدحسين روانبخش: کهريزک که تا قبل از سال 1388 به خاطر آسايشگاه خيريه به سالمندانش مشهور بود بعد از حوادث انتخابات رياست جمهوري به علت قرارگرفتن بازداشتگاهي مخوف در آن شهرت جهاني يافت.
بازداشتگاهي که حوادث تلخ آن محل دعواي فعالين سياسي با مقامات امنيتي و انتظامي شد و در اين زمينه هر کس سعي داشت ديگري را متهم اين بازداشتگاه مخوف جلوه دهد. حتي درآن روزها، در اين زمينه محمود احمدي نژاد مدعي شد کساني که در جنايات کهريزک نقش داشتند نفوذي دشمن بودند که سعي داشتند با انجام کارهاي غيرانساني چهره مغشوش از نظام ارائه دهند. برخوردهاي سخت و غيرانساني با تعدادي از متهمان موجب شد، رهبر انقلاب به محض اطلاع از اين موضوع دستور تعطيلي اين بازداشتگاه غيرقانوني را صادر کنند و به مقامات مسوول دستور برخورد ماموران خاطي اين بازداشتگاه را صادر کردند. به دنبال آن آيت الله صادق لاريجاني رئيس قوه قضاييه دستور برخورد جدي با متخلفان حادثه را صادر کردند و ماموران متخلف پس از بازداشت منتظر تعيين مجازاتهاي خود از سوي دستگاه قضايي هستند؛ تاکيد بر برخورد با عاملان بازداشتگاه کهريزک درابان ماه 1388 حاضر به يک حساسيت ملي تبديل شده بود و حتي آيت الله مکارم شيرازي از مراجع تقليد در ديدار با مسوولان ديوان عالي کشور برخورد جدي با عاملان بازداشتگاه کهريزک را يک خواسته مردمي دانستند.
در 18 ابان 1388اميرحسين رحيمي نماينده ملاير در مجلس هشتم و مخبر کميسيون حقوقي و قضايي خبر از آن داد که تقاضاي کواکبيان در مورد تحقيق و تفحص از بازداشتگاه کهريزک در جلسه کميسيون حقوقي و قضايي مجلس بررسي مي شود. مصطفي کواکبيان نماينده سمنان و عضو شوراي مرکزي فراکسيون خط امام(ره) از نمايندگاني بود که از همان ابتداي حادثه کهريزک تقاضاي تحقيق و تفحص از بازداشتگاه کهريزک را به مجلس ارائه کرد. پيشنهاد کواکبيان در کميسيون حقوقي و قضايي مجلس براي بررسي نهايي نمايندگان در صحن علني مجلس مطرح شد و براي تصويب نهايي به صحن علني مجلس رفت تا تحقيق و تفحص از مخوف ترين بازداشتگاه کهريزک حالت اجرايي به خود بگيرد ، اما اين پيشنهاد در صحن علني مجلس اصولگراي هشتم راي نياورد!
در همان روز رييس کميته ويژه مجلس جهت پيگيري مسائل بازداشت شدگان حوادث پس از انتخابات، از قرائت گزارش اين کميته ظرف دو هفته آينده و برگزاري جلسه با لاريجاني براي تصميمگيري در خصوص علني يا غيرعلني بودن ارايه اين گزارش خبر داد.
پرويز سروري در پاسخ به پرسشي در مورد زمان قرائت گزارش کميته ويژه مجلس، اظهار داشت: اگر فضا و زمان مجلس اجازه دهد بلافاصله پس از لايحه هدفمند کردن يارانهها که احتمالا يکشنبه هفته آينده خواهد بود اين گزارش را قرائت مي کنيم، اما اگر بررسي لايحه باز هم به طول بکشد و با توجه به در پيش بودن بررسي وضعيت وزراي پيشنهادي دولت، قرائت اين گزارش پس از اخذ راي اعتماد وزرا صورت خواهد گرفت.وي ادامه داد: در اولين جلسه پس از اخذ راي اعتماد اين گزارش ارايه ميشود، ضمن اين که در جلسهاي که به زودي با آقاي لاريجاني برگزار مي کنيم در مورد ارايه گزارش به صورت علني يا غيرعلني تصميمگيري ميشود.
نماينده مردم تهران در خانه ملت، در مورد آخرين وضعيت پيگيري بازداشت شدگان کهريزک نيز خاطرنشان کرد: براي اين مساله از حدود 100 نفر از شکات مصاحبه به عمل آمد و شکايت نامهها تنظيم شد که اگر در حالت عادي اين مساله پيگيري ميشد، قطعا زمان بيشتري نياز داشت، اما با توجه به پيگيريهاي کميته و نيز اهتمام قوه قضاييه و افزايش قضات، اين کار هر چه سريع تر به نتيجه ميرسد. وي ادامه داد: قرار است سازمان قضايي نيروهاي مسلح زمان برگزاري دادگاهها را اعلام کند، اما با توجه به اطلاعاتي که در اختيار داريم برگزاري اين دادگاهها قريبالوقوع خواهد بود./مردم سالاری