تعیین شعار کنگره اصلاحطلبان
- مجموعه: اخبار سیاسی و اجتماعی
- تاریخ انتشار : دوشنبه, 30 -3443 03:25
برگزاری گردهمایی بزرگ اصلاحطلبان
آرمان – شورای هماهنگی جبهه اصلاحات این روزها بسیار فعالتر از گذشته مشغول برگزار جلسات خود است. البته این نشاط سیاسی دلیل دارد چرا که همگان به خوبی میدانند قرار است در دهه سوم دیماه بزرگترین گردهمایی احزاب و افراد اصلاحطلب از سوی این شورا برگزار شود تا پس از چندین سال، اعضای این اردوگاه به گرد هم جمع شوند.
ناگفته پیداست که اعضای اردوگاه اصلاحطلبی موضوع بحثها و گپهای خودمانی خود را به موضوعاتی از قبیل انتخابات ریاستجمهوری یازدهم، وضعیت احزاب اصلاحطلب و راهکارهای کمک به کشور برای عبور از مشکلات فعلی اختصاص خواهند داد. انتخاباتی که بخش بزرگی از اصلاحطلبان بر سر حضور فعال در آن تاکید دارند و مابقی اصلاحطلبان هنوز مشغول فکر کردن در این موردند تا بهترین تصمیم را بگیرند.
به هر حال آنچه از اردوگاه اصلاحطلبان به بیرون درز کرده موید این نکته است که آنها تصمیم دارند در انتخابات حضور فعالی داشته باشند چنانکه چندی پیش یکی از اعضای این اردوگاه در گفتوگو با آرمان اظهار داشت: اگر حضور اصلاحطلبان در انتخابات، کمکی به کاهش مشکلات کشور بکند، به طور حتم آنها از این حضور دریغ نخواهند کرد و در مقابل ناملایمات جناح رقیب مدارا پیشه خواهند کرد چرا که برای اصلاحطلبان رفع مشکلات و همچنین حفظ مصالح و منافع کشور در اولویت نخست قرار دارد و پس از آن است که به حضور در قدرت میاندیشند و در این باره هم هدفی مشابه دارند یعنی میخواهند با حضوری مقتدرانه در قدرت در جهت پیشرفت کشور گام بردارند.
در این راستا قرار است گردهماییای با حضور گروهها و افراد اصلاحطلب در نیمه سوم دیماه در تهران برگزار شود البته نباید از این موضوع غافل شد که برخی اصلاحطلبان تاکید میکنند اینچنین گردهماییهایی باید بسیار زودتر و چندین مرتبه در طی سال برای تحکیم وحدت میان اصلاحطلبان برگزار میشد و برخی مانند محمدعلی نجفی، سران اصلاحات را در این غفلت مسئول میدانند.
تعیین شعار کنگره اصلاحطلبان
جلسه شب دوشنبه شورای هماهنگی جبهه اصلاحات با هدف سازماندهی این گردهمایی برگزار شد و اعضا طی آن به تقسیم وظایف برای برگزاری هر چه بهتر مراسم پرداختند. در این زمینه با نجفقلی حبیبی، رئیس دورهای شورای هماهنگی به گفتوگوی کوتاهی پرداختیم که در ادامه میآید.
جلسه یکشنبه شب شورای هماهنگی حول چه محوری برگزار شد؟
جلسه شورای هماهنگی جلسه بسیار خوبی بود. اگرچه قرار بود این جلسه هفته آینده برگزار شود اما به دلیل مصادف شدن با ایام تاسوعا و عاشورای حسینی شب گذشته و پیش از موعد جلسه را برگزار کردیم. در این جلسه همچنین به سازماندهی نیروهای خود برای برگزاری گردهمایی پرداختیم.
چه نوع سازماندهی منظورتان است؟
مثلا با حضور کمیته سیاسی در ارتباط با راهبرد تشکیلات شورای هماهنگی تصمیمگیری شد و همچنین کلیات برگزاری کنگره، تصویب و به کمیته سیاسی ابلاغ شد. در این جلسه درخصوص بحثهای اجرایی و تهیه راهکارهایی برای برگزاری این مجمع نیز بحث و تبادلنظر شد و در نهایت اختیار آمادهسازی برگزاری این مجمع در خصوص تهیه پیشنویس راهبرد و جنبههای اجرایی این کنگره به کمیته سیاسی واگذار شد که پس از تصویب شورا به گروهها ابلاغ خواهد شد.
شعاری هم برای این گردهمایی تعیین شده است؟
بله. شعار این گردهمایی، «حضور فعال در صحنه سیاسی و تلاش برای ایجاد شرایط مناسب برای مشارکت در انتخابات92» است.
کمیته سیاسی برگزارکننده این گردهمایی است؟
تمام موضوعات با کمیته سیاسی هماهنگ است که یکی از آنها، برگزاری گردهمایی سراسری شورای هماهنگی جبهه اصلاحات است که برای آن برنامهریزی و زمانبندی میکنیم. کمیته سیاسی باید برای اجرایی کردن موضوعات مربوط به گردهمایی در اسرع وقت برنامهریزی کند.
موضوع دیگری مورد بررسی قرار نگرفت؟
مقرر شده در این کنگره همه جریانهای مجموعه اصلاحات حضور داشته باشند که البته پیگیری این مسئله نیز بر عهده کمیته سیاسی است.
تعیین نحوه ورود در پایان دیماه
همانطور که حبیبی اشاره کرد، شعار این گردهمایی حضور فعال در صحنه سیاسی و تلاش برای ایجاد شرایط مناسب برای مشارکت در انتخابات 92 است این بدان معناست که اصلاحطلبان عزم خود را برای حضور در انتخابات جزم کردهاند که با این اعلام و نامگذاری گردهمایی، دو موضوع مشخص شد. اول اینکه دست رقیب اصولگرا برای تبلیغ علیه اصلاحطلبان مبنی بر اینکه آنها به تحریم و عدم شرکت در انتخابات گرایش دارند، بسته شد و از سوی دیگر مردم امید تازه برای اصلاح امور کشور و همچنین حل مشکلات خواهند داشت که گواه این ادعا، بازخوانی 8 سال حضور اصلاحطلبان در دولت (سال 76 تا 84) است.
از سوی دیگر اگر اصلاحطلبان در انتخابات سال 92 حضور جدی داشته باشند، بار دیگر نیروهای متخصص و کارشناسان آنها سکان اداره کشور را در دست خواهند گرفت و به گفته برخی کارشناسان نیروهای زبده و توانا از حاشیهای که 8 سال نصیب آنها بود، خارج میشوند.
اما در این میان موضوع دارای اهمیت این است که اصلاحطلبان چگونه میخواهند وارد انتخابات شوند؟ آیا همانند سالهای 84 و 88 با چند کاندیدا راه رسیدن به پاستور را در پیش میگیرند یا اینکه همانند سال 76 با اجماع بر سر یک کاندیدا شانس پیروزی خود را تضمین میکنند؟ از سوی دیگر مردم هم که 8سال در تعاملات سیاسی، اقتصادی و فرهنگی و... خود خلأ حضور اصلاحطلبان را درک کردهاند، این بار استقبال خوبی از کاندیدای اصلاحطلبان خواهند کرد؟
به هر حال همه چیز منوط به برگزاری گردهمایی دهه سوم دی ماه است و آنجاست که مشخص میشود اصلاحطلبان چگونه اسب خود را برای ورود به انتخابات زین خواهند کرد./روزنامه آرمان