آخرین اخبار سیاسی

مصطفی معین،اخبار سیاسی،خبرهای سیاسی

معین: در رابطه با غنی سازی رفراندوم برگزار کنیم | سرنوشت فعال‌سازی مکانیسم ماشه، وابسته به مذاکره با آمریکاست، نه اروپا

مصطفی معین از چهره‌های برجسته اصلاح‌طلب، پیشنهاد داد برای باز شدن گره هسته‌ای، رفراندومی در کشور برگزار شود. وزیر علوم دولت اصلاحات در…

شیوه نخ نمای اصولگرایان برای اصلاح طلبان;بازار شرط و شروط داغ است



بازار شرط و شروط داغ است 

برخی هستند که چندماه مانده به انتخابات ریاست‌جمهوری می‌گویند همه جناح‌ها باید در انتخابات حضور پیدا کنند، نباید صحنه انتخابات را خالی کرد، انتخابات رقابتی است و باید به پرشورتر شدن آن کمک کرد اما کمی آن طرف‌تر پشت تریبون دیگری اعلام می‌کنند که فلان جناح حق شرکت در انتخابات را ندارد، فلان فرد باید اعلام برائت کند. نکته جالب‌تر اینجاست که همه این شرط‌گذاری‌ها از سوی جناح اصولگرا صورت می‌گیرد. افرادی که در مورد انتخابات هیچ مسئولیتی ندارند و گویی تنها بناست شرط بگذارند.

 

اخبار,اخبار جدید,اخبار جالب

 

اصولگرایانی که شرط می‌گذارند

اصولگرایان که این روزها شیرینی تجربه پیروزی در دو دوره انتخابات ریاست‌جمهوری و سه دوره انتخابات مجلس را چشیده‌اند، در نظر دارند باز هم شهد شیرین‌تری را از انتخابات ریاست‌جمهوری آینده بچشند. اما شاید این شیرینی در برخی از مراحل بیش از اندازه بود و تبعاتی هم برای اصولگرایان داشت که کام آنها را تلخ می‌کرد مثلا طی سه سال گذشته بیشترین حجم اختلافات میان اصولگرایان به وجود آمد. آنگونه که به چندین دسته تقسیم شدند، دسته‌هایی که این روزها شاید کمترین تفاهم را با یکدیگر داشته باشند.

اصولگرایان حامی دولت، اصولگرایان منتقد و اصولگرایان سنتی، بارزترین این تقسیم بندی‌ها هستند که سرفصل اختلافات آنها انتخابات مجلس نهم بود.

هرچند برخی نیز شروع این اختلاف‌ها را مربوط به انتخابات ریاست‌جمهوری یازدهم می‌دانند. اصولگرایان حامی دولت با وجود مشاهده انفعال اصلاح‌طلبان در انتخابات مجلس نهم این بار نیز دنبال به حاشیه‌ راندن رقیب‌اند.

طوری که می‌گویند برای اصلاح‌طلبان کارت دعوت نفرستاده‌اند و برای آنها فرش قرمز پهن نکرده‌اند! از سوی دیگر اصولگرایان منتقد تلاش می‌کنند فضا را رقابتی‌تر کنند و تاکید دارند که اصلاح‌طلبان نباید اشتباه انتخابات مجلس نهم را تکرار کنند و باید این بار حضور فعال‌تری داشته باشند، توصیه‌هایی که هیچ کدام مشابه همدیگر نیست و ظاهرا تنها در حد حرف است.

برخی اصلاح‌طلبان امید به حضور داشته باشند

محمد نبی حبیبی، دبیرکل حزب موتلفه اسلامی به فارس گفت: اصلاح‌طلبان را می‌توان به چند دسته تقسیم کرد؛ بنده معتقدم فقط آن دسته از اصلاح‌طلبانی که در فتنه 88 موضع مخالفت خود را با جریان فتنه اعلام کرده،‌ قانون اساسی و ولایت فقیه را به رسمیت شناخته و با حضور در خیمه نظام ثابت کردند که قصد براندازی ندارند می‌توانند امید داشته باشند که در صحنه‌های مختلف سیاسی حضور پیدا کنند.

موسوی‌خوئینی‌ها، ‌تاج‌زاده و‌ عبدالله نوری نیایند

اما زهره طبیب‌زاده نماینده این روزهای تهران در مجلس که با حمایت جبهه پایداری توانست به مجلس را پیدا کند موضع صریح‌تری را اتخاذ کرده و در گفت‌وگویی با فارس تاکید کرده است که با توجه به شرایط فعلی رویکرد دولت آینده بسیار مهم و تعیین‌کننده است و دولت یازدهم باید دست جریانی باشد که نسبت به اصول انقلاب و نظام مقید است.

سال 88 با توجه به کاسته شدن قدرت اصلاح‌طلبان در حاکمیت شاهد برخورد ساختارشکنانه و تقابل مستقیم آنها با نظام بودیم. در فتنه 88 برخی ویترین فتنه و برخی گردانندگان اصلی این جریان بودند و افرادی همچون موسوی‌خوئینی‌ها، ‌تاج‌زاده،‌ عبدالله نوری، مجمع روحانیون مبارز و احزاب منحله مجاهدین و مشارکت عقبه فکری فتنه را بر عهده داشتند که این افراد حق شرکت در انتخابات را ندارند. ما در کشور قحط‌الرجال نداریم و اصلاح‌طلبانی که مستقیما در فتنه دخالت مستقیم نداشتند می‌توانند در انتخابات شرکت کنند.

شرط‌گذاری در مقابل شرط‌گذاری

سال گذشته و چندماه مانده به انتخابات مجلس نهم از سوی برخی اصلاح‌طلبان، شروطی درباره انتخابات مجلس مطرح شد که این شرط‌گذاری با واکنش منفی اصولگرایان مواجه شد. اصولگرایان تاکید داشتند که اصلاح‌طلبان حق شرط‌گذاری ندارند و برخی از آنها تاکید کردند که حتی اصلاح‌طلبان مرده‌اند!

در این میان و در حالی که هنوز خاطره واکنش اصولگرایان به شرط‌گذاری اصلاح‌طلبان از اذهان بیرون نرفته خود اصولگرایان هم شروع به شرط‌گذاری برای انتخابات ریاست‌جمهوری یازدهم کرده‌اند. اما شیوه شرط‌گذاری اصولگرایان هم جالب است و آنها این بار برای اصلاح‌طلبان شروط تعیین می‌کنند.بدون شک نهاد اصلی تعیین‌کننده حضور یا عدم حضور کاندیداهای ریاست‌جمهوری در رقابت انتخاباتی شورای نگهبان است که طی دوره‌های گذشته نیز این وظیفه را انجام داده.

در نتیجه اصلا مشخص نیست که علت موضع‌گیری‌ها و شرط‌گذاری‌های برخی جناح‌های سیاسی برای رقیب کاملاً غیر قابل درک است. آن هم در شرایطی که این افراد اصلاً دارای مسئولیت‌های اجرایی نیستند. از سوی دیگر بارها از سوی دلسوزان راستین نظام تاکید شده است که برای برگزاری پرشورتر انتخابات ریاست‌جمهوری باید فضا برای همه جناح‌های سیاسی فراهم شود. هشدارهایی که ظاهرا برخی از تندورهای جریان اصولگرا علاقه‌ای به توجه کردن به آن ندارند./آرمان

 

کالا ها و خدمات منتخب

    تازه ترین خبرها(روزنامه، سیاست و جامعه، حوادث، اقتصادی، ورزشی، دانشگاه و...)

    سایر خبرهای داغ

      ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

      ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------