فاز دوم قانون هدفمندي قبل از پايان مجلس اجرا می شود/ لغو گفتوگوي رييسجمهور نشان دهنده مجاب شدن دولت است/ خاتمی جزء سران فتنه نیست
- مجموعه: اخبار سیاسی و اجتماعی
- تاریخ انتشار : دوشنبه, 30 -3443 03:25
باهنر: اگر تعبیر الهام درست بود الان خودش عضو مجمع می شد؛
فاز دوم قانون هدفمندي قبل از پايان مجلس اجرا می شود/ لغو گفتوگوي رييسجمهور نشان دهنده مجاب شدن دولت است/ خاتمی جزء سران فتنه نیست
باهنر در پاسخ به خبرنگاري كه پرسيد: شما سران فتنه را چه كساني ميدانيد؟ گفت: موسوي و كروبي سران فتنه هستند، اگر شما كس ديگري سراغ داريد بفرماييد.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
نايب رييس مجلس شوراي اسلامي گفت: اجراي فاز دوم قانون هدفمندي يارانهها قبل از پايان مجلس هشتم ابلاغ ميشود.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی انتخاب، محمدرضا باهنر در نشستي خبري با اشاره به مساله هدفمندي يارانهها اظهار كرد: براي فاز دوم هدفمندي يارانهها، دولت وعده واريز يارانه به حساب خانوارها داد و اما بر اساس قانون مصوب اين كار بدون تصويب مجلس غيرقانوني بود و ظاهرا دولت نيز مجاب شد تا زمان ابلاغ قانون از سوي مجلس صبر كند.
دبيركل جامعه اسلامي مهندسين با بيان اينكه «از اجراي نسبتا خوب هدفمندي يارانهها توسط دولت تشكر ميكنيم» افزود: اجراي هدفمندي يارانهها براي دولتها و مجالس گذشته يك آرزوي بزرگ بود كه با همت دولت و همراهي مجلس فاز اول آن اجرا شد. هر چند اشكالاتي در اجراي آن وجود داشت كه بايد برطرف شود.
باهنر افزود: يكي از اين اشكالات كه براي بسياري از ما دغدغه بود مساله توليد بود كه پيش بيني شده بود 30 درصد از منابع حاصل از هدفمندي يارانهها در حمايت از توليد مصرف شود، اما متاسفانه دولت نتوانست اين كار را انجام دهد و حمايت از بخش توليد در حد صفر و يا نزديك به صفر بود و به همين خاطر بخش توليد با مشكلات جدي مواجه شد.
به گزارش انتخاب به نقل از ایسنا، باهنر ادامه داد: پرداخت نقدي و عدم هدايت منابع حاصل از هدفمندي يارانهها به سمت توليد و تورم افسارگسيخته، خانوارها را تحت فشار قرار داد و مردم كوچه و بازار را به خاطر گرانيهاي پيش آمده نگران كرد.
نماينده مردم تهران در مجلس گفت: عوامل متعددي در گراني نقش دارد كه بخشي از آن مربوط به درست اجرا نشدن قانون هدفمندي يارانههاست، نقدينگي و عدم سرمايهگذاري در بخش توليد نيز از ديگر عوامل گراني است.
وي با تاكيد بر اينكه «عملكرد دولت بايد مطابق قانون باشد» گفت: مجلس در اين مساله وارد شد و دولت نيز مجاب شد كه اجراي فاز دوم هدفمندي يارانهها را به پس از تصويب بودجه سال 91 موكول كند كه با لغو گفتوگوي شب گذشته آقاي رييسجمهور از شبكه يك سيما نيز اين طور به نظر ميآيد كه دولت نيز مجاب شده است. البته اين به هيچ وجه به معناي تعطيلي اجراي هدفمندي يارانهها نيست. تنها بايد براي مشكلات و گرانيهاي به وجود آمده چارهاي انديشيد. نرخ تورم از نظر علمي شايد درست باشد، اما احساس مردم در مورد گرانيها شديدتر از اينهاست و ما آمادگي كامل داريم كه به دولت در اجراي هدفمندي يارانهها كمك كنيم.
اين نماينده مجلس هشتم، در پاسخ به سوالي در مورد اينكه آيا اجراي فاز دوم هدفمندي يارانهها تا قبل از پايان عمر مجلس هشتم آغاز ميشود يا نه؟ پاسخ داد: قانون هدفمندي يارانهها چارچوبها را مشخص كرده است و مجلس نيز اختيارات بسياري در اجراي اين طرح بزرگ به مجريان داده است. اما ما دولت را مجاب كرديم كه بايد با هم تصميم بگيريم.
نايب رييس مجلس افزود: مساله اصلي كه وجود داشت در مورد شيب حركت در اجراي طرح بود كه دولت هم قبول كرده بود كه اين طرح 5 ساله اجرا شود، مجلس تصويب كرده بود كه دولت بايد در بودجه هر سال 4 رديف را حتما مدنظر قرار دهد، يكي ميزان درآمدها و ديگري پرداخت مستقيم يارانهها به مردم، سوم هزينه توليد و چهارمين مورد ناشي از گران شدن پروژههاي دولتي بود، متاسفانه دولت در تقويم لايحه بودجه 2 ماه تاخير داشت و ما مصوبه گذرانديم كه بر اساس آن دو ماه اول سال را مانند دو ماه آخر سال 90 عمل كند.
نايب رييس مجلس تصريح كرد: 16 يا 17 ارديبهشت ماه گزارش كميسيون تلفيق به صحن ميآيد و مجلس حداكثر تا چند روز ديگر قانون بودجه را تصويب ميكند و قبل از پايان خرداد بودجه ابلاغ ميشود.
وي تصريح كرد: قبل از پايان مجلس هشتم قانون بودجه كه شامل اجراي فاز دوم هدفمندي يارانهها نيز است، ابلاغ ميشود.
وي در پاسخ به سوالي در مورد استيضاح وزير كار گفت: استيضاح وزير كار به خاطر انتصاب فردي بود كه به رياست سازمان تامين اجتماعي منصوب شد. من كاري ندارم كه آقاي مرتضوي محكوم يا متهم است، اما نمايندگان بر اين اعتقاد بودند كه اين فرد حاشيه دارد و علاوه بر اين تخصص و تجربه لازم را براي رياست سازمان تامين اجتماعي كه يكي از بنگاههاي بزرگ اقتصادي كشور است، ندارد و ايشان اگر هم كاري كرده است عموما در بخش طراحي بوده و تخصص لازم در اين مورد را ندارد.
وي افزود: در مورد طرح استيضاح وزير كار، بحثهاي بسياري مطرح شد كه بالاخره آنچه رسما از تريبون مجلس اعلام شد اين بود كه آقاي مرتضوي قانع شد كه كنار برود و گفت كه استعفا ميدهد و اگر هم استعفايشان را نپذيرد كنار ميرود. نمايندگان نيز استيضاح وزير كار را منتفي كردند. اما دولت نيز اعلام كرد كه تعهدي در پذيرش استعفا نداده است، اما مرتضوي يك طرفه گفته بود كه در سازمان تامين اجتماعي حاضر نميشود و من اكنون اطلاع ندارم كه ايشان سركارشان حاضر شده يا نه؟ و اگر حاضر شده باشد اين مساله به استيضاح كنندگان بر ميگردد كه دوباره بخواهند وزير كار را استيضاح كنند يا نه؟ وي خاطر نشان كرد: امضاء و تقديم طرح استيضاح از سوي نمايندگان براي تصويب در مجلس بيش از 6 يا 7 روز فرصت ندارد و در غير اين صورت به مجلس آينده موكول ميشود.
باهنر در پاسخ به سوال يكي از خبرنگاران مبني بر اينكه " آقاي الهام گفتهاند كساني كه براي دوره جديد مجمع تشخيص مصلحت نظام انتخاب شدند، عموما افرادي هستند كه از ورود به مجلس باز ماندهاند و ايشان دقيقا لفظ بيكار را در مورد اين افراد به كار بردهاند، با توجه به اينكه شما عضو مجمع هستيد نظرتان در اين باره چيست" گفت: اگر این تعبیر درست بود، الان خود آقای الهام باید عضو مجمع باشد.
محمد رضا باهنر نایب رئیس مجلس در نشست خبری ظهر امروز در پاسخ به سئوالی در خصوص اظهارات اخیر غلامحسین الهام مشاور رئیس جمهور در خصوص اعضای مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: اگر بخواهم شوخی وجدی جواب آقای الهام را بدهم باید بگویم اگر این تعبیر آقای الهام درست باشد الان خود او باید عضو مجمع تشخیص مصلحت باشد. چرا که او عملا هیچ کاره است.
باهنر در پاسخ به سوال ديگري در مورد حضور اصلاحطلبان در عرصه سياسي كشور و به ويژه انتخابات رياست جمهوري يازدهم اظهار كرد: در چارچوب قانون اساسي و با توجه به توصيه مقام معظم رهبري دنبال جذب حداكثري و دفع حداقلي هستيم، ما از اين كه نظام ضد انقلاب و افراد وابسته به بيگانه داشته باشد لذت نميبريم و آرزو ميكنيم تمام افرادي كه پتانسيل دارند در خدمت نظام و مردم باشند.
وي افزود: نظرم اين است كه نبايد اصلاح طلبي را مترادف با فتنه انگيزي دانست، سال 88 اتفاقات بسياري رخ داد و نظام هزينههاي زيادي داد و كساني كه اين كار را كردند بيشتر از بقيه متضرر شدند، اما هر زمان كه بخواهند جبران ضرر كنند دير نيست.
باهنر خاطرنشان كرد: اگر برخي دنبال اين هستند كه همه اصلاحطلبان را به جرگه فتنهگران بفرستند من قبول ندارم. هر كس كه موضع خود را نسبت به فتنه مشخص كند و در چارچوب قانون عمل كند نظام از او استقبال خواهد كرد و معتقدم فضاي چند صدايي به نفع نظام است و هم اكنون نيز كساني داريم كه منصوب به اصلاح طلبان هستند و ورودشان را به مسووليتهاي مختلف پاس ميداريم و من از تريبون مجلس اعلام كردم كه خوشبختانه ما در مجلس هشتم اصلاح طلب فتنهانگيز نداشتهايم ما حتما از حضور اين نوع اصلاحطلبان استقبال ميكنيم و حضورشان در عرصههاي سياسي بستگي به همت خودشان دارد.
باهنر در پاسخ به اين سوال كه آيا شما آقاي خاتمي را جزء سران فتنه ميدانيد؟ گفت: من سران فتنه را دو نفر بيشتر نميدانم هر چند برخي ديگر با سكوت و يا موضعگيريهايشان به آنها كمك كردند و اين را قبول ندارم كه بخواهيم تعداد سران فتنه را توسعه دهيم. افرادي كه بخواهند در عرصه سياسي فعال شوند بايد به طريق خوبي آن را جبران كنند و به صورت مشخص اعلام كنند كه تقلب تاثيرگذار توهمي بود كه اقدام كردند و اين افراد بايد اين حرفشان را پس بگيرند.وي در پاسخ به خبرنگاري كه پرسيد: شما سران فتنه را چه كساني ميدانيد؟ گفت: موسوي و كروبي سران فتنه هستند، اگر شما كس ديگري سراغ داريد بفرماييد./انتخاب