تغييرات خلقالساعه يا خانه تکاني انتخاباتي !
- مجموعه: اخبار سیاسی و اجتماعی
- تاریخ انتشار : دوشنبه, 30 -3443 03:25
علت جابجاييهاي اخير در کابينه توسط احمدينژاد چيست؟
تغييرات خلقالساعه يا خانه تکاني انتخاباتي
سياسي - اسفنديار رحيم مشايي وزير در سايه دولت دهم شنبه شب بار ديگر مورد عنايت يار قديمي خودواقع شد و حكمي ديگر از دست وي گرفت. در پي اين موضوع بار ديگر همچون گذشته موجي از انتقادات به وي و همچنين به اين انتخاب رييسجمهور شكل گرفت.
به خصوص طيف راست سنتي انتقادات جدي به اين انتخاب رييسجمهور كرده و اين اقدام را برگي ديگر از بيتوجهيهاي رييس دولت دهم به توصيهها و فرمايشات رهبري توصيف كردند. اما اين تنها اسفنديار رحيم مشايي نيست كه اين روزها باز موج انتقاد و بايد و نبايد را بر دولت بر افراشت.
بازگشت ملكزاده که برسر مسائلي مدتي در بازداشت به سر مي برد و بركناري رضا تقيپور، وزير ارتباطات و فناوري اطلاعات و انتصاب نيكزاد به سرپرستي اين وزارتخانه خانه تكانيهاي دولت در عصر روز 11 آذر بود که به نظر ميرسد دولت در سال پاياني عمرش به دنبال تشکيل وزارت زيربنايي است.
اسفنديار رحيم مشايي مرد حاشيهساز دولت كه پيش از اين در سكوتي نه چندان معمولي فرو رفته بود به رياست دبيرخانه جنبش عدم تعهد منصوب شد؛مشايي پيش از اين عنوان كرده بود كه انتخابات رياست جمهوري سال 92 كولاك است.
گويا رفيق شفيق رييسجمهور به خوبي از حضور خود در انتخابات مطلع بوده و به همين دليل توصيف كولاك را براي اين انتخابات برگزيده است.اين شائبه ديروز در بين نمايندگان مجلس نيز قوت داشته است كه دولت و رييسجمهور با اين انتصاب در پي ايجاد شرايط مناسب براي حضور اسفنديار رحيم مشايي در انتخابات رياست جمهوري است مشايي به خوبي از حساسيتهاي فراوان بر سر راه حضورش در انتخابات آگاه است در اين بين مواردي همچون تاييد شوراي نگهبان و يا واكنش حساسيتهاي طيفهاي مختلف سياسي پيرامون حضور اسفنديار رحيم مشايي مواردي هستند كه بايد در روزهاي نزديك به انتخابات در مورد آن قضاوت كرد.
در كنار اين موضوع نيز عزل رضا تقيپور وزير بيحاشيه و مقبول دولت دهم باز حاشيههاي ديگري را در پي داشت. نمايندگان مجلس روز گذشته تاكيد داشتند كه به طور كلي باز همچون گذشته انتصابهاي دولت محمود احمدي نژاد هيچ رنگي از مصلحت و كار كارشناسي ندارد و تنها با نيات پنهان و پيداي سياسي صورت گرفته است.
در اين بين برخي از نمايندگان مجلس نيز مطرح ميكنند كه در پي وقوع حادثه دلخراش فوت ستار بهشتي فر، و برخورد با پليس فتا، رييسجمهور در پي اين موضوع بوده است كه در اذهان عمومي براي خود محبوبيتي در اين رابطه كسب كند كه براي برخورد با اين موضوع وزارتخانه مرتبط با اين مسئله را از وزيرش دور ساخته است.
گذشته از تمامي اين تفاسير، آنچه روشن است تلاش براي ابقاي دولتي است كه چندان وجهه روشن و مثبتي در اجراي قانون در اذهان عمومي و مجلس ندارد در اين بين محمود احمدينژاد در پي تحقق مدل مدودوف- پوتين در ايران است رييسجمهور در پي اين موضع است تا از گزينههاي موجود در بين حلقههاي اطراف خود گزينههايي را براي حضور در انتخابات رياست جمهوري يازدهم فراهم سازد.
ايجاد مشکل براي کشور با تصميمات ناگهاني
در اين شرايط عضو شوراي مرکزي جامعه روحانيت مبارز تصميمگيريهاي اخير رئيسجمهور مبني بر ايجاد تغييرات مديريتي و جا به جايي استانداران را به ضرر کشور دانست و گفت: تصميم گيري هاي خلق الساعه رئيس قوه مجريه، کشور را با مشکل مواجه مي سازد.
سيد رضا اکرمي در گفتوگو با مهر با اشاره به تغييرو تحولات و جابجاييهاي اخير در دولت از جمله برکناريهاي و انتصابات اخير با حکم رئيسجمهور اظهار کرد: احمدينژاد به جاي اينکه در فکر انجام کارهاي محيرالعقول و برخلاف انتظار جامعه باشد، بهتر است مسائل اصلي کشور را در اولويت قرار دهد و به آنها بپردازد.
وي با بيان اين که مشکلات امروز کشور بي اعتمادي، بيثباتي در تصميمگيريها، بيکاري، گراني و ... است، افزود: بهتر است آقايان قوه مجريه از جمله شخص رئيس جمهور به سراغ مردم بروند و ببينند که آن ها چه ميگويند و دردشان چيست.
وي در پاسخ به اين سوال که راه حل برون رفت از شرايط فعلي و حل مشکلات جامعه چيست؟ گفت: براي خروج از شرايط فعلي بايد همه از جمله رئيس قوه مجريه التزام به قانون داشته باشند اگر فصلالخطاب اقدامات و تصميمگيريها عمل به قانون و توجه به فرامين رهبر معظم انقلاب باشد، مشکلات به مرور مرتفع ميشود.
اکرمي ادامه داد: تغيير و تحولات پيدرپي در بدنه دولت و استانداريها باعث بروز مشکلات بسياري براي کشور در سال آخر دولت خواهد شد، به خصوص اين که استانداري برکنار مي شود و فرد توانمندتري از وي به کار گرفته نمي شود که نمونه آن را در خراسان رضوي، خراسان شمالي، قم و ... شاهد بوديم. وي خاطرنشان کرد: جداي از قصد آقاي احمدينژاد براي ايجاد تغييرات در سال آخر دولت، قطعا اين رفتارها و تصميمگيريها براي انقلاب و مردم ميمون و مبارک نيست و باعث خسارت ديدن کشور مي شود.
ظاهر کار سمت جديد مشايي
نماينده تهران در مجلس در پاسخ به سوالي در خصوص برکناري رحيم مشايي از سمت رياست دفتر رئيس جمهور و انتصاب وي به عنوان رئيس دبيرخانه جنبش عدم تعهد نيز گفت: شايد ايشان پست مهمتري گرفته باشند.
ايران رئيس دوره اي جنبش عدم تعهد است و از اين به بعد آقاي رحيم مشايي کارهاي بينالمللي انجام مي دهند البته اين ظاهر کار است. البته غلامعلي حداد عادل نماينده تهران در مجلس در پاسخ به سئوالي در خصوص برکناري رحيم مشايي از سمت رياست دفتر رئيسجمهور و انتصاب وي به عنوان رئيس دبيرخانه جنبش عدم تعهد نيز گفت: شايد ايشان پست مهمتري گرفته باشند ايران رئيس دوره اي جنبش عدم تعهد است و از اين به بعد آقاي رحيم مشايي کارهاي بينالمللي انجام مي دهند البته اين ظاهر کار است.
احمدينژاد جاده صاف کن مشايي
اين در حاليست که جعفر شجوني عضو جامعه روحانيت مبارز با بيان اينکه اگر امروز هيچ کدام از مراجع دولت و احمدينژاد را به حضور نميپذيرند، به خاطر مشايي است، به رئيس جمهور توصيه کرد که هرچه زودتر راه خود را از مشايي جدا کند و جاده صاف کن انتخابات براي او نباشد. وي در گفتوگو با مهر به انتصابات رئيسجمهور واکنش نشان داد و اظهار داشت: بنده باطن کار آقاي احمدينژاد را نميدانم، اما اگر رئيسجمهور خود را خيلي ولايتمدار ميداند بهتر بود که خيلي قبل تر از اينها مشايي را برکنار ميکرد.
عضو جامعه روحانيت مبارز با بيان اين که تاکنون هيچ گاه کشور و مردم از رهنمودها و فرمايشات رهبري متضرر نشدهاند، گفت: رئيسجمهور نبايد اقداماتي انجام دهد که مردم فکر کنند او برابر رهبري ايستاده است؛ چرا که اگر چنين احساسي در مردم شکل بگيرد، آنگاه کار براي رئيسجمهور سخت خواهد شد. وي ادامه داد: مشايي آنچنان لقمه شيريني نيست که احمدينژاد تا اين حد به او بها ميدهد و پاي او ايستاده است قطعا اين موضوع هزينهها و تبعات زيادي براي شخص رئيسجمهور و دولت به دنبال دارد.
وي ادامه داد: مشايي نه مصدق است، نه گاندي و نه محمد علي جناح، او يک آدم معمولي است که سعي ميکند حرفهاي با کلاس بزند. عضو جامعه روحانيت مبارز خاطر نشان کرد: بهتر است رئيسجمهور هرچه زودتر به توصيه رهبرمعظم انقلاب عمل کرده و راهش را از مشايي جدا کند نه اين که جاده صاف کن انتخابات براي او باشد.
بايد گفت که در حاشيه اين انتصابات كانالهاي خبري داخل و خارج و رسانهها معطوف به اين نكته ميشوند كه رييسجمهور چه مهرههايي را جابه جا ميكند و كدام را در كدام صفحه شطرنج ميچيند و مجلسيان نيز دل پر دردي از بيقانونيهاي دولت دارند. آنچه در اين حواشيسازي دولت از ياد ميرود اين است كه تا نيمه آذرماه و مهلت قانوني دولت براي تحويل بودجه تنها چند روز باقي مانده است اما هيچ اميدي به تحويل به موقع بودجه ندارد، خبرها حول محور اسفنديار خان رحيم مشايي ميچرخد و اين زمان شمار بودجه است كه باز به مهلت موعود ميرسد و از بودجه خبري نيست.
تمامي حواسها نيز حول محور اسفنديار خان است كه از اين سمت به سمتي ديگر ميرود و اين كه وزارتخانهاي ديگر بيوزير ميشود آنچه به چشم نميآيد اين است كه اول آذر شد اما ارز تكنرخي مطابق وعده وزير اقتصاد نيامد در اين بين هزاران بيقانوني ديگر است كه در لابهلاي حاشيهسازي و بسترسازي دولت براي حضور مردانش در انتخابات گم ميشود. اما برنده اين وضع محمود احمدينژاد است؟ کسي كه همراهانش در حال آماده شدن براي جايگزيني در مدل مدودف –پوتين هستند؛ پيش از اين نيز كم نبودند ياران پيدا و پنهان رييس دولت دهم كه در ليستهاي مختلف به مجلس راه يافتند تا وكيلالدولههاي مجلس نهم باشند اما به نسبت مجلس گذشته اين شمار کاهش پيدا کرده است؛ اينكه آيا ساختار سياسي ايران ميتواند از اين مدل استفاده كند و يا اينكه آيا محمود احمدينژاد ميتواند اين مدل را محقق سازد پرسشي است كه بايد در آينده نزديک به آن پاسخ دهد./مردم سالاری