آخرین اخبار سیاسی

مصطفی معین،اخبار سیاسی،خبرهای سیاسی

معین: در رابطه با غنی سازی رفراندوم برگزار کنیم | سرنوشت فعال‌سازی مکانیسم ماشه، وابسته به مذاکره با آمریکاست، نه اروپا

مصطفی معین از چهره‌های برجسته اصلاح‌طلب، پیشنهاد داد برای باز شدن گره هسته‌ای، رفراندومی در کشور برگزار شود. وزیر علوم دولت اصلاحات در…

احمدی نژاد گفت شهر به شهر برای رای آوری مشایی خواهم رفت



اخبار,اخبار جدید,اخبار جالب

 

گمانه زني‌ها درباره تشکيل يک جناح تازه؛

جريان سوم با محوريت احمدي نژاد شکل مي‌گيرد؟ 

سياسي- در فضاي دوقطبي سياست ايران تا قبل از انتخابات خرداد88 که دو جناح اصولگرا و اصلاح طلب ( و در دوره‌هاي قبل راست و چپ و قبل ترمحافظه کار و راديکال) در فضاي سياسي کشور، حضور فعالي داشتند، هرچند وقت يک بار گروه‌هايي با عنوان راه سوم، جريان سوم و عنوان‌هايي از اين دست وارد مي‌شدند و ادعا مي‌کردند که با رويکردي جديد فارغ از دوجناح اصلي کشور مي‌خواهند به سياست ورزي بپردازند. موضوعي که تا کنون چندان در فضاي سياسي کشور محسوس نبوده است.

اينک يک بار ديگر اين ادعا در حال تکرار است. پس از انتخابات خرداد88 اصولگرايان با محوريت و نمايندگي محموداحمدي نژاد، اصلاح طلبان را از صحنه بيرون راندند و در سه سال گذشته بيشترين نقش را در اداره کشور داشتند. اما اتفاقات چندسال گذشته سبب شد تا ميان اصولگرايان که پشت احمدي نژاد جمع شده بودند و اميدهاي خود را در ناصيه وي خوانده بودند،اختلافات جدي بروز کند. نزديکان احمدي نژاد که از همان ابتدا نمي‌خواستند زير پرچم اصولگرايي صف آرايي کنند،تعلق به اين جناح قدرتمند را انکار نکردند تا از اين رهگذر امکانات تبليغي و چهره‌هاي متنفذ ابن جناح را در جهت پيروزي خود به کار گيرند.

از سوي ديگر اصولگرايان نيز که درمحمود احمدي نژاد، چهره يک فرد مصمم براي مبارزه و نابودي جناح اصلاح طلب را ديده بودند، بر بسياري ازتفاوت‌ها – که از ابتداي رياست جمهوري احمدي نژاد به خوبي مشهود بود- چشم بستند و او را مانند پرچمي برافراشتند و عجيب ترين وبي سابقه ترين تعابير را درباره وي به کار بردند، تا نشان دهند که او همان است که مي‌خواهند.محمود احمدي نژاد، اما آن چنان که عادت اوست اين صف بندي را نيز برهم زد. سه سال و چندماه اخير دوره رياست جمهوري وي به گونه اي پيش رفت که اکنون از يک سو،خود و اطرافيانش نه تنها تمايلي به تعلق به جناح اصولگرا نشان نمي‌دهند که با صد زبان آن را نيز انکار مي‌کنند.از ديگر سو نيز اصولگرايان با بي سابقه ترين تعابير- که نقطه مخالف تعابير 7سال پيش آنان است- وي و مردانش را به انحراف از اصول وآرمان‌هاي انقلاب متهم مي‌کنند. 

از نظر اصولگرايان، آنان بر سر موضع خود ايستاده اند واين محمود احمدي نژاد و اطرافيان وي هستند که از موضع اصولگرايي عدول کرده اند و خود جرياني « انحرافي» به وجود آورده اند. به همين خاطر است که نزديکان احمدي نژاد که اين روزها نه راهي به جريان اصولگرا دارند و نه آن چنان که برخي اصولگرايان وانمود مي‌کنند، نزديکي خاصي به اصلاح طلبان دارند، راهي ميان اين دو برمي گزينند.

موضوعي که نگاه‌ها را متوجه تلاش‌هاي گذشته براي تشکيل جريان سوم مي‌کند.در روزهاي گذشته شکل گيري جرياني تازه با محوريت احمدي نژاد در کانون گمانه زني‌ها و تحليل‌ها قرار گرفت.

روز گذشته روزنامه ايران که ارگان رسانه اي دولت است با درج مطلبي که به نظر مي‌رسد مانيفست حاميان دولت در انتخابات 92 باشد اعلام کرده است که «آقاي رئيس جمهور، علي رغم همه انتقادات، مي‌تواند فراهم کننده يک راه سوم باشد و نشانه‌هاي آن نيز رويت شده است».

در بخشس از اين مطلب آمده است: اشتراک ادبيات اصولگرايان و اصلاح طلبان در مواجهه با دولت موضوع جديدي نيست اما آنچه اخيراً باعث حيرت شده، انطباق ادبيات اين دو جريان ظاهراً متضاد در تقابل است به گونه اي که اخيراً محمدحسين صفارهرندي در واکنش به صحبت‌هاي آقاي احمدي نژاد درباره قانون اساسي، واکنش نشان داده و با عصبانيت گفته است که: «به قيافه آقاي احمدي نژاد نمي‌خورد درباره قانون اساسي حرف بزند!» اين جمله آشنا را نيز پيشتر آقايان اصلاح طلب گفته بودند و آقاي احمدي نژاد را فاقد چهره اي لازم براي رياست جمهوري دانسته بودند. 

اين روزنامه با ذکر يکي از انتقاداتي که برخي از حاميان درباره احمدي نژاد دارندمي نويسد: مثلاً يکي از انتقادات به آقاي احمدي نژاد اين است که چرا پس از انتخابات سال 84 در قامت يک رئيس جمهور اصولگرا ظاهر شد. البته آنهايي که روند انتخابات رياست جمهوري نهم را از نزديک رصد کرده و هنوز فراموش نکرده اند؛ مي‌دانند احمدي نژاد کانديداي هيچ کسي نبود و دست بر زانوي کسي نگرفت. با اين حال انگاره عمومي از احمدي نژاد اين بود که او يک رئيس جمهور وابسته به تشکيلات اصولگرا است.

خود آقاي احمدي نژاد اما چند ماه قبل در جمع هوادارانش گفته است که او ناچار بوده که از نيروهاي موجود استفاده کند. در نهايت اين روزنامه مي‌نويسد: آقاي احمدي نژاد در ابتداي مسيري است که مي‌تواند به مثابه يک راه سوم در جمهوري اسلامي ايران تلقي شود. آقاي احمدي نژاد بنا به هر دليلي- که کندوکاو در باره اين دليل انحرافي است- اکنون يک الگوي جديد سياست ورزي را به نسل‌هاي مختلف ايراني ارائه کرده است. بر اساس اين مدل، تحديد گرايشات فکري و اعتقادي جامعه و بويژه نسل جوان در دوگانه اصلاح طلب و اصولگرا دچار فروپاشي مي‌شود و جامعه پرنشاط ايراني مي‌تواند به الگويي جديد در حوزه انديشه و عمل بينديشد. در الگوي جديد گرايش به اصلاحات لزوماً منجر به جبر پوشيدن قباي اصلاح طلبي نمي‌شود و دلسوزي براي اصول نيز اجباري شدن پذيرش جريان اصولگرايي را به دنبال ندارد.

جريان سوم با محوريت مشايي

اين موضع صريح رونامه دولت سبب شد تا برخي از چهره‌هاي سياسي گمانه زني‌هاي خود را برزبان بياورند. سخنگوي فراکسيون رهروان ولايت مي‌گويد:احمدي نژاد با فاصله گرفتن از اصولگرايي ايجاد جريان سوم را در پيش گرفته و ليدر جريان سوم هم رحيم مشايي است.سيد رمضان شجاعي کياسري در گفت وگو با آريا تاکيد کرد: احمدي نژاد با شعار اصولگرايي به ميدان آمد و بنده معتقدم وي در شروع کار در دور اول دولتش مباني اصولگرايي را رعايت کرد اما هر چه ميگذرد مي‌بينيم احمدي نژاد از مباني اصولگرايي فاصله ميگيرد.

وي افزود: اين يک واقعيت است که ممکن است احمدي نژاد با فاصله گرفتن از مسئله اصولگرايي جريان سومي را در پيش بگيرد.

شجاعي کياسري با تاکيد بر اين مطلب که ليدر جريان سوم رحيم مشايي است تصريح کرد: جريان سوم مباني خاص خودش را دارد در واقع اين جريان نه اصولگراييست و نه اصلاح طلبي بلکه نمونه اين جريان را بيشتر در صحبت‌هاي آقاي مشايي مي‌بينيم.يک عضو جمعيت ايثارگران نيز در اين باره مي‌گويد: احمدي نژاد با اتخاذ تصميمي جديد به دنبال بهره برداري از انتخابات رياست جمهوري يازدهم است.

عوض حيدرپور معتقد است: احمدي نژاد از ايده اصولگرايي خارج شده و خط سومي را راه اندازي کرده است ما بايد براي اين خط سوم يک اصطلاحي پيدا کنيم که نه اصطلاح اصولگرايي و نه اصلاح طلبي و نه در حلقه جريان انحرافي مي‌گنجد بلکه خط سوم يک پديده جديدي است که بايد با اصطلاح شيطنت و اختلاف افکني ناميده شود.

احمدي نژاد متعلق به اردوگاه اصولگراست

اگرچه اصلاح طلبان تلاش‌هاي برخي از اصولگرايان براي برائت از احمدي نژاد را يک بازي سياسي براي دورماندن دامان خود از اثرات منفي رياست جمهوري وي مي‌دانند، اما برخي از اصولگرايان که همچنان برخي از رفتارهاي احمدي نژاد را قبول دارند تلاش دارند تا وي را متعلق به اين جناح بدانند.عضو فراکسيون اصولگرايان مجلس شوراي اسلامي مي‌گويد: رفتارها و عملکرد آقاي احمدي نژاد همواره داخل دايره اصولگرايي بوده استاحمد امير آبادي، در گفت وگو با آريا تاکيد کرد:تمامي رئيس جمهورهايي که تا کنون رياست دولت را بر عهده گرفته اند نتوانسته اند همه شعارهاي خود را عملياتي کنند بنابراين آقاي احمدي نژاد هم وعده‌هايي را در زمان انتخابات مطرح کردند که نتوانستند به دليل محدوديتها و مصلحت‌هاي موجود درکشور به همه آنها عمل کند البته همه شعارهاي احمدي نژاد اصولگرايي بود.

وي افزود:رفتارها و عملکرد آقاي احمدي نژاد همواره داخل دايره اصولگرايي بوده اما ممکن است اين موضع گيري‌ها به مذاق يک عده خوش نيايد.نماينده مردم قم درباره خط سومي بودن احمدي نژاد گفت:مگر ما خط اول و دوم داريم که بخواهيم از خط سوم صحبت کنيم در واقع در حال حاضر همه چيز بهم ريخته است لذا در مجلس فعلي هم اصلاح طلب و اصولگراي واقعي مشخص نيستند.وي خاطرنشان کرد:به نظر من در حال حاضر مسائل زيادي با يکديگر تداخل پيدا کرده است البته همه بايد به دنبال ايجاد آرامش در کشور باشيم زيرا انتخابات مهمي در پيش داريم بنابراين با حفظ آرامش مي‌توانيم زمينه انتخاب مناسب را براي مردم فراهم کنيم.

احمدي نژاد يا مشايي؟

اين جريان با محوريت هرکس که شکل بگيرد، نه سابقه مناسبي در برخورد با اصلاح طلبان از خود نشان داده است که بنا به برخي تحليل‌ها بتواند برخي از هواداران اين جناح را به خود جذب کند و نه اين روزها اشتراکاتي با اصولگرايان سنتي دارد که سران متنفذ اين جناح را يک بار ديگر متقاعد کند که دوباره شراکت خود را آزمايش کنند. اگرچه ممکن است بتواند برخي از هواداران جناح اصولگرا را به خود متمايل کند./ابتکار

کریمی اصفهانی: احمدی نژاد گفت شهر به شهر برای رای آوری مشایی خواهم رفت

بنا به ادعای دبیرکل جامعه اسلامی اصناف و بازار مشایی در جایی عنوان کرده است که من قصد حضور در انتخابات را نداشتم تا اینکه احمدی نژاد من را متقاعد کرد و گفت اگر لازم باشد شهر به شهر برای رای آوری تو خواهم رفت.

احمد کریمی اصفهانی، با بیان اینکه حمایت احمدی نژاد از مشایی به منزله استفاده از امکانات دولتی برای مقاصد انتخاباتی است، گفت: طیف دولت رقیبی جدی برای اصولگرایان است که تلاش می کند تا برخی مسائل غیر قانونی را در انتخابات دخیل کند و این کار را به گونه ای تنظیم خواهد کرد که چندان مشخص نشود.

کریمی اصفهانی همچنین در مورد اصلاح قانون انتخابات نیز یادآور شد: این حق مجلس است که بتواند در قوانین دخل و تصرف داشته باشد و هرگاه در این مورد به تشخیص نهایی رسید تصمیم بگیرد. بنابراین اینطور نیست که رئیس جمهور بگوید مجلسی‌ها تنها نماینده بخشی از مردم هستند، چرا که در مجلس تصمیم گیرنده یک نفر نیست و کل آرا نتیجه را مشخص می‌کند.

وی افزود: آرای نمایندگان مجلس از آرای رئیس جمهور بالاتر است چرا که آنها خرد جمعی را در تصمیمات خود اعمال می‌کنند و او خرد شخصی خود را در نظر می‌گیرد، پس نباید به خود اجازه اظهارنظر در این مورد را بدهد، بنابراین اگرچه ممکن است احمدی نژاد از اصلاح قانون انتخابات رضایت نداشته باشد، اما نباید تصور کند که کل مردم است، چراکه در نهایت نمایندگان مجلس در این مورد تصمیم خواهند گرفت./ایلنا

 

کالا ها و خدمات منتخب

    تازه ترین خبرها(روزنامه، سیاست و جامعه، حوادث، اقتصادی، ورزشی، دانشگاه و...)

    سایر خبرهای داغ

      ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

      ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------