بدلکاری اصلاحطلبان بدلی برای انتخابات
- مجموعه: اخبار سیاسی و اجتماعی
- تاریخ انتشار : دوشنبه, 30 -3443 03:25
بدلکاری اصلاحطلبان بدلی برای انتخابات
بهنظر میرسد پروژه برساختن گروهی جدید به نام اصلاحطلبان که قرار است بخش قابل توجهی از سناریوی رقیبتراشی برای اصولگرایان را در انتخابات ریاستجمهوری پیش رو تامین کند در همراهی با طرحی دیگر بهعنوان نامزدسازی از طرف اصلاحطلبان درحال تکمیل است.
با آنکه این روزها بحث انتخابات ریاستجمهوری کمکم داغ میشود. اما در این بین هستند کسانی که با بلندکردن تابلوی «اصلاحطلبی»، هرازگاهی به نام این جناح و به کام اصولگرایان حاکم کاندیدایی برای اصلاحطلبان میتراشند، بیآنکه پشتیبانی هیچ گروه عمده و شناختهشده اصلاحطلبی را پشت خود داشته باشند.
برای آخرین نمونه این دست اقدامات میتوان از دیدار جبهه مردمی اصلاحات با محمدرضا عارف یاد کرد یا اینکه به اعلام زمان اعلامنظر نهایی سیدمحمد خاتمی درباره کاندیداتوری در انتخابات سال آینده از زبان فردی که رسانههای اصولگرا او را سخنگوی جبهه اصلاحطلبان معرفی میکنند، اشاره کرد.
به هر حال در سکوت سنگین اصلاحطلبان سرشناس این چهرههای جدید مجال بیشتری برای اظهارنظر پیدا کردهاند و جناح اصولگرا نیز نهتنها از این فضای بهوجود آمده برای اظهارنظر برخی افراد ناراحت نیست بلکه حتی در فراهم کردن فضای مورد نیاز برای اظهارنظر هم کم نمیگذارد تا آنجا که رسانههای اصولگرا به تنها تریبون این گروههای نوظهور سیاسی تبدیل شدهاند، بیآنکه آنها جایی در میان رسانههای اصلاحطلب داشته باشند.
ردای سخنگویی اصلاحطلبان!
دیروز مجید محتشمی در گفتوگویی با فارس همزمان در قامت سخنگوی سیدمحمد خاتمی و سخنگوی اصلاحطلبان ظاهر شد. او در ابتدا با بیان این نکته که «خاتمی تاکنون برای نامزدی در انتخابات 92 اعلام آمادگی نکرده است»، توضیح داد که رئیسجمهور سابق کشورمان هنوز به «ما» جواب قطعی نداده است. هنوز معلوم نیست منظور مجید محتشمی از این «ما» چه کسانی است، علیالخصوص آنکه قبل از آن تاکید کرده عدم اعلام کاندیداتوری سیدمحمد خاتمی در شرایطی است که در این خصوص «پیشنهادات زیادی از سوی اصلاحطلبان داشته» است.
بدین ترتیب شاید بتوان حدس زد که مجید محتشمی ردای سخنگویی کل اصلاحطلبان را بر قامت خود پوشانده است. این البته درحالی است که وی بلافاصله در قامت سخنگوی سیدمحمد خاتمی نیز ظاهر میشود و اوایل اسفندماه را «فرصت خوبی برای ورود به عرصه انتخابات» اعلام میکند، فرصتی که به گفته او «قطعا» خاتمی تا آن زمان «نظر نهایی خود» را اعلام خواهد کرد.
این همه درحالی است که روز یکشنبه نیز یکی دیگر از آنها به اسم اصلاحات در گفتوگویی با فارس از دیدار انتخاباتی خود با محمدرضا عارف در روز 25 آذرماه خبر داده بود. جبهه مردمی اصلاحات و جبهه اصلاحطلبان که اکنون رسانههای اصولگرا تنها تریبون اصلی برای اظهارنظر آنها هستند درحالی از فعالیتهای خود برای ورود به انتخابات سال آینده سخن میگویند که هنوز ترکیب، سازوکار و ساختار آنها برای بسیاری از اصلاحطلبان با سابقه نامشخص مانده است.
درحالی که هیچ رد پای جدی از این دست گروهها در میان جمعهای اصلاحطلب شناختهشده و معدود رسانههای متعلق به اصلاحطلبان دیده نمیشود، رسانههای جناح اصولگرا با لحنی خوشحال از این خبرها استقبال کردند و این موارد نیز به فهرست ادعاهایی اضافه شد که زیر خبرهای ویژه و در گوشه و کنار گزارشها و تحلیلهای رسانههای این جناح تکرار میشود.
برهمزنندگان وحدت، مدعی اجماع میشوند
اکنون مشخصا سیاست اصلاحطلبان در قبال انتخابات به شکل کلی درچارچوب شورای هماهنگی جبهه اصلاحات درحال تبیین و تدوین است، جایی که گروههای مختلف و شناختهشده اصلاحطلب در صدد هستند تا سازوکاری واحد و یکدست را برای ادامه فعالیتهای سیاسی و همچنین انتخابات سال آینده طراحی کنند.
هنوز هیچ خبری مبنی بر نقشآفرینی و مشارکت گروههایی چون جبهه مردمی اصلاحات یا جبهه اصلاحطلبان در این چارچوب منتشر نشده است و معلوم نیست نسبت گروههای نوظهوری که با تابلوی اصلاحات فعالیت میکنند با این دست برنامهها و اقدامات چگونه است.
این درحالی است که معدود گردهماییهای این گروههای نوظهور نیز در غیاب چهرههای شاخص و شناختهشده برگزار شده است، بهطور مثال میتوان به نخستین گردهمایی «جبهه اصلاحطلبان» با رهبری محمدرضا راهچمنی اشاره کرد که با دعوت از مهمانانی ویژه همراه بود که البته هیچکدام به این دعوت پاسخ مثبت ندادند.
حالا همین گروهها نهتنها خود را در قامت بازیگران مهمی در جناح اصلاحات معرفی کردهاند که حتی سعی دارند بیتوجه به تمام پروژههای وحدت سیاسی که در دستور کار اصلاحطلبان قرار دارد، خود را بانی پروژه اجماع معرفی کنند.
این فرد در اظهارات دیروز خود با فارس بیتوجه به اینکه قسمت عمده اصلاحطلبان شناخته شده مشغول ترمیم چتر شورای هماهنگی جبهه اصلاحات برای اجماع عمومی هستند گفته: «پیشنهاد ما تشکیل جبهه واحدی از اصلاحطلبان و اجماع روی یک نامزد مشترک است».
البته وی زاویه خود را با گروههای شناسنامهداری چون شورای هماهنگی جبهه اصلاحات هرگز پنهان نکرده است، او همان کسی است که تابستان سالجاری و بعد از اعلام موجودیت «جبهه اصلاحطلبان» در انتقادات خود به چهرهها و گروههای شاخص اصلاحطلب به سراغ شورای هماهنگی جبهه اصلاحات هم رفته بود و این گروه را نماینده مجموعه اصلاحطلبان ندانسته بود.
او در مقام سخنگوی تشکلی که بهجز یکی، دو اسم در میان موسسان آن، بقیه اسامی همگی گمنام و ناشناخته بودند، گفته بود «مجموعهای که 18 یا 20 حزب اصلاحطلب در آن حضور دارند، نمیتواند نماینده کل جریان اصلاحات باشد».همه این دست تلاشها برای دراختیار گرفتن تابلوی اصلاحات و نزدیکی به چهرههای شاخصی چون سیدمحمد خاتمی درحالی است که پیشتر مصطفی درایتی، مشاور سیدمحمد خاتمی با صراحت، بدبینی خود را به اصلاحطلبان نوظهور اعلام کرده بود.
او با ابراز این عقیده که اصلاحات همواره در میان افکار عمومی جامعه مقبولیت دارد و اینکه یک جریان تصنعی بتواند مردم را فریب بدهد غیرممکن است، گفته بود: «پیش از این هم تلاشهایی برای ایجاد یک جریان تصنعی در اصلاحات شروع شد اما موفق نبود و طراحان جریان رقیب به این نتیجه رسیدهاند که نمیتوان یک جریان را در قالبی دیگر رهبری کرد و ما نیز از این بابت احساس نگرانی نداریم، زیرا بدلسازی نتیجه نخواهد داشت»./آرمان