چند شايعه انتخاباتي
- مجموعه: اخبار سیاسی و اجتماعی
- تاریخ انتشار : دوشنبه, 30 -3443 03:25
چند شايعه انتخاباتي
اگر به كابينه دولت دهم كه سال 88 از مجلس هشتم راي اعتماد گرفت نگاهي بيندازيم متوجه ميشويم كه تنها 15 نفر از آن كابينه در كسوت وزير باقي ماندهاند و سايرين يا عزل شدهاند يا جابهجا.
تغييرات در دولتها اما رويهيي طبيعي است با اين تفاوت كه در دولت فعلي با شناختي كه از آن طي اين سالها پيدا كردهايم و روشي كه از ابتدا در پيش گرفته هيچ فعلي حتي بركناري همه كابينه غيرطبيعي و بعيد نخواهد بود.
به همين دليل واضح و روشن، هرچه به پايان كار آن و انتخابات رياستجمهوري يازدهم نزديكتر ميشويم، شايعاتي درباره تغييرات مجدد در كابينه كه استارت آن با تغيير وزير ارتباطات و جابهجايي آقاي رحيم مشايي زده شد، شنيده ميشود.
بر اساس همين شايعات كه بسياري منشا و هدف آن را انتخاباتي ميدانند، در مجلس شوراي اسلامي يا مجامع ديگر شنيده ميشود كه قرار است به زودي دو نفر از وزيران كابينه دولت آقاي احمدينژاد بركنار و طبق معمول به سمت مشاور رييسجمهور در همان سمت منصوب شوند
خانم مرضيه وحيددستجردي وزير بهداشت و درمان و آقاي محمدنجار وزير كشور دو وزيري هستند كه به احتمال زياد نام آنها در ليست سياه كابينه قرار دارد. آقاي احمدينژاد اما از همان اوسط عمر دولت دهم در پي ايجاد تغييرات در راس وزارت كشور بود. وزارت كشور به همراه وزارتخانههاي اطلاعات، خارجه و دفاع چهار نهاد دولتي بودند كه از زمان حضرت امام(ره) و پس از آن مقام رهبري، تغيير آنها با نظر اين بزرگواران انجام ميگرفت و بنابراين روساي جمهور امكان اقدام خودسرانه را نداشتند به همين دليل هماهنگي درباره تغيير در اين چهار وزارتخانه به سادگي نيست.
با اين حال آقاي احمدينژاد چند صباحي از جمله انتخابات مجلس نهم را نيز تحمل كرد تا امروز كه انتخابات مهم رياستجمهوري فرارسيده و براساس اخبار مختلف آقايان نجار و صولت مرتضوي (معاون سياسي وزير و رييس ستاد انتخابات كشور) قرار است جاي خود را به اشخاص ديگري بدهند.
در اخبار آمده بود كه آقاي محمدرضا رحيمي معاون اول رييسجمهور ممكن است گزينه رييس دولت براي تصدي وزارتخانه كشور باشد كه براساس عرف معمول در سياست كسي از مقام بالاتر به مقام پايينتر بازنميگردد مگر آنكه به دليل اعتماد صددرصدي احمدينژاد به رحيمي، اين مسووليت به ايشان واگذار شود و از آنجا كه امكان دارد اين هماهنگي در سطح عالي نظام انجام شود بنابراين نمايندگان مجلس هم راي به حضور آقاي رحيمي در وزارت كشور بدهند. همه اين گمانهزنيها در حالي است كه روش و منش دولت اينطور نشان ميدهد كه خود اختيار كابينه را دارد و كسي هم نميتواند آن را مواخذه كند كه چرا در آستانه انتخاباتهاي مختلف تصميمهاي بحثبرانگيز گرفته شده است؟/اعتماد